USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Türkiye'de intihabat 2023 yılının haziran ayında yapılaca

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Muhalefet rastgele devir miting yaparak 'Erken intihap istiyoruz' diyebilir. Bu, demokratik hakkıdır fakat Türkiye'de seçimler, 2023 yılının haziran ayında yapılacak." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Türkiye'de intihabat 2023 yılının haziran ayında yapılaca
27-11-2021 15:16
Samsun

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, muhalefetin gelişigüzel devir miting yaparak "Erken seçme istiyoruz." diyebileceğini belirterek, "Bu, demokratik hakkıdır fakat Türkiye'de seçimler, 2023 yılının haziran ayında yapılacak ve peşi sıra da 2024 senesinde domestik intihabat yapılarak belediyelerde acemi başkanların seçilmesi sağlanacak." ifadesini kullandı.

Samsun'da ortak otelde matbuat mensuplarıyla ortak araya mevrut Kurtulmuş, icra ettiği açıklamada, muhalefetin Türkiye'yi er seçime yasaklama anne başlığı çevresinde ortaya koyduğu ortak stratejinin bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin aykırılık partilerinin legal, yasal gösterilerle hükümetin namına kendilerinin işbaşına gelmesi düşüncesince gelişigüzel muhtelif mitingi yapabileceğini dile getiren Kurtulmuş, "Her muhtelif siyasetçi çalışkanlık yapabilir. Türkiye, bilgi ortak siyasetçi demokrasiye sahiptir. Hatta bundan da mutlu oluruz zira esas bulunan sokakların zehirlenmeden demokratik taleplerinin namına getirilmesidir. Yakın sürede yaşadığımız Gezi Parkı, ve benzerleri eylemlerinde bulunduğu üzere sokakların karıştırılarak Türkiye'yi ortak iç çatışmaya dönüştürmesi değil, uygun ortak yazı ve plan çerçevesinde muhalefetin yapılabilmesidir. Bunun yolu da yasal zeminlerde yapılacak gösterilerdir, taleplerdir, toplantılardır." sanarak konuştu.

Türkiye'nin ikinci partisinin noktayı geldiği devir "Biz Atatürk'ün partisiyiz." söylediğini özetleyen Kurtulmuş, Cumhuriyet ve Cumhuriyet'in kuruluşunu sahip çıkan ortak partinin cezaevinden atılmış tweetlerle veya yıldırı örgütünün gölgesindeki politika merkezlerinden dile getirilen fikirlerle fevk üstüne üstlük örtüşen adımları atmasının manidar bulunduğunu söyledi.

Kurtulmuş, CHP'nin şimdiye genişliğinde attığı adımların birlik tersi adımları atarak tezkereye "hayır" oyu verdiğini hatırlatarak, "Ne antika ortak tecellidir. Terör örgütünün değişmeyen mercileri bunu dile getirdikten sonradan CHP'nin hakeza ortak mevzuya dönük olması, CHP düşüncesince 'Eyvah, ört ki ölem' diyebilecekleri ortak noktadır. Aynı biçimde Demirtaş'ın cezaevinde geçtiğimiz günlerde 'Hemen sokaklara çıkın, sokaklarda tanıtım gösterisi yaparak hükümeti atmak düşüncesince uğraş edin.' tweetinin elden arkası sıra Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Türkiye'nin ikinci partisinin elden miting kararını ortak iki bugün içinde alması da herhalde akıbet aşama manidardır. Dolayısıyla bu mevzuyu eren milletimizin takdirlerine sunuyoruz. Kim kimle teşrikimesai yapıyor, ne biçimde yapıyorsa bunu doğrusu bariz biçimde yapıyor. Bu iş birliğinin bu genişliğinde belirgin biçimde faş edilmesi, evvel Cumhuriyet Halk Partisi'ni yurtsever oylarıyla destekleyen yurtsever vatandaşlarımız düşüncesince görülmedik gönül belası donör ortak durumdur." ifadelerini kullandı.

CHP'nin uğur boncuğu yazı ve projesi sıfır ortak parti yerinde bulunduğunu anlatım fail Kurtulmuş, söyledikleri hiç şeyin "Recep Tayyip Erdoğan'ı istemiyoruz." bulunduğunu belirtti.

"AK Parti'yi istemiyoruz. Giderse gitsin. Nasıl giderse gitsin.' Çok şükür, orada ortak evre kazandılar. Önceden 'Nasıl giderse gitsin.' diyorlardı, deminden diyorlar ki 'Demokratik yollarla gitsin.' Bunun düşüncesince ortak aşama atmaya himmet ediyorlar. Siyaset, evet, partiler ortada ortak yarışı gerektirir. Siyaset, ortak antagonizm endüstrisi değil, ortak rakiplik alanıdır. Bütün partiler ortaya çıkar, uğraş eder. Milletimiz de bu mücadelede kimin projesini, kimin programını akilane görüyorsa ona dayanaklık kılmak olur. Milletimiz doğrusu gelişigüzel sandıkta hesaplaşıyor. Öyle bulunduğu düşüncesince de kendisiyle, değerleriyle, geçmişiyle, geleceğiyle aşırı ait görmediği CHP'yi gelişigüzel sandıkta utkulu ve gelişigüzel sandıkta Cumhuriyet Halk Partisi'ne sittinsenedir sınırını bildirmiş, ona erk yüzü göstermemiştir. Milletimizin bire ortak feraseti önümüzdeki süreçte de ortaya koyacağı kanaatindeyim ve şayet milletimizden oy alegori yasal yollarla iş başına gelmeyi tecrübe kılmak istiyorlarsa yegâne yolunun da yalnızca 'istemezük' değil, ne istediklerini, nite istediklerini ortaya koymak, şu demek oluyor ki planla, projeyle fiilen milleti kandırma kılmak bulunduğu kanaatindeyim."

Türkiye'nin seçimlerin ikide birde tekrarlandığı, hükümetlerin 17-18 ayda ortak değiştiği, siyasetçi partiler anlaşamadıkları düşüncesince cumhurbaşkanlığı seçimlerinin katı aşırı volta yapıldığı dönemleri aşırı geride bıraktığını kaydeden Kurtulmuş, Türkiye'nin yaşamış bulunduğu aşırı partili siyasetçi dünyadaki bu kusur tecrübelerinden çıkarmış bulunduğu dersle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtiğini anlatım etti.

Kurtulmuş laflarını şöyleki sürdürdü:

"Böylece istikrarı kasılma edecek ortak kararlılığı ortaya koydu. Bundan sonradan da seçimlerin vaktinde yapılan, eskiden yapılan, neyin ne devir yapılacağı başlangıçta anlaşılan bulunan dikkat çekici başlı başlı ortak politik ortamda zımnında bitmeme edecektir. Onun düşüncesince diyoruz, aykırılık gelişigüzel devir miting yaparak 'Erken seçme istiyoruz.' diyebilir. Bu, demokratik hakkıdır fakat Türkiye'de seçimler, 2023 yılının haziran ayında yapılacak ve peşi sıra da 2024 senesinde domestik intihabat yapılarak belediyelerde acemi başkanların seçilmesi sağlanacak. Bu istikamette Türkiye'nin en esas gereksinimlerinden bir tanesi bulunan güvenlik ve istikrarı artık da sürdürmeye kararlıyız. Her bölgede itimatı kökleştirecek adımlarımızı atarak inşallah 2023 seçimlerini Türkiye düşüncesince güle oynaya gerçekleştirecek ve milletin iradesine gelişigüzel daim bu arada başvurma edeceğiz."

Bir matbuat mensubunun, "İstanbul Sözleşmesi'nden çekildik, bunun düşüncesince ortak alternatifiniz mevcut mı?" sorusu dair Kurtulmuş, "İstanbul Sözleşmesi'nin hanıma gönül rahatlığı hızlı ait öngördüğü konuların topu topu şu andaki Türk hususiyet sistemi içinde vardır. Sözleşme doğrusu ortak sözleşme, türel ortak yaptırımı namevcut fakat türel yaptırımları bulunan konular, hükümler vardır. Dolayısıyla kanun itibarıyla hanıma gönül rahatlığı şiddetin önlenmesiyle ait Türkiye, mukteza adımları güncelliyor, hâlâ elleme adımlar da atıyoruz. Kadına gönül rahatlığı şiddet, ciddi ortak adamlık suçudur." ifadelerini kullandı.

Bu ciddi adamlık suçunun en ciddi biçimde cezalandırılması icap ettiğini tamlayan Kurtulmuş, "Bununla ait Türkiye'de, Türk hususiyet sistemi içinde ait müeyyideler vardır. İlgili müeyyidelerin hâlâ çalışan uygulanması lazım. Eğer arttırma türel tedbirlere gerekseme mevcut ise bununla ait tekâlif ortaya çıktığında bunlar konuşulur. Ben kanun alegori hanıma sertlik dair Türkiye'nin hususiyet sisteminin aldığı kadar ehemmiyetli ortak donanıma ehil bulunduğunu görüyorum, biliyorum." sanarak konuştu.

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda Senanur Damgacı'ya bıçak çekip zılgıt ve taşlama fail zanlının videosunu izlediğinde insanoğlunun kanının dondurulmuş bulunduğu dile getiren Kurtulmuş, "Bu genişliğinde adilik, bu genişliğinde şerefsizlik, bu genişliğinde insanoğlu dışılık olmaz. İki hanımefendiye bıçağı sallıyor, az buçuk hâlâ cesurluk etse Allah korusun. Mesela alelacele tutuklandı. Buradan o iddianameyi yazan müddeiumumi hanımefendiye de teşekkürlerimizi, tebriklerimizi ortak defa hâlâ anlatım ediyoruz. Çok belirgin ve aşırı açık. Kadına gönül rahatlığı şiddetin eksiksiz insanlığa gönül rahatlığı meful ortak sertlik olduğunu, orada olayın ferdî olmadığını, eksiksiz savunmasız hanımlara gönül rahatlığı meful ortak kabahat bulunduğunu anlatım fail dobra ortak savca hazırlandı. Böylece hususiyet diline de acemi ortak açılım kazandırdı. Bu mücadeleyi gelişigüzel daim bu arada sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ