USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

11 aylıkken pitbull saldırısına uğrayan minik Sadrettin, anne kelimesinden önce ‘acıyor’u öğrendi

Antalya'da tahminî 2,5 ay önce pitbull kırması ortak köpeğin saldırısı kararı yanağı ve kulağı kopan 11 aylık bebeğin yüzündeki iz açık ortak biçimde kaldı. Aile, köpeğin sahibinin adli arama amacıyla başıboş bırakılmasına reaksiyon gösterirken, bebeğin annesi, oğl

11 aylıkken pitbull saldırısına uğrayan minik Sadrettin, anne kelimesinden önce ‘acıyor’u öğrendi
27-12-2021 15:29

Olay, 7 Ekim Perşembe haset vakit 19.30 sıralarında Konyaaltı ilçesinde yaşandı. Bir ana yol üstünde market işleten Hasan Kaçar'ın (33) benzeri Sevim Kaçar (26), 11 aylık bebeği Sadrettin ile baş başa markete mevrut alıcıya beslemek istedi. İddiaya göre, ayrımsız mahallede canlı A.T.O., pitbull cinsi köpeği market uğrunda bambaşka müşterek köpeğe saldırdı. Diğer köpeğin sahibi pitbull cinsi köpeği ayırıp sahibi A.T. O.'ya tasdik etti.

Köpek burada çabucak market içindeki bebeğe saldırdı. Sesleri duyup mevrut ata Hasan Kaçar da köpeğin saldırısına uğradı. Olay sonrası kapik ve sahibi görüngü yerinden ayrılırken, ata Kaçar kolundan ve bacağından, bebeği de yüzü ile kulağından yaralandı.

Ambulansla Akdeniz Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak otama gören ata ve bebeği, onlarca terzilik atıldıktan sonradan taburcu edilip evlerine art döndü. Aile, köpeğin malikinden şikayetçi oldu. Köpeğin sahibi A.T.O., savcılıktaki ifadesinin arkası sıra adli arama şartıyla başıboş bırakıldı.

Köpeğin sahibi: “Çok üzgünüm”

A.T.O., savcılıktaki ifadesinde, “Bu kapik daima evimin bahçesinde zincirle bağlıydı. Olay tarihinde işe giderken gine zincirle ilişkin bırakmıştım. Eve döndüğümde kapik yoktu. Zincir yerindeydi. Bir halde zincirden kendini kurtarmış. Evimin yakınındaki markete giderken, çabucak bana ilgilendiren kapik beni geçerek market önündeki bambaşka müşterek köpekle boğuştuğunu gördüm. Bu köpeğin sahibi benim köpeği ayırarak bana tasdik etti. O anda köpeğe bilge olamadım. Köpek elimden kurtuldu. Bende marketin uğrunda dolaşırken köpeğin market içindeki emekleyen evladı koklamaya başladığını gördüm. Sonrasında kapik saldırganlaştı ve evladı ısırdı. Daha sonradan çocuğun anası ve babasını ısırdı. Ben köpeği ayırmaya aşırı çalıştım fakat başaramadım. Olaydan ötürü aşırı üzgünüm" dedi.

“Tuttuğunuz mikrofondan bile korkuyor”

Köpeğin sahibinin başıboş kalmasına tepkili olduklarını anlatım fail ata Hasan Kaçar, görüngü sonrası çocuğunun yüzünde iz kaldığını da belirterek, “Kalıcı müşterek halde yüzünde kalacak. Kediden bile korkuyordu, şuan tuttuğunuz mikrofondan bile korkuyor” dedi.

“Köpeğin markete girmemesi düşüncesince ihtar ettim”

Saldıran köpeğin banko pitbull cinsi kapik bulunduğunu vurgulayan Kaçar, görüngü çabucak dirlik tarafın köpeği bıraktığını ati sürdü. Kaçar, “Köpekle bu arada marketin içine girmeye çalıştı ve ‘Zarar vermez, uysaldır benim köpeğim' dedi. uyarı ettim markete girmemesi için. Kapının uğrunda başıboş bıraktı. Bırakır bırakmaz bebeğin üstünde atladı. Arkasından koşup yetişemedik. Akabinde yüzünü ısırdı. Boynundan tuttuğumda da bana saldırdı. Karşı yan bu iddiaları yalanlıyor. Kolumu ısırınca ego köpeğin kafasına şişe vurdum. O da ‘köpeğime vurmayın' diyordu” ifadelerini kullandı.

“Baba, anne kelimesini öğrenmeden önce ‘acıyor'u öğrendi”

Oğlunun köpeğin saldırması sonrası bambaşka evlatların da bu üzere saldırılardan canının yandığını anımsatan anne Sevim Kaçar ise, “Hayvansever ismi altındaki birtakım kişilerden, namevcut pitbull değil, nakız üzere laflar duyduk. Mevzu o değil. Cinsi hangisi olursa olsun, müşterek çocuğun canı yandı. Benim çocuğum şuanda parka gidince antipatik müşterek bakış olmaktadır çevreden. 1 yaşındaki müşterek bebek anne ve ata cümlesini öğrenmeden önce ‘acıyor' kelimesini öğrendi. Biz de hayvanseveriz. Bu vakadan önce evimde 4 değişik cinsten kapik vardı. Ama şuanda bebek kediden, kuşlardan bile olsa korkuyor. Diğer vakalarda hepsinin cezası verildi, ego Sadrettin'in delik arkası edilmesini istemiyorum” niteleyerek konuştu.

“İzin geçmesi yerine aşırı faziletkâr meblağlarda teklifte bulundular”

Oğlunun yüzündeki müsaade geçmesini istediğini fakat otama masraflarının menfaatlerini aşırı zorladığını aktaran Kaçar, “Çok faziletkâr meblağlarda tekliflerde bulundular. Şuan ki süreçte mecburiyetten ötürü ati tarihe alaşağı etmek mecburiyetinde kaldık. Süre ilerledikçe çıban iyileşiyor, dokular oturdukça bu yol ameliyatı ağır olacak. Tekrar yeniden ameliyata girmesini istemiyoruz” dedi.

“İzi sorarsa cevaplayamayacağım”

Anne Kaçar, gittikçe oğlunun yüzündeki izle ilişik istifham sorunca karşılık vermekte zorlanacağını da laflarına ekleyip, “Onun sordurulmuş bulunduğu soruları cevaplayamayacağım. O ferdin tasmasıyla bırakmasıyla bulunan müşterek nesne bu. Sadrettin dü devir sonradan ‘anne neden?' niteleyerek sorduğunda ‘oğlum suyu vermedim, eş köpeğe ısırttırdı' dersem, aşırı absürt müşterek karşılık olacak” dedi.

En azından önceki celseye derece mevkuf kalması gerekiyordu”

Ailenin avukatlığını önleyen Antalya Barosu'na mukayyet Avukat Abbas Doğan, yaşanılanların hakkıyla can sıkıcı olduğuna uyanıklık çekti. Hukuki sürecin halen bitmeme ettiğini tamlayan Doğan, “Hukuki süreçte de, bu eylemden meydana gelen olumsuz zararları ve çocuğun yüzünde artan mihman müsaade kaldırılması, iyileşmesi ve otama sürecinde tinsel ve maddesel ödence açacağız. Maalesef dirlik yan adli arama şartıyla başıboş bırakıldı. Kişinin bu eylemi taksirle işlemiş olduğuna değgin vermiş bulunduğu beyan, bizim bu türel sürece anket evresinden katılamamış olmamızdan kaynaklı. Çocuğu ile ilgilenen aileden apar topar siz anlatım dilediğiniz zaman, elhak canının derdinde bulunan şahısların bu sürece çalışan şekilde katılamamaları ve baro çeşidinden müşterek avukat görevlendirilmemesinin ferdin adli arama şartıyla başıboş kalmasında aşırı şişman aktif fiil bulunduğunu düşünüyoruz. Kanundaki ast ve yukarı dershane suça uyanıklık edilmeden amme vicdani için, ferdin en azından önceki celseye derece ailenin içindeki yangını, üzüntüyü izale şartıyla mevkuf kalması, kanunun ruhuna makul olacaktır niteleyerek düşünüyoruz” biçiminde konuştu.

Suat Metin - Akif Yılmaz
 

İLGİLİ HABER
Sultangazide sepet topu oynayan dü çocuğa pitbull cinsi kapik saldırdı Sultangazi’de sepet topu oynayan dü çocuğa pitbull cinsi kapik saldırdı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ