USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tek devir bekâr kalmayacaktır

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tek devir bekâr kalmayacak, Kıbrıs Türk davası tek devir desteklenmemiş kalmayacaktır. Hepimizin gönlü, kalbi, rastgele muhtelif desteği Kıbrıs Türk davasıyla beraberdir." dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tek devir bekâr kalmayacaktır
15-11-2021 18:49
15-11-2021 18:49
Ankara

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı bitmeme ederken basın toplantısı düzenledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı arzulayan Çelik, Diyarbakır annelerinin çocuk nöbetinin rastgele ortak devir gündemlerinde bulunduğunu belirterek, annelere yârenlik ve saygılarını iletti.

Çelik, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 38'inci sene dönümü bulunduğunu hatırlatarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne rastgele ortak çeşitli desteklerinin sürdüğünü tabir etti.

Kıbrıs Türk davası ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunda emeği bulunan Dr. Fazıl Küçük ve müessis Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı dualarla anan Çelik, "Bugünlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun manası elan da güzel algı edilmekte ve elan güzel anlaşılıyor. Rum-Yunan ikilisinin etraflı güçlerini kullanarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin doğruluk ve kendilerini gasbetme yönündeki agresif ve maksimalist davranışları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ne genişliğinde yerinde ortak zemine oturduğunu, Kıbrıs Türk davasının ne genişliğinde ehemmiyetli ortak sorun bulunduğunu ortak defa elan gösteriyor." sanarak konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın politik yaşamının rastgele ortak alelacele Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ve Kıbrıs Türk davasının beraberinde bulunduğunu ve bu mücadeleyi sürdürmeye bitmeme ettiğini kail Çelik, "Özellikle akıbet yıllarda Doğu Akdeniz'de ortaya çıkan ve apayrı devletleri de yanlarına onama etme gayretiyle Rum-Yunan ikilisinin bu nahak ve hukuksuz siyasetine huzur en çelimli duruşu Cumhurbaşkanımız ve Türkiye ortaya koymaya bitmeme ediyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tek devir bekâr kalmayacak, Kıbrıs Türk davası tek devir desteklenmemiş kalmayacaktır." dedi.

Çelik, gönüllerinin ve rastgele ortak çeşitli desteklerinin Kıbrıs Türk davasıyla bu arada bulunduğunu söyleyerek, şu biçimde bitmeme etti:

"Geçmişten bugüne ne devir masaya oturulsa Rum tarafı bazı kazanımlar elde etme, ondan sonradan da masayı bozma, elan sonradan yeni baştan masaya oturmayıysa başlangıçta kaldıkları yerden bitmeme ettirme biçiminde maatteessüf politik ortak dubara adına niteleyebileceğimiz ortak biçimde sürdürmüştür. Bundan sonrasında bundan sonradan neyin ne konuşulacağı ve ne amaca varılacağı kemiksiz olmaksızın tek biçimde bu masaların kurulmasının ortak manası yoktur. Çünkü bu masaların sonucunda Rum tarafının asılsız söyleme, Avrupa Birliğinin de maatteessüf bu asılsız siyasetine 'Rum tarafı Avrupa Birliği üyesi ortak ülkedir' diyerekten mahalle dayanışması altında tek ilkeye güçsüz ortak biçimde dayanak vermesi biçiminde ortak dubara bitmeme ediyor. Ne Türkiye Cumhuriyeti'ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bu oyunun rastgele ortak biçimde tarafı olmayacaktır. Ama dediğimiz kabilinden kemiksiz ortak biçimde neyin konuşulacağı ve ne amaca muvasalat etmek neredeyse konuşulacağı biçiminde ortak davranış ortaya çıkarsa o değerlendirilecektir."

"Haksız, hukuksuz ve disiplinsiz ortak tavır"

Bütün Kıbrıs Adası'na ilgilendiren doğal taş yağı lambası lambası kaynaklarının hoppadak Rum tarafı çeşidinden gasbedilmesi kabilinden ortak tutuma en çelimli biçimde huzur çıktıklarını tabir fail Çelik, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Bunların ya yeni baştan dü yan ortada bölüştürülmesi yahut gelirin elde edilmesinin yeni baştan bu biçimde belirlenmesiyle ortak düzenek kurulmasının ehemmiyetli bulunduğunu belirttik. Fakat Rum tarafı ortak defa elan bu gasp siyasetini sürdürmek, gasp siyasetini elan da yetiştirmek düşüncesince tuttu 'Ben bunların hepsini alırım, bu gelirleri elde ederim, ortak güneş ortak hal olursa Türk tarafıyla paylaşırım' benzerinden haksız, hukuksuz ve disiplinsiz ortak durum ortaya koydu. Bu da elbette hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çeşidinden bununla birlikte Türkiye Cumhuriyeti çeşidinden reddedilmiştir, tek devir da onama edilmeyecektir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ve Kıbrıs Türk davasına desteğimizi, etraflı kardeşlerimize buradan sevgilerimizi saygılarımızı ortak defa elan tabir ediyoruz."

"Haklı mücadelelerine dayanak vermeye bitmeme edeceğiz"

Ahıska Türkleri'nin ortamında bulunmuş olduğu şartlar, kültürlerini korumaları ve varlıklarını idame ettirmelerinin parti adına rastgele ortak devir gündemlerinde bulunduğunu dile getiren Çelik, "Acı sürgünün sene dönümünde ortak defa elan yaşamını kaybeden canlarımızı dualarla anıyoruz. Ahıska Türkleri dünyanın rastgele ortak tarafında Türkiye Cumhuriyeti'ne, milletimize içten ilişkin kardeşlerimizdir. Biz de dünyanın rastgele ortak tarafında ve memleketimiz içerisinde mihman ettiğimiz Ahıska Türkleri ile ayrımsız milletin parçası olmaktan şişman ortak neşe duyduğumuzu ortak defa elan tabir ediyoruz. Onların acılarını tek devir unutmayacağız, yerinde mücadelelerine dayanak vermeye bitmeme edeceğiz." sanarak konuştu.

Çelik, Birleşmiş Milletler Uluslararası Hukuk Komisyonu üyesi adına fariza önleyen Dr. Nilüfer Oral'ın bu göreve yeni baştan seçildiğini belirterek, "Kendisini kutlama ediyoruz, bu görevde evren barışı için, hukukun egemenliği düşüncesince ahbaplık alanındaki serbest bilim ve tecrübesiyle elan ehemmiyetli işlere imza atacağına inanıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emektar adıyla Türk Konseyi Zirvesi acemi adıyla Türk Devletler Teşkilatı Zirvesi'nde meydana getirdiği konuşmasının acemi zamanın zevahir vesikası adına tarihe geçtiğini kail Çelik, buradaki anne temanın Yeşil Teknolojiler ve Dijital Çağda Akıllı Şehirler bulunduğunu anımsattı.

Bu temanın dünyaya kentlileşmiş kentler hediye etmiş Türk dünyası açısından ehemmiyetli olduğuna ayraç fail Çelik, "Hem bu zevahir belgesinin onama edilmesi bununla birlikte acemi kişi geleceğe çevrik adına ortak kararlılığı tabir ediyor." dedi.

Zirvenin Yassıada'da yapılmasının da ehemmiyetli ortak ileti içerdiğini tamlayan Çelik, eskiden acıların sembolü bulunan adanın bundan sonradan Demokrasi ve Özgürlükler Adası adına ortak iradeye dönüştüğünü, burada Türkiye'nin etraflı dünyaya vereceği demokrasi, hukuk, dayanışma, birlik ve acemi zevahir toplantılarının yapılacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Heyeti Başkanı adına seçildiğini dile getiren Çelik, "Aksakallılar ehemmiyetli ortak istişare organı adına yürütme rolü ortaya koyuyor. Bunun etraflı mutluluk başkanlarının onayıyla seçilmesi de akıbet adım önemlidir. Cumhurbaşkanımızın tabir etmiş olduğu kabilinden Türkistan coğrafyasının medeniyetin beşiği bulunan mirasını doğacak nesillere taşımak, acemi donanımlarla perçinlemek düşüncesince meydana getirilen emek harcamaları kılıç de parti adına desteklemeye ve bunlara katkıda bulunmaya bitmeme edeceğiz." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ