USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Türkiye'de iri ortak anlayış devrimi gerçekleşti

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Türkiye'de şişman beraberinde kafa devrimi gerçekleşti. Zihniyet devrimiyle baş başa 'bize yaptırmazlar, kılıç bunları yapamayız' diyerek beraberinde bilinçlilik kalmadı." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Türkiye'de iri ortak anlayış devrimi gerçekleşti
17-11-2022 18:09
Eskişehir

Medeniyet Derneği Eskişehir Temsilciliği ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Medeniyet Kulübü kabilinden ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans Salonu'nda planlı "Türkiye'yi Yarınlara Taşımak" konferansına dahil bulunan Numan Kurtulmuş, burada icra ettiği konuşmada, Türkiye'nin coğrafi konumu, evren üstündeki tesiri sebebi ile yaşanmış bulunan gelişimleri baş döndürücü henüz yakından hisseden devletlerin başlangıcında geldiğini söyledi.

Kurtulmuş, gençlerin çıkarlarını dobra yetiştirmeleri icap ettiğinin altını çizerek, gençlere meydana getirilen yatırımın Türkiye'nin istikbaline envestisman bulunduğunu kaydetti.

Son senelerde dü ehemmiyetli gelişimin halis muhlis krizleri tetikleyen, derinleştiren sebepler şekilde karşılarına çıktığını aktaran Kurtulmuş, şöyleki konuştu:

"Bunlardan bir tanesi tek elbette pandemiyle beraberce karşılaştığımız gelişmelerdir. Hemen doğrudan dünyanın halis muhlis ekonomisini etkiledi, toplumsal yaşantıları değiştirdi. Dünyanın stratejik üniversiteleri doktora ve master programlarında yeni, az buçuk da bundan böyle hibritleşen görgü bilimi bilimi çeşitleriyle gençlerin, öğrencilerin karşısına çıkmaya başladı. Her piyasası etkileyen fakat en baş döndürücü da ilkin mutedil ast dirimlik gruplarını içten etkileyen ortak fakirleşme kararı doğuran pandemi süreciyle erinç karşıya kaldık. Bu süreçte esasta mevcud sorunların, üstü örtülmüş problemlerin üstündeki perdenin de kalktığını ve halis muhlis kişilerin bu gelişimleri ferah ferah gördüğüne tanık olduk. mesela kendisini baş döndürücü mütekâmil zanneden devletlerin telkih bulma, tedbir eylemek ve aşıyı sosyalleştirmek dair veya pandemi nedeniyle hastalıklarla kıtal ika dair ne denli beceriksizlik kaldığını gördük. Dolayısıyla pandemi mevcud problemlerin üstündeki örtüyü kaldırmış ve henüz yakından görülmesine bozukluk olmuştur."

Numan Kurtulmuş, Sovyetler Birliği'nin çözülmesiyle de dünkü ortak evren sisteminin kurulamamasını ortak başka bozukluk şekilde göstererek, "Bu evren sisteminin kurulamaması nedeniyle da dünyanın herhangi ortak durumunda geniş, yaygın, ortak bölümü bölgesel, ortak bölümü toptan etkilere ehil bazı gerilimler, çatışmalar ortaya çıktı. Özellikle ortak tarafında Çin'in, Avrupa'nın, Rusya'nın ve ABD Birleşik Devletleri'nin yer aldığı çoklu çelim mücadelelerinin yer aldığı ortak zamanın içinde elhak girmiştik. Bununla beraberce Rusya-Ukrayna mücadelesi bu mücadelelerin ortaya çıkardığı toptan dengesizlikleri de görülmedik başlıca ortak biçimde artırmış oldu." ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanımız toptan ortak önder şekilde hububat koridorunun açıkça tutulmasını realizasyon etti"

Kurtulmuş, Rusya ve Ukrayna ortada bitmeme fail savaşın Rusya ve Batı ortada geçtiğini bildirdi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşla beraberce nice toptan krizin de çıktığını tamlayan Kurtulmuş, şunları aktardı:

"Rusya-Ukrayna savaşıyla beraberce söz gelişi on seneler süresince konuştuğumuz gıda, erke ve su krizlerinin ne denli ehemmiyetli duruma geldiğini iyice anlamaya başladık. Avrupa iğnenin ucu namına batınca, batmaya başlayınca meselenin farkına vardı. Rusya vanayı kesince ahacık Avrupa bu şita kesinlikle geçirecek onu şimdiden dip arka düşünüyorlar, bunun tedbirlerini almaya çalışıyorlar. Tahıl koridorunu şayet Türkiye açılması düşüncesince dehşet ortak çelim harcama etmemiş olsaydı ihtimal şu anda besin dair yaşanmış bulunan toptan sıkıntıların baş döndürücü henüz ağırbaşlı ortak tabloyla karşılaşacaktık. Gıda krizleri de tek beklemediğimiz ortak çağda kalan ortak özelliği ile ortaya çıktı. Türkiye bu süreçte ilkeli danışmalar ve insanca diplomatlık çerçevesinde Rusya ve Ukrayna ile senkronik şekilde konuşmayı başarabilen, aralarındaki farklılıkları etüt etmelerine kez fotoğraf bazı sözlerin sahibi bulunan ortak diyar olarak, Cumhurbaşkanımız da toptan ortak önder şekilde hububat koridorunun açıkça tutulmasını realizasyon etmiş oldu. Bunun inşallah evren piyasalarında henüz ortak tomar kıtlık ve kıtlığın ortaya çıkmasını önleyecek ortak besin arzı krizine dönmemesi düşüncesince de Türkiye elinden geleni yapıyor. Dikkat ederseniz kesildiği anda gine görüşmeleri Türkiye başlatarak gıdanın ortak biçimde evren piyasalarına gitmesinin önü açılmış oldu."

Kurtulmuş, vekalet savaşlarını da adamlık dışı ve ahlaki sıfır ortak harp çeşidi şekilde tanımladı.

İstanbul'daki yıldırı saldırısıyla ait de mütekellim Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

"O bombayı patlatan yalnızca o adamlık düşmanı, o canavar, o katil değil veya onun arkasındaki yıldırı grupları, onun arkasındaki yıldırı elemanları değil. Bu yıldırı gruplarını besleyen, büyüten, bunları ortak biçimde özlük işlerini yürütme etmeleri düşüncesince heveslendirme eden, duyu desteği veren, geçmiş hizmet dayanak veren, siyasal dayanak veren, tabanca desteği verenler kimlerdir? Esas vekalet savaşlarının sahibi bulunan unsurlar dünyanın herhangi ortak yerindeki bu yıldırı saldırılarının arkasındaki güçlerdir. Afrika'da sağlıksız bardak bembeyaz suyu olmayan, sağlıksız sunum şart ekmeği sıfır şahıslara teşkilat kurdurup, ismi da Boko Haram, önceki buyruğu 'Oku, Rabbinin ismiyle oku' bulunan İslam dininin personelleri ortada 'Eğitim haramdır' diyerek ortak teşkilat kurduruyorlar, Boko Haram 'eğitim haram' demek, bu örgütün eline de on binlerce dolarlık tabanca veriyorlar ve Afrika'daki zavallı şahıslara yaşamı ters ediyorlar. Niçin? Afrika'da özlük parselasyonlarındaki güçlerini arttırabilmek için. Gelin Orta Doğu'ya... 'DEAŞ' diyerek ortak teşkilat vardı. Nerede demin DEAŞ? Kullandılar ortak kenara çektiler. Başka bölgelere ihtimal gönderdiler. DEAŞ'ın üstünden Suriye'yi, Irak'ı baştan tasarım ettiler."

"Uluslararası barhana meselesi yalnızca ortak sonuçtur"

Numan Kurtulmuş, Batıda İslam düşmanlığının arttığı ortak siyasa zemini oluştuğunu söyledi.

Göç ve muhacir mevzusuna da yer veren Kurtulmuş, "Dünyadaki barhana ve muhacir meselesi halis muhlis devletleri doğrudan yalnızca ait ilkin barhana rotalarının üstünde bulunan Türkiye denli devletleri henüz ortak tomar ilgilendiren, kısaca 5 milyon yabancıya ev sahipliği karşılayıcı ortak ülkeyiz. İnşallah en endamsız sürede Suriyeliler, ahacık 500 kesir bini memleketlerine gitti, inşallah arka dönüşleri sağlanacaktır. Bunlar da orada sakıncasız yerler oluşturuldukça yerlerine gideceklerdir. Burada ilkin üstünde durmamız müstelzim derece şudur, garp ülkeleriyle bizim ortak biçimde barhana dair ortak düşün ayrılığımız var. Biz bu arsıulusal barhana meselesini ortak faktör şekilde ele almıyoruz. Uluslararası barhana meselesi yalnızca ortak sonuçtur." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, hayattaki sorunlara hal üretemeyen arsıulusal kuruluşları da eleştirerek, şöyleki konuştu:

"Dünyadaki halis muhlis bu büyüklenme ve kurumlar İkinci Dünya Savaşı'nın içinde oluşuk galip devletlerin tahakkümünü yükseltmek düşüncesince tasarlanmış, onun düşüncesince orada Güvenlik Konseyi var. Niye Afrika'nın ülkeleri, niçin Türkiye, niçin Asya'nın ülkeleri, niçin Orta Amerika'nın devletleri oralarda yok? Diyoruz ya 'dünya beşten büyüktür', onun düşüncesince söylüyoruz. Beş kıta ülkenin söylediği lafla 195 ülkenin söylediği yalan değil mi? Onlar da egemen, denktaş milletler, ülkeler değiller mi? Ama anca ortak manzume müesses ki ahacık Rusya, işgal, munzam her neyse ne derseniz deyin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne gidiyor, Rusya'ya erinç kesinlikle değişmeyen alacaksınız? Zaten kendisi orada veto ediyor. İsrail, Filistin ülkelerini dağıtma ediyor, nehiy ediyor, onlarca değişmeyen çıkıyor fakat ortak biçimde İsrail'i durduracak tek nesne yapamıyorsunuz zira ABD veto ediyor."

"Türkiye'de iri ortak anlayış devrimi gerçekleşti"

Türkiye'yi yarınlara taşıyacaklarını tamlayan Kurtulmuş, dünyayı da yarınlara taşıyacaklarını söyledi.

Karşılıklı isteme ve müzakerelerle hakkaniyetli ve adaletle ortak biçimde sorunları çözmeyi esasi meydan ortak evren sisteminin oluşması icap ettiğini aktaran Kurtulmuş, "Türkiye'de iri ortak anlayış devrimi gerçekleşti. Zihniyet devrimiyle beraberce 'bize yaptırmazlar, kılıç bunları yapamayız' diyerek ortak nesne kalmadı. Türkiye'de Allah'a baş döndürücü şükür gençlerimiz bundan böyle herhangi ortak bölgede rakiplik edebileceğini, herhangi ortak bölgede Türkiye'nin yapabilme gücünün bulunduğunu görüyorlar ve bu istikamette yürüyoruz." dedi.

Numan Kurtulmuş, defans sanayisi dalında ehemmiyetli işlerin yapıldığını ve Türkiye'nin özlük sistemlerini de üreteceğini dile getirdi.

KKTC mevzusuna da yer veren Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"Yine başlamış birileri, 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türk Devletleri Teşkilatı konseyine unsur olursa kılıç de F-16'ları size vermeyiz senatoda buna erinç kıtal ederiz, kılıç zira Kıbrıs diyince Rumları tanıyoruz.' Kusura bakmayın o edvar geride kaldı. Artık, 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'miz diyerek ortak devletimiz mevcut ve bu mutluluk eninde böylelikle dünyanın nice devleti kabilinden tanınacak ve arsıulusal bölgede etkili ortak mutluluk şekilde yerini alacak. Şimdi şayet bu anlayış devrimi gerçekleşmeseydi, vesayetlerle ortak biçimde Türkiye hala savaş etmeye bitmeme etseydi, hala Türkiye'nin herhangi ortak gelişmesinde hala köşede bekliyorlar çelme leffetmek düşüncesince herhangi ortak muhtelif fırsatı kolluyorlar, onu da söyleyeyim duyurulmayan kapaklı bütünü tükenmiş de değil. Eğer onların bu icra ettikleri ortak biçimde önlenmemiş olsaydı bunların hiçbirisi gerçekleşmezdi."

Programda AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Medeniyet Derneği Eskişehir Temsilcisi Hasan Öztürk, ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Demiral da birer musahabe yaptı.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ile AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan'ın da anık bulunmuş yer aldığı programın böylelikle Kurtulmuş'a bağış sunma edildi.

Daha sonraları Kurtulmuş ve beraberindekiler, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde vatandaşlarla ortak araya gelerek, geveze etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ