USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti, kripto servet uzmanlarını dinledi

AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Mahir Ünal ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, kripto mal dair bilirkişi isimlerle, Meclis'te birlikte araya geldi.

AK Parti, kripto servet uzmanlarını dinledi
29-12-2021 23:44
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş güruh çıkışında icra ettiği açıklamada, "Bugün 13 casus geldi. Platformdan 6-7 arkadaşımız katıldı. Türkiye'nin muhtelif yerlerinden Şırnak, Gaziantep, İstanbul, İzmir'den, muhtelif bölgelerden bu mevzuyla hem aracısız ilişik bununla birlikte bu piyasalarda artırım gayeli 'cüzdan sahibi' diyebileceğimiz insanlardan da oluşan müşterek alt kurul yahut müşterek ekip, ortam oluşturduk." sanarak konuştu.

İlgili bakanlıklardan da mevzuyla ilişik fen personelin gelmesini istediklerini özetleyen Elitaş, bu yüzden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Mali Suçları Araştırma Kuruluna (MASAK) teşekkürname etti.

Bu kurumların temsilcilerinin, toplantıya eklenmiş bulunan platformun katılımcılarının görüşlerini dinlediğini aktaran Elitaş, hukuk taslağına ulama sağlayacak talim görevlilerinin de görüşmede bulunduğunu söyledi.

"Sanal envestisman aracı" sanarak ortaya konulan, dünyada baş döndürücü çabuk müşterek evolüsyon ortaya çıktığına ayraç fail Elitaş, bu gelişmelere muhtelif devletlerin kadem uydurmaya hız ettiğini, 7, 8 ülkenin kanuncu kodifikasyon gerçekleştirdiğini anlattı.

"Ortak kanaatimiz; müşterek an ilkin yasanın çıkarılması"

Platform üyelerinden aldıkları eş kanaati aktaran Elitaş, "Bir an ilkin kripto varlıklarla ilişik düzenlemenin yapılmasını, bu meydana getirilen düzenlemenin işin felsefesini engelleyecek biçimde manialar oluşturmaması dair müşterek kanaatimiz, pozitif meydana getirilen mevzuatın elan kesin müşterek biçimde olup, tali mevzuatlarla mevzunun düzenlenmesi dair eş müşterek kanaatimiz zahirî oldu." dedi.

Dijital dünyada değiş hızına kadem uydurmanın belkili olmadığının altını çizen Elitaş, şöyleki bitmeme etti:

"Net müşterek biçimde özellik düzenlenmesinin 1 sayaç yahut 6 ay sonradan fire kaldığını görebiliyoruz. Ortak kanaatimiz; müşterek an ilkin yasanın çıkarılması, meslek önündeki engellerin kaldırılması, aut alemde ortaya çıkabilecek, düzenlemenin olmadığı ülkelerdeki yatırımcıların da bu mevzuda ara bulucu olabilecek şahısların de Türkiye'de faaliyetlerine bitmeme etmeleri dair müfit olacağı konusunu gündeme getirmiş oldular.

Bu, önceki toplantı. Taslak dosdoğru üstündeki meydana getirilen işi biçimci arkadaşlarımız da dinlediler. TBMM'ye, AK Parti Grup Başkanlığına ya kayıtlı şekilde ya içtimai iletişim araçları yoluyla yada benzeyen yoluyla gönderdikleri takdirde, onların da görüşleri dikkate alınacaktır."

Elitaş, müşterek yandan milletvekilleri müşterek yandan da mevzunun paydaşlarıyla eskiz ilişkin düşün alışverişi yaptıklarını vurgulayarak, AK Parti Grubu şekilde gene milletvekilleriyle de müşterek araya gelip yorum yapacaklarını bildirdi. Elitaş, mevzuatı bilen, bu mevzuda bilgelik sahibi Cumhur İttifakı milletvekillerinin de olduğunu, onların da ulama sağlayacağını tabir etti.

"Bir dosdoğru hazırlanması elan ahir etaplarda olacak"

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, açıklamalarının peşi esna gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Düzenlemenin ne ayda yasalaşacağı dair müşterek nesne söylemelerinin akıllıcasına olamayacağını kaydeden Elitaş, "Parlamentoda şu gün sanarak müşterek nesne hasretmek bahis konusu olmaz." dedi.

Bugün bürokrasinin menfaatlerini baş döndürücü kesin anladığını dile getiren Elitaş, şöyleki bitmeme etti:

"Bu manada fen emek vermeyi saylav şekilde yapabilmemiz belkili değil. Teknik çalışmayı, ahit aramızda mevcut 9 arkadaşımız yapacak. O düzentileme esnasında, tığ ilişik paydaşları çağırıp, anayasa teklifinde öneri sahibi bulunan arkadaşımızın, bürokrasiyle gönül rahatlığı karşıya gelip, onların doğacak sürdüğü endişeleri 'niye' sanarak bürokrasiye sorup, onların da cevapladıkları, endişelerin giderildiği, eş müşterek noktada buluşulmaya etkin müşterek dosdoğru hazırlanması elan ahir etaplarda olacak. Temel müşterek hukuk halinde, ayrıntılı müşterek özellik metni değil, talimatname üzere müşterek özellik metni değil, tanım edici müşterek özellik metni, yönetmeliklerle düzeltilebilecek, değişimlere kadem uydurabilecek müşterek dosdoğru hazırlamayı planlıyoruz." bilgisini verdi.

"Geniş tanımlama olması gerektiği kanaatini oluşturduk"

Kripto varlıkların, bugünkü görülenlerle tanımlanmaya kalkıldığı takdirde erte dünkü çıkan şeylerle ilişik hastalıkların ortaya çıkabileceğine ayraç fail Elitaş, NFT ve mevhum yer alıntı satımını kip gösterdi.

Elitaş, "Biz bu kripto varlığı namüsait müşterek çerçevede değiş ara bulucu yahut deneyim envestisman ara bulucu sanarak ortaya koyduğumuz takdirde namüsait müşterek şümul ortaya çıkabilir. Sanal alemde ortaya çıkan yer alıntı satımları, NFT dediğimiz derlem ara bulucu olabilecek unsurların da bu alemde müşterek regülatör meslek içerisine girmesi düşüncesince bu manada açık tanımlama olması gerektiği kanaatini oluşturduk." değerlendirmesinde bulundu.

Katılımcıların namına verdiği bilgiye göre, 22 milyon yöresinde blockchain bulunduğunu özetleyen Elitaş, bunun bildikleri imalattan ayrımlı müşterek imalat türü bulunduğunu söyledi.

"Bir ihsan olması gerektiği kanaatindeler." diyen Elitaş, nite olacağıyla ilişik hayattaki örneklerin verildiğini anlattı.

Bu düzentileme içinde sistemin nite şen yürüyeceği konusunu değerlendirdiklerini bildiren Elitaş, "İyi müşterek nesne yapalım, derken, mevhum aleme girişi korkutup, ortadan kaldırabilir miyiz?' düşüncelerini münakaşaya çalıştık. Vergiyle ilişik de, müşterek fasıl ihvan tabir etmeye çalıştılar. Verginin olması gerektiği kanaatleri oluştu. O verginin nite alınabileceği, nite strateji edileceği konusu Hazine ve Maliye Bakanlığının ve başka strateji edebilecek arkadaşların işi ortada gözüküyor." ifadesini kullandı.

Taslakla ilişik "Yurt dışı piyasalara antre çıkışı engelliyor mu?" sanarak müşterek endişenin olduğuna ayraç fail Elitaş, "İlgili kurumun tanımladığı borsa sanarak yahut boşluk maruz şahısların haricinde bazıları alıntı satım icra ettiği takdirde kanuncu korumanın dışına çıkacak endişesi var. Biz onu söylemeye çalıştık. Onlar da az buçuk elan inceledikten sonradan bizimle bire müşterek kanaatte olduklarını düşüneceklerdir. Birkaç mevzuda itirazları, çekinceleri vardı fakat amaçlarımız aynı." dedi.

Elitaş, bu sektörün kontrolsüzlüğü halinde, kıygın kullanıcılarını ortaya çıkarabilecek ortamın baş döndürücü elverişli olduğunu, bu yüzden kanuncu kodifikasyon gerektiği kanaatinin bulunduğunu anlattı.

Kripto servet borsası Thodex'i kip yayınlayan Elitaş, "Bunun müşterek denetime naşir olması dair hepsi hemfikir." dedi.

Şu anda iri çapta kıygın görülmediğini tabir fail Elitaş, biçimsiz niyetlilerin tüketicilere girip, sıfır varlığı "sanal müşterek varlık" sanarak satıp, birilerini baş döndürücü iri biçimde söğüşleme imkanlarının olabildiği endişesi taşıdıklarını söyledi.

Bir yaptırım olması gerektiğini, dolandırıcılığın cezasının anlaşılan bulunduğunu vurgulayan Elitaş, yaptırım uygulanması düşüncesince de müşterek kanuncu düzenlemeye gerekseme olduğunun altını çizdi.

Borsa İstanbul'da nite müşterek yönlendirme yapılıyorsa burada da yapılabileceğine fakat Borsa İstanbul'a girebilmenin muhtelif kuralları ve koşulları olduğuna dikkati çekici Elitaş, "Hızlı müşterek kodifikasyon yapılması gerektiği kanaatinizdeyiz." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, kripto servet dair bilirkişi adların birlikte Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası, BDDK, MASAK üzere kurumlardan yetkililer de katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ