USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: 'Ekonomik OHAL gibi bir laf haddi aşan bir sözdür'

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Ekonomik OHAL gibi bir laf haddi aşan bir sözdür, kimsenin aklından geçmesin. Türkiye başıboş alışveriş ekonomisi koşulları içinde cereyan ediyor” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: 'Ekonomik OHAL gibi bir laf haddi aşan bir sözdür'
17-12-2021 19:50
TBMM Genel Kurulu'nda 2022 bütçe görüşmeleri bitmeme ediyor. AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, minimal tutara değinerek, “Çok şükür akıbet oturumda, esbak Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu minimal ecir Türkiye'de halis muhlis kesimleri görülmedik mutlu etmiştir. 4 bin 253 teklik minimal ücret, evet, on paralık eğer olmazsa yurttaşlarımızın bir kısmının alıntı gücünün artırılması itibarıyla ehemmiyetli bir destektir.

Ayrıca, çabucak minimal ücretin değil minimal ecir üstündeki ihsan yüklerinin de arındırılmış olması Türkiye'de akıbet devirde bu enflasyonist edisyon zımnında bozulan ortamın da artı manada gelişme göstermesine yardım sağlayacağı kanaatindeyim. Bu vesileyle, önümüzdeki süreçte de, toy yılla birlikte, sabık yıl meydana getirilen dolgun görüşmeler esnasında elde ettikleri haklarla, vazifeli kesiminin de, inşallah, bu toy vaziyetten ortaya çıkan farklarının da hakkaniyetli bir halde verileceğini biliyoruz, beklenti ederiz ve böylecene aşırı açık bir vazifeli kitlesinin de yılbaşından itibaren elan şen bir noktaya geleceğini tasarım ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Asla başıboş piyasa ekonomisinin kurallarından vazgeçmeyeceğiz”

Türkiye'nin yatırım, üretim, istihdam, dışarı satım ve çoğalma eksenli politikadan katiyen vazgeçmeyeceğini kaydeden Kurtulmuş, “Bunu yaparken, kimilerinin anlatmaya çalışmış olduğu gibi, katiyen başıboş piyasa ekonomisinin kurallarından vazgeçmeyeceğiz. Türkiye toplumsal yöntem donanımlı, hakkıyla töre bilimi kurallarla çevrik bir başıboş piyasa ekonomisi istikametinde yürüyüşünü sürdürecektir” biçiminde konuştu.

Kurtulmuş, konuşu OHAL iddialarına ilişkin, “Bunun altını dolgun çizgilerle çiziyorum zira elan geçtiğimiz bir iki güneş önce maalesef, kimilerinin sınırını aşan bir halde kıyıda bucakta ‘ekonomik OHAL'den bahsetmiş olması Türkiye'de ve Türkiye'yi haricen izlem fail çevrelerde ehemmiyetli kimi endişeleri ortaya çıkardı. Bir kere elan aşırı kesin bir halde söylüyoruz: Ekonomik OHAL gibi bir laf haddi aşan bir sözdür, kimsenin aklından geçmesin. Türkiye başıboş piyasa ekonomisi koşulları içinde cereyan ediyor. Ama şurası gördük; bir laf ortaya atıldı, hassaten toplumsal medyada kimler kimler peşinden takıldı gitti. Dolayısıyla bunun altını çizerek tabir eylemek istiyorum” dedi.

“TOGG da çabucak otomotiv alanı değildir”

Kurtulmuş, Türkiye'nin domestik arabasına bağlı olarak, “Nasıl defans sanayisi çabucak defans sanayisi değilse, TOGG da çabucak otomotiv alanı değildir. TOGG'daki başarılar, ayrımsız sürede araba sektöründe taraf piyasasının gelişmesinde ve ayrıca yenilenebilir erke bağlamında bataryaların geliştirilmesinde de ehemmiyetli ve görülmedik çelimli bir çarpan tesiri oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.

“2002 senesinde yüzdelik 43 bulunan bizim borcumuzun ulusal gelire payı bugün yüzdelik 10'lar seviyesine düşmüştür”

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, CHP İstanbul Milletvekili Kesici'nin konuşmasını değerlendirerek, “Sayın Kesici, 1991-93 yılları ortada Devlet Planlama Müsteşarlığı yapmış biri hemen planlama müsteşarlığı önleyen eşhas çabucak rakamlar üstünden meseleleri tabir etmezler. Müsteşarlık yapan, o makama güçlenmiş eşhas oranlar üstünden değerlendirmeyi kendilerine umde edinirler. Çünkü ‘Rakam 10 liradan geldi 100 liraya' eyitmek hesabına ‘10 teklik neyin yüzdelik kaçıydı, aktüel 100 teklik neyin yüzdelik kaçıydı' sanarak tabir eylemek zorunda hissederler. Başkası konuşabilir hemen planlama müsteşarlığı yapmış birisinin çabucak sayıları söyleyip oranlar üstünde gitmemesi gerçekten. Belki siyasetin özlük üslubu içinde akıllıcasına bulunabilir ancak kamuoyuyla gerçekleri öldürmek açısından değişik sonuçlar doğurur. Bakın, iç borcu, aut borcu döviz cinsinden -borçları- tabir ettiler. 2002 senesinde bizim borcumuzun rakamını Sayın Kesici anlattı hemen ulusal gelirimize oranının ne işe yaradığını tabir etmedi. 2022 yılı bütçesindeki rakamı da söyledi, oranın ne işe yaradığını tabir etmedi. 2002 senesinde yüzdelik 43 bulunan bizim borcumuzun ulusal gelire payı bugün yüzdelik 10'lar seviyesine düşmüştür” biçiminde konuştu.

“Bugün ‘Cumhuriyet tarihinde im bırakan fırka kim' sanarak sorsanız AK Parti”

Elitaş, 21 senedir çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Üretim yapıyoruz, milletimizin ayrışık imkanlarla bol bolamat seviyesini çoğaltmak düşüncesince elimizden mevrut gayreti üretiyoruz. Yirmi bir senedir da muhalefette olanlar, sürekli, sözle peynir gemisini yürütmeye çalışıyorlar. Ama hani ‘Ayinesi iştir kişinin, söze bakılmaz' derler ya, onun ahali ortada bambaşka bir deyimi var, Sayın Kesici ‘Dananın kuyruğunu...' ifadesini kullanırken az buçuk edebe, adaba uygun mı acep sanarak bir çekindi, söyledi. Ben de diyorum ki: Halk arasındaki bu ‘Ayinesi iştir kişinin, söze bakılmaz' ibaresinin ‘Eşek ölür, kalır semeri; insanoğlu ölür, kalır eseri'. Bugün ‘Cumhuriyet tarihinde im bırakan fırka kim' sanarak sorsanız ‘AK Parti'. ‘2018'den itibaren bu eserlerin sahibi kim' sanarak sorsanız ‘Cumhur İttifakı'. İnşallah, bu meseleyi de 2023'ten itibaren bitmeme ettirmeye çalışacağız” biçiminde konuştu.

“Bugün yaşadığımız hadise, şu anda hayattaki en şişman sıkıntıların başında”

“2019 yılının Aralık ayının nihayetinde Çin'de başlayıp 2020 yılının civar aylarında İtalya'da başlangıç gösteren, 11 Mart 2020 tarihinde Türkiye'ye mevrut pandemi süreci kâffesi dünyayı beklenmedik tesirinde bıraktı” diyen Elitaş şöyleki konuştu:
“Kimin ne meydana getirdiği bilinmeden, ne devir süreceği anlaşılmadan, aşının bulunup bulunmayacağı, aşının tesirinin olup olmayacağı tartışmaları varken, halis muhlis dünyanın kapanmış olduğu bir süreçte Türkiye'de pandemi sürecindeki yaşanılan bunalımdan, etkilerden gerçekli çarpılmak zorunda kaldı. Bakın, kestirmece bir senedir hem Türkiye'de hem dünyada kapanma süreci yaşandı. O devir ‘önce sağlık' denildi. Bütün ülkeler, özlük ülkelerindeki canlı kullanıcılarını bu kapanma sürecindeki sıkıntılardan kurtarabilmek düşüncesince ayrışık konuşu tedbirler aldılar. 2020 yılının Mart ayından itibaren, pandemi döneminin bitmeme etmiş olduğu 2021 yılına denli bir salname müddet içinde Türkiye ekonomisini hile edenler, hassaten Sayın Cumhurbaşkanımız edinmek üzere, Kabine üyeleri de karışma edinmek üzere, vatandaşımızın bu sıkıntıdan minimal zararla, minimal bol bolamat kaybı yaşayarak çıkması düşüncesince ellerinden mevrut gayreti gösterdiler. Bugün yaşadığımız hadise, şu anda hayattaki en şişman sıkıntıların başında.”

Ahmet Umur Öztürk

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ