USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

30 metrede ipin ucundaki ekmek mücadelesi

Antalya'da erdemli kıvrık iş merkezleri ve apartmanları aut cephelerindeki camların temizliğini darülfünun mezunu iple ulaşım teknisyenleri tehlikeye aldırmadan yapıyor. Teknisyenler görenlerin, ‘Abi bu işi nite yapıyorsunuz heyecan değil mi?” laflarına karşın ekmeklerini ça

30 metrede ipin ucundaki ekmek mücadelesi
30-09-2021 13:20

Her şehirde bulunduğu kabil Antalya'da da sonuç devirde efdal bükülmüş iş merkezleri ve yapıların sayısı arttı. Bu efdal ve cıncık kaplamalı binaların aut cephelerinin doğruluk problemi ise ehemmiyet arzetmeye başladı. Bu aşırı bükülmüş binaların aut cephelerinin temizliği meraklı dağcılıkta önleyen iple muvasala teknisyenlerince yapılıyor. Gerekli düzenlilik önlemlerinin alınmasının arkası sıra teçhizatlarını binaya kurup takma fail ekipler, yapının aut cephesindeki camları sözde ortak niteliksiz zeminde kabil temizliklerini yapıyor. Pencereleri açıp, kendilerine, “Abi bu işi ne yapıyorsunuz heyecan değil mi” laflarını de duyan teknisyenler, kestirmece 30 metre yükseklikten zemine denli temizliklerini özen ile yapıyor.

Evli ve ortak bebek babası 33 yaşındaki Semih Ulusu, 12 senedir efdal yapılarını temizlediklerini söyledi.
Yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki yapının cıncık yüzeyini paklamak düşüncesince ip sistemlerini kurduklarını ve mukteza düzenlilik önlemlerini aldıklarını dile getiren Ulusu, “ Genelde çetince ortak iş yapıyoruz daim ortak içimizde endişe oluyor. Yüksekten ve tedenni korkusu var. Eğer şahıslarda ikisi de var ise bu mesleği doğrusu yapamaz. Akdeniz Üniversitesi'nden Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünden yetkilendirilmiş oldum. Okul yıllarında başladığım dağcılıkla beraberce yüksekte tırmanmanın ve onun verdiği güvene dayanarak, bizlere iş teklifi geldi. ‘Gelin hem mülk kazanırsınız' dediler, hakeza ortak düzlük bulunduğunu o devir öğrendik” dedi.

"Farklı yapıları temizliyorlar"

12 yılı bölgede geride artırmak neredeyse olduklarını hatırlatan Ulusu, yalnızca cıncık iptal değil, ortak aşırı sektörde iple muvasala işinin yapıldığını belirtti.

Cam temizliğinin dışında, yel tribünleri, çatı aut savaş alanı ve güreşçi köprüsü aydınlatma, rafineride ölçümleri ipli erişimle yapabildiklerinin altını çizen Semih Ulusu, “Biz şuan bu binada 5 isim çalışıyoruz. Bu işe girdiğimde ortak şimdi çıkmadım. Beden eğitimi bölümü içre kendimi geliştirdim, bu işi yapıyorum. Bu işin eğitmenlik tarafını da yapıyorum. Öğretim becerileri ile mesleğimi birleştirdim” diyerek konuştu.

"Üniversite öğrencileri yeğleme ediyor"

Hayatlarının efdal bükülmüş yapıların cidar ve ya camlarında geçtiğini dile getiren Ulusu, kazançlarının ise ehliyetli derecede bulunduğunu belirtti.

Yapıların içinden menfaatlerini görenlerin tepkilerinden bahseden Ulusu, “ ‘ Ya abi bu işi ne yapıyorsunuz heyecan değil mi' diyorlar. Aslında 12 senedir yapıyorum, mukteza halde ip sistemi kurarsanız ortak iskelede çalışmaktan güvenlidir. Güvenli sıfır acı kenar ve kanarlar. Buraları güzel yalıtarak ipin kopma riskini önlemelisiniz. Genelde bu işi darülfünun öğrencileri yeğleme ediyor. Çünkü darülfünun eskiden hem okuyup hem mülk kazanabileceğiniz ortak iş. Serbest devir yönünde bakarsak. Bu şimdi sonradan devamlıya dönüşüyor. Dağlara tırmanmaya da bitmeme ediyorum. Spor bulunan iş şimdi eğlenceli, bizimki çetince bölümü ve bulaşık iş. Tırmanışta riziko alabilirsiniz lakin bizim buradaki yaptığımızda riziko alamayız” ifadelerine arazi verdi.

"Zor lakin yapılamaz değil"

Yerden kestirmece 30 metrede cıncık temizliği yaptıklarını dile getiren Ulusu, “Yukarından bakıldığında inilen arazi çelimsiz kabil görünebilir. Sıkışık ortak ortamda cıncık temizlemeye çalışıyoruz. Hava ısıdam cıncık sıcak. Silinen cıncık elden kuruyor erkeğe ortak zorlanıyoruz. Zor lakin yapılamaz değil. Aşağıya bakmıyoruz. Buradaki doğruluk sonlanıyor evimizdeki doğruluk başlıyor. 160 metrede arıtımevi temizliği yaptım" dedi.

"Altı üstü cıncık siliyorsunuz' diyenler var

Firma sahibi Ömer Faruk Yüksel, efdal binalarda iple muvasala sistemleri ile doğruluk yaptıklarının altını çizerek, “Türkiye'nin en güzel ekiplerinden biriyle çalışıyoruz. Güvenli halde bu doğruluk işlemleri gerçekleştiriliyor. Uzun saatler çalışmış oldukları düşüncesince iklim koşulları ehemmiyetli arkadaşlarımızın. Bazen sabahleyin er bazı bazı geceleyin ezanı saatlerinde çalışıyoruz. ‘Altı üstü cıncık siliyorsunuz' diyenler var. Zor ortak iş yapıyor arkadaşlarımız” diyerek konuştu.

İsa Akar - Gazi Taş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ