USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ: Bu birlikte uyuşma değildir, bu iltihaktır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, CHP'nin Irak ve Suriye tezkeresindeki tavrına ilişkin, "Bu ortak uyuşma değildir, bu iltihaktır. Bu CHP-HDP ittifakı değil, CHP'nin HDP'ye iltihakıdır." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ: Bu birlikte uyuşma değildir, bu iltihaktır
01-11-2021 14:54
Ankara

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Genel Merkezi'nde, düzenlemiş bulunduğu basın toplantısında gündeme bağlı değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "siyasi cinayetler" iddiasını gündeme getirdiğini fakat gerisini getiremediğini tamlayan Dağ, savcılıktan namına ortak iki el müzekkere yazılmasına karşın mevzuyla ilgilendiren tek gereği hesabına getirmediğini kaydetti. Dağ, "Bir genel başkanın bu ifadeleri söylerken, bunları dile getirirken baş döndürücü hâlâ tetik olması gerekir." niteleyerek konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun hâlâ sonradan "bürokratları gözdağı değer noktada ortak girişimi"nin bulunduğunu tabir fail Dağ, bu mevzuda da Kılıçdaroğlu'nun proses içre ortaya konulmuş bulunan belirgin tepkilerden sonradan "geri hamle alaşağı etmek zorunda kaldığını" söyledi.

İktidar şekilde 20 günce müddet içerisinde Eskişehir ve Adana'da üretimlik açma ve asliye atmalarını, Ankara'da Millet Bahçesi ve İstanbul'da Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışlarını yaptıklarını hatırlatan Dağ, "Siz içtimai medyadan yahut ayrıca mecralardan havadan ortak halde birtakımı ithamlarda, iftiralarda, dezenformasyonlarda bulunsanız da o iri ve çelimli Türkiye inşasının heyecanının elbette yaşadığını o AKM binasıyla bu arada rastgele daim beraberce görmenizi referans ederiz." görüşünü paylaştı.

Dağ, 10 büyükelçiye bağlı yaşanmış bulunan süreci anımsatarak, o süreçle ilgilendiren de muhalefetin dobra ortak imtihan vermediğini belirtti. Dağ, "Büyükelçilerle ilgilendiren iç işlerine karışma noktasında bulunan ortak süreci Cumhurbaşkanı'mız baş döndürücü belirgin ortak halde konum koyarken aykırılık ne eyvah ki büyükelçiler nazarından, o devletler bakış açısından vakaya bakarak ortak istimara noktasına gitti. Sonrasında yaşanmış bulunan hadiselerden sonradan ortak defo duyduk mu? Duymadık." dedi.

CHP'nin tezkeredeki tavrı

Irak ve Suriye tezkeresine bağlı süreci de değerlendiren Dağ, hâlâ ilk de benzeri tezkerelerin verildiğini, bu tezkerelerde duruşa mucibince eksiksiz siyasal partilerin nerede arazi aldıklarının belirgin ortak halde görüldüğünü kaydetti.

Dağ, laflarını şu halde sürdürdü:

"Önceki oylamalarda 'evet' diyen Cumhuriyet Halk Partisi bu oylamada 'hayır' niteleyerek kendisiyle çelişmiştir, baş döndürücü açıkça ortak halde kendisini inkar etmiştir. Bu ortak bağlaşma değildir, bu iltihaktır. Bu CHP-HDP ittifakı değil, CHP'nin HDP'ye iltihakıdır. CHP, HDP'ye vagon olmuştur ve güzeşte haftaki bu 'hayır' oyuyla askıda CHP kampanyası başlamıştır, hayır olsun. CHP'yi ki nereye çekerse CHP oraya gitmeye hazırdır. HDP'nin Türkiye'nin rastgele meselesinde maada ulusal ortak vakfe sergilediğini biz biliyoruz. CHP bu maada ulusal duruşa destek olmuştur, dirilik suyu vermiştir. Bu görüngü Cumhuriyet Halk Partisinin geçmişine esmer ortak karaltı şekilde geçecektir."

Yıllar sonradan bugünler hatırlandığında CHP'nin bu kararını açıklamakta zorlanacağını tabir fail Dağ, laflarını şu halde sürdürdü:

"Cumhuriyet Halk Partisi yapı ilkelerine, özüne, özellikle Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk peyda etmek kıl payı müessis ekibine huzur birlik ortak yabancılaşma içindedir. Kemal Kılıçdaroğlu idaresinde CHP iri ortak değişim, dönüşüm, istihale yaşamaktadır. Eminiz ki Cumhuriyet Halk Partisine oy verici yurttaşlarımız yavuz bu toy Cumhuriyet Halk Partisinden rahatsızdır. FETÖ kıl payı DHKP/C kıl payı eli hunriz yıldırı örgütlerine sessiz, tepkisiz küsurat CHP tezkeredeki tutumuyla demincek de PKK'yı sevindirmiştir. CHP'nin siyaseti birlik anlamıyla ortak sömürme siyasetidir. CHP ortak taraftan vatanını, milletini, devletini, bayrağını muhip kesimlerin duygularını sömürme etmekte mavera taraftan yıldırı örgütlerini sevindirmektedir."

Kılıçdaroğlu'nun sonuç pusula düşüncesince "Evet dersek Cumhuriyet'e hıyanet etmiş oluruz." söylediğini aktaran Dağ, "Ben buradan yoklamak istiyorum, ortak eski ayrımsız muhtevaya eş tezkereye 'evet' niteleyerek o gündüz CHP Cumhuriyet'e öz ifadeleriyle hıyanet mi etmiştir ve ya Millet İttifakı'nın resmi öteki ortağı İYİ Parti 'evet' niteleyerek Cumhuriyet'e hıyanet mi etmiştir? Bunların yanıtını bekliyoruz. CHP seçmeni bu tutarsızlığı ve bu medcezir akılları, bu hezeyanı ne eyvah ki adalet etmiyor. CHP, HDP'yi manzume içerisine çekmiyor, HDP, CHP'yi marjinalliğe Türkiye'nin düşmanlarının çizgisine, yıldırı yandaşlığına çekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Seçim tarihi

Dağ, er seçme iddialarına bağlı ortak istifham üzerine, "Erken seçme dair belirgin ifadeler kullandık. Biz elhak yapacağımız işleri ve yapacağımız planlamayı 2023 Haziranı'na mucibince yapıyoruz. Onun düşüncesince de tek halde gündemde hakeza ortak gestalt bahis konusu değildir." karşılığını verdi.

Ekonomi

Ekonomideki durumla ilgilendiren suali cevap veren Dağ, kâffesi dünyayı tesiri dibine düzlük Kovid-19 salgınının millî ve global ekonomileri ağırbaşlı anlamda sarstığına ayraç etti.

Hemen rastgele ülkenin Kovid-19 sonrası süreçte efdal enflasyon, işsizlik, istihsal ve büyümede düşüşler ile hazırlık zincirlerinde ağırbaşlı mesail yaşadığına dikkati çekici Dağ, bu global probleminin Türkiye'ye de yansımasının bulunduğunu belirtti.

AK Parti dönemlerinde hâlâ ilk de global konuşu krizlerin yaşandığını hatırlatan Dağ, "Türkiye bu krizlerden rastgele daim müspet yönde ayrışmasını bildi. Bugün de global konuşu krize huzur Türkiye maksimum seviyede tedbirlerini almış durumdadır." dedi.

Üretim ve ihracatta Türkiye'nin daim şekilde toy rekorlara imza attığını kaydeden Dağ, şu halde konuştu:

"Küresel sorunlardan kaynaklı seviye ve pahalılık artışı karşısında ters gelirli ve ücretli kesimi ezdirmeyecek tedbirlerimizi peyderpey alıyoruz, almaya bitmeme ederiz ve artık da almaya bitmeme edeceğiz. Şurası kesindir ki ekonomideki toparlanma eskiden bulunduğu kıl payı gene hükümetimiz aracılığıyla gene işini bilen, Türkiye'nin en dobra kadroları sebebiyle olacaktır. Geçtiğimiz 18 sene süresince 'yaparsa AK Parti yapar' sloganını defaatle konkre bir vaziyete getirdik. Bugün de erte da 'yaparsa AK Parti yapar' diyoruz. Küresel dalgalanmalara huzur gene inşallah Türkiye'yi doz çıkaracak bulunan AK Parti olacak, hükümetimiz olacaktır. Dar gelirli ve ücretli, pahalılık karşısında bugüne huzur ezdirilmemiştir artık da ezdirilmeyecektir."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun verdiği ortak röportajda, "Öz geçmişle cumhur reisi talibi belirlediklerini" söylediğini tabir fail Dağ, şunları kaydetti:

"Türkiye, Sayın Kılıçdaroğlu sebebiyle öz geçmişle cumhur reisi talibi tespit komedisini de yaşamakta ve memleketimiz doya doya buna gülmektedir. Oldu olacak Cumhuriyet Halk Partisi gazetelere iş ilanı vererek, istedikleri kriterleri madun alta sıralayarak cumhur reisi talibi arasın. Eğer talepte bulunurlarsa İŞKUR'un da CHP'ye makul adaylar dair iane edeceğine inanıyorum. İşte CHP'nin gösterimi da ufku da bu kadar. Öz geçmişle yavuklu aramayı da CHP hesabına ehemmiyetli ortak inkişaf şekilde görüyoruz. Geçmişte hemen rütbeler arasından seçme karşıcı CHP en azından az buçuk olsun sivilleşmiş öz geçmişler arasından yavuklu aramaya başlamıştır. CHP'nin zihnindeki cumhur reisi böylelikle ortak yol hâlâ yayma olmuştur. CHP cumhur reisi seçtirmek değil, cumhur reisi tayin etmek istemektedir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ