USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

8 torun, 4 çocuk sahibi çift yeniden gelinlik ve damatlık giydi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde canlı 8 torun ve 4 çocuk sahibi 38 salname evli çift, yeniden gelinlik ve damatlık giyerek evvela günkü heyecanlarını yaşadı. Yıllar evvela yapamadıkları bu anların coşkusunu canlı çiftin mutluluğu gözlerinden okundu.

8 torun, 4 çocuk sahibi çift yeniden gelinlik ve damatlık giydi
20-02-2022 12:47

Gebze'de zihayat 55 yaşındaki Ayşe Doğan ile 57 yaşındaki Bayram Doğan, beraberce 38 yılı devirdi. Geçen bu derinliğine seneler hemen sonra çift, 4 çocuk ve 8 torun sahibi oldu. Çocukları, Doğan çiftine 38. dünyaevi yıldönümünde unutamayacakları ortak şaşırtı yaptı. Evlendikleri devir maddesel olanaklar yüzünden istedikleri gelinlik ve damatlığı giyemeyen çift, evlatları sebebiyle önceki günkü heyecanlarını yaşadı. Anne Ayşe Doğan seneler sonraları gelinlik giydi, gelin hazırlığı düşüncesince kuaföre gitti. Baba Bayram Doğan ise damatlık giyerek, gelin otomobili süsledi. Yıllar evvela yapamadıkları bu anların coşkusunu zihayat çiftin mutluluğu gözlerinden okundu. Bayram Doğan, gelin otomobiliyle gelip kuaförde hazırlanmakta bulunan gelini aldı. Torunları ve evlatları kuaförden el ele çıkan çifti dakikalarca alkışladı. Birbirlerinin ellerini on paralık bırakmayan çift, evlerine çadır konvoyu yaparak gitti. Daha sonraları ise çift ortak foto stüdyosuna tedricen bu anları ölümsüzleştirdi.

"Çocuklarımı evlendirdim, 3 adet gelin aldım ve içimde ortak ukdeydi"

Sürpriz karşısında kalp komple anlamış olur zihayat Ayşe Doğan, "Çok dobra ortak duygu, baş döndürücü mutluyum. İstiyordum zaten, katışıksız olsunlar onlar da bundan etkilenerek hakeza dobra ortak şaşırtı yapmışlar. Evlenirken gelinlik giymiştim ama gine de istediğim ortak gelinlik almak içimde artan ukdeydi. Çocuklarımı evlendirdim, 3 adet gelin aldım. İsteğim vardı, daima çocuklarıma söylüyordum. Onlar da katışıksız olsun, Allah razı olsun bu isteğimi beyinlerine kazımışlar. 38. yıldönümümüz oluyor, hakeza dobra ortak şaşırtı yaptılar. İlk kat gelinlik giyiyormuşum kabilinden hissettim kendimi. Herkes bahtiyar olsun, evlilikler yıkılmasın. Güzel bitmeme ettirsinler, dobra geçinsinler, dobra anlaşsınlar. Birbirlerini anlamaya çalışsınlar. Olmazına değil, oluruna gitsinler isterim. Bu halde herhangi ortak nesne zımnında girecektir" dedi.

"İlk gündüz de sıkılıyordum, şu anda da sıkılıyorum"

Çocuklarının yardımıyla o günleri yeniden yaşadığını dile getiren ağababa Bayram Doğan ise, "Güzel ortak duygu. Çocuklara teşekkürname ederim. Böyle ortak nesne düşünmüşler. Ben de bugün baş döndürücü bahtiyar oldum. 4 çocuğum var, 8 adet torunum var. Allah hepsinin ömrünü derinliğine etsin. Allah her insana kader etsin. Bazı şeyler çapraz anlaşarak ortak halde yürüyor. mühim bulunan çapraz anlaşmak. İlk gündüz de sıkılıyordum, şu anda da sıkılıyorum. İlk günde de ruhsal gerilim vardı, şu anda da ruhsal gerilim var. Aşağı fevk aynı. Bugün baş döndürücü bahtiyar ortak gündüz he benim için. Allah her insana kader etsin. olanak çerçevesinde evlatlarımızın da yardımıyla o günleri yeniden yaşadık" diyerek konuştu.

"Fotoğraflarını gördük ama hakeza deli komple neşeli kıymetlendirmek farklı kalp verici"

Anne ve babasının dünyaevi yıldönümü bulunduğu düşüncesince hakeza hususi ortak şaşırtı gerçekleştirmek istediklerini kaydeden çiftin en iri oğlanları 38 yaşındaki Ahmet Doğan da, "Açıkçası tığ de heyecanlıyız. Herkese kader olacak ortak nesne değil. Böyle ortak şaşırtı yaparak o heyecanı berhayat olmak istedik. Annemizin, babamızın gelinlikle ve damatlıkla fotoğraflarını gördük ama hakeza deli komple neşeli kıymetlendirmek farklı kalp verici. Herkesin hakeza ortak nesne yapmasını isterim. Annesini, babasını gelinlik ve damatlıkla görmesini isterim. Şakayla alengir ortak nesne atıldı ortaya. Biz de 'Neden olmasın?' dedik. Sonuçta baş döndürücü nemli değiller. O sebepten dolayı 'Olsun, o heyecanlarını yaşayalım' dedik. Macera kabilinden ortak nesne olsun istedik. Kardeşlerim de oldukça müspet karşıladı" biçiminde konuştu.

"Onlar ne derece bahtiyar olursa tığ de o derece bahtiyar oluruz"

Annesinin hayalinin esas bulunduğunu tamlayan Ahmet Doğan, "Annem herhangi ortak devir söylüyordu, ‘Oğlum ego yapamadım, siz eşlerinize yapın, bizim çağımızda maddesel yerine elimizde sert olanak yoktu, ne çadır salonunda yapabildik ne apayrı ortak yerde' diyerek daima süresince ortak düğüm vardı, sağlıksız kalmıştı. Ne derece dışarıya vurmasa da süresince ortak ukdesi vardı. İsterdik ki henüz elleme olsun ama bu halde oldu. O da yeni evleniyormuş kabilinden baş döndürücü mutlu. Onun mutluluğunu görür görmez tığ de baş döndürücü bahtiyar oluyoruz. Sonuçta annemiz, babamız. Onlar ne derece bahtiyar olursa tığ de o derece bahtiyar oluruz" ifadelerini kullandı.

Mustafa Uslu - Mert Gürenç

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ