USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

20. Milli Eğitim Şurası'ndaki salık mektubu kararlarının eğitimde uygulanmasına müteveccih rapor yayımla

Milli Eğitim Bakanlığınca, 20. Milli Eğitim Şurası'nda tahsil edilen haber mektubu kararlarının yaşama geçirilmesine müteveccih evvel rapor yayımlandı.

20. Milli Eğitim Şurası'ndaki salık mektubu kararlarının eğitimde uygulanmasına müteveccih rapor yayımla
06-03-2022 12:08
Ankara

MEB'den meydana getirilen açıklamada, 1-3 Aralık 2021'de, açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabilinden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde meydana getirilen 20. Milli Eğitim Şurası'nın öğrenci, öğretmen, yetişek yöneticileri, veliler, yetişek araştırmacıları, çıplak maşer kuruluşları ve gazeteciler üzere değişik paydaşlarla gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Şura hazırlıkları sürerken MEB'in değişik paydaşlardan 32 bin 643 düşünce toplamış bulunduğu bildirilen açıklamada, bu görüşlerin uzmanlarca incelenmiş bulunduğu ve MEB'in şura düşüncesince belirlediği "Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği", "Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi" ve "Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi" temaları ile uyumları gözetilerek akıbet duruma getirilmiş bulunduğu kaydedildi.

Şuraya eklenen 600'den birlikte tomar davetlinin kanaatleri doğrultusunda birleşen görüşlerin olgunlaştırıldığı tamlanan açıklamada, şurada çoğunluğu oy donanması ile onama edilen 128 salık mektubu sonucu alındığı bildirildi.

Şuranın akıbet gününde umumi kurulda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in, bakanlıkça atılmış adımlar ile şurada tahsil edilen salık mektubu kararların uyumunu izleme edeceklerini ve değerlendirmelerini halkoyu ile paylaşacaklarını tabir ettiğine arazi sunulan açıklamada, MEB kabilinden piyasaya sürülen bu raporun, şuranın gerçekleşmesinden üç ay sonradan bakanlığın aktüel politikaları ile salık mektubu kararları arasındaki uyumunu ortaya koyduğu kaydedildi.

"57 değişik salık mektubu sonucuna müteallik görü minimum birlikte konkre hamle attı"

Açıklamada, görü kabilinden atılmış adımların salık mektubu kararlar ile uyumunun, özellik molekül incelenmiş bulunduğu ve yorumlandığı belirtilerek, "Raporun sonuçları, görü kabilinden akıbet altı ayda atılmış adımların salık mektubu kararları ile şişman birlikte uzlaşma gösterdiğini ortaya koydu. Bu bağlamda 57 değişik salık mektubu sonucuna müteallik bakanlığın minimum birlikte konkre hamle attığı görüldü." denildi.

Raporda, salık mektubu kararlar ile atılmış adımlar arasındaki uyumun yegâne birlikte anne konu ile hudutlu olmamasının vurgulandığı bildirilen açıklamada, bakanlığın politikaları ile ilişkilendirilen 57 kararın 34'ünün esas eğitimde punt eşitliği, 14'ünün öğretmenlerin mesleksel gelişimi, 9'unun ise mesleksel eğitimin güçlendirilmesi ile münasebetli bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, salık mektubu kararlarının da esas eğitimde punt eşitliği temasında yoğunlaştığı dikkate alındığında dağılımın şura kararlarının dağılımı ile insicamlı bulunduğu kaydedilerek "Dolayısıyla siyaset adımları ile salık mektubu kararları arasındaki uzlaşma kâffesi temalarda kendini gösterdi." ifadesi kullanıldı.

MEB'in akıbet altı ayda seferberlik başlatmış bulunduğu ekol önceleri eğitimin yaygınlaştırılmasına ve okullar arası olanak farklılıkların azaltılmasına müteallik şişman ölçekli projelerin, şura kararları ile uyumun anahtarı olduğu, bu bölgelerde atılmış adımların genellikle ansızın birlikte tomar şura sonucu ile münasebetli bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, bakanlığın anne siyaset sahalarında attığı adımlar ile şura salık mektubu kararları arasındaki uyumu seyrederken belli başlı aralıklarla değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaşacağı kaydedildi.

"Bu çeşit değerlendirmeler evvel defa görü kabilinden yapıldı"

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in tutanağa bağlı değerlendirmelerine de arazi verildi.

Şura umumi kurulunda onama edilen kararların, görü açısından salık mektubu özelliği taşıdığına ayraç fail Özer, 20. Milli Eğitim Şurası'nın, kararların aşırı şişman miktarda oy donanması ile alındığı birlikte güruh bulunduğunu ve iştirakçilerin nice maddede düşünce donanmasına ehil olmasının tahsil edilen kararların önemini artırdığını tabir etti. Özer, şunları kaydetti:

"Bakanlık olarak, filhakika rüçhan yetişek politikalarımız adına belirlediğimiz bölgelerde tahsil edilen şura kararlarının uygulamaya geçirilmesi bizim düşüncesince enikonu önemli. Bu sebeple şurada tabir ettiğim üzere belli başlı aralıklarla attığımız adımlarla şura kararları arasındaki uzlaşma derecesini yayınlayan raporlar hazırlayıp halkoyu ile paylaşacağımızı tabir etmiştim. Bugün yayımladığımız bu rapor, bu sözün adına getirildiğinin evvel konkre göstergesidir.

Ana siyaset sahalarına müteallik salık mektubu kararlarını gözeterek öz politikalarımız ile uyumuna müteallik evvel resmi değerlendirmeyi halkoyu ile paylaşmış olduk. Daha evvela ari araştırmacılar ve çıplak maşer kuruluşları kabilinden meydana getirilen bu çeşit değerlendirmeler evvel defa görü kabilinden yapılmış oldu ve halkoyu ile paylaşıldı."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ