USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş aktif yayında soruları yanıtladı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk aktif yayınında gündeme bağlı soruları yanıtladı.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş aktif yayında soruları yanıtladı
09-11-2022 05:09
Istanbul

Başörtüsüne bağlı hazırladıkları kanun değişikliği teklifinin referanduma lüzum kalmadan meclisten geçmesini istediklerini kaydeden Kurtulmuş, Türkiye'de başörtüsü meselesinin senelerce kıygı durumuna geldiğini ve bu probleminin ağız ağıza ortadan kalkmasını amaçladıklarını söyledi.

Anayasa değişikliği üstüne mecliste mevcut partilerle görüşmelerinin sonuç evre katıksız bulunduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Burada birlikte elan göz boncuğu iktidarın inisiyatifine bırakmaksızın en fevk hususiyet normu bulunan anayasal kombinezon ile bunu çözelim. Son evre dobra niyetle ortaya konuşmuş birlikte davranış var. Bunun düşüncesince dobra niyetle başlamış birlikte süreçte partilerin kapsısı da dobra niyetle çalınmıştır. Ne yararcı esbabımucibe ne de dünkü birlikte bakış açısı olsun diye. Milletvekilleri de bu kararın parçası olsunlar. Başörtüsü ile alakadar hakla özgürlüklerin genişletilmesiyle alakadar partilerle temasa geçilmesi alışılagelen ve demokratik olandır. Oturup konuşabilmeyi başarabilmeleri demokrasinin gelişmesinin gereğidir. Bir konuşma yerin belirgin tutulması görülmedik normaldir." dedi.

"Sayın Bahçeli talih adamı vasfına uygun halde sonuç evre yakışan birlikte şeyi ortaya koydu"

MHP önderi Devlet Bahçeli'nin devir içerisinde Türkiye'nin hayrına olan, enli kesimlerin bir araya gelmesinden yana birlikte davranış içerisinde bulunduğunu tamlayan Kurutulmuş, "Sayın Bahçeli talih adamı vasfına uygun halde sonuç evre yakışan birlikte şeyi ortaya koydu. Bu özellik parlamentoya vardığında grubu mevcut partiler görüşlerini paylaşacak. Keşke olabilecek en efdal ittifakla, milletvekillerin özellikle hele tamamının oy verdiği birlikte gelişmeyi yaşayabilsek, bu Türkiye demokrasisi düşüncesince nitekim çevrilme durumunda birlikte davranış olur. Parlamentoda AK Parti, CHP, MHP, HDP doğrusu daima dek içinde. Oturumlar oluyor, takım başkanları görüşüyor. Israrla söylediğimiz, HDP'nin içerisinde yıldırı örgütüne andıran duran kimi unsurların varlığına şurası söylüyoruz; HDP'nin dağla, terörle arasına açıklık koyması gerek. HDP bu mesafeyi başarırsa Türkiye siyasetinde dava kalmaz. Keşke dağla, terörle, silahla, bombayla arasına açıklık koyabilse." diyerek konuştu.

HDP'ye müteveccih masanın yedinci ayağı bulunduğu halinde beyanlarının birlikte itham olmadığını tamlayan Kurtulmuş, "6 zait 1 masa birlikte kuma sözlü çıkaracaksa bu sözlü HDP'den oy almayacaksa yarışa müdahale olması muhtemel değil. HDP'nin desteğini kolayca elde edilen namına görüyorlar, bununla birlikte HDP ile görünmemek istiyorlar. Biz oradaki tavra bunu söylüyoruz. HDP bu masanın bileşeni mi, değil mi?" ifadelerini kullandı.

"Konu referanduma giderse halkın baş döndürücü şişman bölümü 'evet bu yasağı kaldıralım, bu kusur Türkiye'nin gündeminden çıksın' diyecektir"

Başörtüsünü zecrî rastgele yasa olmamasına karşın senelerce başörtüsü yasağının uygulandığını aktaran Kurtulmuş, şu halde bitmeme etti:

"Bu mevzunun Türkiye'nin gündeminden kalkması, iktidara mevrut partinin tavrına mucibince akıntı edilmesinden çıkarılması lazım. Madem CHP dobra niyetlidir, eş en fevk hususiyet normu bulunan kanun düzenlemesi ile gerçekleştirelim. Bizim tavrımız budur. Gelin bu düzenlemeyi bu arada yapalım, hakkıyla şayet birlikte çıkar olacaksa bu parlamentonun kazancı, destekleyen partilerin ateşçi olsun. Teklifi geçmiş gündeme getiren CHP'dir. Konu referanduma giderse, baş döndürücü şişman çoğunlukla, ezen genellikle halkın baş döndürücü şişman bölümü 'evet bu yasağı kaldıralım, bu kusur Türkiye'nin gündeminden çıksın' diyecektir. Ola ki halk oylaması sonucu ortaya çıkarsa bunun evveliyatına değişmeyen verecek bulunan Yüksek Seçim Kurulu'dur."

Ailenin korunmasına müteveccih planlanan düzenlemeye de yer veren Kurtulmuş, şu halde konuştu:

"Türkiye Yüzyılı'ndan bahsediyoruz. Türkiye'nin çelimli şişman ülkesi erişmek topu topu tüfeği olan, ekonomisi çelimli bulunan Türkiye'den ibaret olmamalıdır. Türk topluluğunun yapısı çelimli olmalıdır. Ailenin türlü tehditler karşısında korunması düşüncesince anayasal inanca dibine katılması lazım. Önümüzdeki dönemde, şu anda Türkiye'yi ölümsek halde alakadar özellik kabilinden görünmüyor aileye dirlik saldırılar lakin bunun birlikte güruh yansımalarını görüyoruz. Bunları özendirici tavırları görüyoruz. Birtakım dâhilen ve haricen şahıslara okazyon kesmek düşüncesince dü teklifi çabucak getiriyoruz. Birisi hürriyet biri ailenin korunması bakımından. Teklif bu halde gündeme gelecek."

"Aileyi korumaya müteveccih kombinezon LGBT bireylerine müteveccih ayrımlara dönüşür mü?" şeklindeki istifham hakkında Kurtulmuş, "İsteyen istediği yaşamı yaşıyor. Herhangi halde edisyon dibine katılması kabilinden özellik çalışarak bahis konusu değildir. Batı vatanlarında 1960'lardan bu yana bitmeme fail süreç. Burada aileyle alakadar tehditler 3'lü birlikte boyut ortaya çıkıyor. İlki bu durumun yasalaşması, yasal ikrar edilmesi. İkinci aşama da türdeş evliliklerinin meşrulaştırılması. Hemcins evlilikleriyle oluşan ailelerin bebek iktisap hakkına ehil olması. ABD'de kimi eyaletlerde Batı'da kimi yerlerde gerçekleşmiş vaziyette. Buna dirlik hazırlık almak, Türk eş yapısını arkalamak düşüncesince zaruri. Kimsenin zat ferdî hayatlarına dirlik yıldırma değildir. Aile eksiksiz toplumlar düşüncesince ana ve babadan oluşur. Türk eş yapısını arkalamak zorundayız. Bunun düşüncesince aileyi güçlendirecek tedbirleri anayasaya koymamız lazım." ifadelerini kullandı.

"Siyaset arbede sektörü cephe değil, rakiplik alanıdır"

"Türkiye Yüzyılı lansmanına karşın gazetecilerin çağırılmasının bakış açısı olup olmadığı" yönündeki istifham hakkında Kurtulmuş, "AK Parti demokrat, düzeltmeci birlikte parti. Bir defa fark olsa AK Parti'ye oy vermişlerin payı yüzdelik 68. Farklı kesimlerin gönlüne girmeyi kazanmış politik hareket. Siyaset dilini baştan çelimli halde ortaya koyabilmemiz lazım. 20 yılda altyapısını az elan tamamladı. Şimdi birlikte kur mafevk büyümek lazım. Türkiye Yüzyılı bu. Bundan ahir süreçte hakeza birlikte tarzla ilerleyeceğiz. 2023 seçimleri Türkiye Yüzyılı kapısını anahtar bulunan aralıktır, eşiktir. Biz hala reform, demokratik açılım, şişman Türkiye gösterimi diyoruz. Burada dil, anlatma doğrulum bakımından dünkü aşama atıyoruz. Bu seçime çevrik görülmemesi gerekir. Türkiye'nin bundan ahir süreçlerde de rastgele birlikte mevzuda muhtemel bulunan en efdal ittifakı bulabilmek, bunun yolu da konuşmaktan geçiyor. AK Parti ayrımlı kesimlerle diyalog kurabilen birlikte parti. Siyaset arbede sektörü cephe değil; rakiplik alanıdır. Siyaset kimlikler üzerinden, çatışmacı, kamplaştırıcı halde yapılırsa o siyasetten ülkeye faydalı gelmez." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, sonuç devirde planlı Türkiye Yüzyılı lansmanı ve TOGG Gemlik Kampüsü'nün açma törenlerine DEVA ve Gelecek Partilerinin çağırılmamasına müteveccih istifham hakkında ise ağırlıkla parlamentoda mevcut partilerin çağırma edildiğini söyledi.

CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiaları

CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'nin narkotik parasıyla ekonomiyi ayakta tuttuğu" iddiasının, Türkiye'nin ikinci partisinin umumi başkanına yakışmadığını vurgulayan Kurtulmuş, "Bunlar akla yatkın şeyler değil, vatanseverce laflar de değil. Türkiye'yi kimi arsıulusal bölgede köşeye sıkıştırmayla alakadar çevreler var. Ana ihtilaf partisi başkanının dediği laflar Türkiye'ye işlev etmez. Yurt dışından itham karşıcı çevrelerin ekmeğine yağ sürer. Türkiye'nin çirkin gösterilmesinin altyapısını oluşturur. Burada baş döndürücü ağır birlikte kanıt var. Bu açıktan açığa söylenebilecek kanıt değildir." diyerek konuştu.

Mahir Ünal'ın istifası

AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinden affını talip Mahir Ünal'ın AK Parti'ye senelerce fedakarca işlev fail altın birlikte arkadaşları bulunduğunu özetleyen Kurtulmuş, Cumhuriyetle birlikte sıkıntıları olmadığını fakat başkalarının Osmanlı, Selçuklu ile problemi olabileceğini söyledi.

Tarihi birlikte eksiksiz namına okuduklarını kaydeden Kurtulmuş, "Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet bizim. Cumhuriyetle göz boncuğu devir sorunumuz olmadı. Atalarımızın birlikte bölümü ile problemi olanlar mevcut ise onların bileceği iş." dedi.

Sosyal iletişim araçları piyasasının sonuç evre deli dolu özelliği bakımından müfit olduğuna inandıklarını lakin sonuç evre çirkin oruçlu kullanıma belirgin bulunduğunu gördüklerini özetleyen Kurtulmuş Dezenformasyon yasasının asılsız olup bitenleri kapsadığını ve bu yasa yapılırken AB'nin dezenformasyon yasaları üstünde derinlemesine müddet çalışıldığını kaydetti.

"50+1'de göz boncuğu probleminin olmadığını düşünüyorum"

Geçtiğimiz sene 17 Aralık haset ekonomide yaşanmış bulunan sıkkın süreçte bile seçimlere bağlı ide yaşamadıklarını tamlayan Kurtulmuş, ağustos sonu bakımından AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oylarının artışta bulunduğunu söyledi.

Kurtulmuş şu halde konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın global liderliği, Türkiye'nin lehçe oyuncu namına ortaya çıkışı, Dolmabahçe'de Rusya ve Ukrayna'nın birlikte araya getirilmesi, peşi sıra köle takası, maktu bulunan hububat koridorun baştan Cumhurbaşkanımızın gayretleriyle açılması, Türkiye'nin evren ile alakadar sorunları çözebilecek çelimli birlikte diyar imajını pekiştirdi. Cumhuriyet tarihinin en şişman içtimai projesi bulunan şişko ev projesi, Türkiye Yüzyılı vizyonumuz, doğrudan peşi sıra TOGG'un açılışı. Bütün bunların bütünü fevk fazladan meydana getirdiği hizmetlerin, çalışmaların enli kesimler çeşidinden görüldüğü Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı var. Diğer yandan rastgele birlikte devir dağınıklığı ortaya çıkan Altılı artılı bağlaşma var. 50+1'de göz boncuğu probleminin olmadığını düşünüyorum."

"Masayı bugüne genişliğinde getiren sayın Kılıçdaroğlu"

Muhalefetin daha sözlü belirleyemediğine dikkati çekici Kurtulmuş, "Seçime 7 ay kalmış. Hala birlikte sözlü üstünde lalüebkem birlikte bloktan bahsediyoruz. Ben ona 6 artılı masa diyorum. Masayı bugüne genişliğinde getiren sayın Kılıçdaroğlu. Masanın dağılmamasını sağlamaya hız etti. HDP'nin oyu Şayet olmazsa o masadan çıkma kuma adayın seçim yarışının kulpunu tutmaması muhtemel değil. Masadaki dava sözlü çıkaramamak değildir. Esas dava kuma düşün çevresinde bütünleşememek. Birçok mevzuda ayrımlı fikirleri bulunan masadan bahsediyoruz. Hangi mevzular çevresinde bir araya geleceği belirgin görünmüyor. Kılıçdaroğlu'nun sonuç devirde dediği cümleler adaylığa akla yatkın yürüdüğünü gösteriyor. Masada birlikte kısmın ise istemediği anlaşılıyor. Bizim karşıda kimlerin sözlü olabileceği ile alakadar rastgele endişemiz yok. Kim çıkarsa çıksın, bu birlikte yarıştır, kilidin anahtarı vatandaşın elindedir." açıklamasında bulundu.

Kurtulmuş vatandaşların detayları haricinde politik partilere unsur yapıldığı iddialarına bağlı ise hakeza birlikte boyut mevcut ise vatandaşların muktezi başvurularını yapmalarını ve e- Devlet üstünden üyeliklerini bozma etmelerini söyledi.

"Suriyelilerin AK Parti'ye oy vermeleri düşüncesince vatandaşlığa geçirildiği" iddiasının "kuyruklu birlikte yalan" bulunduğunu kail Kurtulmuş, Türkiye'de 4-4,5 milyon sığınmacı bulunduğunu, yurttaşlık düzlük sayının ise bu kitlenin baş döndürücü az birlikte bölümü bulunduğunu kaydetti.

Asgari sevap ve EYT çalışmaları

Türkiye'nin görülmedik efdal çoğalma payı yakaladığını ve ekonominin toparlanma sürecine girdiğini kail Kurtulmuş, "Fiyat söylemem. Ama duraç söylüyorum. Vatandaşımızı enflasyonu ezdirmeyeceğiz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık'ta toplanacak. Bu cins rakamların söylem edilmesi gerçekte vatandaşımıza haksızlık. Bu güç süreçte yurttaşlarımızın beklentilerinin altında aşama atılmadı. Kimse de dolgunca keseden sayıları söylem etmesin. Bütçe disiplini içerisinde yurttaşlarımızın alıntı enerjisini mafevk çekecek birlikte emek vermek olacak. İşsizlik payı 9,8'lere düştü. Duyarlı işverenlerimizi kutlama ediyoruz. Aşırı fiyatlanma çağında baştan sona bu arada vebal ortamında akıntı fail iş dünyasının bulunduğunu anlatmak isterim. Hatta minimum sevap açıklamasından ilkin zat çalışanların ücretini artıran işverenlerimiz oldu. Sonuçta aylaklık oranları aşağıya indi. EYT ile alakadar Çalışma Bakanlığımız emek vermeyi yapıyor. Kapsamı Çalışma Bakanlığımızın meydana getirdiği çalışmalarla ortaya çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

"Birilerinin Putin'e 'AK Parti Moskova il başkanı' demesi baş döndürücü yakışıksızdır, Türkiye'ye hakarettir"

Kurtulmuş, Türkiye'nin aut politikada Rusya bulunan ilişkilerine ilişkin, "Hem Rusya bizim bitişik ve müttefikimiz hem Ukrayna. Biz birlikte tarafta bu harpte birlikte yan namına Türkiye'yi sonu muhtemelen sıfır yola sokamayız. Rusya ne arzuladı Batı'dan? 'Ukrayna'nın NATO üyesi olmayacağına müteallik inanca verin' dedi. Cumhurbaşkanımız dü tarafla konuşabilecek birlikte tane lider. Dış siyasa öznel değil rasyonel, bilimsel, akliyeci politikalarla olur. Menfaatlerin yakınlaşması, çatışması veya rakiplik halinde ortaya çıkar. Türkiye'nin içeride kendisini çelimli kılacak enstrümanları geliştirmedeki argüman, tığ Ege'de oldubittiye izleyici kalamayız demesi. Aynı sürede en güç şartlarda müzakereyi belirgin tutmak. Putin'in de Batı'ya yaklaşmak, evren piyasalarıyla iş muktedir olmak düşüncesince Türkiye'den apayrı yakınlaşabileceği diyar görünmüyor. Hem hububat hem katıksız gazın Avrupa ve evren piyasalarına çıkmasını gerçekleştirme kılmak bakımından Türkiye güvenli birlikte ortak. Savaşı sonlandırabilecek barışçıl birlikte diyar namına öne çıkıyor. Türkiye bu genişliğinde saygınlığı elde etmişken birilerinin Putin'e 'AK Parti Moskova il başkanı' demesi baş döndürücü yakışıksızdır, Türkiye'ye hakarettir." ifadelerini kullandı.

Türk halkı ile Amerikan halkı ortada sıkıntı olmadığını tamlayan Kurtulmuş, "Türkiye ile Amerika ilişkileri baştan sona inişli yokuşlu olmuştur. Türkiye'nin ekseni filan kaymıyor, Türkiye zat eksenini takviye ediyor. Bunu yaparken de eksiksiz ülkelerle ülfet birlikteliği içerisinde zımnında sürdürmek istiyor." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ