USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adıyaman'da sahipsiz hayvanlara kudurmuş aşısı yapılıyor

Adıyaman'da sahipsiz hayvanlara müteveccih başlatılan kudurmuş aşısı emekleri sürüyor.

Adıyaman'da sahipsiz hayvanlara kudurmuş aşısı yapılıyor
12-11-2022 12:06
Adıyaman

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Adıyaman Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekiplerince planlı sahipsiz hayvanlara müteveccih kuduruk aşısı emekleri bitmeme ediyor.

Ekipler, şehirde sahipsiz ve evsiz barksız hayvanları "Patibulans" ambulanslarıyla biriktirerek barınakta keyif taramasından geçiriyor. Kuduz aşısı meydana getirilen sahipsiz hayvanlar, henüz sonraları salınıyor.

Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas, gazetecilere, şehirde kuduruk rahatsızlığı dair aşırı ağırbaşlı ortak meydan taramasının olduğunu, köylerde ekiplerin sahipli yahut sahipsiz hayvanlara kuduruk aşısı yaptığını anlattı.

Kıyas, "Bu sene kısaca 1400 telkih programımız vardı, kılıç 2 bin 200'ü fazla telkih yaptık. Kentte bu sene 5 hadise belirleme edildi. İlimizdeki etraflı olaylar söndürüldü. Bu olaylarımız henüz aşırı ıssız yaşamı ve köpeklerde görüldü. Çok şükür dokunca gören ve bulaşıcı yurttaşlarımız yok, çalışmalarımız bitmeme etmektedir." sanarak konuştu.

Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mehmet Sinan Bulut da 50 şahsiyet personelle sahada ilkah emek harcaması yaptıklarını, kentteki sahipsiz hayvanların şişman kısmının aşılandığını söyledi.

Veteriner Hekim Yusuf Işık ise kendilerine vasıl şikayetlerde hızlıca fenomen hesabına derece derece mukteza aksiyonları aldıklarını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ