USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Tekrar köklerimize dönmekten ayrıksı ortak çaremiz yoktur

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Tekrar köklerimize dönmek, bu köklerimiz üstünden kendimizi baştan değerlendirmekten bambaşka müşterek çaremiz yoktur." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Tekrar köklerimize dönmekten ayrıksı ortak çaremiz yoktur
30-01-2022 00:34
İstanbul

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Grand Pera Emek Sahnesi'nde planlı Medeniyet Derneği 10. Yıl Vefa Programı'nda, derneğin 10 yılı geride bıraktığını belirterek, alın teri dökenlere teşekkürname etti.

Nice 10 seneler dobra hizmetler yapılması temennisinde mevcut Kurtulmuş, "Siz 'Makam, mevki, dünyalık pul, başıboş zaman, gösterişlilik şöhretle işimiz yoktur. Bizim derdimiz, davamız, kişi medeniyetimizi baştan canlandırma ve mensur etmektir.' anlamına mevrut sonuç aşama kalburüstü laflarla yola çıktığınızı burada müşterek defa şimdi tabir etmiş oldunuz. Allah bu istikametinizi katiyen bozdurmasın. Bu yoldan uğur boncuğu halde art dönmeyi hiçbirimize, hiçbirinize baht etmesin sanarak afsun ve dilek ediyorum." sanarak konuştu.

"Temel meselemiz iri medeniyetimizi baştan mensur edebilmek"

"Derdimiz, davamız, ne bölgede çalışıyor olursak olalım, lazım ilim, siyaset, ekonomi, firez konuşma kabilinden ne bölgede bulunursak bulunalım, asliye meselemiz kişi medeniyetimizi, iri medeniyetimizi baştan canlandırma ve mensur edebilmek." diyen Kurtulmuş, laflarına şöyleki bitmeme etti:

"Ana düsturumuz, anne mottomuz, tabiri caizse bu istikamette yolumuzu kaybetmememizi sağlayacak bulunan pusulamız budur. Biz kişi medeniyetimizi baştan canlandırma ve bina kılmak düşüncesince ağır içerisindeyiz. Aslında bu iri uygarlığı bina kılmak düşüncesince bu geceleyin ezanı burada yaptığımız ağır da duvara müşterek taş koymak, müşterek tuğla almak değerinde azimkâr müşterek hizmettir. Onun düşüncesince bu istikamette, bu ağır içinde daima kendimizi yenileyeceğiz, tazeleyeceğiz ve yolumuza bitmeme edeceğiz."

İslam dünyasında dü uçta, birisi doğuda başkası en batıda iktisap kılmak neredeyse dü iri uygarlığı her insanın iyice bildiğine dikkati çekici Kurtulmuş, bunlardan birinin Maveraünnehir medeniyeti, ötekinin de en batıda Endülüs Emevileri bulunduğunu aktardı.

Kurtulmuş, bu medeniyetlerin tarihini anlatarak, ne yükselişe geçtikleriyle ilgilendiren bilgelik verdi.

Hayatı süresince bu iri İslam medeniyetlerinin ne gelişip yetiştikleri ve dünyada sansasyonel oldukları sorularına karşılık bulmaya çalıştığını vurgulayan Kurtulmuş, bu yaz Özbekistan'ı görüşme ika olanağı bulunduğunu ve gençlere de iri İslam medeniyetinin ne geliştiğini ve metin teşekkül ettiğini gitmek itibarıyla Özbekistan ziyaretini referans ettiğini dile getirdi.

Yunus Emre'den Mevlana'lara, Hacı Bektaş'lara, Hacı Bayram Veli'lere genişliğinde hepsinin işi ve asliye mesleğinin insan, evren ve Allah arasındaki dengeyi yegâne on paralık şahıslara belletmek ve topluma temizlemek olduğuna ayraç eden Kurtulmuş, bu dengeyi kurabilenlerin gerçekte iri uygarlık pınarından da görülmedik çelimli halde beslendiğinin açıkça bulunduğunu vurguladı.

İslam itikadının anne çerçevesinin de baş döndürücü sert halde kurulabilmesi icap ettiğinin altını çizen Kurtulmuş, medeniyetlerde ehemmiyet teşekkül eden üniversal üniversitelere ve astronomiyle ilgilendiren bilimsel geleneklere değindi.

"Tekrar köklerimize dönmekten bambaşka çaremiz yok"

"Bizim şehirlerimiz üstünden de eksiksiz bu medeniyetleri oluşturan, değişik membaların müşterek araya getirildiğinin baş döndürücü dobra örnekleri bulunan şehirlerimiz vardır. İstanbul bunların başlangıcında geliyor." ifadelerini kullanan Kurtulmuş, Kahire ve Bağdat'ın da bu kentler ortada toprak aldığını anlattı.

Kurtulmuş, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bu kentler üstünden de uygarlık yürüyüşümüzü bugünlere genişliğinde getirebilmiş olduk. Tekrar köklerimize dönmek, bu köklerimiz üstünden kendimizi baştan değerlendirmekten bambaşka müşterek çaremiz yoktur. Çünkü uğur boncuğu milletin, uğur boncuğu camianın başkasından eğreti almış olduğu fikirlerle yükselmesi ve uygarlık kurması beklenir değildir. Hiçbir amut bambaşka müşterek ağacın bedeni üzerine yükselmediği kabilinden bizim milletimiz de fakat ve fakat kişi bedeni üzerine şu demek oluyor ki kişi uygarlık temelleri üzerine Allah'ın izniyle baştan yükselecek, baştan güçlenecek. Bunun düşüncesince Medeniyet Derneği çatısı altında işlenmiş bulunan bu çalışmaların herhangi müşterek birisinin baş döndürücü kalburüstü olduğunu, baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu ve iri medeniyetimizin baştan canlandırma ve mensur edilmesi düşüncesince bize maneviyat verdiğini, kuvvet verdiğini ve bu açıdan da ufkumuzu açtığını tabir kılmak istiyorum."

Maveraünnehir medeniyetinin, iri İslam medeniyetinin ikinci iri yükselişi bulunduğunu anımsatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"İnşallah İslam medeniyetinin üçüncü iri yükselişi, çıkışı, Türkiye'den ve bu coğrafyadan olacaktır. Medeniyet değerlerimiz üstünden baştan ayağa kalkmasını inşallah becereceğiz. Söz sırası da değişmeyen sırası da kuvvet sırası da kişilerin ufkunu ışıklandırma sırası da size gelmiştir. Allah bu sırayı en dobra halde kullanabilmeyi, bu fırsattan eksiksiz insanlığın hayrına dobra neticeler çıkarabilmeyi baht etsin. Gönlünüze inşirah versin. Adımlarınız sert olsun. Dostlarınız sadakatli olsun. Sözünüz donanımlı olsun. Yolunuz aydın olsun. Allah yardımcınız olsun."

Konuşmasının peşi sıra Kurtulmuş'a teşekkürname beratı arz edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ