USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Genç neslimiz birer çınar ağacı kabilinden iktisap etmek mecburiyetindedir

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Özellikle gailesiz neslimiz kökü derinliklerde bulunan sert birer çınar ağacı kadar peyda etmek mecburiyetindedir. Gençlerimizi bu halde esermek mecburiyetindeyiz." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Genç neslimiz birer çınar ağacı kabilinden iktisap etmek mecburiyetindedir
15-10-2021 23:55
Istanbul

Kurtulmuş, 11. Üsküdar Sempozyumu'nun açılışında icra ettiği konuşmada, sempozyumun kültürel değerleri ortaya çıkarmaya, gençlerin elan çelimli müşterek Türkiye kurmalarına döşeme hazırlamasına ulama sunacağını söyledi.

Bir şehirle alakalı sempozyumu ısrarla sürdürebilmenin emeksiz olmadığına yer veren Kurtulmuş, "İnşallah 2023’te 12'ncisini gerçekleştirmek baht mümkün ve böylecene burada elde edilmiş bilgiler, ortaya konulmuş bulunan fikirlerle kentin baş döndürücü elan sonra gitmesi olanağına kavuşulmuş olur." diyerek konuştu.

Üsküdar'ın nice hususi durumunun yanı sıra müşterek sezme mektebi bulunduğunu vurgulayan Kurtulmuş, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Hiç kuşkusuz Üsküdar müşterek iri bariz iklim müzesi. Medreseleri, dergahları, türbeleri, camileri, vakıf eserleriyle göz kamaştırıcı müşterek bariz iklim müzesi, bunda on paralık şek yok. Hatta ve ayrıca muhacir kuşların caba sahiplenildiği o göz kamaştırıcı vakıf eserleriyle hakkıyla bizim medeniyetimizin dört başı mamur güzelliklerini barındıran müşterek kentimiz. Ayrıca çeşmeler mevcut lakin pınar deyip geçemeyiz. O çeşmelerin hem kendileri konuşma yapıtı hem de üzerlerindeki oymaların, işlemelerin, hatların rastgele birisinin değişik müşterek başeser bulunduğunu biliyoruz. Üsküdar bire müşterek sürede müşterek sezme mektebidir."

Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin rastgele dalında binlerce salname yerleşme yerlerinin bulunduğunu ve bu kültürel mirasın baş döndürücü iri müşterek bol bolamat bulunduğunu vurgulayarak, dünyaya emir taslayanların, 300 yahut 400 sene öncesine alakalı anlatabilecekleri müşterek zamanı olmayanların bilakis Türkiye düşüncesince 1071’den bahsedildiğini anlattı.

Kurtulmuş, "Bu manada hakkıyla kültürel adına iri müşterek zenginliği bulunan ve bu iri zenginliğini bugüne denli taşımayı başarabilmiş müşterek ülkenin evlatlarıyız." dedi.

Güçlü müşterek doğacak kurabilmek düşüncesince geçmişin akla yatkın anlaşılmasının önemine ayraç fail Numan Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

"Kökleri mazide bulunan atiyiz denir ya köklerimizin gücünden çelim alarak ileriye akla yatkın elan güçlü, elan donanımlı gidebilmek düşüncesince atiyi elan çelimli kurabilmek düşüncesince bunları aşina iktisap etmek durumundayız. Bazıları kökü mazide bulunan ati dediğimiz devir ya durup maziye öykünmeyi ve ya 'Bizim maziyle ne işimiz var, elin oğlu taban gidiyor, tığ piyade kaldık.' diyerek elin oğluna özenmeyi yeğleme eder. Tam da bizim yapmamız müstelzim kökü mazide bulunan ati ne düşünmek onu ortaya koymaktır."

"Dünyada nerede felsefe mevcut ise onu alacağız lakin başkasına özenmeyeceğiz"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, kökü berk müşterek amut olan, Osmanlı ve Selçuklunun geçerlilik sürdüğü yerlerde dikilen çınar ağacını anlatarak, şu görüşleri dile getirdi:

"Bugün Anadolu'da 800 salname anıt ağaçlar var. Rüzgarlar, depremler, fırtınalar ne dirimlik geçerse geçsin müşterek obje yapamaz. İşte bizim ilkin dinç neslimiz kökü derinliklerde bulunan donanımlı birer çınar ağacı kabil iktisap etmek mecburiyetindedir. Gençlerimizi bu biçimde beslemek mecburiyetindeyiz. Bu sempozyumun da buna ulama sunacağına kalben inanıyorum. Her amut öz bedeni üzerine yükselir. Hiçbir ağacın apayrı müşterek beden üzerine yükseldiği, orada çelimli müşterek biçimde varlığını sürdürdüğü görülmemiştir, duyulmamıştır. Dolayısıyla tığ dünyada nerede ne mevcut bunların hepsini bileceğiz. Hikmet müminin kaybedilmiş malıdır. Dünyada nerede felsefe mevcut ise onu alacağız lakin başkasına özenmeyeceğiz, apayrı medeniyetleri imitasyon etmeyeceğiz. Çünkü bileceğiz ki rastgele amut öz bedeni üzerine yükselir, tığ de öz ağacımızı öz gövdemiz üzerine yükselteceğiz."

Kurtulmuş, iri İslam medeniyetinin metropoller ve beldeler üstünden yükseldiğini ve yüzyıllar süresince insanlığa kudret tuttuğunu anlatım etti.

Modern dünyanın getirmiş bulunduğu tekdüzeliğin bu mirastan uzaklaşmaya defa açtığını vurgulayan Kurtulmuş, "Eski Üsküdar’ın, Amasya’nın, Bursa’nın evleri öyleydi. Komşusunun rüzgarını ve güneşini kesmeyi yasak ikrar fail müşterek mimarlık anlayış. İlk kaynağından çıkmış bulunduğu şekliyle suyu getiren ve bireylere tinsel müşterek lezzetle sunan müşterek anlayış. Ne efsus ki İslam dünyasında da bugün bu kavrayış kalmamıştır. Bizler de çağdaş dünyanın bizlere getirdiği, değişmeksizin sahn içinde zarafetten, incelikten, insanlarla maşer arasında, evren ortada balans kurmaktan ve herkesin Rabb'i bulunan Allah’ın karşısında dört başı mamur kullanmakta olanları yaratılışta denktaş adına görmekten baş döndürücü ırak müşterek noktaya düştük." ifadelerini kullandı.

"Üsküdar’da hayatta olgunlaşmak nimet, bereket, ayrıcalıktır"

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkan Vekili ve Üsküdar Sempozyumu Bilim Kurulu Üyesi İskender Pala, Üsküdar'ın müşterek sokak, müşterek mahalle bulunduğunu anlatım ederek, "Üsküdar evdir. Evimizdir. Bu salonda olanların hepsinin soluk alış verişini yapmış bulunduğu bahtiyar bulunduğu yerdir." dedi.

Üsküdar'da bilginin müşterek tradisyon olduğuna da yer veren Pala, bu geleneği sürdürenlere teşekkürname etti.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, "Bildiğiniz kabil sosyolojik adına Üsküdar, Anadolu'dur. Yani Anadolu'da ki mevcut ise o Üsküdarlı adına anılır. Üsküdar’da hayatta olgunlaşmak nimet, bereket, ayrıcalıktır lakin elan da önemlisi İstanbul ve Üsküdar’ın imkanlarından, bariz müze oluşundan yararlanma etmektir." diyerek konuştu.

Bilgili, 1987'den buyana Üsküdar'da yaşadığını, işi zımnında vaktinin bir fazla aşırı Ankara'da geçse de Üsküdar'daki evini korunum ettiğini söyledi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de belediyecilik anlayışlarının hoppadak uygulayım enfrastrüktür hizmetlerinden ibaret olmadığını dile getirerek, sempozyumlardan aldıkları ilhamla Üsküdarlılara işlev ettiklerini belirtti. Türkmen, sempozyumların birer yayına dönüştüğünü ve şimdiye denli 22 ciltlik müşterek külliyat oluştuğunu aktararak, katılımcılara ve bilgi kuruluna teşekkürname etti.

Konuşmaların arkası sıra "İstanbul Sazendeleri" musiki grubu konser sundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ