USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Adalet Bakanı Gül: 'Türkiye’de demokrasi mücadelesi çok büyük bedeller ödenerek verildi'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Her on yılda müşterek vuruş ile bu milleti adeta incelik kılmak kabilinden içeride ve dışarıda birileri her daim harekete geçti. Türkiye ne devir başını kaldırsa, ne devir kendine gelse doğrudan müşterek karışma ile zat kurguladıkları müşter

Adalet Bakanı Gül: 'Türkiye’de demokrasi mücadelesi çok büyük bedeller ödenerek verildi'
17-12-2021 22:04

Bir kol ziyaretlerde mevcut olmak kabilinden Elazığ'a mevrut Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde ‘2. Gençlik STK'ları Buluşması' programına katılarak gençlerle ortak araya geldi. Bakan Gül, gençlerle lakırtı ederek türküler seslendirdikten sonraları açıklamalarda bulundu. Gençlerin ülkenin en büyük zenginliği bulunduğunu tamlayan Bakan Gül, “Biz petrolümüz, doğalgazımız ve çok ağırbaşlı manada saf pınar zengini bulunan ortak yurt değiliz. Ama hamdolsun onlar da çıkıyor. Bizim eksiksiz bunlardan hâlâ altın ortak zenginliğimiz gençlerimiz var. Türkiye'nin en büyük gücü gençliktir. Türkiye Cumhuriyeti dünkü yüzyılına 2023'de en büyük ümidimiz ve zenginliğimiz Türkiye'nin eş bulunduğu gençlik, gençlerimizin ufku, gösterimi ve doğacak tasarrufudur.

Gençlere şurası haber ederim. Gençler, haber dinlemeyin en güzel haber sizin özlük vicdanınız ve kalbinizdir. O tavsiyeye bu haber de dahildir. İster kulak verin icap dinlemeyin kendiniz değişmeyen verin. Gençler, Türkiye'nin çok ağırbaşlı ortak geleceğidir. Ben geleceğimizin bugünden çok hâlâ güzel olacağına mümin birisiyim. Türkiye'de çok büyük üzüntüler ve dramlar yaşadık. Yüz sene evvel Kurtuluş Savaşı'nı verdik. Türkiye'de Balkanlar'ın ve öteki coğrafyalardan yaşadığımız sıkıntıları ve travmaları yaşadı. Bu coğrafyada ortak güruh dava yaşadık. Tüm bunlara bakılınca Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda da özgürlükler yolculuğunda da bu manada çok büyük badirelerden geçerek bu günlere geldiğini okuduk. 15 Temmuz'u yaşadık. 12 Eylül ve geçmiş darbeleri birçoğunuz hatırlamıyor. 28 Şubat'ı ihtimal ortak fasıl yaşadı hissetti büyük çoğunlukta 15 Temmuz'u yaşadı. Türkiye'de demokrasi mücadelesi çok büyük bedeller ödenerek verildi” ifadelerini kullandı.

Her on yılda ortak darbeye kalkışarak içeride ve dışarıda bazılarının herhangi ortak daim harekete geçtiğini aktaran Bakan Gül, “Türkiye ne devir başını kaldırsa ne devir kendine gelse doğrudan ortak karışma ile özlük kurguladıkları ortak sisteme ve şablona karışma etmeye çalıştılar. Türkiye ne devir özlük ayakları üzerinde durmaya çalışsa hukuksuzluk ve antidemokratik çalışmalar devreye girdi. Millet ne devir ülkeyi ego yöneteceğim söylediğinde yarayışlı kardeşim siz yalnızca oy verip bağış vereceksiniz ülkeyi tığ yöneteceğiz sanarak ortak önsezi vardı. Buna demokrasi içinde merhum Adnan Menderes, Turgut Özal, Erbakan öğretmen ve nice siyasal büyükleri ile Cumhurbaşkanımızın siyasal asliye yaklaşımı, bu ülkeyi milletin seçtikleri yönetecek oldu. Yoksa milletin iradesinin yansımadığı ortak kol şirketler yada aygıtlar yönetecek.

Burada yeğleme milletin iradesinden apayrı tanımam diyen ortak önsezi oraya koydu. Bunu F-16'ların üzerimizde sortiler meydana getirdiği harp helikopterlerden kurşunların atıldığı, tankların dolaştığı yerde demokrasiyi savunarak 'Ben milletin iradesinden apayrı tek çelim tanımam, milletin iradesinden tek çelim faik değildir' niteleyerek ortaya koymuştur. Bu demokrasi yönünde çok ehemmiyetli ortak tercihtir. Türkiye'yi yönetecek beyinler ve akıllar yerine sizlere hayatınız süresince demokrasiden şaşmayın milletin söylediği herhangi ortak her neyse demokrasi kazanmaya da kaybetmeye de fazlalık yaklaşıma da eleştiriye de götürüm rejimidir. Ne olursa olsun milletin sandığından çıkan istek giriş üzerinde sanarak demokrasi herhangi ortak devir milletin iradesi sanarak giriş tacı geçirmek sizin en büyük hedefiniz olsun. Millet katiyen şaşmaz, milletin verdiği herhangi ortak değişmeyen doğrudur. Dolayısıyla bu mevzuda sizin hayatınız süresince ülkemize vereceğiniz en büyük katkılardan bir tanesi bu olur” cümlelerini kullandı.

Ahmet Mücahid Kantarcıoğlu - Rıdvan Yeşilırmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ