USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Adama sormazlar mı Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı subayı değil miydi?

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Adama sormazlar mı Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı subayı değil miydi?
10-09-2022 16:02
Van

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İzmir'in antagonist işgalinden kurtuluşunun sene dönümünde, Osmanlı devletini maksat meydan açıklamalara ilişkin, "24 medeniyete ev sahipliği yapmış ortak ülkeden gır ediyoruz. Bunların hepsi, diyar tarihimizin ortak parçasıdır. Şimdi Osmanlı'yı antagonist denli görürseniz erkeğe sormazlar mı Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı subayı değil miydi?" dedi.

Programlara eklenmek şartıyla Van'a mevrut Kurtulmuş, partisinin il başkanlığında düzenlemiş bulunduğu basın toplantısında, dünyanın gelişigüzel durumunda konuşu ve siyasal teessürat yaşandığını söyledi.

Küresel hastalıkların çözümünde Türkiye'nin ehemmiyetli gösteriş üstlendiğini özetleyen Kurtulmuş, ülkenin ilkin Ukrayna-Rusya Savaşı'nın başladığı andan itibaren görülmedik çelimli ortak balans politikası oluşturarak hem evren barışı düşüncesince düş bulunan ortak diyar aynı zamanda dünyada barışa revan yolu berk ortak halde kuvvetlendirme edecek ortak toptan oyuncu olma becerisini kazandığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin, Rusya'yla Ukrayna ortada aslında itibaren pozisyonunu anlaşılan ettiğini, dü ülkeyle de konuşabilen az hâlâ hayattaki yegâne diyar namına bu açıdan sulh düşüncesince beklenti kapısı bulunduğunu tamlayan Kurtulmuş, "İstanbul'da meydana getirilen müzakerelerde akıbet ortak görüşmeye esna gelmişti. Bu açıdan Türkiye, ortaya koyduğu bu balans siyasetini inşallah evren barışı düşüncesince kullanacak ve beklenti ediyorum ki bu coğrafyada barışın sağlanması düşüncesince en ehemmiyetli kuvvet olma hususi durumunu sürdürecektir." ifadesini kullandı.

Rusya ve gün batısı devletleri arasındaki saf taş yağı lambası yağı krizine de yer veren Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

"Maalesef bazısı garplı ülkeler, mevrut erke krizini hafife aldılar, bunu çözebileceklerini zannettiler. Rusya, vanayı az buçuk kıstı. Bir hafta içre erke fiyatlarının Avrupa'da dü katına çıktığını gördüm. Şimdi birlik da kışın öncesinde Avrupa'nın elden hoppadak gelişigüzel ülkesinde 'Nasıl erke tasarrufu yapabiliriz?' diyerek düşünüyorlar. Dünya iri ortak erke kriziyle erinç karşıyadır. Türkiye bunu vaktinden önceki gördü. Doğu Akdeniz'de ve Karadeniz'de saf taş yağı lambası yağı ve hidrokarbür kontrol faaliyetlerine himmet verdi. Şu an Akdeniz'de arsa yağı ve hidrokarbür kontrol faaliyetleri bitmeme ediyor. Karadeniz'de bulduğumuz aşkın iri ortak saf taş yağı lambası yağı kaynağından sonraları Akdeniz'de de saf taş yağı lambası yağı kaynaklarını bularak Türkiye bu açıdan eksiksiz dünyanın bunalım yaşamış bulunduğu süreçten minimum etkilenen ülkelerden biri olmaya bitmeme edecek."

"Türkiye, üreten, dış satım karşıcı diyar olma amacında adımlarını atmaya bitmeme edecek"

Ukrayna ve Rusya ortada bitmeme fail savaştan ötürü yaşanmış bulunan hububat tedariki krizinin çözümünde Türkiye'nin ehemmiyetli gösteriş oynadığını hatırlatan Kurtulmuş, Türkiye'nin yalnızca zat başının çaresine icra vekili ortak diyar olmadığını hayattaki gelişimleri çözebilen ortak potansiyele eş bulunduğunu tabir etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toptan ortak reis namına bu süreçteki tesirini ortaya koyduğunu aktaran Kurtulmuş, pandeminin karşı günlerinden itibaren tahsil edilen tedbirlerle Türkiye'de ekonominin büyümeye bitmeme ettiğini dile getirdi.

Kurtulmuş, "Bazılarının 'Büyüsek neye yarar, ne deme taşır?' söylediğini hassas gibiyim. Dünyada büyümeden, gelişmeden, güçlenmeden çelimli ortak iktisat yapılmaksızın halkının sorunlarının çözüldüğü ortak diyar gördünüz mü? Bu açıdan Türkiye'nin bu senenin karşı çeyreğinde 7,5, ikinci çeyreğinde 7,6 büyümeyle dünyada en aşkın büyüyen ikinci diyar olması kayda bedel ortak gelişmedir. Türkiye, güçlü, üreten, dış satım karşıcı diyar olma amacında adımlarını atmaya bitmeme edecek. En karlı halde bu süreçlerden çıkmasını başaracak." dedi.

Asgari ücretin iyileştirilmesi düşüncesince atılmış adımları hatırlatan Kurtulmuş, KDV indirimleri, devletin bazısı vergilerden vazgeçmesi ve malların ucuzlatılması denli tedbirlerin unutulmaması icap ettiğini tabir etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hafta Bakanlar Kurulu toplantısının arkası esna ehemmiyetli müjdeler vereceğini tamlayan Kurtulmuş, "Sayın Cumhurbaşkanımız, vatandaşımıza çevrilmiş altı ehemmiyetli tedbiri aşkın iri ortak ihtimalle paylaşacak. Böylece bu süreçte vatandaşımızın yükünü hafifletecek adımlar, arttırma tedbirler gündeme getirilecek. Yine benzeri halde vatandaşımızın en iri çilelerinden biri bulunan ilkin hane ve iş yerindeki kiraların aşkın yüksekliğini önlemek, ters gelirli vatandaşın hane sahibi olmasını gerçekleştirme geçirmek düşüncesince gine gelecek hafta içre 250 bin konutun ve 100 bin arsanın yurttaşlarımıza verilmesiyle ait Ankara'da ortak tanıtım gerçekleştirilecek." diyerek konuştu.

"Türkiye'de terör, ortak halde halkın gündeminden kalkmıştır"

Türkiye'nin baştan çelimli iri ortak diyar namına zımnında bitmeme etmesi icap ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Amacımız ekonomide, iç politikada güçlü, demokrasisi sağlam, doğruluk ve hususiyet anlayışında dünyanın en doğacak ülkelerinden biri olan, içeride sosyal bütünlüğünü tümden sağlamış, yıldırı ve silahlı bası unsurlarından kurtulmuş, yurttaşlar ortada etnik, mezhebi ve bambaşka farklılıklar yüzünden göz boncuğu ayrımın kalmadığı, birlik manasıyla demokratik ortak Türkiye'nin mensur edilmesidir. Türk'ün, Kürt'ün, Arap'ın, Arnavut'un, Boşnak'ın bu ülkede canlı göz boncuğu yurttaşın ortak diğerine taraf gözle bakmadığı, silahın gölgelerinin bu ülkenin üzerinde katiyen kalmadığı ortak Türkiye'yi bina geçirmek boynumuzun borcudur. İşte Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerimizde gelişigüzel geldiğimizde geçmişle bulunan kıyası yapıyor ve Allah'a şükrediyoruz. Türkiye on seneler süresince yıldırı örgütleri aracılığıyla çalışır edilmiş 1,5 trilyon dolar konuşu kayba uğramış, 40 binin üzerinde insanını maatteessüf teröre kaybetmiştir. Niçin? Elin oğlu, elin gavuru hakeza istiyor. Bu ülkenin içre Türk-Kürt, Sünni-Alevi kavgası çıksın ve Türkiye bununla sayaç kaybetsin diye. Bu oyunu Allah'a aşkın şükür bozacağız. Bu semt halklarının birbirinden bambaşka ortak kaderi yoktur. Türk'ün Kürt'ten, Kürt'ün Arap'tan, Arap'ın Acem'den bambaşka ortak geleceği olamaz. Irak'ın, Suriye'nin, İran'ın, Türkiye'nin velhasıl eksiksiz bu semt halklarının geleceği birliktedir, kardeşliktedir, ortaklaşmadadır. Bunu bildirmek düşüncesince çelimli ortak Türkiye namına ayakta durmayı ve koşmayı kendimiz düşüncesince ehemmiyetli görüyoruz. Bu açıdan o esbak günlerle baktığımızda deminden Allah'a aşkın şükür Çaldıran'ın en ırak köyünde şeb ½ si gidebiliyorsunuz. Allah'a aşkın şükür çağ Türkiye'de terör, ortak halde halkın gündeminden kalkmıştır. Kürt kardeşlerimiz senelerdir zat ensesinde boza pişiren yıldırı örgütüyle arasına iri ortak açıklık koymuş ve yıldırı örgütünü dağa hapsetmiştir."

Millet İttifakı'nın cumhur reisi adayını açıklamamasını eleştiren Kurtulmuş, "Karşı tarafa adayınız ki diyerek sorduğumuzda 'Bu talibi yıpratırsınız.' diyorlar. Cumhurbaşkanımız Erdoğan senelerdir siyasetin içre yıpranmıyor. 20 senedir bu ülkenin başlangıcında yıpranmıyor da sizin adayınız 20 günde mi yıpranacak, ondan mı çekiniyorsunuz? 20 günde yıpranacak talibi da koymayın. Esas dava adayın ki olabileceği problemi değil, asal dava Türkiye'yi nite yönetmesi gerektiğine değgin ortak düşün donanması içre olmamalardır." diyerek konuştu.

"Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı subayı değil miydi?"

Kurtulmuş, gazetecilerin, İzmir'in antagonist işgalinden kurtuluşunun sene dönümünde, Osmanlı devletini maksat meydan açıklamalara bağlı sorusuna, şu cevabı verdi:

"Söyledikleri sözlerin parça denli değeri yoktur. Bizim denli iri milletlerin yaşamı öykü okunması mümkün denli okunmaz. Bir hikâye gibidir. Her bölümünde bambaşka ortak obje anlatım edilir ancak bütünü birbirinin devamıdır. Osmanlı Selçuklu'nun devamıdır. Selçuklu öncekilerin devamıdır. Bu milletin devamını, tarihini hakeza öykü kari denli okursanız on paralık anlamamış olursunuz. Osmanlı'yı Cumhuriyet'ten ayıracak göz boncuğu obje yoktur. Osmanlı da Cumhuriyet de bizimdir. Anadolu topraklarında canlı eksiksiz medeniyetler bizimdir. 24 medeniyete ev sahipliği yapmış ortak ülkeden gır ediyoruz. Bunların hepsi, diyar tarihimizin ortak parçasıdır. Şimdi Osmanlı'yı antagonist denli görürseniz erkeğe sormazlar mı Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı subayı değil miydi? Yani daim bu arada bu millet, Birinci Dünya Savaşı'na girmiş, Kurtuluş Mücadelesi'ni vermiş, topu, tüfeği değil kazması, küreği sıfır ortak millet, 'Ya Allah.' demiş, ayağa kalmış. Çanakkale'de düşmanların hiçbirini hapis sokmamış, gavura eyvallah etmemiş, daim bu arada ayağa kalkmış ve en böylelikle o yıkılmış, dağılmış. Koskoca imparatorlukta gailesiz ortak cumhuriyeti kurmuş. Benim dedem de subaydı. Dedem de eksiksiz savaşlara katma gazi ortak subaydır. Osmanlı subayıdır. Osmanlı subayı olanların da içre olduğu, milletin içre bulunduğu ortak Kurtuluş Mücadelesi mevdu ve böylelikle gailesiz Türkiye Cumhuriyeti ile baş başa inşallah kıyamete denli bitmeme edecek bulunan akıbet devletini kurmuştur. 'Bu mevki bizim öteleri başkasının.' erişmek 'Bu toprakların ortak parçası benim, öbürü parçası başkalarına ait.' erişmek gibidir. Bu tarihin gelişigüzel sayfası bizim. Her sayfası itibar doludur. Eksikleri, yanlışlıkları vardır. Bugün de vardır, ferda da olacaktır ancak bizim denli DOĞRU ortak milletin tarihini parçalara bölerek açmak aşkın iri ortak talihsizliktir. Bu, milletin tarihinden göz boncuğu obje anlamamak demektir. Kurtuluş Mücadelesi'nin içerisinde arazi alanları saygıyla, dualarla anıyoruz. Bu açıdan gailesiz Türkiye, kıyamete denli inşallah sürgit yaşayacaktır. Ara esna hakeza aksaklık efkâr çıkabilir, buna karşın Türkiye, hâlâ ileriye gidecek, hâlâ çelimli olacaktır."

Konuşmaların arkası esna AK Partiye eklenen tatmin önderlerine rozetlerin takıldığı programa, AK Partili Van milletvekilleri İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, Osman Nuri Gülaçar, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ve partililer katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ