USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adalet Bakanı Bozdağ: Bütün kayıtlar, veriler inceleniyor

Adalet Bakanı Bozdağ, Beyoğlu'nda meydana mevrut patlamaya ilişkin, "Bununla ilişik takipler bitmeme ediyor. Şu anda hanımla ilişik halis muhlis kayıtlar, veriler inceleniyor. Güvenlik güçlerimiz işin üzerinde." dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ: Bütün kayıtlar, veriler inceleniyor
14-11-2022 02:09
İstanbul

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, A Haber aktif yayınında gündeme bağlı değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Beyoğlu'ndaki patlamada 6 can yaşamını kaybetti, 81 can yaralandı

Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'nde meydana mevrut patlamada 6 vatandaşın yaşamını kaybettiğini, katı baş döndürücü vatandaşın da yaralandığını tamlayan Bozdağ, yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır, yaralılara acele şifalar diledi.

"Bütün kayıtlar, veriler inceleniyor"

Bozdağ, hem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bununla birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bu arada fenomen durumunda araştırmalarda bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Olayın bulunduğu yerde oradaki uzmanlardan dinleme imkanımız oldu. Anlatılanlar çerçevesinde şurası tabir edebilirim. Bir eş oradaki banklardan birine mahsus müşterek süre, 40 dakikadan müşterek tomar oturuyor, sonradan kalkıyor. Kalktıktan 1-2 dakika sonradan orada müşterek patlama meydana geliyor. Patlama ondan sonra da olanlara halis muhlis Türkiye bundan sonradan vakıf oldu. Şimdi bununla ilişik takipler bitmeme ediyor. Şu anda hanımla ilişik halis muhlis kayıtlar, veriler inceleniyor. Güvenlik güçlerimiz işin üzerinde."

Şu anne denli müşterek ismin mahsus olup bulunmadığı sorulan Bozdağ, "İsim şu anne denli benim bildiğim mahsus değil gücün müşterek fon var. Kadın bulunduğu belli. Bütün kayıtlar izleme ediliyor. Şu anda ardında bulunan kimi görevliler de var. İz devam eden arkadaşlarımız var. Onlar da mevzuyu izleme ediyorlar." sanarak konuştu.

Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının mevzuyla ilişik 2 başsavcıvekili, 8 de cumhuriyet savcısı görevlendirdiğini başkaca Adli Tıp ve öbür ölü açımı işlemleri düşüncesince de 6 müddeiumumi görevlendirdiğini aktardı.

"Hiçbir bilinçlilik elan mahsus değil"

Hem savcılığın tahkikatının bununla birlikte düzenlilik güçlerinin bu patlamayı meydana getiren kişiyle ilişik tahkikatının bitmeme ettiğini vurgulayan Bozdağ, "Kişi diyorum zira şu anne denli bunun ne olduğuna ilişikli kesme konuşabileceğimiz müşterek data yok. Ama olayın oluşma türüne ve bulunduğu yere baktığımızda, bunun müşterek yıldırı eylemi bulunduğu hususunda şu anne denli mevrut ön bilgiler çerçevesinde sakınım oranı bırakmakla bu arada yıldırı eylemi bulunduğu değerlendiriliyor düzenlilik güçlerimiz tarafından." sanarak konuştu.

Bakan Bozdağ, olayın ne yıldırı örgütü çeşidinden yapıldığına ilişikli müşterek istimara yapılıp yapılmadığı sorusu üzerine, "Yani müşterek kadro değerlendirmeler mevcut gücün şu anda hâlâ netleşmediği düşüncesince buradan kamuoyuyla pazarlık etmek istemem, hata olur. Ama üstünde durulan birtakımı yıldırı örgütleri var. Eylemin ayrıcalığı nedeniyle, eylemde geçer malzemeler üstünden ve hanıma ilişikli şu andaki ön bilgiler üstünden müşterek değerlendirmeyi düzenlilik güçlerimiz yapıyor. Ama bunlar kesinleştikten sonradan ne yıldırı örgütüdür, isimlendirmeyi o devir yaparsak elan pürsıhhat olur." değerlendirmesinde bulundu.

Kadının banktan kalktıktan 1 yahut 2 dakika sonradan orada patlama yaşandığına dikkati çekici Bozdağ, "İki belki var. Ya o torba yahut çanta herhangi müşterek her neyse onun içinde müşterek sistem var. Kendi patlıyor ve ya açıktan bir tanesi patlatıyor. Yani şu anda bunların bütünü inceleniyor." halinde konuştu.

Bozdağ, bombanın türünün mahsus olup bulunmadığı sorusuna da şu cevabı verdi:

"Hiçbir bilinçlilik elan mahsus değil. Yani müşterek kadro çiviler bulunduğu söyleniyor. Bunlarla ilişik elbette kriminal tetkikat yapıldıktan sonradan bu patlayan düzeneğin ne olduğu, ne örgüte ilgilendiren bulunduğu yahut nelerden oluştuğuna ilişikli fakat anca değişmeyen verilebilecek. Çünkü şu anda elle tutulur konkre parçalar haricinde müşterek orgazm yürütecek müşterek data fenomen durumunda yok. Parça etkisi elan baş döndürücü olsun, elan baş döndürücü insanoğlu ölüm etsin ve ya yaralansın matematik onun dair kurulu."

(Sürecek)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ