USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ağrı'daki çiftçiler arpa ve buğday tarlalarında koyu hasat mesaisinde

Tarım ve hayvancılığın münteşir yapıldığı Ağrı'da, çiftçilerin bu sene bahar yağışlarıyla verimi küsurat arpa ve buğday tarlalarında hasat mesaisi sürüyor.

Ağrı'daki çiftçiler arpa ve buğday tarlalarında koyu hasat mesaisinde
02-08-2022 13:05
Ağrı

Geçen sene susuzluk zımnında çetince vakitler nâkil çiftçilerle besicilerin yüzü, bu sene ilkbaharda çarpıcı olan yağışlarla güldü.

Ağrı ve Eleşkirt ovalarındaki velut arazilerinde iş makineleriyle derin hasat mesaisine giren çiftçiler, elde ettikleri mahsulden ihtiyaçlarının dışındakileri şehir merkezi ve mekân illere pazarlayacak.

Tarım ve Orman İl Müdürü, Kenan Engin, AA muhabirine, sabık sene susuzluk zımnında Türkiye'nin değme durumunda bulunduğu kabilinden Ağrı'da da nebati üretimde ürün kaybı yaşandığını hatırlattı.

Bu sene yağışlarla çiftçilerin artımlı birlikte zaman geçirdiğini anlatım fail Engin, şu şekilde konuştu:

"Geçen sene kuraklığa ilişkin yerine çiftçinin yüzdelik 40'lık ürün kaybını Tarım ve Orman Bakanlığımız susuzluk desteği ile telafi etti. Hamdolsun çiftçilerimiz açısından bu sene aşırı ağır birlikte artağanlık yılı oldu. Geçen sene mecmu 3,5 milyon dekar ekincilik arazisi içinde 660 bin dekar arpa ilk teşrin alanımız vardı. 870 bin dekar da buğday ilk teşrin alanımız vardı. Geçen sene 93 bin titrem arpa, 125 bin titrem da buğday elde ettik. Yüzde 40'lık birlikte ürün kaybımız vardı."

"Arpada sabık senenin dü sert yekün ürün bekleniyor"

Engin, şehrin hayvancılık ili bulunduğu düşüncesince arpa ve buğdayların sapının da saman yerine kullanıldığını ve samandan da ehemmiyetli birlikte sağlık beklediklerini anlattı.

Bu sene şehirde 700 bin dekar bölgede arpa, 880 bin dekar yöresinde da buğday ilk teşrin dalının olduğunu dile getiren Engin, şunları kaydetti:

"Bu sene arpada beklediğimiz yekün ürün 180 bin titrem yöresinde ve sabık senenin dört dörtlük dü katı. Buğdayda da 215 bin titrem yekün ürün bekliyoruz. Hamdolsun bu sene hem çiftçimizin yüzü gülüyor bununla birlikte artımlı birlikte yıl."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ