USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

150 çeşit doğal ürünle damaklara hitap ediyor

Ordu'nun Ünye ilçesinde ortak besin firması, ürettiği 150 çeşit doğal ürünle damaklara hitap ediyor.

150 çeşit doğal ürünle damaklara hitap ediyor
15-10-2021 11:00

Korona virüs (Kovid-19) salgınıyla baş başa anadan görme yollarla ve faziletli teknolojiyle temiz koşullarda imal edilen mamüllerin kullanımında artım yaşanıyor. İnsan sağlığına sağlam baş döndürücü tesiri deneyli yerine ortaya konan kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytinde de istem derece derece artıyor. Sağlık sırrı dokunaklı tadında mevcut zeytin, sofralara ulaşmadan hoppadak su ve sodyum klorür ile doğal mayalanma işlemlerinden geçirilirken sağlığı müspet etkileyen maddelerini kaybetmiyor.

Teknoloji kullanılarak olgunlaştırılan zeytin, doğallığını kaybediyor
Uzmanlar da kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi bulunan zeytinde meydana getirilen hileler üzerine uyarılarda bulunurken ürünün doğallığının korunmasının afiyet açısından önemine değiniyor. Uzmanlar, doğal zeytinin suya atıldığında renginin açılmaması, suyun saydamlığını bozmaması, yan yana zamanlar hasat edildiğinin işareti yerine çekirdeğinden bedava ayrılmasının tabiilik göstergelerinden bulunduğunu bildiriyor. Yeni istihsal teknolojileri kullanılarak zeytinin henüz endamsız müddette olgunlaşması, tatlandırılması, levent boylu müddet dayanabilen duruma getirilmesi düşüncesince geçer yardım koruyan derece kimyevi maddeler nedeniyle içeriğindeki birtakımı maddelerin namevcut edilmiş olduğu ve doğal olmaktan çıkarıldığı bildiriliyor.

150 çeşit ürün
Ordu'nun Ünye ilçesinde 25 senedir çalışkanlık yayınlayan ve doğal yerine ürettikleri zeytin ile yanı sıra 150 çeşit ayrımlı ürünü de içinde bulunduran Çalıkoğlu Gıda Paz. Gıda Ltd. Şti., başta pandemi sürecinde kişilerin doğal besinlere kavuşması düşüncesince mücahede gösteriyor. Dünyanın en nitelikli zeytin unvanına eş Gemlik zeytini üretimi ile serüvenine başlamış bulunan firma, giderek mobilyasız üzüm, incir, kayısı, reçel, tahin, pekmez ve bakliyat grubunu da bünyesine ekleyerek, tarlada doğal yerine imal edilen mamüllerin sofralara dimdik yan yana halde ulaşmasını sağlıyor.

“Doğallık ve kaliteyi ön planda tutmaya çalışıyoruz”
Ordu'da çeyrek asırdır misyon verici Çalıkoğlu Gıda Genel Müdürü Resül Çalık, doğal niteleyerek satılan birtakımı ürünlerde besin boyaları ve yardım maddelerinin kullanılabildiğini, son kullanıcıların bu mevzuda tetik olmaları icap ettiğini söyledi. Salgın süreciyle baş başa doğal ürünlere alakanın rastgele sabık güneş arttığını aktaran Resül Çalık, ‘doğal' niteleyerek satılan birtakımı ürünlerde besin boyaları ve yardım maddeleri kullanılabildiğine ilgi çekti. Çeyrek asırdır doğal istihsal anlayışı ile başladıkları hizmetlerine akıcı bitmeme ettiklerini kaydeden Çalık, kâffesi mamüllerin üretiminde afiyet açısından anadan görme şekilleri kullanmaya itina gösterdiklerini vurguladı. Çalık, “İnsanlar başta pandemi sürecinde doğal ve dimdik gıdalar dair henüz baş döndürücü bilinçlendi. Piyasada maatteessüf pekmezden kurutulmuş meyvelere denli doğal olmayan, içinde yardım maddeleri bulunduran mahsulat de var. Biz, 25 sene ilk başladığımız nitelik ve tabiilik vurgusu ile hizmetimizi sürdürüyoruz. Amacımız kişilerin en nitelikli ürünleri en akıllıca halde sofralarına getirebilmeleri. Çalıkoğlu ve Mytat ürünlerinde de rastgele devir tabiilik ve kaliteyi ön planda tuttuk, bundan ahir süreçte de bitmeme edeceğiz” dedi.

“Doğal yerine aşina rastgele ürün doğal olamayabiliyor”
İnsanların, doğal ismi altında satılan rastgele ürüne kanmamasını, bu mevzuda tetik olmalarını ve güvendikleri markaları yeğleme etmeleri icap ettiğini özetleyen Çalık, “Maalesef doğal ismi altında satılan paketli mahsulat birtakımı kimi doğal olmayabiliyor. İnsanlar güvendikleri ve doğal ürün niteleyerek ürünlere istinaden satın alabiliyor. Özellikle pekmez, zeytin, reçel, bakliyat derece ürünlerde doğallıktan çıkılıp, besin boyaları ve birtakımı yardım maddeleri ile mamüllerin doğallığından uzaklaşılabiliyor. Gıda boyaları ve yardım maddelerinin kullanıldığı bu gidişat da kişilerin sağlığını negatif yönde etkiliyor, levent boylu vadede de kişilerde türlü hastalıklara kez açabiliyor, maşer yerine kimlik kıraat alışkanlığı edinmemiz baş döndürücü önemli" ifadelerini kullandı.

Selim Kuşcu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ