USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

'2017 yılından bu tarafa Türkiye'de muvakkat siper altındaki Suriyeli sayısı doğrudan sadece ay

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "Üzerine basa basa anlatım kılmak istiyorum, 2017 yılından bu tarafa Türkiye'de arızi siper altındaki Suriyeli sayısı doğrudan elden aynıdır." dedi.

'2017 yılından bu tarafa Türkiye'de muvakkat siper altındaki Suriyeli sayısı doğrudan sadece ay
06-05-2022 19:44
Ankara

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Bakanlık Konferans Salonu'nda düzenlemiş yer aldığı "Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı"nda, açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Göç mevzusunun birtakım odaklar kabilinden sömürme sektörü alegori belirlendiğini anlatım fail Çataklı, akıbet aylarda resmi sayıları itibarsızlaştırmaya çevrik ortak kampanya ile erinç karşıya kalındığını söyledi.

Resmi veriler namına ağız ağıza uydurma, içtimai medyada değme söylem edilen kasıtlı rakamlara onur edilmemesinin beklendiğini vurgulayan Çataklı, muhacir kaydı meydana getirilen yazılımın fotoğrafını gösterdi.

Düzenli muhacir yahut yakalanan ortak gümrüksüz göçmenin il hicret müdürlüğüne getirildiğinde meydana getirilen pırtı işlemlerini özetleyen Çataklı, şöyleki konuştu:

"Türkiye'de birçok derneşik muhacir var, birçok eğleşme yetkilendirilmiş var yahut birçok ağır aksak muhacir düçar denildiğinde, manzume bunu kendiliğinden alegori hesaplıyor, döküyor, falsosuz biçimde önümüze seriyor. Kimse kusura bakmasın, elinde hakeza ortak manzume sıfır birisinin, lazım fırka başkanı olsun, lazım milletvekili, lazım ortak profesör, ki olursa olsun, Türkiye'deki muhacir sayısıyla ilişik vermiş yer aldığı veriler fon ürünüdür.

Biz yönetim alegori Türkiye'de şu denli muhacir var dediğimizde bunların adını dökebiliriz, bunu sunabiliriz. Acaba her gece ezanı televizyondan, içtimai medyadan kafasına layıkıyla skor sağlayan şahıslar bunları yegâne tek, insan ad sayabilirler mi? Böyle ortak kabiliyetleri, sistemleri var mı? Kimse kusura bakmasın, yapılan, hayatında ortak münteha sahasına gitmemiş, ortak art sevk merkezi ziyareti yapmamış, bu işlerin sahada çalışarak nite yürüdüğünü bilmeyen insanların, FETÖ ve PKK kökenli içtimai iletişim araçları hesaplarının yardımı ile icra ettikleri bulaşık yaymaca ve idrak oyunundan apayrı ortak bilinçlilik değil."

"Kimin kimle kanka bulunduğunu aşırı dobra biliyoruz"

İsmail Çataklı, sayılarla manipülasyonlar yapıldığını, gerçek sıfır videoların yayınlandığını, apayrı yerlerde çekilen görüntülerin Türkiye'de fariğ kabilinden servis edildiğini dile getirdi.

"Kimin kimle kanka bulunduğunu aşırı dobra biliyoruz." diyen Çataklı, "Sessiz İstila" paylaşımının yüzdelik 41,54'ünün bilgisayarlar kabilinden yönetilen "bot hesaplar" kabilinden yapıldığını, FETÖ ve PKK'ya DOĞRU hesaplarca da bu mevzuda paylaşım gerçekleştirildiğini, bunun oranının yüzdelik 43 olduğunu, gerçek sıfır isimlerle de paylaşım yapıldığını bildirdi.

İzzet Çapa kabilinden paylaşılan videonun güzeşte sene da servis edildiğini aktaran Çataklı, bu görüntünün Türkiye'de çekilmediğini söyledi.

Göç İdaresi Başkanlığının kusur duyurusunda bulunulacağını açıklaması hakkındaki Çapa'nın bu görüntüleri sildiğini, arkası esna Yılmaz Özdil'in ise bu görüntüyü paylaştığına ayraç fail Çataklı, bilerek, istekle içtimai iletişim araçları üstünden kışkırtı gerçekleştirildiğini kaydetti.

Yılbaşı gecesi İstiklal Caddesi'ndeki görüntülerin "Türkiye nehiy altındadır" denilerek servis edildiğini aktaran İsmail Çataklı, Arap turistler kabilinden kiralanan teknedeki görüntülerin de "Ada vapurunda sığınmacılardan oturacak arazi yok" halinde servis edildiğini söyledi. İsmail Çataklı, içtimai medyadan gösterilen bu görüntülerle kışkırtı yapıldığını vurguladı.

"Yatay ortak ilerleyiş izliyor"

Kamunun paylaşmış yer aldığı sayıları kendilerine layıkıyla yuvarlatarak daim sayıları manipüle fail ortak tatlılıkla erinç karşıya olunduğun tamlayan Çataklı, şöyleki bitmeme etti:

"Şu anda Türkiye'de 5 milyon 500 bin 690 ecnebi bulunmakta ve bunların kâffesi mülteci değildir. Bu sayının süresince Suriye iç mücadelesi zımnında ülkemize sığınmış bulunan 3 milyon 762 bin 686 iare siper altındaki Suriyeli bulunuyor. 2017 yılından 2022 yılına geldiğimizde sayının ufki ortak ilerleyiş izlediğini, doğrudan sadece ayrımsız bulunduğunu görüyoruz. Bu sayının 122 bini şu an askıda. Yeni mi askıya aldık, hayır. İki senedir bu skor askıda. Türkiye'de olduklarına bağlı ayraç bulunmadığı düşüncesince kılıç dü sene evvela bunları pasife aldık, şu anne denli da nazar boncuğu temasları olmadı. Dolayısıyla 3 milyon 762 bin sayısından 122 bin şimdi gündeş numara alegori düşmemiz gerecek. Bizde ufki ortak ilerleyiş seyrediyor fakat Avrupa'da artıyor. Türkiye'den gümrüksüz alegori göçmenler ayrılırken bizlerden müsaade almıyorlar, kayıtlarını silmiyorlar... Üzerine basa basa anlatım eylemek istiyorum, 2017 yılından bu tarafa Türkiye'de iare siper altındaki Suriyeli sayısı doğrudan sadece aynıdır fakat Avrupa Birliği tarafında artmaktadır."

Türkiye'deki 5 milyon 500 bin 690 yabancının 320 bin 7'sinin, arsıulusal siper kapsamında işlemleri bitmeme edenlerden oluştuğunu dile getiren Çataklı, "Geçici siper altındaki Suriyeli sayısı ile arsıulusal siper kapsamında işlemleri bitmeme edenlerin sayısını topladığınızda 4 milyon 82 bin 693 ayar ki bu, Türkiye'de hep mülteci sayısı demektir." sanarak konuştu.

Geriye küsurat 1 milyon 417 bin 997 ferdin Türkiye'de eğleşme izniyle bulunan derneşik göçmenler olduğunu, gerçek manipülasyonun da bunun üstünden üretildiğini, bunların mülteci alegori gösterilmek istendiğini vurgulayan Çataklı, bunların 129 bin 142'sinin öğrenci, 94 bin 560'ının karı izniyle kaldığını anlattı. Çataklı, 192 ülkeden eğleşme izniyle kalanların bulunduğunu söyledi.

İkamet izniyle Türkiye'de kalanların da hicret dalgasıyla mevrut kabilinden gösterildiğine dikkati çekici Çataklı, "Baktılar düzlem rahat, milyon milyon artırıyorlar. Bir asılsız mahmul tweet atıyorlar 12 sayaç geçmeden, 12 sayaç evvela dediği yalanı da unutarak ortak apayrı asılsız mahmul tweet atıyorlar. Kendilerine tavsiyemiz, yalanlarını anımsamak mecburiyetinde tükenmek düşüncesince lütfen gerçeği söylesinler." değerlendirmesinde bulundu.

"Hepsini ağır aksak muhacir kabilinden teşhir çabasındadırlar"

Türkiye'de turistlerin de bulunduğunu hatırlatan İsmail Çataklı, güzeşte sene gezim gayeli Türkiye'ye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan 4 milyon 512 bin 295 ferdin geldiğini açıkladı.

Çataklı, "Sokakta gördüğümüz her kara tende insanı gümrüksüz muhacir sanarak nitelemek, bunun üstünden idrak oluşturmak, paniğe etmen peyda eylemek değildir de apayrı nedir? Birileri Türkiye'nin turizmini, ilkin İslam coğrafyasından mevrut turizmini maksat almaktadır. Hepsini ağır aksak muhacir kabilinden teşhir çabasındalar." sanarak konuştu.

Çataklı, İdlib, Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı, Barış Pınarı bölgelerinde 6 milyon, İran tarafında ise 2 milyon peyda eylemek az daha 8 milyon göçmenin kesin biçimde tutulduğunu, Türkiye'nin bunu başardığını vurguladı.

Türkiye'nin, hicret politikası sayesinde, sınırlarda tahsil edilen tedbirlerle akıbet 5 yılda 2 milyon 602 bin 925 ağır aksak göçmenin ülkeye girişinin önlendiğini tamlayan Çataklı, hayatında münteha görmemişlerin göstergeç stüdyolarından "sınırların kevgire döndüğüne" bağlı laflar dile getirmesini ikrar etmediklerini söyledi. Çataklı, bunun münteha güvenliğinden mesul orduya, jandarmaya, polise açıkça taşlama olduğuna ayraç etti.

Sınır güvenliği noktasında en ağır yatırımlar karşılayıcı ülkenin Türkiye olduğuna dikkati çekici Çataklı, 911 kilometrelik Suriye sınırının 837 kilometrelik bölümünde cidar ve münteha inanma alternatifleri yapıldığını açıkladı.

İran ve Irak sınırında da meydana getirilen defa ve cidar çalışmalarını anımsatan Çataklı, 2016'dan beri 1 milyon 208 bin 992 gümrüksüz göçmenin Türkiye süresince yakalandığını kaydetti.

Türkiye'nin erinç karşıya kalmış yer aldığı hicret baskısının dünyada apayrı ortak ülkede bulunan olmadığının altını çizen Çataklı, şunları söyledi:

"Ne Suriye'deki ne Afganistan'daki karışıklıkların, problemlerin nedeni kılıç değiliz. Bizim açımızdan dirilik sıkıcı bulunan şu, bu işin siyasetini karşılayıcı çevreler, Cumhurbaşkanımızı, İçişleri Bakanımızı, münteha güvenliğinden mesul Milli Savunma Bakanımızı, sahada etkin arkadaşlarımızı eleştirdikleri denli Esed'i eleştirmiyorlar. PKK'ya dayanak noktası sağlayan ve o alanı karıştıran ABD'yi eleştirmiyorlar. Göç yönetimine bağlı ürettiğimiz nazar boncuğu projeye dayanak noktası vermiyorlar."

İsmail Çataklı, 497 bin 226 Suriyelinin açılan emniyetli yerlere fahri art devir yaptığını, bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü belirtti.

1 milyon Suriyelinin art dönüşüne müteveccih proje

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 milyon Suriyelinin fahri art dönüşünün sağlanacağını açıkladığını anlatım fail Çataklı, Erdoğan'ın bu mevzuda 2019'da BM Genel Kurulunda meydana getirdiği açıklamayı hatırlattı.

Çataklı, bu mevzuda yapılacakları ise şöyleki anlattı:

"Türkiye kabilinden güvenliği sağlanmış bulunan alanlarda 13 arazi belirlenmiş, 250 bin ikametgâh yapımı, lazım yönetimsel ve içtimai tesisleriyle birlikte, iş alanları, endüstri tesisleri, ekincilik ve hayvancılık tesislerini de havi planlar hazırlanmıştır. Gerekli protokollerin imzalanmasıyla beraberce ayrıntıları DOĞRU sürede Sayın Cumhurbaşkanımız kabilinden kamuoyuyla paylaşılacaktır. Burada ehemmiyetli ortak husus da şudur ki, yönlendirme ardında gezen, eş eş adları bulunan birtakım kişilerin bunların ulusal bütçeden yapıldığına müteallik ortak dezenformasyonu uydurma konusudur. Bu proje, arsıulusal iane kuruluşları kabilinden akçalanmış edilecektir ve ulusal bütçeden bu kapsamda ortak gider yapılmayacaktır."

Son 5 yılda 323 bin 859 ağır aksak göçmenin münteha dışı edildiğini tamlayan Çataklı, bunların yanı esna fahri art devir yapanlar ve Avrupa'ya geçenlerle beraberce 2016'dan beri 1 milyon 463 bin 272 ağır aksak muhacir ve sığınmacının Türkiye'den ayrıldığını anlattı. Çataklı, inanma vakalarına karışmaları zımnında 20 bin Suriyelinin Türkiye'den çıkışının sağlandığını kaydetti.

Çataklı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Göçmenlerle ilişik nehiy ifadelerinin kullanıldığına tanık oluyoruz. Toplumu bu biçimde kımıldatma etmeye etkin ortak basiret var. Bu ülkenin nehiy edildiğini söylemek, bu devlete, bu ülkenin polisine, askerine, jandarmasına, muazzam ortak mevki geleneği bulunan bu ülkeye, 15 Temmuz'da sokağa çıkmış, FETÖ'ye ve finansörlere dersini vermiş, Çanakkale'de emperyalizme dersini vermiş bu millete kıygı değil mi? Bu ülkeyi ele geçirmek, nehiy etmek, bu denli bedava mı? O filmi çekenlerin, senaristliğini yazanların anca ortak korkaklığı mümkün fakat bizim düşüncesince hakeza ortak korkumuz bahis konusu değildir. Bu mevki ortak deri devleti, evvel müesses ortak mevki de değildir. Bu ülkenin nehiy edildiğini söylemek, bu devlete ve bu ermiş millete açıkça ortak taşlama ve aşağılamadır."

Hiç kimsenin Türkiye'nin ortak çakıl taşı taşını bile nehiy edemeyeceğini vurgulayan Çataklı, provokasyonların rüçhan amacının 2023 seçimleri bulunduğunu dile getirdi. Çataklı, Türkiye'nin çoğalma endeksli ekonomisinin, turizmin, Suriye'deki emniyetli bölgenin, alanda Türkiye'nin oluşturduğu ağırlık ve güvenin maksat alındığını belirtti.

Vatandaşlara "Lütfen, içtimai medyadaki tezvir cambazlıklarına, deposu belgisiz videolara onur etmeyiniz. Her yabancıyı göçmen, her göçmeni antagonist gösteren, göçe nefretle bakan, bunu da vatanseverlik kisvesine bürüyen anlayışlara onur etmeyiniz." sanarak seslenen Çataklı, 11 senedir sürecin evren averajının üstünde başarıyla yönetildiğini kaydetti.

Çataklı, camianın şikayetçi yer aldığı konuların bilincinde olduklarını ve bunları gidermeye çalıştıklarını söyledi.

"Eren Abluka" operasyonları 8 alanda sürüyor

Terörle savaş operasyonlarının başarıyla bitmeme ettiğini tamlayan Çataklı, "Eren Abluka" operasyonlarının 8 alanda sürdüğünü hatırlattı.

Geçen ay PKK'ya müteveccih kırsalda 14'ü büyük, 45'i mutedil istidatlı peyda eylemek az daha 9 bin 439 operasyon, bütün yıldırı örgütlerinin şehirlerdeki göze yapılanmasına ve iş birlikçilerine müteveccih de 1324 dizi eylem yapıldığını açıklanan Çataklı, şu ayrıntıları paylaştı:

"Operasyonlarda 9'u ölü, 78'i sağ, 7'si konfirmasyon peyda eylemek az daha aralarında 'turuncu kategori'de aranan Hakkari güya semt sorumlusu Reber harf adlı sanlı Semih Sayılgan isminde teröristin de bulunmuş yer aldığı hep 94 yıldırıcı atıl duruma getirilmiştir. Etkisiz duruma getirilen teröristlerden 63'ü PKK/KCK, 31'i DEAŞ yıldırı örgütü mensubudur. Tüm yıldırı operasyonları sonucunda april ayında, 138 sığınak, melce ve in kullanılamaz duruma getirilmiştir. 44 silah, 31 mayın ve el inşası patlayıcı, 238 el bombası, 1536 kilo patlayıcı madde, 5 bin 193 çeşitli cephane ele geçirilmiştir. Ayrıca 2022 yılı Nisan ayında hep 15 yıldırı eylemi engellenmiştir."

Uyuşturucuyla mücadele

Uyuşturucuyla savaş kapsamında ise güzeşte ay ehemmiyetli operasyonlara imza atıldığını bildiren Çataklı, bu çerçevede planlı 19 bin 14 operasyonda 24 bin 538 ferdin gözaltına alındığını, bunlardan 1524'ünün tutuklandığını kaydetti.

İsmail Çataklı, narkotik operasyonlarında, 2 titrem 683 kilo esrar, 69 kilo skunk, 749 kilo eroin, 275 kilo kokain, 112 kilo bonzai, 229 kilo metamfetamin, 97 bin 399 ectasy, 1 milyon 112 bin 954 captagon, 428 bin 450 bireşimli ecza ile 29 bin 595 içyüz kenevirin ele geçirildiğini anlatım etti.

Uyuşturucu ihbarlarının aceleci yapılması amacıyla açılan hareketli infaz "UYUMA"nın ise 502 bin 294 insan kabilinden cep telefonlarına indirildiğini dile getiren Çataklı, izlence üstünden 42 bin 249 suç duyurusu yapıldığını aktardı.

Geçen ay karı içi ve hanıma erinç kuvvet vakalarında 21 kadının yaşamını yitirdiğini bildiren Çataklı, yaşamını kaybeden avrat sayısının güzeşte senenin önceki dört ayında 96, bu senenin önceki dört ayında ise yüzdelik 14 azalışla 83 bulunduğunu belirtti.

Kadın Destek Uygulaması'nı (KADES) kullanan avrat sayısının 3 milyon 585 bin 23'e yükseldiğini kail Çataklı, bu infaz üstünden 215 bin 977 kökenli ihbarın alındığını açıkladı.

"Elektronik kelepçeyle takip edeni meydana getirilen olaylarda avrat cinayeti meydana gelmemiştir"

İsmail Çataklı, "Elektronik Kelepçe İzleme Merkezi kabilinden bugüne denli 1609 vakanın takip edeni mamul olup halen 574 vakanın takip edeni bitmeme etmektedir. Bugüne denli elektronik bilezik hazırlık sonucu verilerek takip edeni meydana getirilen olaylarda avrat cinayeti meydana gelmemiştir." bilgisini paylaştı.

Evden arakçılık olaylarının da azaldığına yer veren Çataklı, siber suçlarla savaş çerçevesinde yıldırı suçları kapsamında güzeşte ay 17 bin 626 içtimai iletişim araçları hesabıyla ilişik düzentileme yapıldığını, belirleme edilen 7 bin 203 insan erinç kanuni muamele uygulandığını, 208 şüphelinin yakalandığını dile getirdi.

Geçen ay abuhava genelinde 119 fâni gidiş geliş kazasında 139 ferdin yaşamını yitirdiğini açıklanan Çataklı, 14 bin 352 gidiş geliş kazasında ise 20 bin 128 ferdin yaralandığını bildirdi.

Çataklı, Ramazan Bayramı tatilinde 18 ilde 27 fâni gidiş geliş kazasında 30 ferdin yaşamını kaybettiğini, akıbet 10 yılda şetaret dinlence süresi 5 devir bulunan Ramazan Bayramı tatilleri kıyaslandığında, araç, çoban sayısı ve nüfusun artmasına karşın kaymakamlık sayısının yüzdelik 37, fâni kazanın yüzdelik 55, dirilik kaybının yüzdelik 61, yanık sayısının da yüzdelik 47 azaldığını söyledi.

Zafer Partisi Genel Başkanı umut Özdağ'ın partisine düzen kurulduğu iddialarının hatırlatılması hakkındaki Çataklı, "İddiasını, müddei tanıtlama etmekle mükelleftir. Hakimler, savcılar yerlerinde. Yalanları ve provokasyonları bugüne denli yer aldığı kabilinden artık da engelleyeceğiz ve çözeceğiz." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ