USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik: “Helalleşme önemli, ama bunu nasıl gerçekleştireceksiniz?”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme videosuna ilişkin, “Kim olursa olsun ‘helalleşme' söylediği devir buna hürmet fark etmek gerekir. Helalleşme dobra niyeti gösterir. Fakat mesele şudur; bunun altını nasıl dolduracaksınız v

AK Parti Sözcüsü Çelik: “Helalleşme önemli, ama bunu nasıl gerçekleştireceksiniz?”
15-11-2021 19:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında meydana getirilen MKYK toplantısı hemen sonra kameraların karşısına sabık Ömer Çelik, iç ve aut siyasete bağlı önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Kıbrıs adasına bağlanmış doğal gürültü yağı lambası lambası kaynaklarının hoppadak Rum tarafı kabilinden gasp edilmesi kabil birlikte yaklaşıma en başından bu yana erinç çıktığını kail Çelik, Rum tarafının birlikte defa elan gasp siyasetini bitmeme etmek düşüncesince haksız, hukuksuz ve disiplinsiz birlikte davranış ortaya koyduğunun altını çizdi. Çelik, KKTC'ye ve Kıbrıs Türk davasına desteklerini birlikte defa elan duyuru ettiklerini belirtti. Acı sürgünün sene dönümünde yaşamını kaybeden Ahıska Türklerine de yağmur isteyen Çelik, Ahıska Türklerinin muhik mücadelelerine dayanaklık etmek vermeye bitmeme edeceklerini söyledi.

“Türkiye orada fiili birlikte militan nüfuz şekilde da bulunmuyor”

Paris'te meydana getirilen Libya toplantısına Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin çağırma edilmesinin hata bulunduğunu tamlayan Ömer Çelik, “AB'nin karışan bulunduğu bu zirvelerin değişik kalitesinin düştüğünü, bu zirvelerin organizasyonunun apayrı iç yöntem saikleriyle yapılmaya çalışıldığını, birlikte ekipman mahalle dayanışması ortaya çıkartmak düşüncesince maatteessüf zirvelerin anne temalarının zehirlendiğini görüyoruz. Fakat Sayın Macron'un zirvede Türkiye ve Rusya'nın Libya'dan askerlerini çekmesi kabil birlikte çağrısı Türkiye açısından birlikte skandaldır. Türkiye orada birlikte paramilitar nüfuz şekilde bulunmuyor, Türkiye orada fiili birlikte militan nüfuz şekilde da bulunmuyor. BM'nin tanımış bulunduğu yasal hükümetin daveti dair pedagoji bilimi amacıyla orada bulunmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin buradaki varlığını birlikte ekipman paramilitar güçlerle eş avlamak maksatlı birlikte yanlıştır. Burada elan da dirilik sıkıcı bulunan Sayın Macron'un halis muhlis beyanatlarında Türkiye'yi maksat almasıdır. Hafter güçlerinin meydana getirdiği katliamların, ortaya çıkan dolgun mezarların peşinde Fransa'nın desteği bulunduğu belirgin birlikte halde ortaya serildi. Suriye'de hem DEAŞ'a hem PKK'ye çevrilmiş şekilde Fransız şirketlerinin Fransız istihbaratı ile irtibatlı şekilde dayanaklık etmek verdiği şeklindeki davalar Fransa yargısına taşındı. Buna karşın Sayın Macron, halis muhlis birlikte Fransız politikasını Türkiye karşıtlığına irca kabil birlikte yanlışın içerisine giriyor” sanarak konuştu.

“Yunan Başbakanı Miçotakis'in biricik birlikte mesaisi var, kabil liderlerle buluşuyor, hoppadak Türkiye'yi yakınma ediyor”
Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki provokasyonlarının hatırlatılması dair Ömer Çelik, “Yunanistan agresif birlikte talih politikası izliyor. Tamamen iç siyasetteki sıkışmışlıkları bırakmak düşüncesince Ege ve Akdeniz'de başağrısı çıkartıyorlar. Silahsız statüdeki adaların silahlandırılması gayri hukukidir. Defalarca uyarılmasına karşın buna bitmeme etmelerinin noktayı geldiği devir fiili sonuçları de olacaktır.

Yaptıkları, Yunan halkının parasını, imkanlarını ve kaynaklarını tutumsuzluk etmekten apayrı birlikte bilinçlilik değil. Ne yapacaklar, Türkiye Cumhuriyeti'ne erinç birlikte denge, birlikte nüfuz mi oluşturacaklar, hakeza birlikte bilinçlilik beklenir mü? Söz konusu caba değil. Hem hukuken haklıyız aynı zamanda sahada haklılığımızı gerçekleşme ettirecek ve yürütme edecek herhangi birlikte kabil olanak ve kapasiteye sahibiz. Buna karşın Ege sulh denizi olsun, Yunanistan ile masaya oturalım deriz ama herhangi birlikte devir masadan kaçan Yunanistan oluyor. Yunan Başbakanı Miçotakis'in biricik birlikte mesaisi var, kabil liderlerle buluşuyor, Yunanistan'ın nazar boncuğu meselesini konuşmuyor, hoppadak Türkiye'yi yakınma ediyor. Ortaya koyduğu halis muhlis tezler hata ve temelsiz. Nitekim Yunanistan Dışişleri Bakanının yegane mesaisi Türkiye ile bağlanmış köksüz söylemek. Türkiye ile Yunanistan arasındaki meseleler masada çözülebilir. Yunanistan masayı apayrı ülkeleri yanına tefriş etmek düşüncesince birlikte yönlendirme uzlaştırıcı şekilde kullanıyor. Yunan siyasetçileri Yunan halkına köksüz söylememelidir” şeklinde konuştu.

“Türkiye'nin şümullü gelişim planları ve içten birlikte yaklaşımı vardır”

Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceği söylentileri ve önümüzdeki devirde dü dünya ortada atılacak adımların sorulması dair Ömer Çelik, “Körfez'deki katı aşırı dünya ile yaşanmış bulunan hastalıkların aşılması düşüncesince Türkiye'nin şümullü gelişim planları ve içten birlikte yaklaşımı vardır. Türkiye ile BAE arasındaki bu yakınlaşma, meselelerin çözülmesi düşüncesince bu dip diyalog ve ortaklaşa iş sevindiricidir. Pozitif dosyalar ne denli çoğaltılırsa herhangi birlikte dünya bundan menfaat sağlar. BAE ile görüşmeler çelimli birlikte halde yapılmaya bitmeme edilecek” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanımızla nasıl helalleşecekler”

Kılıçdaroğlu'nun helalleşme videosunun hatırlatılması dair Ömer Çelik, “Kim olursa olsun ‘helalleşme' söylediği devir buna hürmet istihbar etmek gerekir. Helalleşme dobra niyeti gösterir. Fakat sorun şudur; bunun altını nasıl dolduracaksınız ve bunu nasıl gerçekleştireceksiniz? Sayın Kılıçdaroğlu helalleşmeden bahsediyor, CHP'de katı aşırı ad de bunun esasen CHP ilkelerinden ivaz özgülemek anlamına geldiğini söylüyor. CHP'nin bu helalleşme lafı dair CHP'lilerin çıkıp ‘Siz CHP ilkelerinden ivaz veriyorsunuz, bunu yapamazsınız' kabil yaklaşımı karşısında ne söylenecektir. Helalleşme dediğinizde bunun birlikte de erinç tarafı vardır, sizin helalleşmenizi bildirme edecek insanların ne değerlendirmede bulunacağı önemlidir. mesela Yassıada'da martir edilenlerin aileleri ile nasıl helalleşecekler? O darbelere dayanaklık etmek vererek belirgin beyanlarla bu ülkeye yaşatılmış acılarla nasıl helalleşecekler?

Bir emektar milletvekilleri ‘Bu ülkede bundan sonradan çarpış yapılamıyor, cıvıl cıvıl kağıttan kaplan' niteleyerek Türk ordusuna taşlama eden, çarpış yapılmamasından elem duyan birlikte yaklaşım ortaya koymuştu, bununla nasıl helalleşecekler? 28 Şubat devrinde katı aşırı dinç kızın pedagoji bilimi yaşamını karartan birlikte ekipman siyasetlerle nasıl helalleşecekler? ‘Suriye'deki YPG-PYD bizlere saldırmaz' dediklerinde yıldırı örgütlerinin Türkiye sınırlarında yıldırı devleti kurmasına erinç uğraş fail alp askerlerle nasıl helalleşecekler? Bütün bunlar iri meselelerdir. Rahmetli Menderes ve dostlarının eren hatırasını yüreğinde yaşatan, bundan ötürü burkulmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile nasıl helalleşecekler? Defaatle Cumhurbaşkanımıza kara attılar, defaatle mahkum oldular, Cumhurbaşkanımızla nasıl helalleşecekler? Ötekileştirilen, aşağılan şahısların yaşadıkları karşısında nasıl helalleşecekler? Şehit ailelerini inciten zat dostlarının beyanları oldu. Şehit aileleri ile nasıl helalleşecekler? Helalleşmek iyidir, kıymetlidir, ama hakkıyla içten birlikte halde yapılabilirse” açıklamasında bulundu.

“Sistemler ortada birlikte meşruluk yarışı yapılamaz”

Ömer Çelik, “Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Beştepe'deki toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bulunan sistemle bağlanmış ‘50+1'in mahsurlu bulunduğunu anladık' söylediğini aktarmıştı. Bir izah da Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek'ten geldi, ‘Ben 50+1'in bugün de gelecekte de başağrısı çıkartacağı kanaatindeyim dedim, halen de kanaatim budur' dedi. Sizin değerlendirmeniz nedir?” şeklindeki soruya şu ifadelerle yanıt verdi:

“Türkiye'nin politik tecrübesi hafızalarımızda taze. Sistem tartışmalarına çabucak bire gelinmedi. Hatırlıyorum, bugün mebus dizge yanlısı şekilde mütekellim katı aşırı siyasetçi, Türkiye'de mebus dizge varken cumhurbaşkanlığını

başbakanlığın üstünde birlikte vasilik kurumu kabil görüyordu, anayasanın üstünde Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ni görüyordu, askeri vesayeti de çırçıplak politika üstünde birlikte teftiş mekanizması şekilde görüyordu. Eğer bu arkadaşların bütünü çabucak hidayete ermişse, mebus dizge ve demokrasinin lütuflarını keşfetmişse bu da olumlu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi de meşrudur, mebus dizge de meşrudur. Sistemler ortada birlikte meşruluk yarışı yapılamaz. Türkiye'de mebus sistemin, bugün mebus dizge savunuculuğu yapanların katı bir fazla fazla ve bağlanmış oldukları kafa Türkiye'de mebus dizge varken mebus sistemin şen renksiz almasına olanak vermediler, renksiz almasına olanak vermediler, zehirlediler. Milletin kazanılmış bulunduğu birlikte yetkiyi nasıl arka alacaksınız? Bütün soruları itiraz edenlerin cevaplaması gerekiyor. Biz de bunları duymayı bekliyoruz.”

“Türk siyasetinde bu denli havadan birlikte küfrün savunulduğunu görmedim”

İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın birlikte martir yakınına sövme etmesine bağlı Meral Akşener'in açıklamalarının sorulması dair Ömer Çelik, “Üzücü bulunan şudur, bu küfre fail eş caba ilk inkar etti, sonradan bildirme etti ama kusur dilerken caba bu hakareti meydana getirdiği aileyi dışarıda tutarak, namına bahane imal ederek ağırbaşlı birlikte kusur caba dileyemedi. Sonrasında CHP ‘bu birlikte provokasyondur' dedi, başkalarından da tahrik şeklinde izah geldi. Şu anne denli bunun nasıl birlikte tahrik olduğuna değgin birlikte bilinçlilik söylemediler. Esas iş şudur; ‘provokasyondur' niteleyerek küfrü meşrulaştırma yahut ona bahane bulma benzerinden birlikte yaklaşım içerisine giriyor. Ben etraflıca zamandır Türk siyasetinde bu denli havadan birlikte küfrün savunulduğunu görmedim. Burada montaj yok, tahrik yok. Herkesin uğrunda gerçekleşen birlikte görüngü var. Şehitlerimizin ailelerinden kusur arzu etmek bu denli tekaüt mu? Bu denli tahrik labirentlerinde dolaşmayı mucip bahane nedir? Bir anlaşma şeklinde bunun meşrulaştırılmaya çalışılması politik ahlakla bağdaşmayan birlikte şeydir” dedi.

“İsmet Yılmaz Bey'in adı öne çıktı”

Naci Bostancı'nın görevinden ayrılmasına bağlı Ömer Çelik, “Naci Bey 2023 seçimlerine giderken 2023 seçimlerine çevrilmiş icraat ortamında arazi bildirme etmek neredeyse acemi görevler üstlenecek. Bu çerçevede birlikte yaklaşımdır bu. Kendi iradesi ile gerçekleşmiştir. MKYK'da endamsız birlikte danışma yapıldı. Eski Meclis Başkanımız İsmet Yılmaz Bey'in adı öne çıktı. Bütün neticeyi ve değerlendirmeyi çarşamba haset kol toplantısında göreceğiz” sanarak konuştu.

“Alevi vatandaşlarımızı, Kürt vatandaşlarımızı incitecek herhangi birlikte kabil beyanın karşısında duruyoruz”

AK Parti emektar Milletvekili Hüseyin Besli'nin kaleme almış bulunduğu birlikte makalenin hatırlatılması dair Ömer Çelik, “Biz bahsettiğiniz yazıdaki ifadeler yahut apayrı ifadeler, bunları bildirme etmiyoruz, hepsini reddediyoruz. Alevi vatandaşlarımızı, Kürt vatandaşlarımızı incitecek herhangi birlikte kabil beyanın karşısında duruyoruz. Bunların ortaya çıkardığı levha mazeretli göreceğimiz birlikte levha değildir. Alevi yurttaşlarımıza hürmetlerimizi ve saygılarımızı tabir ediyoruz. Bu ifadelere katılmadığımızı, çelimli birlikte halde reddettiğimizi bildirme ediyorum” açıklamasında bulundu.

“Bu iş topluluğun halis muhlis hücreleri ile seferberlik duyuru etmesi müstelzim birlikte mesele”

28 yaşındaki Başak Cengiz'in tığ ile katledilmesi vakasına bağlı soruya yanıt sağlayan Ömer Çelik, “Hepimizi en aşırı yaralayan bilinçlilik bu dirilik kaybı. Bunu elan da artı şey, birlikte caninin elinde birlikte tığ ile ‘savunmasız bulunduğu düşüncesince onu öldürdüm' demesi. Gencecik birlikte kardeşimiz yaşamını kaybetti. Bu zihniyetin sokaklarda bu halde dolaşması elbette ki elan aşırı uyanıklık üretmemizi gerektiriyor. Bu iş topluluğun halis muhlis hücreleri ile seferberlik duyuru etmesi müstelzim birlikte mesele” dedi.

Derya Yetim - Hülya Keklik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ