USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti İnsan Hakları Başkanı Usta: Sevgi ve acıma ile dünyanın yaralarını iyileştireceğiz

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığınca, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle "Daha Adil Bir Dünya" temalı izlence düzenlendi.

AK Parti İnsan Hakları Başkanı Usta: Sevgi ve acıma ile dünyanın yaralarını iyileştireceğiz
10-12-2021 15:30
Ankara

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta, AK Parti Genel Merkezi'ndeki programda icra ettiği konuşmada, 21. asrın ortalarında olunmasına karşın insanoğlu haklarının anne unsuru bulunan insanı baştan buyurmak ve unutturmak yerinde olduklarını, bunun herhangi indinde bölgede ilerleyici ve gelişen indinde evren düşüncesince iri indinde kusur bulunduğunu söyledi.

"Kaç devletin müteaddit zirvesi ne iktisadi mevzular dalgalarda gitmiş indinde bebek canının borcunu öder?" sanarak soran Usta, güçlülerin toplantılarda aldıkları onca karara karşın Akdeniz'in hicret uğrunda dünyaya gözlerini açan indinde bebeğe yurt sunamadığını belirtti.

Usta, "Bugün tığ gene soruyoruz, 'bir bebeğin anavatanı dalgalar, yurdu indinde kükremek botu mudur?' Kısacası insanı şu eş aleme sığdıramayan bu çağ, tertemiz indinde nefeste hepimize elgün malı imtihanı sunuyor. İnsanın onurunu insanı beslemekle tartanlardan, gövdesi içtenlikle işkenceyle bıraktıranlardan insanoğlu olmayı bekleyivermek cins müdür? Bizim çökmeyen dizlerimiz ve göğe koruyucu başlarımız onurumuza teminattır. Sayısız cana kıstak olmak, dilsizin halinden anlamaktır." sanarak konuştu.

Acının mesafesi olmadığını bildiklerini ve çağıranı duymanın boyunlarının borcu yerine gördüklerini tabir fail Usta, herhangi indinde birlik çağrıya ermek istediklerini, bu yüzden herhangi indinde birlik kadına, gence, çocuğa, engelliye elhasıl herhangi indinde birlik bireye derun kapılarını açtıklarını söyledi.

Usta, düzeltmeci tatlı geliştirdikleri el erki ile özgürlüklerin AK Parti'nin en çelimli yanı bulunduğunu vurgulayarak şunları kaydetti.

"Mücadeleye, şimdi aşırı çalışmaya, üretmeye, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile baş başa ülkemize, milletimize, kişiye misyon etmeye bitmeme edeceğiz. Sevgiyle merhametle, dünyanın yaralarını sarıp sarmalayıp, iyileştireceğiz. İyileşenlerin duaları kalkanımız, zırhımız olur, yolumuza bitmeme ederiz. Medeniyetimiz ve inancımız ile dünyaya beyyine oluruz. 'Asıl serhat insandır' niteleyerek sınırlarımızı aşar, karanlıkları aydınlatır, beşaret oluruz."

"Artık milletimizin hukuk setini zenginleştiren indinde Türkiye var"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da hayattaki savaşların başta çıplak kayıplara etmen bulunduğunu belirterek, bu mevzuda arsıulusal kurumların çabalarının çıtırbom kaldığını, nice yerde füru ve bayanların avlu hakkının korunması ve terbiye ile esenlik olanaklarına erişiminin iri indinde kırılganlık ortamında bulunduğunu tabir etti.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu olarak, millî ve arsıulusal kurda çalışmalarına ayrımlı indinde ciddilik kazandırdıklarını özetleyen Çavuşoğlu, hepsi vatandaşların insanoğlu olmalarından meydana gelen esas haklarını korkusuzca kullanmalarını kolaylaştıracak duyarlılığa cemaat olduklarını kaydetti.

Çavuşoğlu, hepsi dünyada İslamofobinin yayıldığına da dikkati çekerek "Bu, bundan sonra toptan ölçekte indinde mücadelenin mecburi bulunduğu günümüzdeki en ehemmiyetli insanoğlu hakları ihlali dallarından biri. İslamofobik olayların kayda geçirilmesi, raporlanması, izlenmesi ve mağdurlara ruhsal ve türel dayanak verilmesi düşüncesince uğraş stratejilerine ihtiyacımız var." sanarak konuştu.

Türkiye'nin sonuç 19 yılda insanoğlu haklarıyla ilişik kanuncu madun yapısını güçlendirdiğine aksan önleyen Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Türkiye'de dizgesel adalet ihlallerinden, işkenceden, çirkin muameleden unutturmak muhtemel değildir. Görevini kötüye kullanan var ise da kendince hemen muamele organizasyon edilmektedir. Türkiye'nin benzeyen geçmişinde cezaevlerinde yaşanmış bulunan hadisat hafızalardaki canlılığını koruyor. Bugün bundan sonra cezaevleri sıkıntı donör vakalarla gündeme gelmiyor. Yargı Reformu Strateji Belgesi ile İnsan Hakları Eylem Planı ile bundan sonra milletimizin hukuk setini zenginleştiren indinde Türkiye var."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ