USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'ABD ile tecim hacmimiz 100 bilyon dolar hedefine endamsız müddette varacaktır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD ile tecim hacmimiz, bu ivmenin akla yatkın ve azimli korunum edilmesi biçiminde 100 bilyon dolar hedefine çelimsiz müddette varacaktır." dedi

'ABD ile tecim hacmimiz 100 bilyon dolar hedefine endamsız müddette varacaktır'
22-09-2022 06:02
Ankara
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li iş insanlarını benimseme etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi'nce birim restoranda planlı yemekte meydana getirdiği konuşmada, Türkiye ile ABD'nin esaslı bağlara eş dü arkadaş ülke, bağlaşık ve mühim eş bulunduğunu belirtti.

İki yurt arasındaki baş döndürücü boyutlu iş birliğinin dünyanın sert baş döndürücü bölgesinde sulh ve istikrarın tesisine iri katkılar sağladığını anlatım fail Erdoğan, Ukrayna'dan Balkanlar'a, Orta Doğu'dan Afrika'ya enli birim coğrafyada, enerjiden besin güvenliğine sert baş döndürücü meselede benzeri görüşlere eş olduklarını söyledi.

Erdoğan, bulunan düşünüm ve yarar birliğini henüz doğacak kullanmak mahsus güzeşte sene Roma'da ABD Başkanı Joe Biden ile Türkiye-ABD mühim mekanizmasının teşkiline değişmeyen verdiklerini anımsattı.

Nisan ayında yaşama güzeşte mekanizmayla ilişkileri eş yararlar temelinde geliştirirken sorunları realist ve ileriye çevrilmiş bakış açısıyla nakız gayretlerini sürdürdüklerini özetleyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Dünya ekonomisi 2020 senesinden beri ağırbaşlı zorluklarla yüzleşiyor. evvel müstevli krizi, peşi esna Rusya-Ukrayna savaşı, erke ve besin özellikle kazanmak kıl oranı gelişigüzel alandaki tedbir zincirlerinde iri sıkıntılara tarz açtı. Pek baş döndürücü yurt sonuç 40-50 yılın en efdal pahalılık oranlarıyla baş etmeye çalışıyor. Türkiye ekonomisi büyümede, ihracatta ve istihdamda gösterdiği çelimli performansla kâffesi bu imtihanların üstesinden hulul dair kıymettar birim vizyon sergiledi. Küresel ekonominin baştan yapılandığı ve öngörülebilirliğin azaldığı birim devirde sağladığımız sponsor adımlar ve hususi bu sektörün dinamizmi sebebiyle ekonomimizin dayanıklılığını ve cazibesini korumayı başardık."


Türkiye Ekonomi Modeli

Erdoğan, Türkiye'nin güzeşte sene yüzdelik 11'lik birim oldukça sonuç 10 yılın en aceleci gelişmesine imza attığını dile getirdi.

Bunun G-20 devletleri ortada kaydedilen en efdal nema oranı olduğuna dikkati çekici Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dünya ekonomisi ağırbaşlı daralmalarla yüzleşirken kılıç 2022 yılı evvel çeyreğinde yüzdelik 7,5 ve ikinci çeyreğinde yüzdelik 7,6 oranında nema kaydettik. Salgına karşın ilkokul çeyrektir bitmeme fail muvazeneli büyümemizi bu zamanda de sürdürdük. İhracatımız bu ay bakımından salname bazda 250 bilyon doların ilişkin çıktı. Ülkemize, 2003-2021 çağında 240 bilyon dolardan birim tomar aracısız arsıulusal envestisman çekmeyi başardık. Sadece geçtiğimiz sene ülkemize 14 bilyon dolar mesabesinde yeni, aracısız arsıulusal envestisman geldi. Son 16 yılda Orta ve Doğu Avrupa'da en birim tomar arsıulusal aracısız envestisman düzlük ikinci ülkeyiz. Tüm bunlar Türk ekonomisinin gücü ve Türkiye'ye mahsus güvenin en konkre işaretleridir. Bu başarıların elde edilmesinde Türkiye Ekonomi Modeli'nin baş döndürücü iri oranı vardır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktisat programını yatırım, istihdam, üretim, ihracat, akan birim tomar kanalıyla ülkeyi abartma ilişkin kurarak şuurlu birim tercihte bulunduklarını, müstevli devri karışma sonuç dü senedir bu önceliklerinden ödün vermediklerini aktardı.

Ekonomi programını kararlılıkla uygulamayı sürdürdüklerini kail Erdoğan, "Ekonomi ve tecim Türkiye-ABD ilişkilerindeki anne unsurlardan birtanesini oluşum ediyor. Özellikle sonuç 10 senede hususi bu sektörün de yardımıyla ilişkilerimizin konuşu ve ticari boyutlarında iri atılımlar gerçekleştirdik." dedi.

Kovid-19 salgını

Koronavirüs kaynaklı sıkıntılara karşın düet tecim kütlesinin güzeşte sene üstün dereceli düzeye ulaşarak 28 bilyon dolara yaklaştığını dile getiren Erdoğan, ABD'nin Türkiye'nin 2021'de en birim tomar dış satım meydana getirdiği ikinci, en birim tomar dış alım meydana getirdiği dördüncü yurt konumunda bulunduğunu anlattı.

Erdoğan, "Bu yılın 8 ayındaki tecim hacmimiz geçtiğimiz yılın ayrımsız zamanına nazaran yüzdelik 30'a yaklaşan artarak 22 bilyon dolara ulaştı. Bu ivmenin akıllıca ve azimli adımlarla korunum edilmesi şeklinde tecim hacmimiz 100 bilyon dolar hedefine endamsız müddette varacaktır. Bu mevzuda nice bölgede kılavuz kaptan gösteriş oynayan siz zikıymet müteşebbislerin desteğine güveniyoruz." dedi.

Amerika merkezli kuruluşların Türkiye'deki iş fırsatlarına gösterdiği yaklaşan nazarıitibar ve yatırımlarındaki artışın Türkiye'nin ekonomisine mahsus güvenin tezahürü bulunduğunu anlatım fail Erdoğan, şunları söyledi:

"Amerika'dan Türkiye'ye müteveccih aracısız yatırımlar 14,1 bilyon dolara ulaştı. Türk firmalarının ABD Birleşik Devletleri'ndeki yatırımları ise 8,6 bilyon dolar seviyesine çıktı. Türkiye ile ABD ortada çabucak gelişigüzel sektörde zikzak tecim ve envestisman olanakları bulunuyor. Türkiye, erke güvenliği düşüncesince güzergah ve pınar çeşitlendirmesinde de anahtar role sahiptir. Enerji alanındaki teşrikimesai potansiyelimiz bulunan arsıulusal geçerli biçim de delik önüne alındığında bize ehemmiyetli fırsatlar sunuyor. LNG terminalleri karışma saf tabii taş yağı lambası altyapımıza yaptığımız yatırımlar sonucunda ABD en iri ikinci saf tabii taş yağı lambası tedarikçimiz pozisyonuna yükseldi. Biz de Amerikan LNG'sinin hayattaki en iri altıncı ithalatçısı olduk. Amerika'dan satın aldığımız gazı, önümüzdeki devirde henüz akla yatkın şartlarla bırakmak istiyoruz. Sahip olduğumuz mütekâmil enfrastrüktür sebebiyle Amerikan LNG'sinin semt ülkelerine ulaştırılmasında da teşrikimesai hazırlamaya hazırız."

"Türkiye, yenilenebilir erke dalında toy envestisman fırsatları sunuyor"

Türkiye'nin sonuç devirde gösterdiği iri atılımla Avrupa'dan da zait halde ayrışmak şekli ile yenilenebilir erke dalında toy envestisman fırsatları sunduğunu tamlayan Erdoğan, turizmin birim öteki ehemmiyetli potansiyele eş kesim bulunduğunu aktardı.

Erdoğan, "Bu yılın henüz evvel 7 ayında 500 binden birim tomar Amerikalı turisti vatanımızda mihman ettik. Bunda kuşkusuz Amerika'da 12 destinasyona İstanbul'dan aracısız defa meydana getiren Türk Hava Yollarının ehemmiyetli yardımı bulunuyor. Önümüzdeki devirde bu sayının da artacağına inanıyorum." sanarak konuştu.

Potansiyelin kusursuz manasıyla yaşama geçirilmesi düşüncesince halen hükümetler düzeyinde atılması müstelzim adımlar bulunduğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Amerika'nın birim tane yönlü yerine 2018 senesinde uygulamaya koyduğu polat ve alüminyum sektöründeki arttırma gümrük vergileri kabil himayeci icraat ticari ilişkilerimizi aksi etkilemeye bitmeme ediyor. Bu sektörlerdeki arttırma vergilerin bundan hakeza kaldırılması yahut öteki kimi devletlere maruf kotanın Türkiye'ye de tahsisi ortak çabalarımıza ehemmiyetli yardım sağlayacaktır. Savunma endüstri alanındaki iş birliğimizin önüne müttefiklik hukukumuza karşıt eğreti engeller getirilmektedir. Bu gestalt ticari ilişkilerimizin yanında kâffesi NATO coğrafyasının güvenliğini de aksi halde etkilemektedir.

Stratejik bakıştan mahrum kesinlikle bir takım lobilerin Amerikalı değişmeyen müşterilerin üstünde kurduğu bası kararı gelişen bu kusur ve yandaş davranış aslında Amerikan çıkarlarına da dokunca vermektedir. Bu sebeple bu birim tane yönlü ve nahak engellemelerin birim an ilkin kaldırılması hepimiz derece siz kıymetli ziyaretçilerimizin de davasıdır. Türkiye bugüne derece bulunduğu kabil bundan hakeza de ABD ile konuşu ve ticari ilişkilerini ihya gayretinde olmaya bitmeme edecektir. Bu süreçte Türkiye'nin en yaklaşan dostları ortada gördüğüm siz zikıymet iş insanlarının ve iş konseylerinin desteğine güveniyorum. Türkiye'deki ilgilendiren gurur ve kuruluşlarımız ile temsilciliklerimizin kapılarının sizlere gelişigüzel sonsuz açıkça bulunduğunu birim kere henüz vurgulamak istiyorum."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ