USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan: Yeni teşri yılı ortak ıslahat yılı olacak

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, 'Şu anda alçalma yerinde olanların, anne aykırılık partisi ve onun politik ittifaklarının hazırlamaya çalışmış olduğu müşterek tane müşterek bilinçlilik vardır; terörün meşrulaştırılmasıdır.' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan: Yeni teşri yılı ortak ıslahat yılı olacak
29-09-2021 16:30
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Mecliste düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, acemi yüz koronavirüs (Kovid-19) salgını ilkin peyda buyurmak üzere, düşkün ve su taşkını felaketleriyle savaşım ederken muhalefetin daim yalanlarla milletin gündemini çalışır ettiğini, buna karşın devlet-millet dayanışmasının en dobra biçimde ortaya konulduğunu söyledi.

Muhalefetin, hükûmetin değerli mücadelesine saye düşürme çalışmalarının, toplumda ve öz tabanlarında yanıt bulmadığını tamlayan Özkan, "Orman yangınlarında; THK'nin çalışmayan uçaklarını, 'Yanan ormanlar imara açılacak.' iftiralarını ortaya atarak mücadeleyi sulandırmışlardır. Sel felaketinde; 'HES patladı, karışma edilmedi.' yalanlarıyla kışkırtma oluşturdukları devir yüzüne çıkmıştır. Musluk açmayı, asliye atmama törenlerini, gömütlük bidonunu fariza sanan ve kendilerine millete fariza buyurmak hesabına tatili yakıştıranlara yanıt düzelti ve envestisman seferberliğimiz yaz ayında da sürmüştür" sanarak konuştu.

"Yeni teşri yılı ortak düzelti yılı olacak"

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, acemi teşri yılının, ortak düzelti yılı olacağını dile getirerek, "Yasamada acemi reformlarla milletimizi dünyayla rekabette baş döndürücü şimdi ileriye taşıyacak ortak zamanın arifesinde olduğumuzu ve bugüne derece sürdürdüğümüz anayasal ve yasalı düzelti periyodunu inşallah 2021 ve 2022 teşri çağında de bitmeme ettireceğimizi milletimize aksettirmek isteriz." dedi.

İlk adına Vergi Usul Kanunu Teklifi'nin TBMM'de görüşülmeye başlanacağını bildiren Özkan, "Teklife göre; girintisiz çıkıntısız usulde vergilendirilen ticari menfaat mükelleflerinin kazançları, sağlık vergisinden ayrıklık tutulacak. Sosyal iletişim araçları üstünden elde edilmiş gelirler mahsus ücrete derece ayrıklık kapsamına alınacak. Tarımsal sübvansiyon ödemeleri sağlık vergisinden ayrıklık edilecek. Son arızi vergilendirme devri kaldırılacak. Yıllık sağlık vergisi beyannamesi bırakma ve vergilerin ifa süresi ortak ay öne çekilecek." bilgisini paylaştı.

Paris İklim Anlaşması'nın, arsıulusal camianın üstüne sakıt ortak ödev bulunduğunu vurgulayan Özkan, bu anlaşmanın bu teşri senesinde parlamentoda bildirme edileceğini söyledi.

Özkan, etraflıca zamandır parlamentonun gündeminde bulunan spor kulüplerine müteveccih düzenlemeyi de gündeme getireceklerini, bu sayede sportif başarıların da önünü açmış olacaklarını dile getirdi.

"Türkiye'nin ve kaslı garp demokrasilerinin gündeminde"

Sosyal iletişim araçları alanındaki yayınların, vatandaşların bilgi bildirme etme hafriyat ve özgürlüğünü ağırbaşlı açıdan gözdağı ettiğine dikkati çekici Özkan, vatandaşların akıllıcasına habere ulaşmadaki sıkıntılarının, hem Türkiye'nin bununla birlikte kaslı garp demokrasilerinin gündeminde bulunduğunu anlattı.

Avrupa'da içtimai iletişim araçları üstünden imal edilen köksüz haberlerle savaşım bağlamında yasalı düzenlemelerin yaşama geçirilmeye başladığını aktaran Özkan, içtimai medyadaki yayınların vatandaşlarını akıllıcasına habere idrak hakkını gözdağı etmesi zımnında ortak düzenlemeyi Meclisin gündemine getireceklerini belirtti.

Özkan, tarafın devlet, dümen bulunduğu ihtilaflarda, rastgele ortak ilde oluşturulacak barış komisyonlarıyla vatandaşların, öz ihtilaflarını, idareyle gürültü etmek, duruşma kapılarında bekleyivermek hesabına oluşturulacak barış komisyonlarıyla şimdi hızlı, adaletli sonuca ulaştırmayı sağlayacaklarını bildirdi.

"Yeni ortak hile süreciyle erinç karşıyayız"

Özkan, açıklamalarının peşi sıra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer'in, "Anayasa'nın evvel dört maddesi değiştirilmezse, kimi kanunlardaki çekinceler kaldırılmazsa, Kürt problemininin çözülmesi tartışılamaz da." açıklamasının sorulması üstüne Özkan, "Taşçıer'in ifadesinde de açık ortak biçimde görüldüğü kıl payı maslahat Kürt yurttaşlarımızın hafriyat ve hürriyet noktasında ortak mağdurluk yaşamış bulunduğu değil, PKK'nın meşruluk kazanması ve meşrulaştırılmasından ibaret bulunan ortak idrak operasyonuyla erinç karşıyayız." cevabını verdi.

"İYİ Parti, CHP ve HDP'nin, ittifaklarını duyurulmayan anlaşma adına sürdürecek olmalarının, milletin gözetiminde karşılıklarının bulunmadığını gösterdiğini" tamlayan Özkan şöyleki bitmeme etti:

"Milletimizde rastgele ortak yanıt bulamadıkları, öz kurmuş oldukları bu ışıksız ve duyurulmayan ittifakla milletimizin huzuruna çıkıp desteğini alamayacaklarını bildikleri düşüncesince şu anda acemi ortak hile süreciyle erinç karşıyayız. Yapmaya çalıştıkları, terörün meşrulaştırılmasıdır. Yapmaya çalıştıkları; milletin huzuruna şeffaf, demokratik ortak biçimde cesurca büyümek yerine, milletin iradesini dolanmak, milletin iradesini ışıksız ve duyurulmayan odalarda bitirdikleri toplantılarla öz aralarında pazarlığa çıkarmaktır."

"Demokrasiyi ayaklar dibine aldınız"

Özkan, HDP'nin "Adalete, Demokrasiye, Barışa Çağrı" başlıklı davranış belgesinin rastgele ortak satırında, dobra ortak ambalaja sarılmış, terörün meşrulaştırılmasını gördüklerini vurguladı.

Deklarasyonda toprak düzlük "güçlü demokrasi" ve "barışçıl aut politika" başlıklarına dikkati çekici Özkan şunları kaydetti:

"Demokrasiye, sizler, bu yetkiyi yıldırı örgütünün gösterdiği eş başkanlara dönmek yoluyla hainlik ettiniz. Demokrasiyi ayaklar dibine aldınız. Sizin barışçıl, hareketli aut siyasa dediğiniz acep Kuzey Suriye'de oluşturulmak maksut yıldırı koridoruna, ülkemizin birlik, el birliği ve kardeşliğine erinç girişilen bu bölen eylemlerin bitmeme ettirilmesine izin edilmesi midir? Buna izin edilmeyecek. Bu bağlamda Afrin, İdlib, Cerablus'ta verdiğimiz, Ayn El Arab'dan Kamışlı'ya derece bulunan alanda ortaya koyduğumuz barış ve muvazene mücadelemiz hamd olsun ülkemizin huzuru, bölgemizin istikrarı düşüncesince yapılmaktadır ve barışçıl ortak diplomasidir. Şu anda alçaltı yerinde olanların, anne ihtilaf partisi ve onun politik ittifaklarının hazırlamaya çalışmış bulunduğu ortak tane ortak nesne vardır; terörün meşrulaştırılmasıdır."

"Evrensel değerlere akıllıca adına yaşama geçirmek"

Özkan, 3600 ek belirtke beklentisine bağlı ortak soruya, "Adaletsizlikleri ortadan dağıtmak ve emek vermek hayatındaki barışı bünye buyurmak en iri politik misyonumuz oldu. Bugüne derece yaptığımız bu çalışmaları, acemi teşri çağında de akıllıcasına ve âlemşümul değerlere akıllıca adına yaşama geçirmeye bitmeme edeceğiz." karşılığını verdi.

Barışçıl emek vermek yaşamı düşüncesince acemi reformları doğacak devirde izleme ederek yaşama nakil gayreti süresince olacaklarını vurgulayan Özkan, "Çalışmayı anca ortak umde ve umde arasında gerçekleştirmek geçişsiz ki bugüne derece onlarca yıldan buyana yaşama geçirilmiş farklılıkları ağız ağıza ortadan kaldıracak ve bu çerçevede evrensel, her insanın hafriyat ettiğini aldığı, bu aşamada da maşeri huzur, emniyet ve hafriyat duygusunun pekiştiği ortak düzenlemeyi tabii yaşama geçireceğiz." dedi.

"Üzerinde uzlaştıkları ortak insan yok"

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, ayak tabanı tabana karşı unsurlarının ayrımsız anlaşma çatısı altında ortak araya getirildiğinde, çatışmaların sonlandırılamayacağına dikkati çekerek şöyleki bitmeme etti:

"Belki şu anda, ortak yandan HDP'nin davranış belgesiyle, başka yandan İYİ Parti Genel Başkanı'nın 'Başbakan adayıyım.' ifadesiyle, öteki yandan da CHP Genel Başkanı'nın etraflı problemlerin çözümüyle ait HDP'yi bulunak göstermesiyle, hemen cumhurbaşkanlığı ile ait namzetlik problemlerini azda olsa çözmüş derece görünüyorlar. Ancak ayak tabanı tabana karşı unsurlar, öylesine ayrı hedefler, öylesine ayrı istikametlere yelkenli açmışlar ki öz aralarındaki çelişkileri çözebilmeleri belkili değil. Kaldı ki cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ait üstünde uzlaştıkları ortak insan yok. Sadece öz yukarı akılları, bunları, öz piyonları adına kullananlar, zarfa kimin adını koyup gönderirlerse o başbakan, cumhur reisi talibi adına onu destekleyecekler. Zillet ittifakının öz arasındaki şimdi iri çatışmaların başlamış olacağı ortak çağa akıllıcasına giriyoruz. Çünkü 2023 hedefinde öz eteğinde ne var ise bu benzemez unsurlar ortaya atacak. Bu anlaşma önümüzdeki süreçte baş döndürücü şimdi iri çatışmalara gebedir. Bu anlaşma 2023'te iri ortak hezeyanla sonuç bulacaktır."

Bir istifham üstüne Özkan, Cumhur İttifakı'nın cumhur reisi adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bulunduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ