USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadelesi, dünyanın en yasal mücadeles

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadelesi, dünyanın en yasal mücadelesidir. Teröre üzerine bu denli kaybolma vermişiz, hususiyet içinde bu mücadeleyi en çelimli birlikte halde sürdürüyoruz." dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadelesi, dünyanın en yasal mücadeles
02-02-2022 15:29
Ankara

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleri ile müşterek araya geldi. Toplantıya bağlı açıklamada mevcut AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında milletvekilleriyle icra ettikleri danışma toplantılarına bitmeme ettiklerini, bugün 50 milletvekilinin toplantıya katıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantının açılışında iç yöntem ve aut gelişmelerle alakalı şümullü müşterek istimara yaptığını aktaran Çelik, Erdoğan'ın bunun yanında meydana getirdiği il ziyaretleri ve gözlemleriyle alakalı değerlendirmelerde bulunduğunu söyledi.

Erdoğan'ın, milletvekillerine illerinde icra ettikleri çalışmalara bağlı ikaz ve tavsiyelerde bulunduğunu dile getiren Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın il ziyaretlerinin derin müşterek biçimde bitmeme edeceğini kaydetti. En ehemmiyetli hususun vatandaşın ne söylediği bulunduğunu vurgulayan Çelik, "Ülkenin, siyasetçinin sicil amiri vatandaşımızdır. Hepimiz, vatandaşımızın emirleri doğrultusunda, onun verdiği yetkiyle bu görevlerdeki yetkilerimizi kullanıyoruz." dedi.

Çelik, AK Parti'nin en uslu ayrıntılarına genişliğinde sosyal hassasiyetlerin nabzını tutmak, vatandaşların AK Parti'den ve Cumhur İttifakı'ndan beklentilerini birlik kendisine belirleme etmek, bunlara en akilane karşılıkları en hızlı, en doyurucu biçimde vermek, vatandaşın istem etmiş bulunduğu siyasete odaklı hal çıkmak düşüncesince kâffesi konsantrasyonunu sürdürdüğünün altını çizdi. Toplantıda, milletvekillerinin illeriyle alakalı işlev siyaseti hesabına değerlendirmelerinin olduğunu, iç ve aut siyasete, ayrışık sektörlere bağlı tekliflerde bulunduğunu aktaran Çelik, milletvekillerinin, vatandaşların bazı yerlerdeki problemlerinin çözülmesi düşüncesince hazırladıkları kanun tekliflerinin içeriklerini paylaştığını, bunlardan akla yatkın görülenlerin yasalaşması düşüncesince lüzumlu girişimlerin yapılabileceğini söyledi.

Hizmet siyaseti hesabına AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın gücünün kâffesi vilayetlerde göründüğünü tamlayan Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en sonuç Giresun'da 1 bilyon 398 milyon teklik 78 eserin açılışın gerçekleştirdiğini anımsattı. Erdoğan'ın Trabzon'da ise bakanlıklara, belediyelere ilgilendiren kıymeti 2 bilyon 309 milyon lirayı bulan 95 eserin açılışını yaptığını hatırlatan Çelik, işlev siyasetinin gücünün bitmeme ettiğini kaydetti.

"Operasyon, Türkiye'nin yasal hakkıdır"

Türkiye'nin terörle mücadelesinin en çelimli biçimde bitmeme ettiğini vurgulayan Çelik, terörle mücadelenin derin bulunduğu illerden mevrut milletvekillerinin, terörle mücadelenin vatandaşların dünyasına meydana getirdiği müspet katkıları anlatım ettiğini aktardı. Çelik, esbak şeb Kış Kartalı Harekatı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığının yıldırı örgütlerinin ayrışık yapılarını darmadağınık ettiğini belirterek bugün Eren Operasyonlarının da acemi müşterek safhasının başladığını hatırlattı.

Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı koordinasyonunda Türkiye'ye ve insanlığa hasım olan, demokrasiyi ve hususiyet devletini zılgıt eden, vatandaşların dünyasına kasteden terörle mücadelenin en çelimli biçimde süreceğinin altını çizen Çelik, şöyleki bitmeme etti:

"Terörle savaşım ile alakalı adımlar atılır atılmaz, bilhassa bitmiş ötesi harekatlar bahis konusu olduğunda yağız yaymaca merkezleri doğrudan çalışmaya başlıyorlar. Onlara müşterek kez şimdi anlatım geçirmek istiyorum ki Türkiye Cumhuriyeti, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan yasal haklarını kullanmaktadır. Komşu, karındaş devletlere, karındaş halklara da rastgele devir şurası söylüyoruz, oralarda bu yıldırı yapılarının bulunmayan edilmesine müteallik çelimli inisiyatifler alınamadığı için, kılükal gelişi karındaş Irak'ın içerisinde bu yıldırı örgütü yapılanması bitmeme etmiş bulunduğu düşüncesince tığ mecburen bu operasyonları gerçekleştirmek yerinde kalıyoruz. Bu banko karındaş devletlerin, halkların topraklarına müşterek dahil değildir. Kesinlikle onların türel haklarına çevrik müşterek kusur adım değildir. Tamamen hem ülkemizi zılgıt fail bununla birlikte onların topraklarında katiyen bulunmaması müstelzim bu yıldırı örgütlerine müşterek operasyondur ve ağız ağıza hususiyet temelinde gerçekleşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadelesi, dünyanın en yasal mücadelesidir. Teröre gönül rahatlığı bu genişliğinde kaybolma vermişiz, hususiyet içerisinde bu mücadeleyi en çelimli müşterek biçimde sürdürüyoruz. Halen müttefiklerimizden bu yıldırı örgütlerine tabanca gönderenlerin yaklaşımları ortadadır. Bütün bu tabloya baktığımız devir bu gördüğümüz yıldırı yapılarını darmadağınık etmek, duman geçirmek hükümran müşterek mutluluk kendisine Türkiye Cumhuriyeti'nin en yasal hakkıdır."

"Türkiye sonuç aşama istisnai müşterek role sahip"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erte Ukrayna'ya gideceğini anımsatan Çelik, bu seyahatin, Ukrayna-Rusya gerilimi yönünde ehemmiyetli müşterek tarafı ile başka boyutlarının da bulunduğunu söyledi. Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin 30'uncu yılı zımnında düzenlenecek ziyarette, dü dünya ortada 10'uncu Yüksek Düzeyde Stratejik Konsey Toplantısı'nın gerçekleştirileceğini tamlayan Çelik, bu toplantının, politik konulardan ticarete, şaz alım ve ihracata genişliğinde baş döndürücü enli müşterek yelpazesinin bulunduğunu aktardı. Dünya siyasetinin en hamam meselesinin Rusya-Ukrayna gerilimi olduğuna dikkati çekici Çelik, şöyleki konuştu:

"Burada rastgele dü tarafı da destekleyen ülkeler mevcut ancak dü devletin boşluk açılarını yakınlaştırmaya çalışan, Karadeniz'de, sahamızda gine müşterek savaşın olmaması düşüncesince aklıselim diplomasiyi işveren yaklaşımların maatteessüf az buçuk geride kaldığını görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın hem Türkiye Cumhuriyeti'nin hem Karadeniz hem semt gösterimi açısından bu yapacağı görüşme görülmedik ehemmiyetli olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız, hem Ukrayna hem Rusya tarafıyla meseleleri bariz biçimde konuşabilen, rastgele dü tarafın da almış bulunduğu inisiyatifi ve çabayı kıvançla karşıladığı müşterek şef kendisine bu inisiyatifi gerçekleştiriyor. Ukrayna tarafıyla konuşanlar Rusya ile mıhlı müşterek diyaloga eş değiller, Rusya tarafıyla konuşanlar Ukrayna tarafıyla mıhlı müşterek diyaloga eş değiller. Daha elhak zati maslahat müşterek Rusya-Ukrayna meselesi olmaktan öteye taşındı. Rusya-Avrupa Birliği, Rusya-ABD, Rusya-NATO arasındaki müşterek gerilime dönüşmüş durumda. Burada hem Rusya ile DOĞRU ilişkileri olması itibarıyla hem Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Sayın Putin ile yıllara mebni müşterek diyalogunun olması bununla birlikte Türkiye'nin çelimli müşterek NATO ülkesi olması bağlamında Türkiye sonuç aşama istisnai müşterek role sahip, şaz müşterek adım gerçekleştirebilecek durumda."

Bölgede rastgele müşterek probleminin çıkmaması düşüncesince bu inisiyatifin alınmasının önemine ayraç fail Çelik, yarınki seyahatle bunun gerçekleşeceğini anlattı.

"Ermenistan ile uçuşlar başlayacak"

Ermenistan ile normalleşme adımlarını hararetli düzen müşterek halde izleme ettiklerini dile getiren Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin müşterek kez şimdi müzakere, diplomatlık devleti, sulh vizyonuna eş bulunan müşterek mutluluk bulunduğunu ortaya koyduğunu vurguladı.

Ermenistan ile iklim yöntemleri uçuşlarının başlayacağını tamlayan Çelik, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Diasporanın, Türkiye-Ermenistan ilişkilerini zehirleyen, Türkiye'yi nahak ve mesnetsiz genosit suçlamalarıyla suçlayan, garp demokrasilerini bu biçimde zehirlemeye çalışan, parlamentolardan değişmeyen geçirmeye etkin çabası, Türkiye kabilinden etraflıca süre süresince çelimli müşterek mücadeleyle yanıt gördü. Bunların bu zehirleyici davranışına karşı, ASALA yıldırı örgütüyle Türkiye Cumhuriyeti'nin etraflıca devam eden müşterek savaşı oldu. Diplomatlarımızı martir verdik. Ve dünyanın rastgele tarafında misyonlarımız, bu yıldırı örgütü ve bu yıldırı örgütünü destekleyenler kabilinden maksat makbuz ancak Türkiye Cumhuriyeti uğur boncuğu devir belletici müşterek mutluluk olmaktan, sulh misyonunu korumaktan uğur boncuğu devir vazgeçmedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı çağında gerçekte Ermenistan ile normalleşmeyi sağlayacak bir takım protokoller ortaya çıkmıştı. Bu protokolleri yaşama geçirecekken, Türkiye tarafının iradesi birlik kendisine masadayken Ermenistan Anayasa Mahkemesi aykırı inanma artırıcı ilaç anlamına doğacak o protokolleri silme etmişti."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ermenistan'a "sözde soykırım" iddialarıyla alakalı "Arşivleri açalım, bunu müşterek yöntem meselesi olmaktan çıkaralım, aykırı o çağda yaşanmış acıları birbiriyle yarıştırmak yerine, bu acıları topluca analım, alanda barışı ve diyaloğu bilgili kılalım." mesajı verdiğini anımsatan Çelik, şimdi sonradan Ermenistan'ın Karabağ'ı engelleme ettiğini hatırlattı.

"Barışa mebni diplomasinin gücü"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Azerbaycan halkının ve devletinin akla yatkın görmediği uğur boncuğu adım içerisinde Türkiye'nin olmayacağını" anlatım ettiğini aktaran Çelik, Karabağ zaferinin kazanılmasından sonradan ortaya acemi müşterek okazyon penceresinin çıktığını anlatım etti.

Erdoğan'ın "Eğer Ermenistan bu iddialarından ırak durursa, Azerbaycan'a bu agresif tavrından vazgeçerse, alanda başka devletlerin, Rusya'nın, İran'ın, Gürcistan'ın katılımıyla enli çerçeveli müşterek sulh mekanizması gösterimi ortaya çıkabilir." söylediğini tamlayan Çelik, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mız, lehçe barışa ulama yapmak, Karadeniz'de çöküntü çıkmasını karşılamak açısından hem bu misyonu çelimli müşterek biçimde sürdürüyor bununla birlikte dü mutluluk biricik millet mutabakatı çerçevesinde Azerbaycan'ın onayı ve rızasıyla Ermenistan'la bu normalleşme adımları atılıyor. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu bu görünüm çerçevesinde Türk diplomasisinin müzakereye, sulh gösterimi geliştirmeye çevrik kapasitesi bağlamında müşterek kez şimdi barışa mebni diplomasinin erdemli müşterek gücü bulunduğunu tanıtlama etmiştir. Umarız ki bu uçuşların başlamasından sonradan bu hali sakatlayıcı, eskiden bulunduğu kabil zehirleyici rastgele müşterek ajitasyon ortaya çıkmaz, bu normalleşme bu biçimde kişi rayında bitmeme eder. Bu semt için, bölgenin sulh vizyonunun korunması itibarıyla gereklidir. Bundan sonradan da her insanın yararına olacak müşterek tablonun ortaya çıkması bu biçimde gerçekleştirme edilecektir. Türkiye hem Suşa Beyannamesi'ne çelimli müşterek biçimde dayanak veriyor bununla birlikte Ermenistan'la normalleşme hesabına da dü mutluluk biricik millet anlayışı çerçevesinde bu katkısını sürdürüyor. Bu biçimde müşterek diplomatlık devleti kendisine Türkiye'nin gösterimi müşterek kez şimdi ortaya çıkmıştır."

"CHP'den tiksinme söylemine gönül rahatlığı müşterek neva çıkmadı"

Çelik, açıklamasının arkası esna matbuat personellerinin sorularını yanıtladı.

"CHP'li müşterek kurul Sedef Kabaş'ı görüşme ediyor. Bu mevzuda ne söylersiniz?" sorusu üstünde Çelik, tiksinme söyleminin taşlama siyaseti kabilinden korunduğunu belirtti. Çelik, şöyleki bitmeme etti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin Devlet Başkanı'na meydana getirilen katiyen bildirme edilmeyecek o hakaretler bulunduğu devir o programda mevcut CHP milletvekilleri, 'Biz ihtilaf ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'na tığ muhalifiz. Bu aykırı söylemleri de değerlendiriyoruz ancak on paralık kimesne hiç kimseye hakeza müşterek taşlama etmemelidir.' deselerdi orada bu tiksinme söylemiyle CHP kendisini ayrıştıracaktı. Hadi diyelim ki orada o mükemmel bunu yapamadılar. Daha ahir meydana getirilen açıklamalarda keşki çıkıp da bunu diyebilselerdi."

Muhalefeti politik akımla ve politik argümanlarla ika hesabına bundan hakeza kapanmayacak bir hale mevrut müşterek akan bariz bulunduğunu anlatım fail Çelik, yöntem ika mevzusundaki bu akan açığın hakaretle kapatılmaya çalışıldığını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve milletinin birliğini özümleme fail Cumhurbaşkanlığı makamına birisinin "ahır" ifadesini kullanımı karşısında kelimesiz küsurat içerik müsaade sağlayan müşterek yöntem biçiminin tiksinme ve taşlama söylemini besleyici tiksinme ve taşlama siyaseti bulunduğunu dile getiren Çelik, "Kimin birtakımı görüşme etmiş bulunduğu bizi ilgilendirmez ancak şimdiye genişliğinde CHP'den bu tiksinme söylemine, siyasetine gönül rahatlığı müşterek tavır, neva çıkmamıştır. Bütün bunlar yokken gidip de müşterek hakareti desteklemek, nefreti beslemek kıl payı ziyarette mevcut peyda geçirmek on paralık kimesne düşüncesince içerisine düşülmesini önermeyeceğimiz müşterek durumdur. Allah kimseyi bu hale düşürmesin." niteleyerek konuştu.

"Milletin tartışması değil"

"CHP ile İYİ Parti ortada gır yarışı günlerdir sürüyor. Nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna Çelik, "Bu gönül rahatlığı anlaşma içindeki politik ağız dalaşı beni, bizi baş döndürücü ilgilendirmiyor." cevabını verdi.

Vatandaşın önüne müşterek plan ve temsille çıkılmış bulunduğu devir en azından müşterek iç tutarlılığının olması icap ettiğini dile getiren Çelik, terörle savaşım ilkin peyda geçirmek kıl payı tutarsızlığın değişik büyüdüğünün görüldüğünü vurguladı. Çelik, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Tezkere meselesinde gördük. CHP, Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadelesine dayanak verecek tezkereye gönül rahatlığı çıktığını söyledi. Orada ittifakın başka unsurları başka açıklamalar, başka tavırlar sergilediler. Milletin önüne çıkılmış bulunduğu devir insicamlı müşterek biçimde bunun politik plan ve davranış kendisine ortaya çıkması gerekirken maatteessüf kişi içerisinde tutarlılık, birlik oluşturamamış, en bel kemiği meselelerde en bel kemiği politik ayrılıkları canlı ve yalnızca o ihtilaf yapısı içerisinde, ittifakı içerisinde kimin önde olduğunu, kimin kime eksikli bulunduğunu ortaya koyan müşterek yöntem yarışı gır konusu. O ittifakın süresince kimin kime eksikli bulunduğu ile alakalı ağız dalaşı milletin tartışması değil."

Oturma düzeni., kimin kime eksikli bulunduğu ile alakalı tartışmaların protez bulunduğunu kaydeden Çelik, "Bu protez gündemi asal ruzname bildirme etmekteler ondan sonradan o gündemi de aşamıyorlar. Bu zımnında politik savrulmadan başka müşterek bilinçlilik değildir." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ