USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

+1 kromozomu hayata atılmasına engel olmadı

Gaziantep'te, 3 sene geçmiş emeksiz yülüme edinmek düşüncesince geldiği eş berberinde iş noktayı sahibinin desteği ile iş dünyasına atık 29 yaşındaki down sendromlu İbrahim Yümüç'e, +1 kromozomu engel olmadı. Üç senedir çalışmış olduğu perukar dükkânı dükkanında

+1 kromozomu hayata atılmasına engel olmadı
30-12-2021 14:14

Gaziantep'te canlı 29 yaşındaki down sendromlu İbrahim Yümüç'ün yaşamı 3 sene önceki annesiyle acemi taşındıkları semtte emeksiz yülüme kızarmak düşüncesince gittiği erkek berberi dükkanında değişti. İlk taşındıkları devir biraz kere erkek berberi dükkanına emeksiz yülüme olmaya revan +1 kromozomlu İbrahim Yümüç, üçüncü gidişinde yülüme olduktan sonradan genişlemek üzereyken iş noktayı sahibi Mehmet Özhan kabilinden durduruldu. Eline birlikte süpürge sunulan down sendromlu İbrahim Yümüç, bölgeleri süpürmeye başlayarak işe başladı.

Aldığı bahşişlere bahtiyar olunca idman istedi

Bu tam yülüme olmaya mevrut rastgele alıcı çalışkanlığı ile özen çekici Yümüç'e kahve parası vermeye başladı. Aldığı bahşişlerle bahtiyar bulunan İbrahim, çabucak iş yerinden çıkıp birlikte müddet sonradan annesiyle yeniden gelmiş şekilde iş durumunda idman istediğini söyledi. Bu arzusu iş noktayı sahibi kabilinden da ikrar edilen İbrahim, 3 sene önceki başladığı mesleğinde devir geçtikçe ilişik odağı oldu. Hem çalışkanlığı bununla birlikte becerisiyle özen çekici down sendromlu İbrahim Yümüç, namına hususi ilişik yayınlayan alıcıların verdiği bahşişlerle ve emeğinin karşılığı bulunan maaşıyla evine aş parası götürüyor.

"Bedava yülüme kızarmak isteyince işe aldık"

Down sendromlu İbrahim ile muarefe ve işe start hikayesinden bahseden iş noktayı sahibi erkek berberi Mehmet Özhan, "İbrahim ile tahminî üç sene önceki tanıştık. Mahallemize acemi taşınmıştı. Her hafta sonu dirimsel yülüme olurdu. Her tıraştan sonradan 'hesaba yaz sonradan veririm' derdi. Bir çağ gene hakeza olunca ego de kendisini durdurdum ve süpürgeyi vererek bölgeleri süpür dedim. İçeriyi süpürmeye başladı ve daha sonra rastgele yülüme olmaya mevrut alıcı kahve parası vermeye başladı. Bahşişleri toplayınca çabucak çıkıp gitti ve birlikte müddet sonradan annesiyle yeniden gelerek, 'ben burada idman istiyorum' dedi. Biz de ikrar ettik ve çalışmaya başladı. O günden bu yana bizimle bu arada çalışıyor. Yapılacak işleri birlikte kere gösterdik namına ve ayrıcasız rastgele işi hazırlamaya başladı. Her devir sabahleyin 8'de geliyor ve işe başlıyor. Her işi en dobra halde yapıyor" dedi.

"İbrahim iş yerimize artağanlık getirdi"

İbrahim'in işe başlamasından sonradan iş yerlerindeki bereketin arttığını da vurgulayan ve mevrut alıcıların İbrahim'i aşırı sevdiğini aktaran Mehmet Özhan, "Gelen alıcılar İbrahim'i aşırı seviyor ve aşırı ilişik gösteriyor. İbrahim iş yerimize aşırı artağanlık getirdi. İş yerimize de namına de artağanlık getirdi. Boş güzeşte alıcı yok, rastgele alıcı behemehâl İbrahim'e kahve parası veriyor. Hatta güzeşte birlikte alıcı 500 liralık kahve parası verdi. Ayrıca bizlerden haftalık aylığını da alıyor. Eskiden mahallede kendisiyle dalavere güzeşte kollar demin İbrahim ağa diyor. Mahalle halkı de kendisini aşırı seviyor, kimi alıcılar İbrahim'in kendisini yülüme etmesini istiyor. Yani İbrahim burada aşırı yüzü sıcak birlikte isim oldu. İki elemanın yapacağı işleri yapıyor" diyerek ekledi.

"İlk vardığında konuşamıyordu, dili çözüldü"

İbrahim'in işe başladıktan sonradan dobra birlikte aksiyon gösterdiğini de vurgulayan Özhan, "Daha ilkin iyileştirme merkezine gidiyormuş ancak burada henüz aşırı geliştiğini gördük. İlk vardığında hitabı on paralık anlaşılmıyordu ancak demin insanlarla birlikte arada olunca ve dünyalık kazandığını ayırt edince kendisi de gelişmeye başladı. Her mevzuda gelişti burada ve adete dili çözüldü" ifadelerine arazi verdi.

"Ekmek parası yöneltmek aşırı güzel"

Çalışmayı sevdiğini kail ve dünyalık kazanılmış olduğu düşüncesince bahtiyar bulunduğunu tamlayan down sendromlu İbrahim Yümüç, "Ağabeylerim dünyalık kazanıyor. Şimdi de ego de dünyalık kazanıyorum. Kazandığım parayı anneme götürüyorum, annem de aş alıyor. Burada emek vermeyi seviyorum. İşte idman aşırı iyi. Okul dobra değil, hocalar yapamıyor. Burası henüz güzel" halinde konuştu.

"Normal birlikte kişiden henüz çalışkan"

Berber dükkanına yülüme olmaya mevrut müşterilerden Emrah Altunbaş da İbrahim'den kıvançlı olduklarını söyleyerek, "Normal birlikte kişiden farkı yok. Hatta alışılagelen birlikte kişiden henüz güler yüzlü, henüz çalışkan. Her şeyi yapıyor. Masaj yapıyor, saç yıkıyor, peçe yapıyor. Kendisini duyan alıcılar buraya hususi şekilde yülüme olmaya geliyor. Ben de genellikle onun düşüncesince buraya geliyor" diyerek konuştu.

Said Vakkas Yağcı - Muhammet Abdulkadir Esen

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ