USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Düzce Milletvekili Çakır: Sırtını PKK'ya yaslamış olanlar bu bütçeden tasalı olurlar

AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, "Sırtını PKK'ya yaslamış olanlar bu bütçeden tasalı olurlar. Sırtını PKK'ya yaslamış olanlarla iş tutanlar da bu bütçeden tasalı olurlar." dedi,

AK Parti Düzce Milletvekili Çakır: Sırtını PKK'ya yaslamış olanlar bu bütçeden tasalı olurlar
07-12-2021 15:20
TBMM

AK Parti milletvekilleri, Meclis Genel Kurulunda görüşülen TBMM, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Nükleer Düzenleme Kurumu, Maden Tetkik Ve Arama Genel Müdürlüğü, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumunun 2022 yılı bütçeleri üstünde uydurma aldı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak'ın enerjinin başkenti olma amacında bulunduğunu belirterek, madenlerin hâlâ deli dolu ve velut duruma getirilmesi düşüncesince adımlar atıldığını söyledi.

Karadeniz gazının 2023'te milletin kullanımına sunulacağını hatırlatan Uçar, bunun düşüncesince Zonguldak Filyos Limanı'nda hararetli ortak emek vermek yürütüldüğünü dile getirdi.

AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Kamu Denetçiliği Kurumunun çalışan ortak adalet kontrol mekanizması bulunduğunu belirterek, "Kamu Denetçiliği Kurumunun kâffesi evren ombudsmanlarını toptan ortak bina altında toplayıp hassaten İslamofobi, ecnebi kini ve sığınmacılar neredeyse ehemmiyetli mevzuları gündemine alıp analizör üretmesi en şişman hayalimdir. Çünkü Birleşmiş Milletler ve gibisi arsıulusal kuruluşlar maatteessüf mazlumların haklarını himaye dair sınıfta kalmıştır." ifadelerini kullandı.

"Hak ihlali oranının akıbet adım bağan bulunduğu da belirleme edilecektir"

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Anayasa Mahkemesine ferdî müracaat hakkının ehemmiyetli ortak düzeltme bulunduğunu vurgulayarak, "Bireysel müracaat uygulamasının başladığı 23 Eylül 2012 tarihinden 2021'in geçmiş çeyreğine genişliğinde yekûn ferdî müracaat sayısı 308 bin 672'ye ulaşmıştır. Anayasa Mahkemesi bu başvuruların tahminî yüzdelik 86'sını karara bağlamıştır. Karara bağlanan yekûn 265 bin 300 dosyanın yüzdelik 89'una ikrar edilmezlik sonucu verilmiştir. Esastan incelenen 12 bin 318 dosyada yüzdelik 4,6 oranında yönetimsel ret kararı, yüzdelik 5,4 oranında adalet ihlali sonucu verilmiştir. Başvuru oranlarına uyarınca değerlendirildiğinde adalet ihlali oranının akıbet adım bağan bulunduğu da belirleme edilecektir." bilgisini paylaştı.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Sayıştayın en ehemmiyetli kurumlardan bir tanesi bulunduğunu belirterek, "Sayıştay ve gibisi nice hatırlı kurumumuz var. Maalesef, akıbet yıllarda bunları itibarsızlaştırmaya müteveccih birtakımı faaliyetleri görüyoruz. Bunların on paralık hiç kimseye faydasının olmadığını, hassaten bu kimse kurumlarımızın korunması kollanması ve hürmet duyulması müstelzim kuruluşlar bulunduğunu ego buradan ortak kez hâlâ hassaten altını çizerek anlatım eylemek istiyorum." dedi.

"Türkiye'nin enerjide bağımsızlığını kazanması düşüncesince hedefler belirledik"

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, erke ve elbette kaynaklar dalında Türkiye'ye asır atlattıklarını kaydederek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yenilenebilir enerjiden madenciliğe, nükleerden evcil kömüre genişliğinde açık ortak yelpazede Türkiye'nin enerjide bağımsızlığını kazanması düşüncesince hedefler belirledik ve bu doğrultuda çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise enerjinin ortak ulusal asayiş meselesi bulunduğunu vurgulayarak, "Biz enerjiyi çeşitlendirmedikten sonra, zenginleştiremedikten sonraları bağımlılığımız baştan sona artacaktır, bu da ortak ulusal asayiş meselesidir. Türkiye değme yıl yüzdelik 5 büyürken yüzdelik 5 dünkü erke istihsal kılmak zorundadır. Bu zorunluluğu da değme kabil kaynaklarla hesabına getirecektir ve getirmeye bitmeme edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, akıbet yirmi yılda kalan uran yatırımlarıyla büyüyen Türkiye ekonomisinin gerekseme duyduğu erke ihtiyacının karşılanması ve bu erke gereksinimi karşılanırken de kaynakların çeşitlendirilmesinin önemine ayraç ederek, "Ülkeler ucuz, temiz, yenilenebilir ve güvenli erke üretmeyi hedeflemektedir. Aynı sürede enerjide dışa bağımlılığın azaltılması alternatifleri aranmakta ve kaynaklar çeşitlendirilmektedir. AK Parti hükümetleri dönemlerinde kazançlı gelişimlerin çabucak artması, erke gereksinimi da gibisi halde kalık ve bu erke tasarruf artışının geri planında enerjinin arzının düzenli, kaliteli, sürdürebilir duruma getirilmesi düşüncesince geçerli politikaların ve arsıulusal anlaşmalara ek şekilde devletimizde de yerleşmiş zorla artırılması düşüncesince şişman uğraş verilmiştir." niteleyerek konuştu.

İngiltere emektar Başbakanlarından Winston Churchill'in Avam Kamarası'nda anlatım etmiş bulunduğu "Bir inme petrol, ortak inme kandan hâlâ kıymetlidir." lafına atıfta mevcut Boyraz, kâffesi kaynakların, yeryüzünde canlı kâffesi insanoğlu çeşidinden adaletli ortak halde bölüşülmesinin mücadelesini önleyen ortak anlayışın, ortak medeniyetin mümessili olduklarını söyledi.

AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, "savaş bütçesi" eleştirilerine ilişkin, "Suriye bu bütçeden, Irak bu bütçeden, Afrika bu bütçeden, Doğu Türkistan, Kafkasya, Balkanlar bu bütçeden imdat umuyor ve bu ödeme gücüne afsun ediyor. Dolayısıyla bu bütçe yabana atılacak, gönül rahatlığı çıkılacak ortak bütçe değildir. Karşı çıkanlar mevcut on paralık şüphesiz. Sırtını PKK'ya yaslamış olanlar bu bütçeden tasalı olurlar. Sırtını PKK'ya yaslamış olanlarla iş tutanlar da bu bütçeden tasalı olurlar. 40 senedir bu ülkenin başına bela bulunan PKK'nın kurucusu İmralı'dan emir alanlar da bu bütçeden tasalı olurlar. Pensilvanya'da sümüklü FETÖ'nün gene burada emir ikrar eylemek noktasında iz sürenler de bu bütçeden tasalı olurlar. Rahatsız olmalarına karşın bitmeme edeceğiz." niteleyerek konuştu.

"Türkiye ortak kez hâlâ zoru, lakin milletimiz düşüncesince derinliğine vadede en yararlı olanı yeğleme etmiştir"

AK Parti İstanbul Milletvekili İffet Polat, Nükleer Düzenleme Kurumunun, çekirdeksel erke dalında meydana getirdiği ve yapacağı atılımlara müteveccih ehemmiyetli ortak çalışkanlık bölgesine erbap bulunduğunu belirterek, "Başbakan Menderes NATO ülkeleriyle bu arada çekirdeksel enerjiye algı zaruretini vurgulayan ortak mülakat yaptıktan birlik 4 ay sonraları 27 Mayıs darbesi işlenmiş ve Türkiye'nin çekirdeksel erke alanındaki yatırımları da akamete uğratılmıştır. Bu gidiş ta ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterimi ve zamanın Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın çalışmalarıyla Akkuyu Nükleer Santrali'nin temellerinin atılmasına genişliğinde sürmüştür. 2023'te de Akkuyu'nun geçmiş reaktör birimi bitirilecek ve ehemmiyetli ortak evreye geçilecektir. Diğer 3 ünitenin de 2026 yılına genişliğinde faaliyete katılması planlanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Nükleer çelim dalında ısrar eden oldukları neredeyse iktisat dair da çelimsiz vadeli düşünmediklerini anlatım fail Polat, "Bu ortamda üreticiyi, üretimi, istihdamı elden mobilyasız dengede tutabilmek hesabına faziletli faize mahkum etmenin, şu demek oluyor ki imal ederek ve ihraç ederek toptan ortak fırsatı yakalamanın değme bölgede doğrulmak ve refaha erişmek hesabına faizin, rantiyenin eline çoğaltmak emin olun geleceğimize ortak kâr sağlamayacaktır. Türkiye ortak kez hâlâ zoru, lakin milletimiz düşüncesince derinliğine vadede en yararlı olanı yeğleme etmiştir. Biz inanıyoruz ki bu çelimsiz dönemli dalgalanmalar yerini inşallah mihman kazanımlara bırakacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Enerji Bakanlığının çalışmalarında en faziletli teknolojiyi kullandığını belirterek, Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası'nda belirleme edilen doğalgazın 2023'te Filyos Limanı'na geçiş edeceğini, hem Zonguldak'ın hem Türkiye'nin bu gelişmelerden yararlanma edeceğini söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumunun, Türkiye'nin erke dalında dışa bağımlılığını azaltmayı, kalkınmasını hızlandırmayı ve kazançlı çelim biçimine gelmesini sağlamayı amaçladığını anlattı.

Bor üstünde baş döndürücü ortak tomar araştırı yapıldığını, nice kimyevi verim geliştirildiğini kail Şatıroğlu, 2021'de 2,5 milyon titrem bor işlenerek elde edilmiş çıkmış mamüllerin ülkeye 1 bilyon dolarlık dış satım olanağı sağladığını bildirdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, Gençlik ve Spor Bakanlığının çalışmalarının milyonlarca gencin yaşamını değiştirdiğini belirterek, keke bulunduğu düşüncesince kendini anlatım etmekte zorluk çeken ortak gencin Gençlik Merkezi deneyimi daha sonra kendini anlatım etmeyi öğrendiğini ve şu anda baş döndürücü kalburüstü ortak meslek müdürü bulunduğunu anlattı.

Bir geçmiş gencelme hayalleri bulunduğunu kaydeden Kadak, amasız fakatsız değme canlı düşüncesince çalışmaya bitmeme edeceklerini söyledi.

Kadak, "Gençlerin Bütçesi Gençlerde" projesiyle gençlerin bütçesinin çoluk çocuk çeşidinden şekillenmesine olanak tanımış bulunduğu düşüncesince Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkürname etti.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, tahsil edilen tedbirlerle beyaz zehir sahalarındaki üretimin devamının sağlandığına ayraç ederek, "İhracat açısından madenlerimiz yükselen ortak grafiğe sahiptir. Amacımız; dış satım rakamlarını, dış alım rakamlarının dair çıkararak, beyaz zehir ithalatının akan açığa menfi etkilerini ortadan kaldırmaktır." dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, Tokyo Olimpiyatları'na dahil bulunan 108 Türk sporcudan 50'sinin eş olmasından duyduğu memnuniyeti anlatım ederek, "Kadınlarımız, Tokyo'da adeta gün yazdı." dedi.

Aydemir, ilkin kabil spor dallarında ulusal yargıcı şekilde fariza önleyen babası Ahmet Aydemir kazanmak neredeyse ahirete ölüm eden, yaşamını spora ve sporcuya adamış kâffesi spor adamlarına yağmur dilerken duyarlı anlamış olur yaşadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ