USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Adalet Bakanı Bozdağ: Hasta tutuklu ve hükümlülerle ilişik toy emek vermek yapıyoruz

Adalet Bakanı Bozdağ, "Bir taraftan sağlık muayenesi süreçleriyle ilgilendiren mavera taraftan da cezaevinde bir tane başına yaşamını idame ettiremeyecek vaziyette olanlarla ilgilendiren acemi düzenlemelerin hazırlığında olduğumuzu dört başı mamur Türkiye kamuoyuna yaymak ister

Adalet Bakanı Bozdağ: Hasta tutuklu ve hükümlülerle ilişik toy emek vermek yapıyoruz
22-07-2022 16:06
Ankara

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Önümüzdeki günlerde hasta tutuklu ve hükümlülerle ilişik dünkü emek harcamaları etme sonucu aldık. Bir taraftan yoklama süreçleriyle ilişik mavera taraftan da cezaevinde biricik başına yaşamını idame ettiremeyecek halde olanlarla ilişik dünkü düzenlemelerin hazırlığında olduğumuzu buradan etraflı Türkiye kamuoyuna yansıtmak isterim." dedi.

Bozdağ, Kars Açık Cezaevinde kurulan Et Entegre Tesisi'nin açılışında meydana getirdiği konuşmada, tutuklu ve hükümlülerin devlete delibozuk bulunduğunu söyledi.

Cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin sistem sahibi olması düşüncesince meydana getirilen emek harcamaları özetleyen Bozdağ, bu bölgede İşyurtları Kurumunun ehemmiyetli müşterek fariza üstlendiğini dile getirdi.

Bozdağ, İşyurtları Kurumu tesislerinin, hükümlü ve tutukluların sistem sahibi olması, topluma kazandırılması üzere oluşturulduğunu vurguladı.

Cezaevinden boşaltma olanların cezasını çektiğini tabir fail Bozdağ, bu insanların maşer zarfında etkili ve alicenap müşterek insanoğlu kendisine yaşam sürmeyi adalet ettiğini, topluluğun değme bireyinin de cezası yürütüm edilene kapısını, iş yerini açması icap ettiğini anlattı.

"Bu haksızlığı yapmamak lazım"

Cezası yürütüm edilmiş, sonradan boşaltma bulunan birisinin iş bulamamasının "dışarının açıkça cezaevine dönmesi" anlamına geldiğine, bunun da adil, hakkaniyete akıllıca müşterek bilinçlilik olmadığına dikkati çekici Bozdağ, şu halde bitmeme etti:

"Buradan iş sahiplerine ve her insana çağırma cihazı yapıyorum, boşaltma ergin bireylere iş vermek, onların baştan suça sürüklenmesini yahut isteyerek zeval işlemesini engel olmak kabil sonuç basamak ehemmiyetli müşterek faydayı sağlamış bulunduğu kabil o şahısların yaşamını hâlâ güzel bir duruma getirmesi düşüncesince de iri müşterek katkısı tabir eder. Bunu baştan sona bu arada yapmalıyız fakat maatteessüf bakıyoruz hacısı hocası sabıka kaydı istiyor yahut istemese güçlü müşterek yerden müşterek lakırtı duyuyor doğrudan 'Aldık o elemanı ihtiyacımız yok.' yahut da 'Kusura bakma. Güle güle.' diyor, teşekkürname yazar gönderiyor. Bu iri müşterek haksızlık, bu haksızlığı yapmamak lazım. mühim bulunan işe sahip mi? Liyakati durumunda mi? Dürüst mü? Verdiğimiz işi yapıyor mu, yapmıyor mu onun üstünde ara vermek gerektiğine kalben inanıyorum."

Bekir Bozdağ, boşaltma olanların topluma ve aileye karışmasının, canlı fert kendisine arazi almasının suçla mücadelede ve suçların azalmasında iri yarar sağlayacağını vurguladı.

"Türkiye ukubet yürütüm sistemi, en çağcıl ukubet yürütüm sistemidir"

Adalet Bakanı Bozdağ, konuşmasını şu halde sürdürdü:

"Türkiye ukubet yürütüm sistemi, en çağcıl ukubet yürütüm sistemidir. Türkiye'de ukubet yürütüm sisteminin dosdoğru adım atması düşüncesince yasalarımızda aşırı ağırbaşlı tebeddülat yaptık. Türkiye, azap ve biçimsiz muameleyle eskiden dayanıklı aşırı kez suçlama edilmiş müşterek dünya fakat tığ yasalarımızda yaptığımız değişiklikle işkencede devir aşımını kaldıran zamanı aşama attık. Bunun manası şu; 'işkence ve biçimsiz muameleye kullanılmamış tolerans' demektir. Türkiye'de ki ki rastgele müşterek insana azap yaparsa değil müşterek yıl, beniz sene geçse yaşamda ise gene yargının uğrunda matematik vermekten kurtulamayacaktır. Çünkü tığ büyüklük kendisine deriz ki, cezaevlerinde bulunan yahut rastgele müşterek halde devletin eline işlediği zeval dolayısıyla yakalanarak yahut gözaltına alarak güzeşte değme müşterek insanoğlunun insanoğlu onuruna yaraşan müşterek halde hakkını, hukukunu korumak, onun kendini savunmasına müsaade vermek, adaletin terazisinin akıllıca tartmasını bildirmek ve hakkın yerini bulmasını gerçekleştirme geçirmek düşüncesince hız içerisindeyiz. Bizim etraflı bunlardan gayemiz bu. Bunun yolu da ahbaplık devletinin kurallarına, ahbaplık devletinin ilkelerine, insanoğlu öz saygı ve haysiyetine saygıyı esasi kendisine yapmaktır. Türkiye bunu başarıyla hesabına getirmektedir."

"Cezaevlerinde azap yoktur"

İşkence ve biçimsiz muameleye bağlı iddiaları hatırlatan Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Şunu açıklıkla tabir geçirmek istiyorum ki, Türkiye cezaevlerinde ve Türkiye'de azap yoktur. Somut müşterek dayanıklı kimesne gösteremez. Gösterildi diyelim müşterek örnek, tığ onun dair gitmezsek o devir çıkıp bizlere şurası demeleri lazım, 'Size konkre dayanıklı gösterdik fakat siz dair gitmediniz.' Hem adli yönden hem yönetsel yönden hakeza müşterek hadise bulunduğu devir tığ dair kararlılıkla gidiyoruz, gitmekte de kararlıyız. Bu mevzuda rastgele müşterek amme görevlisini koruyucu, koruyucu müşterek iradenin sahibi değiliz. Onlar emanet, o emanetlere biçimsiz iş yapan, azap önleyen hacısı hocası karşısında hukuku bulur, adaletin gereğini ise onu bulur, onu bulacaktır."

Bütün iddiaların araştırıldığının değerli çizen Bozdağ, ihmali, kusuru olanlara, isteyerek davrananlara müteveccih yasalı yolların işletildiğini söyledi.

"Yeni düzenlemelerin hazırlığında olduğumuzu yansıtmak isterim"

Cezaevlerinde hasta tutuklu ve hükümlülerin de bulunduğunu anımsatan Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Şimdi gelecek günlerde hasta tutuklu ve hükümlülerle ilişik dünkü emek harcamaları etme sonucu aldık. Çünkü bu düzenlemeleri, bulunan yürütüm kanunumuzda ve gayrı yasalardaki düzenlemeleri acep hâlâ insanca esaslara uyarınca kesinlikle düzenleriz bunu Adalet Bakanlığı kendisine çalışıyoruz. Cezaevinde rahatsızlığı dolayısıyla kalamayacak halde olanlarla ilişik deminden müşterek düzenlememiz var fakat bu düzenlemenin işleyişinde de teessürat bulunduğunu aşırı yakından görüyoruz. O sebepten dolayı bu sıkıntıları ağız ağıza kaldıracak, on paralık eğer olmazsa minimize edecek müşterek adımı atma dair da kararlıyız.

Bir taraftan yoklama süreçleriyle ilişik mavera taraftan da cezaevinde biricik başına yaşamını idame ettiremeyecek halde olanlarla ilişik dünkü düzenlemelerin hazırlığında olduğumuzu buradan etraflı Türkiye kamuoyuna yansıtmak isterim. Çalışıyoruz, çalışmalarımız nihayete erdiği devir tığ bunun detaylarını da kamuoyuyla paylaşacağız ve bu adımın atılması dair da hazırlıklarımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi AK Parti Grubu, Cumhur İttifakı grubuna da eskiz kendisine aktaracağımızı da buradan tabir geçirmek isterim."

Bekir Bozdağ, konuşmasının peşi sıra Et Entegre Tesisi'nin açılışını yaptı.

Programa, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, Adalet Bakanlığı bürokratları, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile aşırı sayıda çağrılı katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ