Bu kentte 7'den 70'e hepsi ayakçak çeviriyor

550 kilometrelik bisiklet yolu ve parkurlarıyla manken kent Konya'da vatandaşlar, sezon el verdiği sürece bisikletten inmiyor.

Yaşam - 3 yıl önce

Konya

Türkiye'de en müşterek tomar bisikletin kullanıldığı Konya'da, 7'den 70'e rastgele yaştan yurttaş pedal çeviriyor.

Günlük yaşamda bisiklet kullanımının enine boyuna müşterek tomar görüldüğü kent, 550 kilometrelik bisiklet yolu ve parkurlarıyla manken site oluyor.

Yüzölçümü bakımından ülkenin en iri ili bulunan 2 milyon 250 bin sözü geçen kent, geçmişten mevrut bisiklete binme kültürü ve coğrafi özelliklerinin buna elverişliliğiyle dikkati çekiyor.

Ulaşımın birlikte spor ve uğraşı neredeyse ayakçak çeviren vatandaşlar, vakit el verdiği sürece bisikletten inmiyor. Bisiklet kullanıcılarına müteveccih yatırımlara ve hizmetlere sonsuz yenileri katılan kentte, bisiklet varlığı ve kullanma payı da güneş geçtikçe artıyor.

Kadın koca 7'den 70'e rastgele yaştan vatandaşın yeğleme etmiş olduğu bisiklet düşüncesince Konya Büyükşehir Belediyesi, bisiklet tramvayı ve yukarı geçidi kabil imkanlarla site zarfında kullanması kolaylaştırıyor.

Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu'na da ev sahipliği eden kentte, 250 m. yarışlık uzunluğuna eş Türkiye'nin önce olimpik veledromunun inşaatı da bitmeme ediyor.

Merkez Meram ilçesindeki bisiklet yarışma pisti, envestisman tamamlandığında Türkiye'nin önce bağlı veledromu durumuna eş olacak.

"Bisiklet Konya'mız düşüncesince müşterek tutku, sevda demektir"

Konya Bisiklet Sporu Derneği Başkanı Fatih Yılmaz, AA muhabirine, bisikletin hâlâ da yaygınlaştırılmasının indinde kullanımının da emniyetli bir duruma gelmesi düşüncesince faaliyette bulunduklarını söyledi.

Kentte bisikletin derinliğine senelerdir seçenek erişim uzlaştırıcı yerine görüldüğüne dikkati çekici Yılmaz, "Konya'da rastgele evde minimum müşterek bisiklet vardır. 2-3 bisiklet bulunan evler var. Konya'da 800 binden müşterek tomar bisiklet bulunduğunu düşünüyoruz. Bu baş döndürücü ehemmiyetli müşterek rakam. Konyalı bisiklete binmeyi baş döndürücü seviyor ancak emniyetli müşterek biçimde eklenmek istiyor. Bu noktada motorlu taşıtların hâlâ duygulu ve hürmetkâr olması gerekiyor." niteleyerek konuştu.

Bisikletli ulaşımın, gidiş geliş yoğunluğunu azaltmanın birlikte yurt kirliliği, erke verimliliği ve yurt değişikliğiyle mücadelede ehemmiyetli gösteriş oynadığını özetleyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Konya'da bisiklet sevgisi baş döndürücü vaktiyle geliyor. Yaşlı insanlarımız bisikletten katiyen kopmuyor. Hala kardeş kardeş biniyorlar. Bisiklet nitekim kişiye sağlık, doğruluk veriyor. Çevresel baktığımız devir da şehirlerimizin yurt kirliliğinin en örgen ölçüde tutuyor. Bisiklete hâlâ müşterek tomar ehemmiyet vermemiz gerekiyor. Bisiklet Konya'mız düşüncesince müşterek tutku, sevda demektir. Bisiklete müteveccih rastgele ayrışık görev var. İnsanlarımız hakkıyla bisikleti baş döndürücü seviyor ve biniyor."

"Katlı bisiklet parkları yapılacak"

Yılmaz, bisikletin 7'den 70'e Konyalılar düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli olduğunu, bunu çabucak erişim uzlaştırıcı yerine görmediklerini söyledi.

Konya'da 550 kilometre bisiklet yolunun yapıldığını anımsatan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin müşterek numarası, dünyanın da mahdut kentlerindeniz. Bisiklet yöntemleri örümce zehir kabil halis muhlis şehri sardı. Sadece merkezde bunların birleştirilmesi kaldı. Bu noktada Büyükşehir Belediyemiz emek vermek yapıyor. Onlara da baş döndürücü teşekkürname ediyorum. En ehemmiyetli coşku verici yatırımlardan birisi de veledrom. Tamamlanıp açılacağı haset iple çekiyoruz. Ayrıca bisiklet tramvayı da baş döndürücü özen çekti ve desteklediğimiz ehemmiyetli konulardan müşterek tanesiydi. Bisiklet kullanan dostlarımıza iri kolaylık. Katlı bisiklet parkları yapılacak."

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'da iki motosikletinin ilginç anları kameralara yansıdı

2021-10-16 09:23 - Asayiş

Bu hastalıklarınız varsa turşu tüketimine dikkat

2021-10-19 10:30 - Sağlık

Küçük kaşifler bilim şenliğinde buluştu

2021-10-22 13:01 - Eğitim

Şehit ailesi, 'oğullarının emaneti' Atmaca ile avunan buluyor

2021-10-20 13:54 - Yaşam

'Yağışlar devam ederse hamsi 15 TL’ye kadar düşer'

2021-10-19 15:29 - Ekonomi

Kooperatifler Kanunu TBMM’de kabul edildi

2021-10-21 23:39 - Gündem

Aşı olmayan korona hastasından mesaj: 'Aşınızı olun'

2021-10-16 16:29 - Sağlık

Avrupa, erke krizinden çıkışı "nükleer"de arıyor

2021-10-18 11:20 - Dünya

Mevsim geçişlerinin vazgeçilmez ürünü: Zencefil

2021-10-22 10:23 - Asayiş

26 kovan içinde 200 kilo balını çaldılar

2021-10-20 13:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Depremde evi hasar gören tarih öğrencisi, çadır şehirde küçüklere ders çalıştırıyor

17:06 - Yaşam

Bartın'dan facia alanına revan UMKE kadrosu canlara imge olmanın ekşimtırak sevincini yaşadı

14:06 - Yaşam

Enkaz altından yakındaki sayrılarevi çalışanı sebebiyle kurtuldu

13:08 - Yaşam

Depremin acısını canlı Vanlılar konutlarını afetzedelere açtı

13:06 - Yaşam

Nimet öğretmen fahri geldiği Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yardımına koşuyor

12:07 - Yaşam

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem