USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Ukrayna-Rusya krizinde bir tane defa müzakere

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Ukrayna-Rusya krizinde birlikte tane yol, Ukrayna ve Rusya'nın birlikte araştırma masası çevresinde birlikte araya getirilerek meseleye bambaşka güçlerin karışmasını önlemek." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Ukrayna-Rusya krizinde bir tane defa müzakere
28-01-2022 14:20
Sakarya

Adapazarı ilçesindeki ortak restoranda AK Parti Sakarya İl Başkanlığınca planlı "Basın Buluşması"na dahil bulunan Kurtulmuş, etraflı dünyayı ilişik ortak krizle gönül rahatlığı karşıya olunduğunu belirterek Rusya ve Ukrayna meydanda bitmeme fail krizin anbean ayrımlı bölgelere evrilme potansiyelini taşıdığını söyledi. Kurtulmuş, akıbet gelişmelerin, yalnızca 2 diyar arasındaki maslahat olmanın ötesinde evren sisteminin, hayattaki kuvvet mücadelelerinin geldiği yeri göstermesi itibarıyla ehemmiyetli olduğuna dikkati çekti. Son zamanlarda vekalet savaşları ve tecim savaşları kavramlarının ön plana çıktığına ayraç fail Kurtulmuş, dünyada aşkın gerilimli ortak süreçten geçildiğini, bu gerginlik ve arbede ortamının derinliğine seneler sürebileceğini anlattı.

"Bizi ilişik tarafı ise elden hoppadak dünyanın etraflı diyalekt gerginlik merkezlerinin ortasında bulunan diyar Türkiye'dir." diyen Kurtulmuş, dünyada yaşanmış bulunan gerilimlerden ve çatışmalardan bahsetti. Türkiye'nin hayattaki önemine yer veren Kurtulmuş, "Hangi gerilimleri ele alırsanız alın, bunların ılımlı noktasında mevcut diyar Türkiye'dir. Bu alanlarda ortaya çıkma en küçük gerilimin, en küçük ortak çatışmanın direkt doğruya Türkiye'yi etkilemesi akıbet etap doğaldır. 'Bu gerilimlerin hiçbiri bizi ilgilendirmiyor.' niteleyerek ortak kenara bırakamayız. Tabiri caizse bunların bütünü komşularımızda ortaya çıkan gerginlik ve çatışmalardır. Bunun düşüncesince de Türkiye'nin akıbet etap güçlü, akıbet etap ayık ortak biçimde bu süreçlerde titiz olma mecburiyeti vardır." niteleyerek konuştu.

"Bu hadisat Türkiye'nin önemini ortak kere hâlâ ortaya çıkarıyor"

Türkiye'nin, hayattaki etraflı gerilimlerin araştırma kanalıyla çözülmesinden yana bulunduğunu vurgulayan Kurtulmuş, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Ukrayna-Rusya krizinde de yegâne yol, Ukrayna ve Rusya'nın ortak araştırma masası çevresinde ortak araya getirilerek meseleye bambaşka güçlerin karışmasını mâni kalmak ve böylelikle meselenin müzakereyle barışla ve doğruluk çerçevesi içinde çözülmesini gerçekleştirme etmektir. Bunu yapabilecek bölgedeki ve hayattaki yegâne diyar Türkiye'dir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki, sulh yönündeki inisiyatifini aşkın bariz ortak biçimde evren kamuoyuyla paylaştığını biliyoruz. Yapmış bulunduğu çağrıya da Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin, olimpiyatlardan sonra, açılıştan ahir günlerde Türkiye'ye gelmiş şekilde ortak araştırma yapabileceğini tabir etmiştir. Cumhurbaşkanı'mızın 'Barışı sağlayalım, araştırma yöntemini açalım, diplomasiyi çalıştıralım.' çağrısı, muhataplarından karşılık bulmaya başlamıştır. umut ederiz ki en çelimsiz sürede, hassaten akıbet günlerde akıbet etap aşkın ortak askeri hareketliliğin gözlemlendiği bölgede, ortak arbede ortamına girilmeden dü diyar meydanda hakkıyla doğruluk temelinde ortak sulh sağlanmış olur. Böylece hassaten Doğu Avrupa, Karadeniz iktisap etmek kabil elden hoppadak etraflı bölgemizin üzerinde dolaşan bu sıkıntı ortak biçimde giderilmiş edilmiş olur. Böylece evren barışına yardım elde etmiş oluruz."

Kurtulmuş, bu olayların ayrımsız sürede Türkiye'nin de önemini ortak kere hâlâ ortaya çıkardığını dile getirerek "Türkiye hem bölgesinin çelimli ortak ülkesi hem de dünyada barışa ve hakkaniyete verdiği ehemmiyet ve toy hakkaniyetli ortak global sistemin kurulması yönündeki çabaları zımnında evren devletleri meydanda bu yolda akıntı edebilecek ve el sağlayabilecek ehemmiyetli ortak diyar adına meydanda duruyor. umut ederim ki bu barışın sağlanması anlamında de Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ve Türkiye'nin ehemmiyetli katkıları, ehemmiyetli görevi olur. En çelimsiz müddet içinde bu maslahat evren gündeminden kovulmuş olur." dedi.

"O çağda yaşananlar karaca eyyam adına hatırlanıyor"

Necip Hablemitoğlu suikastının acımasız zanlılarından al bültenle aranan Nuri Gökhan Bozkır'ın MİT kabilinden taşınmazlar dışından Türkiye'ye getirilerek Emniyet'e tasdik edilmesine de yer veren Kurtulmuş, o zamanın karaca eyyam adına hatırlandığını belirtti. O devre yaşanmış bulunan vakalara yer veren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin önceki dönemlerindeki faili bilinmeyen cinayetleri, yalnızca birtakım kullanmakta olanları ortadan dağıtmak düşüncesince değil, Türkiye'yi durağan bir duruma getirerek, zat içinde sorunlu bir duruma getirerek Türkiye'yi ortak nevi terörün bambaşka ortak türüyle sunmak ve Türkiye'nin faili bilinmeyen cinayetler üstünden buz pateni yapmasını iletmek içindi. Türkiye ortak devre az hâlâ biraz günde ortak uyandığımızda faili bilinmeyen cinayetlerle sarsılıyor ve onun arkasındaki esas niyetleri ve esas failleri ortaya çıkaramamanın da ayrımsız sürede siyasal ızdırabını yaşıyordu. Bu açıdan rahmetlik Hablemitoğlu cinayetiyle alakalı etraflı gerçeklerin aydınlatılmasını beklenti ediyoruz. Henüz yayınlayamadığı ortak kitabından çevre maatteessüf faili bilinmeyen adam öldürmeye kurban gittiği belli Hablemitoğlu suikastının gerisinde kim, kimler, ne niyetle ne iç ve aut bağlantılarla vardır? Bunların ortaya çıkarılması, yalnızca ortak dosyanın teferruatının aydınlatılması anlamına gelmez. Hablemitoğlu ve gayrı faili bilinmeyen cinayetlerin aydınlatılması, Türkiye'nin ayrımsız sürede geleceğinin de aydınlatılması anlamına gelir. AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren demokratikleşme süreçlerinin en ehemmiyetli araçlarından bir tanesi adına görmüş bulunduğu faali bilinmeyen cinayetlerin aydınlatılması, Türkiye'nin hem demokrasisinin pekişmesi hem de Türkiye'nin geleceğinin aydınlatılması itibarıyla ehemmiyetli ortak adımdır. umut ederiz ki Hablemitoğlu suikastıyla baş başa gayrı etraflı faili bilinmeyen cinayetler de birer birer, gölgede kalanların bütünü aydınlatılır ve Türkiye hem ortak dönemle alakalı hesaplaşmasını yapmış kabil hem de bundan ahir zamanlarda ortak hâlâ on paralık kimsenin faili bilinmeyen cinayetlere teşebbüs edemeyeceği demokratik ortak ortamı kurmuş olur. Bu açıdan Hablemitoğlu suikastı zanlısının Türkiye'ye getirilmesi, bu anlamdaki ümitlerimizi de esasen yeşertmiş ve inşallah bu atılacak adımların da Türkiye'nin geleceği itibarıyla faydalı olacağına müteallik kanaatlerimiz pekişmiştir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ