USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım: Ekonomimizin temelleri sağlam

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Son senelerde yaşanmış olan döviz kurundaki tartım bozukluğunu müşterek tarafa bırakırsak ekonomimizin temelleri sağlam. Onu da arama dibine alıyoruz." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım: Ekonomimizin temelleri sağlam
09-01-2022 01:02
Antalya

Yıldırım, Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki müşterek otelde meydana gelen AK Parti Ankara İl Başkanlığı İstişare Kampı'nda icra ettiği konuşmada, seçimlerin 2023'ün Haziran'ında yapılacağını belirterek organizasyon üyelerinin seçime müheyya olmalarını istedi.

Muhalefetin er intihap talebinde bulunduğunu tabir fail Yıldırım, "'Umut, fakirin ekmeğidir.' derler. Tabii ki intihap isteyecekler, bunu da natürel istikbal etmek lazım. 15 ab mindere çıkmışlar, yenilmişler. 16. kat de çıkacaklar, gene yenilecekler." dedi.

AK Parti'yi 2023 ve 2024'te zaferle taçlandıracak heyecanı organizasyon üyelerinde gördüğünü dile getiren Yıldırım, kadın, gençlik, topu topu organizasyon üyelerine güvendiklerini aktardı. AK Parti'nin 20 senedir iri engelleri aşa aşa bugünlere geldiğini kail Yıldırım, "Tabiri caizse iblis taşlamaktan iş hazırlamaya az imdi devir bulamadık. Arta küsurat yıllarda da ülkemizin 50 yıllık, 70 salname biriken işlerini yapa yapa bugünlere geldik." niteleyerek konuştu.

Türkiye'nin eskiden yaşamış bulunduğu sıkıntıları bugünün neslinin baş döndürücü dobra bilmediğini dile getiren Yıldırım, AK Parti ile doğan evlatların genel ağ evladı olduğunu, yaşama ve siyasete boşluk açılarının da ayrımlı bulunduğunu anlattı.

"Delikli çıpa buluş oldu, yiğitlik bozuldu"

2023'te 3 kuşağın müşterek arada değişmeyen vereceği müşterek seçimin yaşanacağını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

"2019 domestik seçiminde müşterek nebze sayısal siyaset, içtimai ağlar üstünde meydana getirilen politika deneyim edildi. Bu politika benzeti meydana getirecek olursak kevgir çıpa buluş oldu, yiğitlik bozuldu. Sosyal ağlarda atış serbest. Söylediğiniz şeyin esas olmasının hiçbir önemi yok. Bu içtimai ağlarda, mevhum alemlerde meydana getirilen siyasette ağız ağıza yalanı civar ilkin kail kazanıyor. Benzetme meydana getirecek olursa yalanı kail dağlar aşıyor, hakikatı anlatmaya bitmeme fail düzlem yolda şaşıyor."

2023'teki seçimde oy kullanacak gençlerin AK Parti haricinde müşterek kudret görmediğini ve esbak dönemle mukayese yapamadıklarını vurgulayan Yıldırım, Türkiye'nin 1950'li zamanlardan buyana yaşamış bulunduğu sıkıntılara ayraç etti. Türkiye'nin vasilik odakları dolayısıyla darbelerle güzeşte müşterek proses yaşadığını aktaran Yıldırım, ortak yönetim hükûmeti dönemlerinde aylarca cumhur reisi seçilemediğini belirtti.

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal devrinde Türkiye'nin dünyaya açılmaya başladığını dile getiren Yıldırım, Özal'ın enfrastrüktür projelerini yaşama geçirdiğini anlattı. Ancak Özal sürecinin de baş döndürücü levent boylu sürmediğini aktaran Yıldırım, 1990'lı yıllarda koalisyonların baştan yaşandığını, iktidarların ömrünün sayı farkı 1,5 yıl, bakanların ömrünün de 8 ay bulunduğunu söyledi.

Parlamenter sistemde ayrımsız partiden olmalarına karşın cumhur reisi ile başbakanın devir kurnaz arbede yaşadıkları dönemlerin bulunduğunu anımsatan Yıldırım, cumhur reisi ile başbakanın yetkilerinin çatıştığı müşterek manzume ile ülkenin yönetilmeye çalışıldığını tabir etti.

20 sene ilkin ise AK Parti iktidarının biricik başına iktidara geldiğini hatırlatan Yıldırım, bu süreçte de vasilik odakları ile uğraş edildiğini, muhtelif engellerle karşılaşıldığını kaydetti. e-Muhtıra, parti yama davası, Gezi olayları, 17-25 Aralık ve sonuç namına 15 Temmuz vuruş girişimi ile huzur karşıya kaldıklarını özetleyen Yıldırım, "15 Temmuz, vasilik odaklarına Türkiye'de en kaba tokadın vurulmuş bulunduğu tarihtir. O şeb bu eren kavim liderinin çağrısıyla meydanları doldurdu yediden yetmişe, ülkesine, bayrağına, ezanına erbap çıktı. Halkın ve hakkın gücü tankın enerjisini yendi. Bu ne oldu, liderine inandı, hükümetine güvendi. Herkes o güneş meydanlardaydı." niteleyerek konuştu.

Ekonomiye müteveccih saldırılar

Darbe girişiminden sonraları da fenalık güçlerin, iç ve aut odakların yersiz durmadığını aktaran Yıldırım, Türkiye'nin branşında tedricen çelim kazanmasından huzursuz olanların ekonomiye müteveccih oyunlar oynamaya başladığını belirtti. 2018'den sonraları da iri müşterek hamle ile huzur karşıya kalındığını dile getiren Yıldırım, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Hala da ekonomiye müteveccih bu tehditler, saldırılar bitmeme edecek. Bitmez. Biz emekli müşterek coğrafyadayız, mühim namına pozisyon namına etraflı dünyanın gözünün üstünde bulunduğu coğrafya. Bulunduğumuz yer, o derece ehemmiyetli ki gün süresince baş döndürücü ehemmiyetli oldu. Her çağda ehemmiyetli oldu. Medeniyetlerin başladığı, bitmeme ettiği, doğudan batıya batıdan doğuya göçlerin bulunduğu güzergahtayız. Bu coğrafya bizim kaderimiz. Doğrusu ayakta ara vermek düşüncesince çelimli olmaya mecburuz."

Yıldırım, Türkiye'nin güneyinde müşterek yıldırı örgütü oluşturulmak istendiğini, buna cevap da Fırat, Zeytindalı ve Barış Pınarı harekatlarını başlattıklarını ve değerli operasyonlar yardımıyla bölen yıldırı örgütün, arkadaş denli hasıl ülkelerin emellerine ulaşamadıklarını tabir etti. Bu projelerin bitmediğini, rastgele devir Türkiye'ye müteveccih projelerin olacağını aktaran Yıldırım, bugün Kazakistan'da yaşanmış olan olayların da ayrımlı olmadığını kaydetti. Türkiye'nin biricik gayesinin ezilen, horlanan, arka küsurat milletlere koyun açmak, onların huzura kavuşmasını sağlamak, öz devletleri, devletlerinde ari ve mutlak yaşamalarına arkalamak bulunduğunu dile getiren Yıldırım, bu doğrultuda çalışmaya bitmeme edeceklerini bildirdi.

Türkiye'nin mütekâmil altyapısı ile Avrupa'da 5. tam geldiğini tamlayan Yıldırım, bunların sonuç 20 yılda yapıldığını söyledi. Ekonomik bölgede da Türkiye'nin imdi müşterek tomar istihdam, yatırım, üretim, kalkınma ve nema modeli üstünde ilerlediğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Son yıllarda yaşanmış olan döviz kurundaki dizem bozukluğunu müşterek tarafa bırakırsak ekonomimizin temelleri sağlam. Onu da arama dibine alıyoruz. Zorluklarımız tabii ki var, bunun farkındayız, bunları görmezden gelmiyoruz, ilişkin üstünde gidiyoruz ve bu zorlukları da inşallah aşacağız, aşıyoruz. Burada hiçbir kimsenin tereddüdü olmasın, milletimiz şen olsun."

"2023 yapılmaksızın 2024 olmaz"

Genel Başkanvekili Yıldırım, 2023 ve 2024'te gerçekleştirilecek seçimlerin Türkiye'nin geleceği açısından ehemmiyetli bulunduğunu belirtti. İki seçimin de ayrı düşünülemeyeceğini tabir fail Yıldırım, "2023 yapılmaksızın 2024 olmaz. O biçimde ilkin 2023'e hazırlanacağız. Belediye başkanlarımız, ilçelerimiz beldelerimiz köylerimiz mahallelerimiz etraflı yoğunluğumuzu 2023'e ayıracağız. Çünkü 2023'ü halledersek 2024 imdi havadan olur, 2023 eğer olmazsa 2024 imdi havadan olmuyor." niteleyerek konuştu.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı üstün dereceli oyla yeni baştan Cumhurbaşkanı seçilmesi dair organizasyon üyelerine çağrıda bulundu. AK Parti'nin daima kendini geliştiren müşterek parti bulunduğunu özetleyen Yıldırım, 20 senedir bariz ara müşterek numara parti bulunduğunu anlattı. Eski çağda müşterek insana söylenen sözün 6 insana ulaştığını, deminden ise içtimai iletişim araçları kanalıyla müşterek paylaşımın ayrımsız anda 6 bin kişiyi etkilediğini bildiren Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal ağlar, politik faaliyetlerde önemli. Zorluğumuz, tığ ilkelere erbap partiyiz, baştan sona doğruları kail partiyiz, yapacaklarımızı söyleriz, yapamayacaklarımızın sözünü vermeyiz lakin içtimai ağlarda hakeza müşterek prensip yok. Delikli çıpa çıktı, yiğitlik bozuldu. Böyle müşterek içtimai ot bulunmayan sayamayız. Sosyal ağlar bu seçimin en ehemmiyetli belirleyicisidir. Burada bu ağları yasaklamakla filan olmaz. Aynı araçları imdi çalışan ve tarihi da enerji hızıyla kullanarak öne geçeceğiz. İlk kail kazanıyor. Arkasından mevrut ayrımsız etkiyi sağlayamıyor. Gündemi oluşturmaktan bahsediyorum. Oluşturulan müşterek gündemin arkasına takılmaktan bahsetmiyorum. Bazı düşünürler üdeba içtimai ağlar üstünden meydana getirilen kampanyaları 'yalanın siyaseti' niteleyerek tanımlıyorlar. Etkisi baş döndürücü endamsız devam ediyor lakin kesiksiz tesiri de var."

İlkelerden ödün vermeden içtimai medyanın en çalışan biçimde kullanılması çağrısında mevcut Yıldırım, gençleri en iri kaynakları namına gördü. Yüz yüze, gönül, çıkmaz siyasetini de sürdüreceklerini tamlayan Yıldırım, dü stratejiyi de birleştirerek imdi iri müşterek görevdaşlık oluşturacaklarını bildirdi.

AK Parti'nin 13 milyon üyeye erbap bulunduğunu dile getiren Yıldırım, rastgele müşterek üyenin minimum müşterek kişiyi sandığa götürmesi tavsiyesinde bulundu.

Türkiye'nin üçüncü iri partisinin kararsızlar bulunduğunu tabir fail Yıldırım, "Kararsızlar da 'İktidardan kopmadım lakin kudret partisinin gidişatına bakacağım.' diyor. Bu mesajı dobra algılamamız lazım." dedi.

Yıldırım, yaşlıların tecrübesi, gençlerin enerjisi ile Türkiye'nin geleceğini nesir etmeye bitmeme edeceklerini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ