USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

ABD'den Kuzey Koreli 2 yetkiliye ek müeyyide kararı

ABD, Pyongyang'ın çekirdeksel tabanca ve balistik roket programına iane etmiş olduğu belirlenen Kuzey Kore millî havayolu firması Air Koryo'nun fevk dozaj 2 yetkilisinin varlıklarının dondurulmasına karar verdi.

ABD'den Kuzey Koreli 2 yetkiliye ek müeyyide kararı
09-11-2022 11:09

Kuzey Kore ve ABD Birleşik Devletleri (ABD) arasındaki gerilim aykırı askeri tatbikatlar ve Pyongyang'ın roket denemeleri dolayısıyla yükselirken, Washington'dan Kuzey Kore'ye müteveccih ek müeyyide kararı geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan meydana getirilen açıklamada, "Kuzey Kore'nin ansızın çok Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararını açık açık ihlal eden, diyalekt sulh ve güvenliği gözdağı fail tabanca programı düşüncesince mukteza geri hizmet ve mali kaynaklara erişimini sınırlamaya müteveccih adımlar atmaya bitmeme edildiği" kaydedildi.

Pyongyang'ın çekirdeksel tabanca ve balistik roket programına iane etmiş olduğu belirlenen Kuzey Kore millî havayolu firması Air Koryo'nun yukarı düzem 2 yetkilisine ek müeyyide yürütüm kararı alındığı bildirilirken, bu kapsamda Çin'de Air Koryo dil avcısı adına etkin Ri Sok ve Air Koryo'da geri hizmet müdürü vazifesinde mevcut Yan Zhiyong isminde insanların servet varlıklarının dondurulmasına ve ABD'li insan ve kuruluşlarla ticari faaliyette bulunmalarının yasaklanmasına karar vermiş olduğu öğrenildi.

Kuzey Kore'nin millî havayolu firması Air Koryo, henüz ilk de Pyongyang'ın tabanca programında kullandığı malzemeleri Çin'den ülkeye taşımış olduğu iddiaları ile gündeme gelmişti.

Burak Ersoy
 

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ