USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

2 yıldır otobüs karavanda yaşıyorlar: Ömürlerinin sonuna kadar karavanda yaşamak istiyorlar

Korona virüsün değiştirdiği yaşam şartlarıyla 2 yıldır karavanda canlı Tektaş Çifti, hayatlarının arka kalanının karavanla gezmekle eylemek istiyor.

2 yıldır otobüs karavanda yaşıyorlar: Ömürlerinin sonuna kadar karavanda yaşamak istiyorlar
05-03-2022 12:03

Korona virüs pandemisinin giriş gösterdiği evren genelinde yaşam koşulları değişmeye bitmeme ediyor. Korona virüsün Türkiye'ye sıçramasından sonradan devir kurnaz kapanmaların yaşanmasıyla Aydın'ın Didim ilçesinde canlı Dursun ve Gülümser Tektaş çifti 2 yıl ilk aldıkları otobüsten dönüştürülmüş karavanda yaşamaya başladı. Evin kapısına anahtar vurup o vakitten buyana karavanda yaşamaya alışan Tektaş Çifti, karavanla ülkeyi karış karış gezmeye başladı. En son Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesi sahiline mevrut karavan, sahilde gezinen vatandaşlarında bağ odağı oluyor. Ömürlerinin sonuna kadar karavanda yaşamak istediklerini anlatım fail Tektaş çifti, karavan yaşamını her insana önerdiklerini belirtti. Gerekli tensikat ve modifiyenin yapıldığı karavanda döşek odası, mutfak, habitat grubundan sarrafiye çiçeklere kadar halis muhlis yaşam şartlarını karşılayacak herhangi ortak ayrışık malzemeler mevcut. Dışarından ne kadar geçici otobüsü kadar algılansa da içine girildiğinde ise ev ortamı ile karşılaşılıyor.

2 yıldır karavanda yaşıyorlar

66 yaşındaki Emekli Astsubay Dursun Tektaş, “1996'da TSK'dan zahmetli oldum. 2 yıldır eşimle giriş başa bu karavanda yaşıyoruz. Son zamanlarda karavan modasının yaygınlaşmasıyla giriş başa bizde pandemide giriş döndürücü sıkıldık. 65 yaş üzerinin eve hapsedilmesi ve sıkkın ortak çağa girmemiz engellenmeyen yaşamaya alışkan olduğumuz düşüncesince bizlere giriş döndürücü ağır geldi. Eşimle giriş başa hakeza ortak yaşantıyı kaldırabileceğimizi düşündük ve araştırmalara başladık. Şuan içinde bulunduğumuz karavanı amade ortak halde aldık. Sonra kendimize layıkıyla ortak kadro modifiyeler yaptık. Kendimize layıkıyla ortak çatışma kurduk. Yola çıktık. Yaklaşık 2 yıldır yollardayız. Evimizi kapıyı kilitledik çıktık. 2 yıldır on paralık eve uğramadık. İnşallah Allah afiyet verirse gücümüz, kuvvetimiz tükeninceye kadar bu yolda bitmeme edeceğiz. Ondan sonradan alışılagelen ortak kesin yaşama geçebiliriz” dedi.

Karavanda ömürlük yaşam

Tektaş açıklamasının devamında Ege ve Marmara Bölgelerindeki nice ili gezdiklerini laflarına ekleyerek, “Görev sırasında da sıradan yıllarım Trakya'da geçti. Trakya'yı giriş döndürücü seviyorum. Yurdumuzun herhangi ortak noktayı giriş döndürücü güzel. Ama elan halen göreceğimiz bölgeler var. Aslında bakarsanız gezmeye yaşam fark yetmez. Burada bulunduğumuz süreçte sahilden geçip bizi gören, tanıdığı olan şahısların ilgisinden anlıyoruz. Mesela ortak evde olduğunuzu düşünün. Her devir bire ortak kişiler, bire ortak duvarı görüyorsunuz. Ama bizde anca değil. Ben bu sabahleyin kalktığımda parmağımla perdeyi araladığımda denizi görebiliyorum. Yarın gayrı devir ortak gül kenarında olabilirim. Ormanlık ortak yerde olabilirim. Birçok insanoğlu yapamayacağı şeyleri karavan sebebiyle yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu bizlere erinç veriyor, talih veriyor. Özgürlüğün tadını alabiliyoruz. Biz insanoğlu doğayı giriş döndürücü seviyoruz. Gittiğimiz yerlerde çevreye özen ediyoruz. Çevreyi kirletmeden, doğaya dokunca vermeden, kullanmakta olanları üzmeden yaşamak. Bu işin parolası budur zaten. Bu yola tahavvül etmek talip olursa benim tavsiyem şu; öncellikle ortak süreliğine ortak karavan kiralasınlar. Bir müddet onunla yaşasınlar. Bakalım altından kalkabilecekler mi ona baksınlar. Çünkü gösteriş ve konfor arayan doğrusu bu yola on paralık girmesin” diyerek konuştu.
Gülümser Tektaş ise eşiyle bu yola girmekten talih duyduğunu anlatım ederek, karavan yaşamını her insana referans ettiğini belirtti. Tektaş, “Tabi ki ego en yeniden istemedim açıkçası. Yapamayız dedim ancak şuan katiyen ortak ev yaşamı düşünmüyorum. Kesinlikle her insana de öneriyorum. Koşun eş karavan alın. Karavan yaşamı hakkıyla giriş döndürücü güzel. Denemeye değer. Aracımızın ismi ‘Gezenti'. ‘Gezenti' ile dolaşmak isteyeni de gezdirebiliriz” halinde konuştu.
 

Halil Dağ
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ