USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

17 Ocak 2022 Pazartesi günü Okullar tatil mi?

Yoğun kar yağışı öğrenime bariyer oldu. Türkiye'nin birlikte aşırı ilinde beniz yüze öğrenime boşluk verildi.

17 Ocak 2022 Pazartesi günü Okullar tatil mi?
16-01-2022 22:23

Artvin'de öğrenime kar engeli

Artvin tarz ve ilçelerinde buzlanma ve kar yağışı zımnında öğrenime ortak gün süreyle boşluk verildi.
Valilikten meydana getirilen bağlanmış açıklamada, 17 Ocak Pazartesi Cuma günü iktisap etmek kabil Artvin tarz ve ilçelerinde buzlanma ve kar yağışı zımnında öğrenime ortak gün süreyle boşluk verildiği belirtildi. Artvin Valisi Yılmaz Doruk toplumsal iletişim araçları hesabından icra ettiği açıklamada “İlimiz genelinde meydana mevrut koyu kar yağışı zımnında ilimiz tarz ve ilçelerinde eğitim-öğretime 17.01.2022 Pazartesi günü 1 (bir) gün müddet ile boşluk verilmiştir. Bu müddet içre mânialı ve aylı amme çalışanlarımız yönetsel yetkilendirilmiş sayılacaktır. Kamuoyuna nazikâne duyurulur” ifadelerine arazi verdi.

Kastamonu'da öğrenime kar engeli

Kastamonu'da 3 gündür can alıcı bulunan kar yağışı yardımıyla Pazartesi günü 11 ilçede okullar tatil edildi.
Kastamonu'da 3 gündür il genelinde kar yağışı can alıcı oluyor. 546 karye yolunun ulaşıma saklanmış bulunduğu Kastamonu'da 17 Ocak Pazartesi günü Devrekani, Taşköprü, Ağlı, Hanönü, Bozkurt, Araç, Çatalzeytin, Seydiler, Pınarbaşı, Şenpazar ve İnebolu ilçelerinde beniz yüze öğrenime boşluk verildi. Küre ilçesinde de Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ve Çaybükü Yayla İlköğretim Okulu haricindeki tamamı okullar ile Cide ve Daday'da taşımalı terbiye verici tamamı okullar tatil edildi.

Rize'de öğrenime kar engeli

Rize tarz ve ilçelerinde bitmeme fail koyu kar yağışı zımnında öğrenime 1 gün süreyle boşluk verildi.
Rize'de koyu kar yağışı tesirini gösterdi. Merkezde 25 karye yolu kar zımnında ulaşıma kapanırken, Ardeşen'de 25, Çamlıhemşin'de 24, Çayeli'nde 33, Derepazarı'nda 6, Fındıklı'da 23, Güneysu'da 13, Hemşin'de 8, İkizdere'de 29, İyidere'de 2, Kalkandere'de 18 ve Pazar'da ise 24 karye yolu iktisap etmek kabil toplamda il genelinde 230 karye yolu kar zımnında ulaşıma kapandı. Rize hususi İdaresi 65 iş makinesi ve 130 personel ile kar ile mücadelelerini ortak taraftan sürdürürken, mavera taraftan Rize Valiliği il genelinde terbiye ve öğretime 1 gün müddet ile boşluk verildiğini açıkladı.

Rizeli öğrencilere toplumsal iletişim araçları üstünden ‘Atmacalarım' niteleyerek seslenen Rize Valisi Kemal Çeber, kar tatili haberini “Sevgili atmacalarım, gönderdiğiniz ileti ve fotoğraflar vaziyeti açık halde ortaya koydu. Hepinize teşekkürname ediyorum. Meteorolojik veriler ve kasıntı görüşleri de ayrımsız doğrultuda ve tempoda muhtemelen oldu. Hemen doğrudan oybirliğiyle ortak karara vardık ki... Devam fail koyu kar yağışı, buna ilişkin riskler ve atmacalarımın birbirinden iyi mazeretleri zımnında Rize il genelinde eğitim-öğretime 17 Ocak 2022 Pazartesi günü boşluk verilmesine, aylı ve mânialı çalışanların yönetsel yetkilendirilmiş sayılmasına atmacalarımla beraberce değişmeyen verilmiştir” ifadeleriyle duyurdu.

Trabzon'da öğrenime kar engeli

Trabzon'da kar yağışı zımnında il genelinde okullar ortak gün tatil edildi. Trabzon Valiliği kabilinden meydana getirilen açıklamada "İlimiz genelinde bitmeme fail kar yağışı zımnında 17 Ocak 2022 Pazartesi günü il genelindeki tamamı geçmiş ve ölçülü aşamalı okullarda ortak gün süreyle öğrenime boşluk verilmesine, mânialı ve aylı bulunan amme görevlilerinin yönetsel yetkilendirilmiş sayılmasına değişmeyen verilmiştir" denildi.

Kastamonu'nun 14 ilçesinde öğrenime kar engeli

Kastamonu'da can alıcı bulunan kar yağışı yardımıyla 14 ilçede okullar 1 gün tatil edilirken, 3 ilçede de taşımalı öğrenime boşluk verildi. Kar yağışının can alıcı olmaya bitmeme etmiş bulunduğu Kastamonu'da birtakımı ilçelerde 17 Ocak Pazartesi günü öğrenime boşluk verildi. Kastamonu Valiliği'nden meydana getirilen bağlanmış açıklamada, Merkezü, Devrekani, Taşköprü, Ağlı, Hanönü, Bozkurt, Araç, Çatalzeytin, Seydiler, Pınarbaşı, Şenpazar, İnebolu, İhsangazi, Azdavay ilçelerinde beniz yüze öğrenime 1 gün boşluk verildiği belirtildi. Küre, Cide, Daday ilçelerinde ise taşımalı sistemle terbiye verici okulların tatil edilmiş bulunduğu kaydedildi. Abana, Doğanyurt, Tosya ilçelerindeki okullar öğrenime bitmeme edecek.

Sinop'ta taşımalı öğrenime 1 gün boşluk verildi

Sinop'ta can alıcı bulunan negatif iklim şartları zımnında taşımalı öğrenime 1 gün boşluk verildi.
Sinop Valiliği'nden meydana getirilen açıklamada, "İlimiz ve ilçelerimizde can alıcı bulunan kar yağışı, buzlanma ve meteorolojik tembihler zımnında 17 Ocak tarihinde tamamı resmi ve hususi okullarda taşımalı öğrenime 1 gün boşluk verilmiştir” ifadelerine arazi verildi.

Şırnak'ta dü ilçede öğrenime 1 gün boşluk verildi

Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde koyu kar yağışı zımnında terbiye ve öğretime 1 gün boşluk verildi.
Şırnak Valiliğinden meydana getirilen açıklamada, Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri ile köylerinde kar yağışı ve duyurulmayan buzlanma zımnında okulların 17 Ocak Pazartesi günü tatil edilmiş bulunduğu belirtildi. Beytüşşebap Kaymakamlığından meydana getirilen açıklamada ise, "İlçemiz genelinde duyurulmayan buzlanma, kar yağışı zımnında Pazartesi günü şu demek oluyor ki 17.01.2022 tarihinde terbiye ve öğretime ortak gün boşluk verilmiştir” denildi.

Ordu'nun 19 ilçesinde öğrenime kar engeli

Ordu'da kar yağışı zımnında 15 ilçenin tamamında, yalı kesimindeki 4 ilçede ise taşımalı cümle kapsamında bulunan okullarda öğrenime 1 gün boşluk verildi. Ordu'da bitmeme fail kar yağışı erdemli kesimli alanlarda yaşamı negatif etkilerken, 15 ilçede tamamı okullarda, 4 ilçede ise taşımalı cümle kapsamındaki okullarda öğrenime 1 gün boşluk verildi. Ordu Valiliği'nden meydana getirilen bağlanmış açıklamada, "Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Ulubey ilçelerimizde mevcut okullarımızın tamamında öğrenime 17 Ocak tarihinde ortak gün boşluk verilmiştir" denildi. Açıklamada Altınordu, Fatsa, Perşembe ve Ünye ilçelerinde taşımalı cümle kapsamında bulunan okullarda ise ayrımsız tarihte ortak gün öğrenime boşluk verildiği, bu ilçelerde mânialı bulunan ve aylı bulunan amme görevlilerinin de ayrımsız gün yönetsel yetkilendirilmiş sayılacağı anlatım edildi.
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ