USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

7 kişinin katil zanlısı Mehmet Altun: 'Kendimi kaybettim hepsine ateş ettim'

Konya'da bire bir aileden 7 kişiyi öldürücü ve kendince 7 defa ağırlaştırılmış hapishane cezası arzu edilen zanlı Mehmet Altun ve öbür sanıklar yargılanmaya başlandı. İlk defa bilge karşısına çıkan 7 kişinin katili Mehmet Altun, "Barışın sağlanması düşüncesince g

7 kişinin katil zanlısı Mehmet Altun: 'Kendimi kaybettim hepsine ateş ettim'
14-12-2021 15:44

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanmakta bulunan iddianamede, 7 kişinin katili Mehmet Altun huzur "Canavarca hisle taammüden 7 kişiyi bilerek öldürme" suçundan 7'şer kat ağırlaştırılmış müebbet cezaevi cezası, "Yakarak mala dokunca verme" suçundan 8 yıla derece hapis, "6136 önemli yasaya muhalefet" suçundan 1 yıldan 3 yıla derece cezaevi ve "Konut dokunulmazlığının ihlali" suçundan 1 yıldan 3 yıla derece cezaevi cezası istem edildi. Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanıdık davanın evvel duruşmasına katil zanlısı Mehmet Altun vakfedilmiş bulunmuş yer aldığı Kırıkkale F Tipi Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada, haklarında 'Canavarca hisle taammüden 7 kişiyi bilerek öldürmeye azmettirme', 'Yakarak mala dokunca vermeye azmettirme' suçlarından sorun oluşturulan 10 sanığın da yargılanmasına başlandı.

"Barışın sağlanması düşüncesince gittim. Amacım gebertmek değildi"

Duruşmada, evvel yerine katil zanlısı Mehmet Altun tabir verdi. Olayı özetleyen Altun, “Ablam Ayşe Keleş orada 20 senedir yaşıyor, 20 senedir tanırım. Yakın volta mesafesinde bu adrese daima giderim, ayrıca hafta sonları orada geçerdi. Çocukluğumdan buyana hasımlık var. İlk hasımlık 20 sene önce. Biz onlara iane ederken tanıştık. Ablam onlara gitti, feryat figan geldi. Sorduk, gündelik ile çalışıyorduk, daima gürültü vardı. Problemi ego de bilmiyordum. 18 yaşımda çalışırken, taş geldiğini gördüm. Taş bana doğru, bacağıma geldi. Sonra ego bunları saklanırken gördüm. Herkes mesleğinde gücünde, onların işi gücü bulunmadığı için. Kesinlikle bambaşka kimselerle husumetimiz yok. Buraya ev yapmayın demiş. 20 sene ilkin tahsil edilen birlikte habbe sahibi de bunlar yüzünden gitmiş. Askerden geldim. O tam babama telefon geldi, babam ablama gitti. Sonra şüphelendim, gittim. 2010 senesinde bulunan bu vakada o devir da gürültü olmuş, ego de babamdan tüfeği aldım havaya ateş ettim, karakolluk oldum. 2018 yılından buyana silahım var. Evim kırsalda yer aldığı düşüncesince tabanca aldım. Bu vakadan ilkin 3 ay işsizdim. Önceki dövüşten haberim yoktu, muahharen gittim. Kavgadan sonraları 1 hafta ablamda kaldım, sonraları evime gittim. Karşı yandan yıldırma yer aldığı düşüncesince onlarla 1 hafta kaldım. Daha sonraları ortalığın yatıştığına inandıktan sonraları evime gittim. Bu silahı fenomen haset evden yanıma aldım. Öncelikle Keleşoğlu ailesinden bu vakalarla ilgili, sonuç yaşanmış vakayla ilişik azmettirme üzere birlikte bilinçlilik bahis konusu değildir. Amacım bu değildir. Barışın sağlanması düşüncesince gittim. Amacım gebertmek değildi, bilerek katil değildir, ego bilerek öldürmedim” dedi.

"Beni tanımasınlar diyerek belediyeden geliyorum dedim"

Zanlı Mehmet Altun, murafaa başkanının “Silahı ne amaçla aldın” sorusuna ise “Evim rustik bölgede yer aldığı için, beş altı defa arakçılık vakası da oldu, ego bu vakalardan sonraları kendime 2018 senesinde tabanca aldım. Olayla ilişik tabanca kabul etmek aklıma bile gelmedi. Silah aldığım tarihte huzur tarafla benim aram iyiydi. O devir bu derece çirkin değildik. İl dışına çıktım vakadan önce. Psikolojik sorunlarım vardı. Ailevi sorunlarım vardı, kafamın dağılması düşüncesince gittim, gezdim. Karşı tarafın ailesine gitmeye 2 çağ ilkin değişmeyen verdim. Büyük dövüşten sonraları daima yıldırma edildiğimiz için, aramız düzelsin diyerek gittim. Kimseyle konuşmadım, kişi ailemden müsaade vermediler zira akrabalarım de göndermezdi. Ben kendim değişmeyen verdim. 2 şarjör aldım, silahımı çantasıyla kendimi destek olmak düşüncesince yanıma aldım. Benzini tedbir düşüncesince aldım, bambaşka birlikte niyetim yoktu. Kamera bulunduğunu bilmiyordum. Saat 18.00 üzere gittim oraya. Gündüz kimselerle konuşmadım. Silahı birlikte çağ ilkin yanıma aldım, benzini de fenomen haset kiralık taşıt ile giderken aldım, ara bulucu ise dü çağ ilkin kiraladım. Barışmak düşüncesince gittim, dosyayı aldım, peçe taktım. Dosyaya adları yazdım. Beni tanımasınlar diyerek belediyeden geliyorum dedim, bizim şehremaneti ile birlikte işimiz olamaz dediler. Barış da gelsin dedim. Sonra vasıtaya binerek fenomen yerinden çıktım" halinde konuştu.

"Kendimi kaybettim hepsine ateş ettim"

Barış Dedeoğulları'nın geldiğini gördükten sonraları maskelenmiş birlikte biçimde gene eve girdiğini özetleyen Altun, "Bahçede beni tanır üzere oldular, o tam silahı çıkardım. Yaşar baba yarısı lütfen dur, elden konuşacağım dedim. Hakaret, yıldırma bitmeme etti. Olayda kızları bana saldırdı. Silahı ateşlemeden ilkin taş attılar. Saldırmayı düşünmeyin dedim, kaçtım. Mesafemi hatırlamıyorum o anda kendimi kaybettim hepsine ateş ettim. Takip mesafesini de hatırlamıyorum. Evin avlusunda hep beraberdik. Kaç el ateş ettim hatırlamıyorum. Bir defa şarjör değiştirdim. Onlar yere düştükten sonraları birine ateş ettim. Diğerlerine ateş ettim mi bilmiyorum. İçeri gidip birine dü kat ateş ettim. O da hapishane tabanca almaya gitti diyerek düşünmüştüm. Maktullere birçok defa ateş ettim hatırlamıyorum. O anki emanet halimle orada kalmam 15-20 dakika oldu. Çıktım vasıtaya bindim, aklıma mazot geldi, benzini kullandım. Kameralar kalmasın, tutanak kalmasın dedim yaktım. Çıktım sonraları Bozkır'a gittim, ara bulucu kırsala koydum vakit 8 üzere köyüme gittim. Telefonum açıktı. Rent a cidar işletmecisi dostum aradı, uyardı çabuk gittiğimden ukubet doğacak diye. Başka da kimselerle konuşmadım. 4-5 çağ Bozkır'da, rustik alanlarda kaldım. Eve gelmediğim düşüncesince arayan olmadı. Sonra kartı kırdım, telefonu attım. Ne yapacağımı bilmediğim düşüncesince anca yaptım” halinde konuştu.

Zanlı Altun, “Seni vakaya azmettiren mevcut mı” sorusuna ise “Beni kimesne azmettirmedi. Yönlendirme üzere birlikte bilinçlilik olmadı. Aklımda birlikte maksat yoktu fakat daima bahsetmek istiyordum. Son 3-5 yıla derece hasımlık olmadı, Ramazan ayındaki mevzuya kadar. Olaydan birlikte hafta ilkin oradan taşıt ile geçe el saf hareketi yaptılar. 10 senedir o yoldan mürur diyerek akrabalarım beni uyarıyordu” dedi. Mehmet Altun sonuç olarak, “Olay felaketle sonuçlandı, pişmanım” dedi.

Olayın geçmişi

Olay, 30 Temmuz Cuma haset vakit 18.50 sıralarında biçim Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yaşar Dedeoğulları'na (65) ilişik eve mevrut husumetli yer aldığı taraf komşusu Lütfi Keleş'in bambaşka mahallede oturan kayınbiraderi Mehmet Altun, bahçede aileyle birlikte müddet konuştuktan sonraları tarafındaki tabancayla bahçede mevcut Yaşar Dedeoğulları ve benzeri İpek Dedeoğulları (62) ile evlatları Serap (36), Serpil (32), Sibel (30), Metin (45) ve Barış Dedeoğulları'nı (35) ateş açarak öldürdü. Katil zanlısı Mehmet Altun, 4 Ağustos 2021 tarihinde İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Bölge hususi Harekat birimlerinin emek harcamaları sonucunda Bozkır ilçesi yöresinde saklandığı yerde yakalandı. Altun, 5 Ağustos tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İbrahim Yetkin
 

İLGİLİ HABER
Konyada 7 kişinin katil zanlısı tutuklandı Konya’da 7 kişinin katil zanlısı tutuklandı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ