USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş kripto para uzmanlarını dinleyecek

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, kripto para dair bilirkişi isimlerle, Meclis'te çarşamba haset birlikte araya geleceklerini bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş kripto para uzmanlarını dinleyecek
27-12-2021 18:59
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AA muhabirinin, kripto para hukuk taslağına bağlı sorularını yanıtladı.

Sosyal medyada geçmiş "Kripto hukuk taslağını konuşuyoruz" başlıklı ortak sohbete katıldığını özetleyen Elitaş, onları dinleme olanağı bulduğunu söyledi.

Yasa tekliflerine, topluluğun tamamı paydaşlarının fikirlerini aldıktan sonraları sonuç durumunu verdiklerine ayraç fail Elitaş, "Platformda şeb ezanı bine yaklaşan dinleyici, elçi vardı. 'Sizleri tekerlek tekerlek dinleme imkanımız bulunan değil, içinizden bu mevzuyu en elleme bilenler gelsin.' dedik. Onlar gelecekler. 5 isim seçmişler. Çarşamba haset zaman 13.30'da parlamentoda toplanacağız. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız aradı, 'Bu mevzuyu bilici umumi müdürümüzü gönderelim.' dedi. Bir de bu mevzuyla ait öğretim üyesi arkadaşlarımız var. Onlar da gelecekler. Toplam 8 şahsiyet ortak heyet, bu mevzuyla ait görüşmeler yapacağız." bilgisini verdi.

"Bu konudaki gelişigüzel düşünüm bizim düşüncesince değerlidir"

Hazine ve Maliye Bakanlığının mevzuya bağlı emek harcaması olduğuna dikkati çekici Elitaş, "Sayın Cumhurbaşkanımıza bildirme ettiklerini biliyorum." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığının lokma gerçekleştireceğini tamlayan Elitaş, şöyleki bitmeme etti:

"Bu da dobra ortak DOĞRU oldu. O platformdaki arkadaşlarımızın aşırı altın katkıları var. 3, 4 kişiyi dinleme olanağı bulabildim. Konuyu bilen, ortamında bulunan ve anayasa teklifi hazırlanırken nelere gerekseme duyulduğunu, nite ortak formül uygulanırsa önünün kesileceğini, ölmüş doğacağını tabir edebilecek bilgiye ehil arkadaşlarımız bulunduğunu gördük. Umuyorum yarayışlı ortak güruh ortaya çıkacak. Bu konudaki gelişigüzel düşünüm bizim düşüncesince değerlidir.

Bu toplantının peşi sıra perşembe yahut cuma namazı haset Hazine ve Maliye Bakanlığı ile de ortak konuşma yapacağız. 4 Ocak'ta TBMM'ye sunmayı istek ettiğimiz, natürel gazın aşamalı tarifeye girmesi, kırat güvence yatırım hesaplarıyla ait durum, müteahhitlerin eder farkıyla ait mevzular var. Bu mevzularda yorum yapacağız. Bittikten sonraları kripto paralarla ait öz icra ettikleri çalışmalarda bizlere lokma yapacaklar."

Çarşamba haset kripto para sektöründen isimlerle yapacakları toplantının kendileri açısından dobra olacağını dile getiren Elitaş, "Bürokrasinin hazırladığı teklifi, onların bizlere verdiği bilgiler çerçevesinde elan olgun, elan kırcı kırcı dinlemiş olacağız." dedi.

"Taslağın, öneri biçimine dönüşmesinde şişman yardım sağlayacaklar"

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, bu düzenlemenin, vergilendirmenin ötesinde, bu bölgede ortaya çıkabilecek mağdurları hatır gayeli yapılması müstelzim ortak iş bulunduğunu bildirdi.

Milyonlarca kişiyi ait ortak konuda, bunun dosdoğru yürümesiyle ait organizasyon yapılacağını vurgulayan Elitaş, "Yapılan düzenlemenin, sistemi inhibütör değil, sistemden kıygın olabildiği memul kimselerin mağduriyetini durduracak biçimde olması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Yurt dışındaki borsalara ulaşım kısıtlaması mevzusundaki endişelere bağlı Elitaş, "Böyle ortak bilinçlilik olacağını sert kestirim etmiyorum. Yurt dışındaki borsalara nite giriliyor bilmem fakat şu anda dünya dışındaki ortak borsaya giriş hakkı bulunan birisine, tığ neden girmeyi engelleyecek ortak boyut ortaya çıkaracağız ki? İnsanların izlem edilemeyen IP'ler üstünden değil, en azından tanıdık resmi yollarla yapmasını sağlayabilmenin bizim mutluluk adına görevimiz olması gerekir. Eğer bu meslek yaşamın ortak gerçeğiyse, o müşterilerini meslek dışına boşaltmak değil, meslek ortamında kalmalarını bildirmek elan ehemmiyetli ortak iş." ifadelerini kullandı.

Çarşamba haset gerçekleştirecekleri toplantıdaki paydaşların fikirlerinin ehemmiyetli olacağına ayraç fail Elitaş, "Taslağın, öneri biçimine dönüşmesinde onlar da şişman yardım sağlayacaklardır. Buna inanıyorum." diyerek konuştu.

"Hızlı cereyan edilmesini sağlayabilecek hukuk ortaya boşaltmak elan doğru"

Türkiye'nin, dünyada kripto para borsalarına en aşırı katılımcısı bulunan ülkelerden birisi olduğuna dikkati çekici Elitaş, şunları kaydetti:

"Çok çabuk gelişen ortak platform, yasalı mevzuatın olması gerekiyor. İspanya'da, Belçika'da bulunduğunu söylediler. O devletlerin mevzuatları da incelenecek. En azından oradaki mevzuatlarla ait meydana getirilen eleştiriler nelerdir, onlar değerlendirilecek. İlk etap atanların, icra ettikleri mevzuatı değerlendirirken ne kabil aksaklıklarla karşılaştıklarını görüp biz, onların görmüş oldukları engelleri aşmış adına çıkaracağız diyerek düşünüyorum. Aslında hakeza mevzuatlarda, ortak anayasa ortaya boşaltmak yerine, sekunder mevzuata bırakıp günün gereksinimlerine uyarınca daima değiştirmek ortaya çıkarabilecek ortak organizasyon gerçekleştirmek doğrusudur. Çünkü internet, enformatik dünyasındaki evolüsyon enerji hızıyla oluyor. Genel manada ortak organizasyon yapıp, bu düzenlemeyi sekunder mevzuatlarla aşırı elan elastik ortak bir vaziyete getirebilecek, ait kasıntı yahut kuruluşun değişime uyarınca çabuk cereyan etmesini sağlayabilecek hukuk ortaya çıkarmanın elan akla yatkın bulunduğu kanaatindeyim."

Sosyal medyadaki deneyiminin peşi sıra hakeza paylaşımların ülkeye yardım sağlayabildiğini gördüğünü özetleyen Elitaş, "Medeni ortak biçimde irdelemenin olduğu, hemen mevzuyla alakalı, siyasetten serbest ortak vaziyette, meseleyi fen kurda irdelemenin ülkeye aşırı şişman kâr sağladığını gördüm." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ