USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım: Helallik 2023'te sandıkta verilecek

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" açıklamasına ilişkin, "Tamam, verdik fakat bizim helallik vermemiz yetmez, 2023'te helallik sandıkta verilecek. Sandık helal edecek." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım: Helallik 2023'te sandıkta verilecek
20-11-2021 22:49
Gümüşhane

Yıldırım, partisinin Gümüşhane Kültür Merkezi'nde planlı İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda meydana getirdiği konuşmada, kentin dağları, gölleri ve ovaları ile baş döndürücü elleme tabiata eş olduğunu, kendilerinin de bu güzelliklere tüneller ve metodlar arttırma ederek erişen, erişilebilen ve erişilen ortak toprak biçimine getirdiklerini söyledi.

AK Parti'nin 20 salname politik geçmişi bulunduğunu anımsatan Yıldırım, "20 sene arada ortak baş döndürücü derinliğine ortak müddet arada ortak de baş döndürücü çelimsiz ortak süre. Dönüp baktığımızda, 'Ne tez geçmiş?' diyoruz. Hamdolsun yılları 'lay loy' ile geçirmedik, kesintisiz fiilen liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile bu arada doğudan batıya, kuzeyden güneye, yurdumuzun gelişigüzel köşesini cennete çevirerek bugünlere geldik." niteleyerek konuştu.

Yıldırım, 15 Temmuz 2016'da FETÖ'nün vuruş girişiminden sonraları yaşanmış olan sürece bağlı şu değerlendirmede bulundu:

"İşte o geceden sonra, 'Artık tek bilinçlilik eskisi kabil olmayacak' dedik ve 100 yılı hayli süreden bu yana baştan sona gelişmemizi, ilerlememizi geciktiren bu vasilik sistemine ortak kâr özgülemek icap ettiğini yaşayarak gördük ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en şişman reformunu gerçekleştirdik. Silahlı Kuvvetler reformu bunların başlangıcında geliyor. Bu düzelti bizlere neyi sağladı? Darbeden çıkmak ortak ordu, üstünden hâlâ 1,5 sene geçmeden güneyimizde oluşturulmaya çalışılmış olan yıldırı devletine dirlik harekât gerçekleştirdi, Fırat Kalkanı Operasyonu'nu gerçekleştirdi. 'Bu Silahlı Kuvvetler bundan sonraları belini doğrultamaz' dedikleri çabucak en kandırıcı operasyonu gerçekleştirdik. Birkaç ay sonraları Zeytin Dalı Operasyonu'nu gerçekleştirdik ve Fırat'ın batısını ağız ağıza yıldırı yuvalarından temizledik. Daha sonraları Cumhurbaşkanımızın zamanında Barış Pınarı Harekatı ile Fırat'ın doğusunu itimat dibine aldık."

"Tayyip Erdoğan gitsin." niteleyerek daima içeride ve dışarıda konuşanları gördüklerini, bunu baş döndürücü elleme buyurmak icap ettiğini dile getiren Yıldırım, şöyleki bitmeme etti:

"Bunun nedeni açıktır. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan bölgede, Türkiye'de mevcut yer aldığı müddetçe emperyal güçler amaçlarına erişemiyorlar, oyunları bozuluyor. Aslında onların, iktidarın ki olduğuyla baş döndürücü ortak tomar ilgileri yok. Onların ilgileri, onlara editör olacak bazıları lazım. Arkalarından yürüyecek, onlar konuştuktan sonraları konuşacak, pasif fiil fiil ortak yönetici, pasif fiil fiil ortak iktidara hevesleniyorlar. Bunu istiyorlar. Türkiye, bu millet, bu gençler, hakeza ortak şeye müsaade verir mi? Verir misiniz? Artık Türkiye, emektar Türkiye değil. Birleşmiş Milletler kürsüsünden global haksızlıkları, global adaletsizliği dünyaya haykıran ortak Türkiye var, ortak şef var."

"Bu Türkiye'yi hazmedemeyenlerin bulunduğunu biliyoruz"

Yıldırım, 20 senedir bölgedeki hedefleri ve oyunları bozulan global emperyal güçlerin çağ umutlarının içerden ve dışardan az buçuk hâlâ kalık kabil göründüğüne ayraç ederek, "Pandemi dönemini kullanarak, halis muhlis dünyanın süresince bulunmuş yer aldığı belirsizliği kullanarak, 'Türkiye'de acep dünkü ortak dengesiz çevrim başlatabilir miyiz?' niteleyerek ortak hız süresince politik muhaliflerimizin ittifakla beraberce akım ettiğini görüyoruz. Normal koşullarda birbirine esenleme vermeyecek olanların saf kolalama gitmesinin gerisinde ne işe yaradığını bizim milletimiz baş döndürücü elleme biliyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en şişman problemininin yıldırı bulunduğunun altını çizen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bir ilimizden ortak ilimize gidemezdik. Ben Erzincan milletvekiliyim. 2007'den sonraları ilçelerimizden birine gideceğim, jandarma komutanı bana sıkılarak, hakeza huzursuz ortak şekilde, 'Efendim gitmesek elleme olur.' Niye? 'E yıldırı tehdidi var, asayiş problemi var.' Kardeşim benim gitmeyeceğim yere vatandaşa kesinlikle 'Sen oraya gideceksin' diyeceğiz, olabilir mu anca şey? 'Hadi ego gidiyorum, istersen sen gelme' diyorum. Bugün elhamdülillah yurdun gelişigüzel köşesine gidebiliyor muyuz? Her yerde bayrağımız dalgalanıyor mu? Her yerde ocağımız tütüyor mu? Bırakın 780 bin kilometrekare topraklarımızda, halis muhlis sınırlarımızın ötesinde bayrağımız dalgalanıyor mu? Askerimiz güvenliğimizi sağlamaktadır mu? İşte bu Türkiye'yi hazmedemeyenlerin bulunduğunu biliyoruz. Onları da huzursuz etmeye bitmeme edeceğiz. Sizlerle yapacağız bunları."

Binali Yıldırım, 15 Temmuz vuruş girişiminin Türkiye'ye kazandırdığı en ehemmiyetli işlerden birinin de defans sanayisindeki atak olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'nin bundan sonraları özlük tankını, topunu, tüfeğini, helikopterini, uydusunu, yerel ve ulusal otomobilini, harp gemisini yaptığını, ortak iki sene bünyesinde de özlük harp uçağını yapacağını belirtti.

Türkiye'nin yerel ve ulusal istihsal hamlesi hasebiyle gaye iklim bulunduğunu özetleyen Yıldırım, "Eğer bunlara karışmazsanız, 'Baş üstüne' derseniz, ne verirlerse onunla yetinseniz kimesne size ortak bilinçlilik demez fakat tığ buna razı olabilir muyuz, bu kavim buna razı olabilir mu? Türkiye, çabucak Türkiye'den ibaret değil gençler. Türkiye çağ çevresinde 1,5 bilyon nüfus, 30 trilyon dolar ulusal gelire eş ve baş döndürücü şişman ortak coğrafyaya seslenme ediyor. Bizim tarihten mevrut ortak sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğun gereğini namına getirmenin gerçek yolu da yalçın ara özgülemek ve 2023'e tehlikesiz adımlarla yürümek." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'na helalleşme tepkisi

Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" açıklamasına bağlı de şu görüşlerini paylaştı:

"Ana ihtilaf partisi umumi başkanı helallik istiyor. Helallik verelim gitsin. Demek ki gitmeye değişmeyen verdi, hayır olsun, gitsin. Bizim milletimiz cömerttir, helallik isteyene helalliğini verir. Demek ki bundan sonraları '15 kez seçime girdim, ortak kâr alamadım, meydana getirecek ortak bilinçlilik kalmadı helallik istiyorum' diyor. Ne diyelim, helalliğimizi verelim mi? Tamam, verdik fakat bizim helallik vermemiz yetmez, 2023'te helallik sandıkta verilecek. Sandık helal edecek. Sandığa bu arada gideceğiz ve boyumuzun ölçüsünü alacağız."

Dünyayı tesiri dibine düzlük koronavirüs salgınıyla mücadelede Türkiye'nin kandırıcı imtihan verdiğini, bu süreci evren devletleri süresince minimum hasarla atlatmayı başaran iklim bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, "En güç bilinçlilik belirsizliktir. Dünyayı bu duruma getiren, global ekonomiyi bu duruma getiren de belirsizliğin ta kendisidir. Bu belirsizliğe karşın işi en geniş hasarla atlatan devletlerin başlangıcında Türkiye var." niteleyerek konuştu.

Yıldırım, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) çeşidinden Afrika'da kullanılmak kıl payı 2,5 milyon düze Kovid-19 aşısı bağışlandığını anımsatarak, Türk aşısının da devreye girmesiyle Afrika'da aşılamanın ehemmiyetli seviyede artacağını anlatım etti.

Partililere de davet cihazı karşıcı Yıldırım, 2023'te yapılacak intihabat düşüncesince bütünlük ve el birliği bünyesinde baş döndürücü düzen bağı ortak halde çalışmalarını istedi.

"Sorunlara bigane olmadık bugüne kadar"

Programı kapsamında Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasını da görüşme fail Yıldırım, iş dünyasının dava ve taleplerini dinledi.

Binali Yıldırım, burada meydana getirdiği konuşmada, müstevli hasebiyle dünyada tedbir zincirinde arıza bulunduğunu ve arzı karşılayacak derece para ve işlev üretimi yapılamadığını aktardı.

Arz açığının oluşmasının eder istikrarını zedelediğine dikkati çekici Yıldırım, "Bugün yaşadığımız odur. Buna bitkisel arz yağı fiyatlarındaki arka arkaya revan yükselmeyi katarsanız natürel gazda, şu anda Avrupa devletleri natürel safi taş yağı lambası ve petrole destekleme yapmıyorlar, ne geliyorsa yansıtıyorlar fakat tığ çabucak yüzdelik 20'sini vatandaştan alıyoruz, gayrı yüzdelik 80'ini Hazine'den karşılıyoruz. Bunun oluşturduğu bedeli siz kestirim edin. Ciddi ortak bâtın destektir." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, şöyleki bitmeme etti:

"Tabii ki bambaşka bölgelerde da avlu pahalılığı, başta besin kaynaklı, ev kiralarına yönelik, gayrı esas ihtiyaçlara müteveccih eder artışlarının da vatandaşlarımızı minimum etkileyecek halde tedbirlerimizi de devreye alıyoruz. Pandemi sürecinde ayrışık adlarla bu destek sunar yapıldı. Şimdi ahacık minimal ücretti, gayrı ihtiyaçlardı, bunları da önümüzdeki çelimsiz devirde hükümetimiz, Cumhurbaşkanlığı Kabinemiz çeşidinden değerlendirilip, en elleme halde eldeki olanakları kullanılıp bunlar sonuçlandırılacak. Bu mevzuda bitkisel ki hastalıkların bulunduğunu da biliyoruz. Sorunlara bigane olmadık bugüne kadar, bundan sonraları da olmayacağız."

Bu güç sürecin dayanışmayla atlatılacağını anlatım fail Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bunun gayreti bünyesinde olacağız. Özetle bildirmek istediğim bilinçlilik bitkisel ki maneviyat bozup bu güç hali kullanmaya çalışanlar bitkisel olacaktır. Bunlar eskiden de ha fakat anlamsız heveslenmesinler, gine utangaç olacaklar. Bu milletin sağduyusuyla, dayanışmasıyla ve Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve feraseti, alacağımız kararlarla bu sıkıntıları geride bırakacağız. Bundan endişeniz olmasın, şen olun. Tabii ki darlığın sonu ferahlıktır. İnşallah hâlâ elleme günleri de baştan sona bu arada algı edeceğiz, yaşayacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ