USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Amacımız aşırı endamsız müddette kırat dalgalanmalarını frenlemek

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Merkez Bankası yasasında sunulan yetkiler bellidir. Bu yetkiler içinde Merkez Bankası yetkilerini serbest namına kullanır. Amacımız, baş döndürücü endamsız müddette seviye dalgalanmalarını frenlemek." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Amacımız aşırı endamsız müddette kırat dalgalanmalarını frenlemek
26-11-2021 09:18
İstanbul

Kurtulmuş, Haber Global'deki ''Siyaset Özel'' programında gazetecilerin gündeme bağlı sorularını yanıtladı.

Küresel ortak iktisadi harp bulunduğunu ve emekli ortak dönemden geçildiğini vurgulayan Kurtulmuş, ''Yüzde 9-10 aralığında büyüyecek ortak ekonomimiz var. Bu sürecin eğreti sansasyon bulunduğunu düşünüyorum'' niteleyerek konuştu.

Büyük güçler, iktisadi güçler ortada iktisadi adına iri ortak harp bulunduğunu aktaran Kurtulmuş, hesabına ortak de pandeminin ortaya çıktığını, buna karşın Türkiye'nin hazırlık zincirlerini kırmadan dolayısıyla bitmeme ettiğini söyledi.

Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

''Dünya krizleri, dönemsel krizler bizlere ortak obje öğretti, tezgah dağılırsa ortak hâlâ toparlaması fazla zor. Yani üretimin, sanayicinin, KOBİ'lerin üretmeye bitmeme etmesi lazım. Bunu söylerken rastgele obje güllük gülistanlıktır yönünde söylemiyorum. Türkiye öz göbeğini öz kesti, İHA'larıyla, SİHA'larıyla ulusal defans sanayisinde fazla ehemmiyetli ortak yere geldi. Türkiye, pandeminin en ciddi bulunduğu vakitler Eskişehir'deki TAİ'nin fabrikasında yüzdelik beniz yerel imkanlarımızla helikopter motorunu yaptı. Biliyorlar ki şayet Türkiye bu istikamette giderse biraz yıl içerisinde öz uçaklarının olabildiği ortak yurt olacak. Türkiye, Allah'ın izniyle tayyare motorunu da yapacak. Aslında Türkiye'nin sanayileşmesi zamanı ayrımsız vakitte Türkiye'nin ortak hainlik tarihidir. Türkiye'nin sanayileşmesine elbette engel olunduğuna, merhum Nuri Demirağ'a bakın. Türkiye'nin öz ulusal sanayisini kurması rastgele yerde engellenmiştir."

Kurtulmuş, rastgele bölgede güçlü, iri Türkiye düşüncesince mücadelelerini sürdürdüklerini dile getirerek, "Sanayide, üretimde, ihracatta, istihdamda çelimli ortak Türkiye düşüncesince harp ediyoruz. Türkiye'nin yüzdelik 9-10 gelişim göstermesi filhakika bölüt aracısız yansıyacak ortak ürün oluşturacaktır. Önümüzdeki iş dövizin bu genişliğinde faziletli olması, hâlâ da önemlisi aşüfte ortak biçimde seyretmesi. umut ediyorum ki endamsız ortak müddet içerisinde mahsus ortak seviyeye gelecek. Üreten önünü görecek, tüketen önünü görecek. Burada en ehemmiyetli meselelerden birisi, vatandaşımızın doğrusu ferdî tasarruflarını götürüp dövize dönmemesidir." dedi.

"Kurdaki baş döndürücü oynaklık zımnında alıntı gücü menfi etkileniyor"

''Türkiye'de envestisman yapılmıyor'' demenin doğruyu yansıtmadığına dikkati çekici Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Kurdaki baş döndürücü oynaklık zımnında alıntı gücü menfi etkileniyor. Asgari sevap her insanın 'tamam' söylediği ortak seviyede olacak, hakkaniyetli olacak. Asgari ücretlinin alıntı enerjisini sabık yıldan dun götürmeyecek ortak miktar hesaplanmalı. Zor ortak resim bulunduğunun farkındayız. İyi oruçlu söylenmiş eleştirileri izleme ediyoruz. Amacımız, fazla endamsız müddette kırat dalgalanmalarını frenlemek. Üretim, istihdam, dış satım ve yatırıma dokunca vermeden kurdaki oynaklığı giderecek adımları atacağız. En endamsız müddet süresince bu emekli tablonun yatışacağına, kurdaki oynaklığın dun akıllıca gideceğine inanıyorum. Türkiye'nin çoğaltma mecburiyeti var. Türkiye'nin ihracatını, istihsal kısmını güçlendirmesi mecburiyeti var. Bunun düşüncesince de belkili bulunduğu genişliğinde istihsal maliyetlerinin yükünü ıskat kılmak ve dövizdeki gelişmelerden Türkiye ekonomisi lehine neticeler açmak mecburiyetindeyiz .Merkez Bankası, fen imkanlarını sonuna genişliğinde analiz edecek. Nerede, ne enstrümanı kullanabilir, elindeki olanaklar nelerdir, bunların detaylarını Merkez Bankası biliyor, bunları ortaya koyacak ve ona gereğince kararını kendisi verecektir. Hükümet bu tarafa giderken Merkez Bankası, 'Ben bağımsızım, ego bu tarafa gidiyorum', hakeza ortak obje filhakika işin doğasına aykırıdır. Merkez Bankası yasasında maruz yetkiler bellidir. Bu yetkiler içerisinde Merkez Bankası yetkilerini hür adına kullanır."

Toplumda mevcud talebi siyasetin cezaevi gerisi edemeyeceğini aktaran Kurtulmuş, neticede ortak de olanak ve evleviyet meselesi bulunduğunu belirterek, "İmkanlar, öncelikler, talepler ortak araya getirilir, ona gereğince üçünün kesiştiği noktada değişmeyen alınır. Asgari sevap bağış dışı kalmalıdır ancak sonunda bütçe olanağı çerçevesinde konuşulması lazım" dedi.

"Türkiye rastgele devir Suriye'nin arazi bütünlüğünden yana oldu"

Birleşik Arap Emirlikleri ile meydana getirilen anlaşmalara yer veren Kurtulmuş, "Yeniden dostluğu, kardeşliği iletmek zorundayız. Eğer tığ bunu çözemezsek, elin oğlu gelip ensemizde boza pişirir. Bütün bölgemizdeki ülkelerle güzel ilişkilerimizin gelişmesini önemsiyoruz ve bizi güzel ortak yere götüreceğini biliyoruz. Türkiye, rastgele devir Suriye'nin arazi bütünlüğünden yana oldu. Suriye'de rastgele budunsal kökendeki halkın sulh süresince yaşamasını istiyoruz. Bunu düşüncesince de Suriye'nin arazi bütünlüğünün korunması lazım" halinde konuştu.

Kurtulmuş, gösterişsizlik ve empatinin önemine ayraç ederek, ''İktidar partisi çalışanı ihvan kırılan ortak dönemden geçilirken söylediklerinde kılı kırk yarmalı. Vatandaş emekli ortak dönemden geçiyor. İktidar partisindeki arkadaşlarımız fazla kırılan olmalı. Ancak toplumsal medyada yönlendirme ile bu vaziyeti çığırından boşaltmak arzu edenler var. Sokakları karıştırmaya müteveccih iskele babası sözlerin toplumsal medyada paylaşıldığını görüyorum. Çok güçbeğenir ve tetik olmamız lazım, bunun yolu gösterişsizlik ve duygudaşlık yapmaktan geçiyor'' ifadelerini kullandı.

"2023'te yüzdelik 50+1 sıkıntısının bulunduğunu düşünmüyorum"

Gündemlerinde 50+1 mevzusunun bulunmadığını, siyasette keşki niteleyerek ortak şeye arsa olmadığını aktaran Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

"CHP'nin mitinglerinden bahtiyar oluruz. Ben bu uyarıyı ortak yurtsever adına gerçekleştirmek ihtiyacını hissediyorum. Bu zamanlamanın da ürün basamak manidar bulunduğunun altını yemek istiyorum. Hükümetin görüşlerini vatandaşa anlatması ne genişliğinde haklıysa, muhalefetin de rastgele çeşitli olanağı kullanarak bunun süresince mitingler de var, vatandaşla buluşması doğaldır. Demokrasinin ortak gereğidir. Buna hürmet duyarız ancak sokakları çalkalamak isteyenlere okazyon verilmemesi açısından fazla tetik olmalarını da salık mektubu ederiz. Muhalefetin mitinglere başlamış olacak bulunmasına düpedüz sevindim. Kusura bakmasınlar, tığ senelerdir Cumhurbaşkanımız rastgele hafta ortak yerlerde açma yapıyor, miting yapıyor. Her birimiz ortak yerdeyiz. Biz etraflı imkanlarımızla seçme çalışmasına çoktan başladık ancak seçme vaktinde yapılacaktır. Biz seçimden seçime milletin önüne revan ortak tümen değiliz. Bizim adayımız belli. Cumhurbaşkanımız esasen 2023'te yavuklu olacak ve halkın teveccühüyle baştan cumhur reisi seçilecek. Muhalefete içtenlikli uyarım, mitinglerin kışkırtmaya dönmesine izin etmesinler. Bütün anketlerin ortak numara partisi AK Parti'dir. Kimse çarşıdaki ete soğan doğramasın, 2023'te yüzdelik 50+1 sıkıntısının bulunduğunu düşünmüyorum. 19 senedir iktidarda bulunan ortak tümen adına AK Parti, hesabına koyarak dolayısıyla bitmeme ediyor. CHP ile HDP'nin toplamı yüzdelik 35'i bulmuyor.''

"Samimi ortak helalleşmeye gidecekse fazla korkusuz olmalı"

Kurtulmuş, ortak istifham üzerine, CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhur reisi talibi olması kabilinden ortak hevesleri olmadığını belirterek, "Bu bizi ilgilendirmez" dedi.

CHP'nin helalleşme çağırısı içtenlikli ise Türkiye'nin işine yarayacağını vurgulayan Kurtulmuş, "Samimi ortak helalleşmeye gidecekse fazla korkusuz olmalı. Helalleşme olacaksa bozukluk yalvarış olacak. Cesur olunacaksa bu Türkiye'nin ve CHP'nin hayrına olur. Millet içtenlikli adına özürlere başlanmasını istiyor." niteleyerek konuştu.

Numan Kurtulmuş, dünkü kanun çalışmalarında etraflı siyasal partilerin görüşünü ortaya koymasını istediklerini aktardı.

Kurtulmuş, Osman Kavala davasına bağlı soruya da "Mahkemenin eldeki deliller çerçevesinde adaletli ortak değişmeyen vereceğini düşünüyorum. Yargı buna değişmeyen verecek. Türk yargısı hür ortak ilçe adına değişmeyen verecek. Bu mahkemenin işidir, kendimizi hâkim adına koyamayız. Türkiye mahkemelerini yönlendirmek kimsenin hakkı ve haddi değildir. Türkiye'de hür ortak ilçe var" cevabını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ