USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Karadeniz saf gazı 2023'te kullanıma girecek

Numan Kurtulmuş, "Karadeniz natürel gazı 2023'te kullanıma girecek, gayrı kaynakları da bulacağız ve Türkiye biraz yıl içinde beklenti ediyorum ki natürel taş yağı lambası lambası kaynakları itibarıyla dünyanın ehemmiyetli ülkelerinden bir tanesi durumuna gelecektir." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Karadeniz saf gazı 2023'te kullanıma girecek
28-01-2022 16:05
Sakarya

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Karadeniz tabii gazı 2023'te kullanıma girecek, öbür kaynakları da bulacağız ve Türkiye beş altı sene içinde beklenti ediyorum ki tabii saf yel yağı lambası kaynakları itibarıyla dünyanın ehemmiyetli ülkelerinden bir tanesi durumuna gelecektir." dedi.

Kurtulmuş, Sakarya'nın Adapazarı ilçesindeki yanında restoranda AK Parti Sakarya İl Başkanlığınca planlı "Basın Buluşması"nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Döviz kurundaki dalgalanmaya yer veren Kurtulmuş, enflasyonla ait meselenin, yanında toptan tarafının bulunduğunu, müstevli esnasında toptan ekonomide başlıca yanında pahalılık baskısı ortaya çıktığını söyledi.

Bu durumun esas sebepleri bulunduğunu özetleyen Kurtulmuş, istihsal maliyetleri itibarıyla dünyada yılgı faziletli eder artışlarının gündeme geldiğini, buna arttırma adına nice ülkede bildirme ve hazırlık zincirlerinde kopukluklar bulunduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, Türkiye'nin 2020-2022 arasındaki 2 salname müstevli sürecinde, hazırlık zinciri ve istihsal itibarıyla zorluğa düşmediğine ayraç ederek, şu şekilde konuştu:

"Türkiye bu tam tabii gazın dörtte üçünü mevki adına desteklenmiş etti, elektriğin de yarısını desteklenmiş ettik. Yani o yükü vatandaşa yansıtmamak için. Buna karşın bu gelişmelerin, Türkiye ekonomisi üstünde tesiri oldu. Bir de sabık sene halis muhlis dünyada, Türkiye'de de susuzluk yaşandı. Bunun vermiş bulunduğu etkiyle besin fiyatlarında yılgı artışlar oldu. Bunun kararı adına aşırı faziletli eder artışıyla gönül rahatlığı karşıya kaldık. Ayrıca dövizin, kazançlı gerekçeler haricinde bu derece çabuk yükselmesi, bunun da piyasalar üstünde aksi tesirleri oldu."

Kurtulmuş, müstevli sürecinde üretimin bitmeme etmesi, şahısların istihdamının sağlanması düşüncesince çalıştıklarını vurgulayarak, bunun kararı adına sabık sene 225 bilyon dolarlık yanında dış satım gerçekleştiğini, Türkiye'nin dünyada büyümeyi sağlayıcı beş altı ülkeden bir tanesi durumuna geldiğini anlattı.

Bu karşın fiyatların artarak çoğalması dolayısıyla vatandaşların alıntı gücü itibarıyla tekaüt yanında durumla gönül rahatlığı karşıya kaldığını tamlayan Kurtulmuş, bu kapsamda minimal ücrette zamanı yanında artma gerçekleştiğini, şimdi sonraları görevli ve emeklilerin maaşlarına bindirim yapıldığını, başkaca orak ayı ayında gelişmelere layıkıyla yanında kombinezon şimdi yapılmasının planlandığını bildirdi.

"Tarımsal üretimde inşallah bereket yılı yaşayacağız"

Türkiye'deki kazançlı gelişmelerden bahseden Kurtulmuş, şu şekilde bitmeme etti:

"İlk planda yapılacak bulunan şey; elverişsiz gelirli, şu demek oluyor ki ücretli yurttaşlarımızın alıntı enerjisini yanında hacim yukarıya çıkarmaktır. Orta vadede yapılacak bulunan şey; dövizi çakılı yanında duruma getirerek ekonomide öngörülebilirliği ve istikrarı sağlamaktır. Türkiye o istikamette gidiyor Allah'ın izniyle. Bu sene zirai üretimde inşallah bereket yılı yaşayacağız. Yaz ayları başlarında da Türkiye gezim itibarıyla da görülmedik yanında gelişmeyi kaydedecek. Böylece Türkiye, vaziyeti düzeltebilecek olanak ve pınar bulacaktır.

Özetle çelimsiz dönemde, istikrarın sağlanması, vatandaşın alıntı enerjisini artıracak arttırma tedbirlerin katılması ve fiyatların aşağıya çekilmesiyle bu öngörülebilirlikle beraberce inşallah yaz başlarından itibaren fiyatlarda aşağıya akla yatkın yanında geçişin, enflasyonda aşağıya akla yatkın yanında düşüşün gözlemlenebileceğini görüyorum."

Kurtulmuş, fahiş eder artışlarının önüne geçilmesi ve enflasyonla mücadeleye müteveccih çalışmaların sürdüğünü dile getirerek, "Masanın üstünde olabilecek ne tedbirler var ise bunların bütünü masanın üstündedir. Vatandaşımızın alıntı gücünün yukarıya akla yatkın çekilmesi düşüncesince herhangi yanında muhtelif ihtiyat alınmaktadır. Enflasyonun, doğrusu sıcak yanında evolüsyon bulunan enflasyondaki yükselmenin de aşağıya akla yatkın çekilmesi düşüncesince mücahede sarfiyat ediyoruz. İnşallah, beş altı ay içinde bunu baştan sona bu arada göreceğiz." ifadelerini kullandı.

"Çok çelimsiz müddet içinde bunu toparlayacağız"

"Sanayide erke kısıtlaması"na bağlı istifham dair Kurtulmuş, bunun hayret yanında gestalt bulunduğunu belirterek, İran yanındaki erke arzında problemden meydana gelen yanında gestalt bulunduğunu söyledi.

"Geçicidir, inşallah aşırı çelimsiz müddet içinde bunu toparlayacağız." diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye'de yanında hacim tabii saf yel yağı lambası ambarlama alanlarındaki tabii gazın da kullanılacağı ve bu arzda elimizdeki halis muhlis olanakları kullanarak ihtimal değişik yerlerden de tabii saf yel yağı lambası hazırlık ederek bunların ortadan kaldırılacağını çelimsiz müddet içinde göreceğiz. Çok ağırbaşlı şita tablosuyla gönül rahatlığı karşıyayız. Bu tabloda biricik on paralık bölük halkının bundan dokunca görmemesi, şu demek oluyor ki tabii gazında kısıntıya gidilmemesi düşüncesince yanında ihtiyat adına o da fabrikası yahut işi duraksadığında tezgahı dağılmayacak -yani süt, et, çıkar yol endüstri derece bazısı sanayilerde fasıla yapılmadı- fabrikasını beş altı gündüz dinlence etmesinde mahzur görülmeyen bölgelere tabii saf yel yağı lambası verilememiştir. En çelimsiz sürede bu telafi edilecek. Türkiye'nin nite sonuç yıllarda Karadeniz'de, Akdeniz'de tabii saf yel yağı lambası kaynakları anımsamak düşüncesince mücahede sarfiyat ettiğini, diyar dışından gemiler aldığını, zat gemilerini yaptığını halis muhlis tehditlere karşın Akdeniz ve Karadeniz'deki bu tabii saf yel yağı lambası ve hidrokarbür kontrol çalışmalarından neden vazgeçmediğini yanında kat şimdi anlıyoruz. Karadeniz tabii gazı 2023'te kullanıma girecek, öbür kaynakları da bulacağız ve Türkiye beş altı sene içinde beklenti ediyorum ki tabii saf yel yağı lambası kaynakları itibarıyla dünyanın ehemmiyetli ülkelerinden bir tanesi durumuna gelecektir."

Bir matbuat personelinin "İnternet iletişim araçları yasası ne devir çıkacak" şeklindeki istifham dair Kurtulmuş, bu mevzuda başvekil yardımcılığı icra ettiği devri hatırladığını, o vakitten süregelen icraat bulunduğunu aktararak, devir zamane sektörden mevrut talepler bulunduğunu ve bazısı revizeler yapılmaya çalışıldığını anlattı.

Konunun hükümetin gündeminde bulunduğunu tabir fail Kurtulmuş, bu yasanın Türk medyası düşüncesince gerekli bulunduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, yasası, düzentileme koşulları ve neye yayıncı bulunduğu mahsus sıfır yanında matbuat grubu olmasının, en azından basındaki rakiplik itibarıyla fire rakiplik bulunduğunu dile getirerek, bunun giderilmesi icap ettiğini vurguladı.

Sakarya'nın 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'ndeki durumunu bildiğini tamlayan Kurtulmuş, şehrin meydana getirilen çalışmalarla üniversitesi, fabrikaları, düzenli endüstri bölgeleri, ekincilik ve turizmdeki çalışmalarıyla Türkiye'nin ehemmiyetli kentlerinden bir tanesi durumuna geldiğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ