USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 'Forum Metaverse' programı düzenleyece

Fiziksel dünyayı mevhum evren süresince yaşama nâkil "metaverse" kavramı, AK Parti'nin ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek "Forum Metaverse" programında ele alınacak.

AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 'Forum Metaverse' programı düzenleyece
18-03-2022 12:56
Ankara

Akademisyenler, dalında bilirkişi adlar ve baş döndürücü sayıda davetlinin katılacağı Forum Metaverse programı, Ankara'daki ATO Congresium'da 21 Mart Pazartesi haset düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı toplu tartışma çerçevesinde, "metaverse"ün getireceği fırsatlar, riskler ile bu bölgede nelerin yapılabileceği değerlendirilecek.

AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Forum Metaverse programına bağlı AA muhabirine icra ettiği açıklamada, AK Parti kendisine dalında evvel olacak müşterek etkinliği düzenleyeceklerini belirtti. "Dünyada evvel kere müşterek politik parti, müşterek Cumhurbaşkanının teşrifleriyle metaverse terimini tartışıyor olacak." diyen İleri, sayısal platformları hoppadak söylemlerini yansıtmak istedikleri platformlar kendisine görmenin ötesinde, bu platformların siyasetinin yapılmasının da ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Bu etkinliğin, AK Parti'nin "dijitalin siyaseti" söylediği yaklaşımın müşterek tezahürü olduğuna ayraç fail İleri, "Bu platformların toplumumuza, ekonomimize, ahbaplık düzenimize tesirinin yanında, bu platformlarda şimdi çalışan peyda geçirmek noktasında Türkiye kendisine almamız müstelzim tedbirler, yapmamız müstelzim yatırımları tartışıyor olmamız lazım. Bunların akilane adresi de elbette ki Türkiye'nin sayısal altyapısını kuran parti olarak, AK Parti ön plana çıkıyor." dedi.

"Yeni gelişen platformların, hâlâ evvel aşamalarındayken ele katılması önemli"

Yeni gelişen platformların, hâlâ evvel aşamalarındayken ele alınmasının önemine dikkati çekici İleri, şöyleki konuştu:

"Daha terim geliştirirken işin içerisine girerek, geliştirilen bu alanları içtimai kendisine akilane yönlendirmek ehemmiyet sunma ediyor. Bizim tek etkimizin olmadığı, hoppadak değişik coğrafyalar kabilinden yönlendirilen kavramlarla yaşama geçirilen sayısal platformlarda, tığ dünya kendisine öz potansiyelimizi ortaya koyabiliriz. Bunu düşündüğümüz düşüncesince de dijitalin siyaseti yaklaşımımızı kurguladık. AK Parti kendisine ortaya koyduğumuz dijitalin siyaseti yaklaşımı çerçevesinde, maşer ve dünya kendisine bu ortamları akademisyenlerle, entelektüellerle, vatandaşlarla, STK'lerle konuşacağız, tartışacağız, bire müşterek sürede da acemi oluşmakta bulunan mecraların özelinde, işin şimdi evvel basamağında devreye gireceğiz. Forum Metaverse de bunun baş döndürücü dobra müşterek örneği olacak."

Forum Metaverse'te dü aktiflik olacak

Forum Metaverse'ün, müşterek hızlı etkinliğin başlangıcı olacağını dile getiren İleri, şu ifadelere arazi verdi:

"Bu etkinlikler serisine tığ kimisi devir 'metaverse'deki dirim tarzlarını, kimisi devir blokzincir teknolojilerini, kimisi devir da bu bölgelerin ekonomiye, hukuka, içtimai değerlere etkilerini tartışıyor olacağız. Pazartesi haset gerçekleşecek bulunan etkinlik, evvel adım. Burada dü oturumuz olacak. Birinci oturumda, 'Metaverse ve Yaşam' başlığı altında, büyümekte bulunan bu mecranın yevmi taayyüş mümkün tesirleri ne olabildiği üzerinde karın yoracağız. İkinci oturumumuzda ise 'Metaverse ve Değerler' başlığı altında bu mecranın içtimai değerlerimize tesirleri ne olabilir, onları tartışacağız. Güzel çıkarımlarımız olacağını düşünüyorum. Bu, müşterek aktiflik periyodunun evvel adımı ve bu aşamada konkre çıktılar kesbetmek düşüncesince tığ bu emek harcamaları devamlılık sunma fail müşterek halde bitmeme ettireceğiz."

"Eğer müşterek şeyin tasarlayıcısı olamıyorsanız, abonesi oluyorsunuz"

Dijital mecraların en başından elleme tasarlanmasının ehemmiyetli bulunduğunu tamlayan İleri, acemi oluşan mecralarda değişik müşterek fırsatın bulunduğunu, bunun en dobra örneğinin metaverse bulunduğunu söyledi. İleri, "Eğer müşterek şeyin tasarlayıcısı olamıyorsanız, abonesi oluyorsunuz. Abonesi olduğunuz devir da o platformların kurallarına naşir oluyorsunuz. Bu işin doğasında var. Biz zımnında deriz ki gelecek, onu tasarlayana aittir. Metaverse özelinde de ahacık birlik kendisine bu aşamada devreye giriyoruz ki bunun tasvir etabında tığ yalan sahibi olalım." dedi.

"Etkinlikte nice birikim piyasası da arazi alacak"

Forum Metaverse etkinliği kapsamındaki mevhum gerçeklik ve artırılmış gerçeklik noktasında nice birikim dalının da arazi alacağını dile getiren İleri, aktiflik sırasında film gösteriminin de olacağını aktardı. İleri, etkinliğe gelenleri dobra müşterek deneyimin de beklediğini kaydetti.

Davetiyelerde artırılmış gerçeklik teknolojisi

Forum Metaverse düşüncesince hazırlanmakta bulunan davetiyelerde de artırılmış gerçeklik teknolojisi hücre çarpıyor. Davetiye üstündeki QR kodun okutulmasıyla kişi, müşterek artırılmış gerçeklik modeline yönlendiriliyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri, davetiyeler üstündeki bu uygulamanın, ıvır zıvır lakin dörtköşe müşterek birikim sunduğunu belirterek "Metaverse dediğimiz platform, gerçekte teknolojik kendisine düşünecek olursanız, mevhum gerçeklik, blokzincir, bileşimli zeka, artırılmış gerçeklik kadar teknolojilerin birbirleriyle ahenkli müşterek halde kullanılması kanalıyla yaşama geçecek müşterek alan. Bu anlamda, bu halde ıvır zıvır de olsa katılımcılarımızdan bunu tatmalarını istiyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ