USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik: Macron halis muhlis beyanatlarında Türkiye'yi erek alıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un etraflı beyanatlarında Türkiye'yi erek aldığını belirtti.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Macron halis muhlis beyanatlarında Türkiye'yi erek alıyor
15-11-2021 19:39
Ankara

Çelik, parti genel merkezinde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı bitmeme ederken basın toplantısı düzenledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı arzulayan Çelik, Diyarbakır annelerinin çocuk nöbetinin rastgele devir gündemlerinde bulunduğunu belirterek, annelere yârenlik ve saygılarını iletti.

Çelik, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 38'inci sene dönümü bulunduğunu hatırlatarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne rastgele muhtelif desteklerinin sürdüğünü anlatım etti.

Kıbrıs Türk davası ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunda emeği bulunan Dr. Fazıl Küçük ve müessis Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı dualarla anan Çelik, "Bugünlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun manası hâlâ da dobra algı edilmekte ve hâlâ dobra anlaşılıyor. Rum-Yunan ikilisinin halis muhlis güçlerini kullanarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin adalet ve çıkarlarını gasbetme yönündeki agresif ve maksimalist davranışları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ne genişliğinde yerinde birlikte zemine oturduğunu, Kıbrıs Türk davasının ne genişliğinde ehemmiyetli birlikte sorun bulunduğunu birlikte el hâlâ gösteriyor." sanarak konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın politik yaşamının rastgele alelacele Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ve Kıbrıs Türk davasının birlikte bulunduğunu ve bu mücadeleyi sürdürmeye bitmeme ettiğini kail Çelik, "Özellikle akıbet yıllarda Doğu Akdeniz'de ortaya çıkan ve apayrı devletleri de yanlarına bildirme etme gayretiyle Rum-Yunan ikilisinin bu nahak yere ve hukuksuz siyasetine erinç en çelimli duruşu Cumhurbaşkanımız ve Türkiye ortaya koymaya bitmeme ediyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tek devir bekâr kalmayacak, Kıbrıs Türk davası tek devir desteklenmemiş kalmayacaktır." dedi.

Çelik, gönüllerinin ve rastgele muhtelif desteklerinin Kıbrıs Türk davasıyla bu arada bulunduğunu söyleyerek, şöyleki bitmeme etti:

"Geçmişten bugüne ne devir masaya oturulsa Rum tarafı bazı kazanımlar elde etme, ondan sonraları da masayı bozma, hâlâ sonraları gine masaya oturmayıysa başlangıçta kaldıkları yerden bitmeme ettirme halinde maatteessüf politik birlikte hile namına niteleyebileceğimiz birlikte halde sürdürmüştür. Bundan sonrasında bundan böyle neyin elbette konuşulacağı ve ne amaca varılacağı kupkuru olmaksızın tek halde bu masaların kurulmasının birlikte manası yoktur. Çünkü bu masaların sonucunda Rum tarafının esassız söyleme, Avrupa Birliğinin de maatteessüf bu esassız siyasetine 'Rum tarafı Avrupa Birliği üyesi birlikte ülkedir' diyerekten mahalle dayanışması altında tek ilkeye dayanıksız birlikte halde dayanak noktası vermesi halinde birlikte hile bitmeme ediyor. Ne Türkiye Cumhuriyeti'ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bu oyunun rastgele birlikte halde tarafı olmayacaktır. Ama dediğimiz kademe kupkuru birlikte halde neyin konuşulacağı ve ne amaca ulaşmak kıl payı konuşulacağı halinde birlikte davranış ortaya çıkarsa o değerlendirilecektir."

"Haksız, hukuksuz ve disiplinsiz birlikte tavır"

Bütün Kıbrıs Adası'na ilişik doğal kavara kaynaklarının hoppadak Rum tarafı çeşidinden gasbedilmesi kademe birlikte tutuma en çelimli halde erinç çıktıklarını anlatım fail Çelik, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bunların ya yeni baştan dü yan ortada bölüştürülmesi veya gelirin elde edilmesinin yeni baştan bu halde belirlenmesiyle birlikte düzenek kurulmasının ehemmiyetli bulunduğunu belirttik. Fakat Rum tarafı birlikte el hâlâ bu gasp siyasetini sürdürmek, gasp siyasetini hâlâ da yükseltmek düşüncesince tuttu 'Ben bunların hepsini alırım, bu gelirleri elde ederim, birlikte devir birlikte hal olursa Türk tarafıyla paylaşırım' benzerinden haksız, hukuksuz ve disiplinsiz birlikte büyüklenme ortaya koydu. Bu da elbette hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çeşidinden hem de Türkiye Cumhuriyeti çeşidinden reddedilmiştir, tek devir da bildirme edilmeyecektir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ve Kıbrıs Türk davasına desteğimizi, halis muhlis kardeşlerimize buradan sevgilerimizi saygılarımızı birlikte el hâlâ anlatım ediyoruz."

"Haklı mücadelelerine dayanak noktası vermeye bitmeme edeceğiz"

Ahıska Türkleri'nin süresince bulunmuş yer aldığı şartlar, kültürlerini korumaları ve varlıklarını idame ettirmelerinin parti namına rastgele devir gündemlerinde bulunduğunu dile getiren Çelik, "Acı sürgünün sene dönümünde birlikte el hâlâ yaşamını kaybeden canlarımızı dualarla anıyoruz. Ahıska Türkleri dünyanın rastgele tarafında Türkiye Cumhuriyeti'ne, milletimize içtenlikle dair kardeşlerimizdir. Biz de dünyanın rastgele tarafında ve memleketimiz içerisinde mihman ettiğimiz Ahıska Türkleri ile ayrımsız milletin parçası olmaktan iri birlikte şenlik duyduğumuzu birlikte el hâlâ anlatım ediyoruz. Onların acılarını tek devir unutmayacağız, yerinde mücadelelerine dayanak noktası vermeye bitmeme edeceğiz." sanarak konuştu.

Çelik, Birleşmiş Milletler Uluslararası Hukuk Komisyonu üyesi namına fariza karşılayıcı Dr. Nilüfer Oral'ın bu göreve yeni baştan seçildiğini belirterek, "Kendisini kutlama kartı ediyoruz, bu görevde evren barışı için, hukukun egemenliği düşüncesince ahbaplık alanındaki enli bilim ve tecrübesiyle hâlâ ehemmiyetli işlere imza atacağına inanıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emektar adıyla Türk Konseyi Zirvesi toy adıyla Türk Devletler Teşkilatı Zirvesi'nde meydana getirdiği konuşmasının toy zamanın görünüş vesikası namına tarihe geçtiğini kail Çelik, buradaki anne temanın Yeşil Teknolojiler ve Dijital Çağda Akıllı Şehirler bulunduğunu anımsattı.

Bu temanın dünyaya kentlileşmiş kentler hediye etmiş Türk dünyası açısından ehemmiyetli olduğuna ayraç fail Çelik, "Hem bu görünüş belgesinin bildirme edilmesi hem de toy kişi geleceğe çevrik namına birlikte kararlılığı anlatım ediyor." dedi.

Zirvenin Yassıada'da yapılmasının da ehemmiyetli birlikte ileti içerdiğini tamlayan Çelik, önce acıların sembolü bulunan adanın bundan böyle Demokrasi ve Özgürlükler Adası namına birlikte iradeye dönüştüğünü, burada Türkiye'nin halis muhlis dünyaya vereceği demokrasi, hukuk, dayanışma, beraberlik ve toy görünüş toplantılarının yapılacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Heyeti Başkanı namına seçildiğini dile getiren Çelik, "Aksakallılar ehemmiyetli birlikte istişare organı namına yürütme rolü ortaya koyuyor. Bunun halis muhlis büyüklük başkanlarının onayıyla seçilmesi de akıbet aşama önemlidir. Cumhurbaşkanımızın anlatım etmiş yer aldığı kademe Türkistan coğrafyasının medeniyetin beşiği bulunan mirasını doğacak nesillere taşımak, toy donanımlarla perçinlemek düşüncesince meydana getirilen emekleri tığ de parti namına desteklemeye ve bunlara katkıda bulunmaya bitmeme edeceğiz." sanarak konuştu.

Paris'te planlı Uluslararası Libya Konferansı'na yer veren Çelik, Libya'da barışın ve istikrarın sağlanmasının Libya halkının iradesi ile olması gerektiğine ayraç ederek, "Burada esas istikrarı bozucu Hafter güçleri kademe bazı istikrarsızlaştırıcı unsurlara maruz desteğin, ayrışık devletlerin vekalet savaşlarını bu halde yürütmesinin Libya'ya bırakılmış en iri dokunca bulunduğunu anlatım ediyoruz. Bu zirveye, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin çağırma edilmesi de birlikte yanlıştır. Yunanistan'ın, Güney Kıbrıs Rum yönetiminin Libya meselesi ile ne hevesi vardır? Hangi tarafındalar işin, buraya çağırma ediliyor?" sanarak konuştu.

Avrupa Birliğinin (AB) karışan yer aldığı bu zirvelerin tedricen kalitesinin düştüğünü kail Çelik, bu zirvelerin organizasyonunun apayrı iç yöntem malikleri ile yapılmaya çalışıldığını ve bazı mahalle dayanışmasını öne çıkartmak düşüncesince anne temalarının bu halde zehirlendiğini gördüklerini dile getirdi.

Çelik, zirveye dair meydana getirdiği değerlendirmelere şöyleki bitmeme etti:

"Bu zirvede, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un 'Türkiye ve Rusya'nın Libya'dan askerlerini çekmesi' şeklindeki çağrısı, doğrusunu anlatmak gerekirse, Türkiye açısından bu cümlenin bu halde anlatım edilmesi birlikte skandaldır. Türkiye orada birlikte paramiliter kuvvet namına bulunmuyor, Türkiye orada fiili birlikte militan kuvvet namına da bulunmuyor. Birleşmiş Milletlerin tanımış yer aldığı kanuni hükümetin daveti üstünde yetişek amacıyla orada bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin buradaki varlığını bazı paramiliter güçler ile eş tutmak, isteyerek birlikte yanlıştır. Fakat burada ayrımsız sürede da Türkiye'nin muhatap bildirme etmiş yer aldığı Birleşmiş Milletler çeşidinden tanınan, kanuni ve resmi yönetimin de bazıları çeşidinden kanuni ve resmi görülmediği, Hafter'le denktaş birlikte pozisyonda görüldüğü şeklindeki birlikte yaklaşımın yeni baştan gündeme sürüldüğünü görüyoruz. Bunun elbette bildirme edilmesi beklenir değildir. Türkiye, askeri müşavirlik ve yetişek desteğini Birleşmiş Milletler çeşidinden bildirme edilmiş resmi ve kanuni hükümetin daveti üstünde gerçekleştirmektedir. Yabancı er statüsü içerisinde Türkiye'nin değerlendirilmesi isteyerek birlikte yanlıştır, birlikte esassız siyasetidir, isteyerek birlikte propagandadır."

Ömer Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un halis muhlis beyanatlarında Türkiye'yi amaç aldığını belirterek, şöyleki konuştu:

"Hafter güçlerinin meydana getirdiği katliamların, ortaya çıkan şişman mezarların peşinde Fransa'nın desteği yer aldığı belirgin birlikte halde ortaya serildi. Aynı halde Suriye'de hem DEAŞ'a hem PKK'ya çevrik namına Fransız şirketlerinin Fransız istihbaratıyla irtibatlı namına bu yıldırı örgütlerine dayanak noktası verdiği şeklindeki davalar, Fransa yargısına taşındı lakin buna karşın Sayın Macron halis muhlis bunlarla uğraşacağına halis muhlis birlikte Fransız aut politikasını Türkiye karşıtlığına irca etmek kademe birlikte hata içine giriyor. Türkiye Fransa ilişkileri güzel ilişkilerdir. Türkiye Fransa ortada birlikte aut politikada birbirinin rakibi peyda etmek kademe birlikte tutumu beslemek yanlıştır."

Fransız neşriyat organlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika'ya ziyaretlerine ilişkin, "Erdoğan'ın Afrika'da ne işi var?" halinde rakiplik imal edilmeye çalışıldığını anlatım fail Çelik, "Afrika'yı tapulu malı gören, Cumhurbaşkanımızın oraya muadele temelinde, denktaş katılım temelinde gitmesini kendisi düşüncesince gözdağı gören birlikte zihniyet, yeni baştan alçak hata birlikte zihniyettir." dedi.

5,1 milyon amut toprakla buluştu

Ömer Çelik, yanan ormanlık sahaların ağaçlandırılması ile dayalı de kıymetlendirme yaptı. Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğinde müstevli şartlarını dikkate alarak 81 ilde kısaca 1000 lokasyonda, kısaca 700 bin vatandaşın katılımıyla 5,1 milyon fidanın birlikte günde dikildiğini aktaran Çelik, orman alanlarının ihyası çerçevesindeki gündemi takip edeni sürdüreceklerini söyledi.

Gençleri festivale davet

Çelik, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca 16-21 Kasım'da Başkent Millet Bahçesi'nde gençlere müteveccih ilk gencelme ve domestik yönetimler temasıyla düzenlenecek festivale dair de bilgiler verdi.

Festivalin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacağını tamlayan Çelik, festivalde 21 Kasım Pazar gününe genişliğinde yüzlerce aktiflik yapılacağını anlattı.

AK Partili belediyelerin camianın rastgele kesimini ek faaliyetlerinin sergileneceğini aktaran Çelik, erte başlamış olacak festivale Türkiye'nin rastgele yanındaki gençleri beklediklerini vurguladı.

"Kuşkusuz hacısı hocası çabucak görüşünü değiştirecek sanarak birlikte bilinçlilik yok"

Ömer Çelik, açıklamalarının peşi sıra basın çalışanlarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu kabulüne ve hâlâ sonrasında Karamollaoğlu'nun açıklamalarına dair istifham üstünde Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın artı yardım sağlayacak şekilde, olumlu eleştiriler çerçevesinde ayrışık kesimler ile buluştuğunu belirterek, "Karamollaoğlu ile buluşması da saatler süren, akıbet aşama dobra önceki birlikte mukarenet namına yansıdı." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karamollaoğlu ile baş döndürücü birlikte vakitler tanıştığını aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Aralarında güzel birlikte ahbaplık var. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımızın Saadet Partisi'nde politika karşılayıcı baş döndürücü bedel verdiği kimseler var. Partimizde arkadaşlarımızın Saadet Partisi'nde baş döndürücü andıran arkadaşları var, önce politika yaptıkları. Dolayısıyla bu istişareler, bu buluşmalar bu anlamda rastgele devir faydalıdır. Kuşkusuz hacısı hocası çabucak görüşünü değiştirecek sanarak birlikte bilinçlilik yok. Sayın Karamollaoğlu da katılmış yer aldığı yerleri, katılmadığı bölgeleri anlatım etti. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımız da kendisinin eleştirilerine erinç cevaplarını anlatım etti. Sayın Cumhurbaşkanımız, ekonomiden aut politikaya genişliğinde şümullü birlikte halde kişi politik pozisyonunu, partimizin, hükümetin politik pozisyonunu kupkuru birlikte halde paylaşan birlikte reis elhak ve hem kıdemi hem tecrübesi açısından da gündemdeki dosyaların en müeddep ayrıntılarına genişliğinde hakim. Dolayısıyla bu istişareler, bu buluşmalar rastgele devir faydalıdır, rastgele devir verimlidir sanarak değerlendiriyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ