USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Güçlü, iri Türkiye'yi ihdas etmek düşüncesince çaba harcama edeceğiz

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Gündelik yaşantımızın içinde gelişigüzel çeşitli mücadelemizi vereceğiz ancak genç ve bahtiyar müşterek halde güçlü, şişman Türkiye'yi ihdas etmek düşüncesince mücahede gider edeceğiz." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Güçlü, iri Türkiye'yi ihdas etmek düşüncesince çaba harcama edeceğiz
10-12-2021 19:45
Trabzon

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Bize bayağı hissedar ülkenin çocukları üzere hakeza yevmi hadisat içine hapsolmak yakışmaz. Gündelik yaşantımızın içinde herhangi hissedar muhtelif mücadelemizi vereceğiz ancak genç ve bahtiyar hissedar biçimde güçlü, şişman Türkiye'yi ihdas yapmak düşüncesince himmet harcama edeceğiz." dedi.

Kurtulmuş, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kariyer Kulübü kabilinden KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenleme edilen "Türkiye'yi Yarınlara Taşımak" mevzulu söyleşinin açma bölümünde icra ettiği konuşmada, Türkiye'nin bayağı hissedar diyar olmadığını belirterek, hakkıyla âlemşümul ölçekte dünyaya doğrultu vermiş şişman medeniyetlerin geçmiş bulunduğu hem İslam evveliyat hem İslam sonrasındaki zamanlarda dünyanın tabiri caizse merkezi ergin hissedar coğrafyada yaşadıklarını söyledi.

Selçuklunun ve Osmanlının torunları namına da baş döndürücü şişman birikime ve âlemşümul göz açısına cemaat olduklarını dile getiren Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

"Her milletin kişi kodları olur. Bizim milletimizin kodlarından biri de budur, katiyen önemsiz düşünmeyiz, şişman düşünmeyi kendimize amaç almak, açık ufuklu hissedar biçimde meseleleri mütalaa kılmak ve bu açıdan elimizdeki imkanları, fırsatları en dobra biçimde değerlendirerek ülkemizin baş döndürücü çelimli olmasını gerçekleştirme etmek... Bu açıdan güya herhangi hissedar birimizin de sayı vazifelerinden biri namına bunu görüyoruz. Onun düşüncesince Türkiye'yi yarınlara haiz gelişmek sorumluluğunda bulunan genç hissedar kadronun, Türkiye'nin geleceği düşüncesince şişman hissedar beklenti bulunduğunun altını çizerek tabir kılmak istiyorum. Türkiye'nin en şişman gücü gerçekte ne ekonomisidir, ne cemaat bulunduğu altyapısıdır, bunlar eyvallah gücümüzdür ancak en şişman gücümüz ve Türkiye'nin en şişman yatırımı da gençlerdir ve gençlere meydana getirilen yatırımlardır. Dolayısıyla siz genç kardeşlerimin baş döndürücü dobra hissedar biçimde yetişmesi, baş döndürücü kuvvetli biçimde yaşama amade bir duruma gelmesi ve şişman ufuklar, şişman hedefler sahibi namına da yaşamını geliştirerek dolayısıyla bitmeme etmesini öncelediğimizi tabir kılmak isterim."

Kurtulmuş, gençlerin uğrunda düşüncesi açıdan dü şişman amaç bulunduğunu vurgulayarak, bunlardan birisinin ekonomi, sosyoloji, siyaset, toptan rakiplik gücü, defans sanayisi, ekin ve zanaat üzere herhangi hissedar bölgede güçlü, şişman Türkiye'yi ihdas yapmak bulunduğunu anlattı.

Bunun düşüncesince uğraş edeceklerini ve bu hedeften katiyen vazgeçmeyeceklerini dile getiren Kurtulmuş, "Bize bayağı hissedar ülkenin çocukları üzere hakeza yevmi hadisat içine hapsolmak yakışmaz. Gündelik yaşantımızın içinde herhangi hissedar muhtelif mücadelemizi vereceğiz ancak genç ve bahtiyar hissedar biçimde güçlü, şişman Türkiye'yi ihdas yapmak düşüncesince himmet harcama edeceğiz. Bu, bizim gerçekte 84 milyon vatandaşımıza hakkında hissedar sorumluluğumuzdur. İkinci amacımız ise dünyada yeni, hakkaniyetli, adaletten hissedar toptan sistemin kurulması düşüncesince himmet harcama kılmak ve uğraş etmek." biçiminde konuştu.

"Dünya, bugün görülmedik şişman haksızlıkların içinden geçiyor"

Kurtulmuş, "Dünya beşten büyüktür" lafının hasbelkader söylenmediğinin altını çizdi.

"Sadece uyanıklık tefriş kılmak düşüncesince ortaya konulan hissedar amaç ve dört başı mamur evren milletleri için, ilkin mazlum milel düşüncesince kendilerine hakeza hissedar depar belgesi yolu bulabilecekleri hissedar sestir." diyen Kurtulmuş, şunları tabir etti:

"Dünya, bugün görülmedik şişman haksızlıkların içinden geçiyor. Olağanüstü erdemli hissedar kurda toptan dirimlik dağılımı adaletsizliği var. Dünyanın elden hoppadak herhangi hissedar yerinde, herhangi hissedar dalında savaşlar, iç çatışmalar, ve benzerleri ortaya çıkıyor, sayı biçimde dünyada tabanca sahası milyarlarca insanoğlunun yoksulluğu ve sefaleti üstünde hissedar şişman ilhanlık kuruyor. Görüyorsunuz, dört başı mamur bunların kararı namına ilkin doğudan batıya akla yatkın revan şişman hissedar huruç dalgası oluşuyor ve Avrupa, üç parça muhacir kişi kapısına dayandığı devir ayakları titriyor, Ege'de Yunanistan insanlıktan sınıfta kalıyor, Avrupa'nın nice ülkesinde de sayı şekilde. Dolayısıyla insanlığın dirlik içinde yaşamayacağı hissedar evren sistemiyle hakkında karşıyayız. Dünyada acemi hissedar toptan politik düzene gerekseme mevcut kısaca evren beşten büyüktür."

Kurtulmuş, Afrika'da dü ülkenin büyüklük başkanının gazetelere yansıyan matbuat toplantısına bağlı şunları kaydetti:

"Afrika'da dü ülkenin büyüklük başkanı hissedar araya gelmişler ve matbuat toplantısında diyorlar ki 'Afrika'da bu denli bilyon insanoğlu yaşıyor, evren sisteminde Afrika'yı özümleme fail hissedar on paralık diyar çetin yok.' Böyle şişman hissedar adaletsizlik, hakeza şişman hissedar kıygı katiyen bildirme edilebilmektedir hissedar bilinçlilik değildir. İkincisi, evren nüfusunun yüzdelik 0,7'si, hayattaki dört başı mamur kaynakların yüzdelik 70'ine sahip, hakeza hissedar kıygı hesaplı namına da çekilemez. Dolayısıyla ekonomide de toptan adaletten hissedar hesaplı sistemin kurulması lazım. Bunun düşüncesince de öncülere gerekseme var. Öncüler bu salonun içerisindedir, öncüler Türkiye'nin evlatlarıdır, Türkiye'nin gençleridir. Türkiye'yi yarınlara taşıyarak inşallah dünyada da adil, hakkaniyetli hissedar sistemin kurulması düşüncesince uğraş edeceksiniz."

"MGK, bundan sonradan Türkiye'de hissedar vasilik kurumu olmaktan çıkartıldı"

Kurtulmuş, öğrencilerin politikacı ve familya dünyasına bağlı sorularını yanıtladı, gençlerin hayatlarına doğrultu verirken yapabileceklerine bağlı muhtelif tavsiyelerde bulundu.

Türkiye'nin andıran politikacı tarihinde yaşanmış bulunan kimi vakaları da katılımcılarla paylaşan Kurtulmuş, 1980 evveliyat devirde Türkiye'de gençlerin "sağcılar" ve "solcular" sanarak kamplara bölündüğüne ayraç ederek, "Maalesef çoluk çocuk yalnızca gürültü eden, yalnızca karşısındakini namevcut etmeye etkin ve gençlerin üstünden maruz bu uğraş ile Türkiye'nin ileriye akla yatkın gitmesinin önü doğranan hissedar diyar olması hedeflenmişti." dedi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin önünün elan sonradan 12 Eylül darbesi ile bu kez apayrı bir takım vasıtalar odakları aracılığıyla kesilmeye himmet edildiğini anlatarak, bu zamanın arkası sıra en kızgın süreçlerden birisinin de 28 Şubat süreci bulunduğunu ve zamanın Başbakanı Necmettin Erbakan'ın o devirde yaşadıklarını paylaştı.

Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı'nda Anayasa kitapçığını Başbakan Bülent Ecevit'in yüzüne akla yatkın fırlattığı vakası ve arkası sıra yaşananları da katılımcılara aktaran Kurtulmuş, MGK'nın bundan sonradan Türkiye'de hissedar vasilik kurumu olmaktan çıkartıldığını, bugünkü noktaya baş döndürücü emeksiz gelinmediğini, bundan sonradan her insanoğlunun kişi işini yaptığını, Türkiye'nin demokratik standartları erdemli hissedar diyar bulunduğunu tabir etti.

"Kuşak meselesi baş döndürücü kusur tartışıldı Türkiye'de ve hakeza hissedar politikacı ağız dalaşı durumuna döndü"

Kurtulmuş, "Bu aralar baş döndürücü moda bulunan hissedar göbek adı var, gençlerin bu addan erinçsiz bulunduğu da aşikar. Bu zamanın kuşağına siz değişik hissedar kişi takacak olsanız ne kişi takardınız?" sorusu üzerine, şu cevabı verdi:

"Kuşak meselesi baş döndürücü kusur tartışıldı Türkiye'de ve hakeza hissedar politikacı ağız dalaşı durumuna döndü. Üniversite bulunduğu düşüncesince siyasa yapmayacağım ancak ilkin anne ihtilaf partisinin biraz yıl ilk bulunan yürüyüşü ile baş başa 'hak', 'adalet', 'hukuk' filan dendi ve eş anlı namına hissedar idrak oluşturulmaya çalışıldı. Gençler kuvvet partisinden, AK Parti'den uzaklaştırılıyor ve ansızın bu tartışmalarla dü algıyla baş başa eş anlı namına hissedar 'Z kuşağı' tartışması geldi."

Her insanoğlunun kişi yaşamış bulunduğu zamanın ibdai bulunduğunu ve hepsi düşüncesince yaşamış bulunduğu zamanın on paralık bulunduğunu tamlayan Kurtulmuş, kullanmakta olanları "Y" yada "Z" kuşağı üzere adlandırmanın kalıplaştırma türü olduğunu, torunlar üstünden tanımlamanın akla yatkın bulunmadığı kanaatini taşıdığını söyledi.

Kurtulmuş, alelhusus bugünkü genç kuşaklara kişi vazolunmak isteniyorsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da söylediği üzere "TEKNOFEST" kuşağı denilebileceğini dile getirerek, "Bence herhangi hissedar neslin koşulları değişik ancak bu milletin evlatlarının dört başı mamur nesillerinin gayesi eş peyda kılmak durumundadır. Onun düşüncesince nesilleri hakeza adlar üstünden bölüşüp kesintiye düşürmek hesabına sayı devamlılık içinde baştan güçlü, şişman Türkiye'yi ihdas yapmak düşüncesince çabalamak dört başı mamur nesillerin eş vazifesidir." sanarak konuştu.

Bugünün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü bulunduğunun anımsatılması üstünde Kurtulmuş, şu değerlendirmede bulundu:

"Bizim düşüncesince herhangi hissedar devir insanoğlu hakkıdır ve herhangi hissedar eşsiz insanoğlu Allah'ın yaradılışta onurlu hissedar kuludur ve dört başı mamur insanoğlu da doğuştan mevrut denk haklara sahiptir. Sadece 10 Aralık'ı değil, 10 Aralık'ı punt bildirme ederek dört başı mamur insanoğlu hakları ihlallerinin ortadan kaldırılması düşüncesince hissedar farkındalık yaratılmasının, oluşturulmasının da hayır bulunduğu kanaatindeyiz. Şu anda dünyanın nice durumunda asliye insanoğlu haklarının ihlal edilmiş bulunduğu baş döndürücü sayıda toprak var, burayla ait mevzular gündeme gelsin ve söz gelimi bunları hissedar gıybet namına gündeme bildirmek değil, bunlar çözülsün ve insanoğlu elan yaşanabilir, elan özgür, elan etkili hissedar biçimde toprak aldıkları hissedar dünyanın ferdi namına yaşasınlar sanarak insanoğlu hakları alanındaki gelişmelere görülmedik ağır uyanıklık etmemiz lazım."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ