USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adalet Bakanlığı, 7. Yargı Paketi üstündeki çalışmalarını tamamladı

Adalet Bakanlığının çalışmalarını tamamladığı 7. Yargı Paketi konutlardaki haciz işlemleri, icar ilişkisinden meydana gelen uyuşmazlıklar ve narkotik bağımlılarına müteveccih bağımsız ukubet yürütüm kurumu üzere değişik alanlarla ilgilendiren tensikat içeriyor.

Adalet Bakanlığı, 7. Yargı Paketi üstündeki çalışmalarını tamamladı
02-01-2023 12:07
Ankara

Adalet Bakanlığı, 7.Yargı Paketi üstündeki çalışmalarını tamamladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kabin toplantısında lokma tatlısı yapmasının peşi sıra paketin TBMM'ye gönderilmesi bekleniyor.

Komisyon ve umumi heyet aşamalarının peşi sıra yasalaşması öngörülen pakette arazi düzlük düzenlemelere uyarınca konutlarda yürütme müdürünün verdiği haciz sonucu "hakim onayından geçtikten sonra" namına getirilebilecek.

Aile bireylerine ilgilendiren ibadete has yahut ferdî eşyalarla ailenin eş kullanımına bakım fail hepsi ev eşyalarının, haczi caiz sıfır mallar arasına alınması sağlanıyor. Buna uyarınca evde ailenin eş kullanımındaki buzdolabı, çamaşır makinesi, göstergeç ve döşek ile baza kabil eşyalar haczedilemeyecek.

İcra izlemesine husus alacağa kafi gelecek miktarı aşacak biçimde haciz yapılması belirgin bariz yasaklanacak.

Uyuşturucuyla alakadar zeval ve cezalar

Bağımlılık ika ayrıcalığı aşkın bulunan bireşimli narkotik ve uyaran maddelere müteveccih cezai yaptırımların caydırıcı duruma getirilmesi şartıyla bireşimli katinon ve türevleri, bireşimli opioid ve türevleri ile amfetamin ve türevleri narkotik husus adına benimseme edilerek ukubet kapsamına alınacak.

Böylelikle bu maddelerin yapım ve ticareti suçunun cezasının ast sınırının, 10 yıldan 15 sene hapse çıkarılması planlanıyor.

Uyuşturucu yapım ve ticaretiyle elan canlı savaşım edilebilmesi düşüncesince narkotik yahut uyaran husus yapım ve ticareti suçu düşüncesince görevlendirilen duyurulmayan soruşturmacının bilge çeşidinden kamuya belirgin yerlerde ve büro ve ofislerde neva yahut fon kaydı yapabilmesine olanak sağlanacak.

El konulmuş bulunan maddenin narkotik olduğuna müteallik kesme ifade alındıktan sonradan anket etabında barış ukubet hakimliğince bu maddenin müsaderesine ve imhasına değişmeyen verilmesi mecburi duruma getirilecek. Böylelikle anket yahut kovuşturmanın kesinleşmesi beklenmeden narkotik maddeler imha edilebilecek.

Denetimli azatlık süreci elan canlı işletilebilecek

Pakette, narkotik yahut uyaran husus kullananlar ile bu amaçla narkotik husus satın alan, benimseme fail yahut bulunduranlar üzerine uygulanacak otama yahut denetimli azatlık tedbiri periyodunun elan canlı işletilebilmesi öngörülüyor.

Tedavi yahut denetimli azatlık tedbirlerine bağlı temdit süresi, 1 yıldan 2 yıla çıkarılacak ve şüphelinin elan etraflıca müddet otama yahut teftiş altında tutulması sağlanacak.

Cumhuriyet savcısının, şüphelinin talik süresi süresince narkotik yahut uyaran husus kullanıp kullanmadığını belirleme eylemek düşüncesince yılda minimum dü kere alakadar kuruluşa atıf etmesi mecburi duruma getirilecek.

Cumhuriyet savcısı çeşidinden meşkûk üzerine maruz talik kararının polis birimlerine bildirilmesi sağlanacak ve bu kararın polis birimlerince de şahsen şüpheliye bildirme edilmesine olanak tanınacak.

Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu'na husus eklenmesi planlanıyor

Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu'na eklenmiş bulunan maddeyle, narkotik yahut uyaran husus bağımlılarına has düzeltme tedbirleri geliştirilecek ve yükümlülüklerin takip edeni itibarıyla Cumhuriyet savcıları ile denetimli azatlık uygulaması kapsamında fariza düzlük personelin sorumlulukları etraflıca biçimde düzenlenecek.

Uyuşturucu yahut uyaran husus kıymetlendirmek suçundan mahkûm olanların ukubet uygulama kurumunda otama ve iyileştirme programlarına alınması mecburi duruma getirilecek.

Uyuşturucu bağımlıları düşüncesince otama ve iyileştirme programlarının uygulanacağı bağımsız ukubet uygulama müesseselerinin açılabilmesine yahut bulunan ukubet uygulama müesseselerinin müşterek bölümünün bu erek düşüncesince düzenlenmesine olanak tanınacak.

Uyuşturucu kıymetlendirmek suçundan çevre mahkum olup da denetimli serbestliğe ayrılan hükümlülere, ekleyerek otama ve iyileştirme programlarına iltihak yükümlülüğü getirilecek.

Tedavi ve iyileştirme merkezlerinin müşterek an ilkin yaşama geçirilmesi ve yürütülecek hizmetlerin aksamaması düşüncesince alakadar bakanlıkların ekonomik durumuna muhassasat konulması ve bu hususta personel görevlendirilmesi anlamında kombinezon yapılacak.

Avukatlık ve Adli Yardım Sistemine bağlı düzenlemeler

Avukatlık mesleğinin huzur iptidai senesinde baro aidatı alınmaması sağlanarak mesleğe toy başlamış bulunan avukatlar finansal adına desteklenecek.

Kira ilişkisinden meydana gelen uyuşmazlıklar (ilamsız yürütme kanalıyla boşaltma hariç), ortaklığın giderilmesine bağlı uyuşmazlıklar, kıvrım mülkiyetinden meydana gelen uyuşmazlıklar ve yandaki gerçekten alakadar uyuşmazlıklar, mecburi arabuluculuk kapsamına alınacak.

Ticari davalar ve iş sözleşmesinden meydana gelen uyuşmazlıklar bakımından, itirazın iptali, olumsuz belirleme ve kurtarma davalarının mecburi arabuluculuk kapsamında düzenlenecek.

Uyuşmazlığın esas tarafının arabuluculuk süreci ile arabuluculuk faaliyeti böylecene planlı sonuç kanıt üzerine bilgilendirilmesi üzerine arabulucuya zorun getirilecek.

Arabuluculuğa bağlı Türkiye'nin yan bulunduğu Singapur Sözleşmesi'nin, iç hukuka uyumunun sağlanmasına müteveccih tensikat yapılacak.

Göçmen kaçakçılığı

Göçmen kaçakçılığı suçuyla elan canlı savaşım edilebilmesi ve caydırıcılığın sağlanması şartıyla suçun cezasının ast sınırı 3 yıldan 5 yıla çıkarılacak.

Göçmen kaçakçılığı suçu, 6136 önemli Kanunun ek 12. maddesi kapsamına alınacak. Böylelikle, muhacir kaçakçılığı suçu dolayısıyla el konulmuş bulunan araç, materyal ve malzemenin, ulusal defans yahut iç düzenlilik hizmetleriyle aracısız alakadar olması yerinde bunların Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı yahut Sahil Güvenlik Komutanlığına tahsis edilebilmesine olanak sağlanacak.

Adli işlemler çerçevesinde "yurt dışına çıkamamak" halinde adli arama sonucu maruz eller hakkında, alakadar valiliğe cumhuriyet başsavcılığı üstünden bu kararın kaldırılmasını arzu ika yetkisi verilmektedir ve idarenin ülke süresince kalmasını sakıncalı görmüş bulunduğu yabancıların münteha dışı edilmesini iletmek itibarıyla bilge sonucu alabilmesine olanak tanınacak.

Savunma endüstrisine bağlı düzenlemeler

Aselsan, Havelsan ve Roketsan kabil önde mevrut defans uran şirketlerinde canlı mühendislerin, ülke süresince yahut ülke haricinde bire müşterek bölgede çalışkanlık yayınlayan ayrıksı büyüklenme yahut kuruluşlarda çalışmasını yahut pres açmasını zorlaştıracak tedbirler alınacak.

Pakette, halen Anayasa Mahkemesi uğrunda derdest bulunan etraflıca yargılamadan kaynaklı ferdî başvuruların, Adalet Bakanlığı bünyesindeki Tazminat Komisyonuna aktarılabilmesi ve bu ast heyet çeşidinden incelenerek müşterek an ilkin çözüme kavuşturulmasına müteveccih kombinezon yapılması da öngörülüyor.

2004 önemli İcra ve İflas Kanunu, 6100 önemli Hukuk Muhakemeleri Kanunu, 5271 önemli Ceza Muhakemesi Kanunu, 5326 önemli Kabahatler Kanunu ve 4675 önemli İnfaz Hakimliği Kanununda arazi düzlük itiraz, istinaf ve temyiz anayasa yollarına müracaat süreleri de dü hafta adına düzenlenecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ