USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan: Postmodern uyuşma içinde olanlar da dakika ayrımsız zihniyette

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan: Postmodern uyuşma içinde olanlar da dakika ayrımsız zihniyette
28-02-2022 17:15
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Nasıl 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat, ucu dışarıda mevcut ve iş birlikçilerle bu arada Türkiye'de hainlik arasında olanlarla yapılmışsa bugün postmodern müşterek uyuşma anlayışıyla arkadaşlarıyla bu arada iktidara yetişme umudu içre olanlar da bire müşterek gaflet, dalalet ve hainlik içerisindeler." dedi.

Özkan, Meclis'te düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, bugünü "28 Şubat Haçlı darbesinin sene dönümü" halinde niteleyerek, 28 Şubat darbesinin açık açık milletin iradesine ve değerlerine müşterek kast girişimi bulunduğunu vurguladı.

Medyanın, zamanın darbeci dilini kuşanarak "Topyekun savaş" başlıkları attığını özetleyen Özkan, Ankara'da tankların millete dirlik sokağa çıkarıldığını ve bunun isminin da "Demokrasiye denge ayarı" konulduğunu söyledi.

27 Mayıs'tan 12 Eylül'e, 28 Şubat'tan 15 Temmuz'a denli darbecilerin bu ülkeden istedikleri yegâne şeyin; "Bu ülkenin konuşu kaynaklarını yayılmacı çevrelere peşkeş çekmek" bulunduğunu kaydeden Özkan, etraflı vuruş girişimlerinin, ıslahat edicilik, anayasal düzeni korumak, demokrasiyi baştan bina geçirmek namına yapıldığını ancak milletin tüp, yağ, ekmek, çıkar kere kuyruklarında zilleti yaşadığını anlattı.

Geçmişten ibret çıkarılması icap ettiğinin altını çizen Özkan, darbecilerin herhangi müşterek sürekli ucu dışarıda bulunan hainlik şebekeleri bulunduğunu dile getirdi.

"Postmodern uyuşma arasında olanlar da bugün bire müşterek zihniyette"

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nden "Şahsi çıkarlarını müstevlilerin politik emelleriyle monoteizm edebilirler." ifadesine dikkati çekici Özkan, şöyleki bitmeme etti:

"İşte bugün maatteessüf müşterek kerhane sevdasına, müşterek makam, mevzi sevdasına 'dostlarımız' dedikleriyle, çetelerle, mafyalarla, yoğun ve koşut yapılarla, FETÖ'süyle, PKK'sıyla, Türkiye düşmanlarıyla gizli, gizli kapılar peşinde uyuşma görüşmeleri yapan, adeta postmodern darbeyi hatırlatırcasına postmodern müşterek ittifakla milletin iradesini dolaşmaya çalışanlar var. Nasıl 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat, ucu dışarıda mevcut ve iş birlikçilerle bu arada Türkiye'de hainlik arasında olanlarla yapılmışsa bugün postmodern müşterek uyuşma anlayışıyla arkadaşlarıyla bu arada iktidara yetişme umudu içre olanlar da bire müşterek gaflet, dalalet ve hainlik içerisindeler."

Darbecilerin herhangi müşterek sürekli ülkenin konuşu kaynaklarını emperyalistlere peşkeş çektiklerini tabir fail Özkan, "Postmodern uyuşma arasında olanlar da bugün bire müşterek zihniyette. İHA'mıza, SİHA'mıza karşılar. Yerli ve ulusal uygulayım bilimi üretmemize karşılar. Kendi tankımız, denizaltımız, harp gemilerimize karşılar. Kendi arazi yağı ve tabii gazımızı üretmeye karşılar." sanarak konuştu.

"Sizin ihanetiniz dolayısıyla 2020'li yıllara bu icraat kaldı"

Mavi Vatan ve Karadeniz'deki araştırma çalışmalarına dirlik muhalefetin "Milyonlarca doları suya gömüyorsunuz" niteleyerek hainlik içine girdiğini kail Özkan, "Doğal gazı bulduktan sonraları 'Niye hâlâ ilk bulmadınız?' dediler. Sen olmasaydın, filhakika 20 sene önce, 50, 60 sene ilk Menderes döneminde, Demirel'li yıllarda, Özal'lı zamanlarda bu nimete kavuşmuştuk. Sizin ihanetiniz dolayısıyla maatteessüf 2020'li yıllara bu icraat kaldı." ifadelerini kullandı.

Darbecilerin seçme iktidarları ihanetle suçladıklarını hatırlatan Özkan, "Bugün o 6 benzemez, postmodern ittifak, benzemezlerin ittifakı Cumhurbaşkanımıza dirlik da bire müşterek hainlik suçlamasını yapıyorlar." dedi.

Muhalefetin "Demokrasiyi baştan bina geçirmek düşüncesince geldik" söylediğini aktaran Özkan, "Siz değil misiniz düne denli vesayete dayanan, mutluluk içindeki cuntalara er suyu bağlayan, çetelerden, mafyalardan devşirdiğiniz güçle nüfuz arayışı içine giren? Millete dayanmak, istinat yapmak namına arkadaşlarıyla bu arada iktidara neşet geçirmek talip siz değil misiniz?" sanarak sordu.

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, "Dün 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat'ta elbette milletin seçilmiş, çelimli hükümetine dirlik 'Demokrasi getireceğiz' sanarak gelip bu ülkenin başına çuval geçirmişlerse, bire müşterek ihaneti bugün postmodern uyuşma maatteessüf baştan ortaya koyuyor." sanarak konuştu.

"Siz hemen kaçırdığınız ve kaybettiğiniz koltukların pişmanlığını duyarsınız"

Muhalefetin, cuntacılara desteğini bugün unutup helalleşme gayreti içre bulunduğunu kaydeden Özkan, "Acaba bu helalleşme iradesini ortaya koyanlar, 'Milletimizin mağdurlarıyla müşterek araya geliyoruz' derken bugün icra ettikleri ihanetten, Türkiye düşmanlarıyla bu arada kere tutmaktan çevre müşterek utanç, nedamet duyuyorlar mı? Zinhar." dedi.

"Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" ile ne getirileceğine bağlı muhalefetten "Kanal İstanbul duracak" cevabını aldıklarını özetleyen Özkan, "Hani sizin derdiniz milletvekili sistemdi? Aynı Gezicilerin bıraktığı harabe bunlar. Geziciler demişlerdi ya 'mesele direk değil'." ifadelerini kullandı.

Bugün bu ittifakın, Türkiye'nin ulusal ve evcil planlarına bariyer olmak, baştan ülkeyi 70 sente eksikli bir duruma benzemek istediğini dile getiren Özkan, "Yolunu kaybetmişlerin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin masasında eğlence oldukları müşterek haset yaşıyoruz. Onların oyları mı var? Zinhar yok. Tek dertleri var; ihtirasla, kerhane sevdasıyla, Cumhurbaşkanımıza, milletimize bulunan düşmanlıklarından çevre Kemal Kılıçdaroğlu'nun masasına eğlence olmuşlar." ifadelerini kullandı.

Cahit Özkan, "Ey Kılıçdaroğlu ve onun masasındaki mezeler, onun avanesi, '28 Şubat'ta ego de kıygın oldum' diyenler, acep hâlâ cemaziyelevvel bu parlamentoda milletin cumhurbaşkanını seçeceğimiz aşamada, benzeri başörtülü bulunan müşterek cumhur reisi seçilmemesi düşüncesince parlamentoya gelmeyen Kemal Kılıçdaroğlu, gelip bu parlamentodan ve milletimizden bozukluk dileyecek misiniz? Siz neyin pişmanlığındasınız? Siz hemen kaçırdığınız ve kaybettiğiniz koltukların pişmanlığını duyarsınız." yorumunu yaptı.

"411 el kaosa kalktı" başlıklarını hatırlatan Özkan, şunları kaydetti:

"Sayın Kılıçdaroğlu, bugün 28 Şubat mağduru hanımlarla müşterek araya geliyorsunuz acep cemaziyelevvel hâlâ dumanı bile tüterken, Anayasa Mahkemesine götürdüğünüz o kanun değişikliğinin iptali talebinden çevre müşterek bozukluk dileyecek misiniz? Zinhar. Size hemen müşterek kerhane devşirilmek isteniyor. Siz, bu devşirilmek maksut koltuğu, hainlik pahasına, Türkiye düşmanlarını arkadaş kazanmak pahasına ortaya koyuyorsunuz. Kuru kuruya sene dönümünde 28 Şubat'ı idrak geçirmek ve oradan ibret boşaltmak yetmez, bire müşterek sürede geleceğe bakarken geçmişten aldığımız dersle akla yatkın adımlar çarpmak ve akla yatkın kararlar benimseme geçirmek zorundayız. Bugün 28 Şubat'ın, 12 Eylül'ün, 27 Mayıs'ın banisi, destekçisi CHP'nin öncülüğünde müşterek el erki havariliğini benimseme etmiyoruz, tanımıyoruz. Bu vesayetçi, cuntacı, Türkiye düşmanlarıyla iş markajcı CHP'yi ve zihniyetini halkımıza yakınma ediyoruz."

Özkan, darbecilerle, onların neymiş "demokrasi havariliği" içre bulunan uzantılarıyla hesaplaşmaya bitmeme edeceklerini ve mücadelelerini sürdüreceklerini tabir etti.

Rusya-Ukrayna savaşı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına bağlı değerlendirmesi sorulan Özkan, "Gelecekle ait icap NATO'nun icap BM'nin varlığının baştan sorgulanmasını gündeme getirmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" lafına atıfta mevcut Özkan, "Ukrayna'ya dirlik Rusya'nın giriştiği bu obstrüksiyon harekatının arkasına baktığımız devir gine 'Dünya 5'ten büyüktür' anlayışına mebni ve dünyada baştan müşterek revizyona gerekseme duyan BM'nin yapısı arazi almaktadır. Bu BM'deki ve NATO'daki çatı bulunduğu müddetçe, 5 sürekli üyenin dünyada bugüne denli ortaya koyduğu veto ve nahak obstrüksiyon faaliyetleriyle evren iri zulme, kan ve gözyaşına boğuldu. Artık dünyanın dayanacak takati yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna ve Rusya heyetlerinin bugün başlamış bulunan görüşmesinin en endamsız sürede anlaşmayla sonuçlanarak, acemi göç, açlık, eksiklik ve sefaletin gündeme geleceği müşterek dünyanın önüne geçilebileceğine ayraç fail Özkan, arsıulusal topluluğu aklıselime ve barışa çağırma etti.

"Üretim ve dış satım politikamıza dirlik konuşanların istihdamla ait yararlı müşterek öneri mevcut mı?"

Türkiye'nin, 2021 yılını iri müşterek dış satım artışıyla karşıladığını özetleyen Özkan, "Yatırım, istihdam, istihsal olmaksızın ve üretimin de ihracatla refaha dönüşmesini sağlamadan Türkiye'de müşterek gelişmeden refahtan bahsedemeyiz. İşte Türkiye de dört dörtlük bunu başarıyor. İnşallah 2022 yılı bu manada yatırım, istihdam, istihsal ve dış satım politikamızın, Türkiye Ekonomi Modelinin baş döndürücü hâlâ iri başarılarla 300 bilyon dolar bandına yaklaştığı ve adam başı sakıt ulusal hasılada da baş döndürücü iri müşterek artışla, evren segmentinde baş döndürücü dobra müşterek istikamete, kuşatan medeniyetler seviyesi hedefine akla yatkın ulaşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yatırım, istihdam, istihsal ve dış satım politikamıza dirlik konuşanların müşterek tanesinin ağzından yatırımla, istihdamla ait yararlı müşterek öneri mevcut mı? Zinhar. Onlar istiyorlar ki repo artsın. Onlar istiyorlar ki defans uran üretimi, olmasın, Türkiye gayrimenkul dışına borçlansın, gayrimenkul dışından hazırlık etsin. Onlar istiyorlar ki erke politikalarında Türkiye gır sahibi olmasın." sanarak konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, tabanca baronlarının beklentisini karşılamayıp, öz silahını üretmekle, arazi yağı şirketlerinin beklentisini karşılamayıp öz erke kaynaklarını, tabii gazını, petrolünü çıkarmakla, ülkenin erke kaynaklarını yaşama geçirmekle, evren arazi yağı ve tabii gazını öz ülkesi üstünden Mavi Akım, TürkAkım, Bakü-Ceyhan-Tiflis ve Nabucco tabii kavara hatlarıyla arsıulusal pazarlara aktarma geçirmek vasıtasıyla Türkiye'nin arsıulusal bölgede doğruluk ettiğini alacağını belirtti.

Milli iradenin mücadelesinin; ulusal kalkınma, evcil erke kaynakları, ceninisakıt faizle yatırım, istihdam odaklı müşterek tutum politikası bulunduğunun altını çizen Özkan, "İnşallah bu tutum politikasının 2023 seçimlerine giderken milletimizin aklını, kalbini ve cebini doldurmuş şekilde milletimizden beniz akıyla baştan izin alacağını cümle bu arada baştan görmüş olacağız." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ