USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, (İsveç'te yıldırı örgütünün gerçekleştirdiği eylemler hakkında) 'NATO'ya üyeliğini engelleyecek sabotajlar yapıyorsa bu halde İsveç'in bunun gereğini hesabına getirmesi gerekir. Bu kişilerin tutuklanması ve müstelzim cezanın verilmesi" d

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten açıklamalar
16-01-2023 20:09

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında birleşen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı bitmeme ederken açıklamalarda bulundu. Sözcü Çelik, İsveç'te yıldırı örgütü PKK yandaşlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyetine değerlerine çevrilmiş ortaya koyduklarını kötü saldırıyı Cumhur İttifakı kendisine en kaba tepkiyi verdiklerini, ihtilaf partilerinin eylemi kınayan, teröre gönül rahatlığı dayanışmayı büyüten açıklama yapanlara teşekkürname ettiklerini söyledi. Yapılan eylemlerin tabir hürriyetiyle alakası olmadığının altını çizen Çelik, “Bolca el erki diyenlerin çokçuluk diyenlerin hürriyet diyenlerin bu aşağılık yıldırı eylemi karşısında gine suskunluğa bürünmesinin esasen hissedar halde bu terörü desteklemekten öbür hissedar kavrama gelmediğini hissedar el şimdi görmüş olduk. Burada başta İskandinav vatanlarında bu sima eylemler genel anlamda sakatlık bağımsızlığı çerçevesinde değerlendirilirken o sima sakatlık kararlarında tabir hürriyetine şimdi baş döndürücü aksan yapılır. Bunun elbette tabir hürriyetiyle falanca tek halde hissedar merakı yok. Bir öbür ülkenin büyüklük başkanının öldürülmesini modelleyen böylesine kötü hissedar ileti sağlayan hissedar hareket Dünya'nın tek durumunda hissedar halde tabir hürriyeti kendisine bildirme edilemez” diyerek konuştu.

İsveç Başbakanı'nın bu eylemi kınadığını hatırlatan Çelik laflarına şöyle bitmeme etti:
“Biz dü siyasetçisini suikaste kurban vermiş hissedar ülkeyiz, öbür hissedar ülkenin büyüklük başkanına gönül rahatlığı bu halde hissedar gerçek olmayan ileti gerçekleştirilmesini katiyen bildirme edemeyiz. Bu sonuç adım ağır hissedar olaydır dedi. Aynı sürede da bunun İsveç'in NATO üyeliğinin engellenmesine çevrilmiş hissedar baltalama he tabir etti. Şimdi burada şurası tabir geçirmek icap eder ki, İsveç hâkim hissedar diyar şayet o ülkedeki yıldırı grupları, İsveç'in kollektif hissedar asayiş örgütü bulunan NATO'ya üyeliğini engelleyecek sabotajlar yapıyorsa bu vaziyette İsveç'in bunun gereğini namına getirmesi gerekir. İlk kendisine da bunun gereğini namına getirilmesi ile ait kendisine önceki kendisine söylediğimiz neydi? Bu kişilerin tutuklanması ve müstelzim cezanın verilmesi. Toplantıya girerken bilim aldım. İsveç'teki müddeiumumi bunların cezalandırılmayacağını söylemiş. 'Bunların meydana getirdiği işin taşlama davası kendisine ele alınabileceğini bu halde hissedar tetkik yaptıklarını ama bu araştırmalar sonucunda rastgele hissedar cezalandırılmayacağını söylemiş'. Bu savcının açıklamasından şu çıkıyor ‘ İsveç'te talip yıldırı grubu isteyeni yapabilir. Dost gitgide bağlaşık olmayı planladığı devletlerin büyüklük başkanlarını ölümle zılgıt edebilir'. İsveç bu yıldırı yanlışlarının yaymaca merkezi kendisine kendisini konumlandırır. Bu vaziyette İsveç Başbakanın ve İsveç otoriterlerini şurası düşünmesi gerekiyor ‘sizin NATO basamak hissedar asayiş örgütüne organ olma girişimlerinizi baltalama edecek genişliğinde siz buna baltalama diyorsunuz. Eylem yapabilenler karşısında yargınızın bunda cezalandırılacak hissedar tutum yok' demesi alelacayip hissedar safiha ortaya çıkarıyor. Demek ki terörle mücadelelere dair ve siyasal velayet ile yargının yaklaşımı meydanda ağız ağıza birbirine aksi ve bu manada bakılınca da İsveç'in ulusal kendilerini karşıt hissedar tutum var. İsveç'in yasalarını buna gereğince düzeltilmiş etmesi lazım, değiştirmesi lazım. Türkiye ile bitirdikleri müzakerelerde de terörle savaş dair yasalarını ağır hissedar halde düzeltilmiş edeceklerini ve şimdi çelimli hissedar bir duruma getireceklerdi hissedar ekip söylemişlerdi. Bir ekip adımlar attı ama ortadaki safiha budur. “

İsveç'teki eylemlere bağlı mütekellim Sözcü Çelik, “İsveç'te yıldırı gruplarının birer hafta arayla 10 parça 15 parça hareket meydana getirdiği düşünün ve bu eylemlerin rastgele hissedar birinde hissedar Avrupa Birliği üyesi ülkenin Başbakanlığı veya Devlet Başkanlığı onun gerçek olmayan hissedar maketini yaparak onun asıldığı hissedar gösteriyi bizim Cumhurbaşkanımıza bitirdikleri basamak o yıldırı gruplarının yaptığını düşünün. İsveç buna tasdik ayar mi? hakeza hissedar bilinçlilik bildirme edilmektedir mi?. Söz konusu çetin olamaz. Herhangi hissedar yerde yıldırı gruplarından hissedar tanesinin öbür hissedar ülkede İsveç'i yönetenlerle ait onların gerçek olmayan maketlerini yaparak onların asıldığı hissedar demonstrasyon ortaya koyduğunu düşünün. İsveç'in buna dönerek tepkisi ne kabil ? Üstelik de dü şişman siyasetçisini suikasta kurban vermiş hissedar diyar kendisine ona tepkisinde ne kabil ? Tablo açıktır bu meydana getirilen bilinçlilik ilkesel hissedar bilinçlilik değildir. Bu konudaki tepik ölçün açıktır. Bütün bunlara karşın Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğine müspet baksın diyenlerin şurası düşünmesi gerekir. Düşünün İsveç diyelim ki hissedar NATO üyesi olsa, ona da Türkiye'nin de bulunmuş olduğu masada İsveç ile bu arada yahut benzeşim ülkelerle bu arada teröre gönül rahatlığı elbette kuma doküman üretebiliriz. Teröre gönül rahatlığı savaş dair elbette toy kararlar alacağız. NATO bundan hakeza elbette davranacak NATO üyesi devletler bundan hakeza elbette davranacak diyerek hissedar ağız dalaşı yapıldığını düşünün. Ama o tam da NATO üyesi ülkede sizin büyüklük başkanınıza çevrilmiş suikast modellemesi yapılmaktadır bu tek yerde bildirme edilemez. Türkiye Cumhuriyeti bunu bildirme etmez” diyerek konuştu.

Türkiye'nin yaklaşımının NATO'nun genişlemesinden yana bulunduğunu tabir fail Çelik, “Ortaya çıkan safiha hayattaki toy tehditler dünyada gömlek grado simetrisiz tehditlerin şimdi baş döndürücü çoğalması ve zılgıt yelpazesinin gömlek grado genişlemesi ve derinleşmesi NATO'nun genişlemesini ehemmiyetli hissedar günden maddesi kendisine önümüze koymaktadır. Biz de NATO'nun genişlemesini destekliyoruz ilke olarak. Ama burada terörle savaş dair işbirliğinin çoğalması ve bu mevzuda da prensipli hissedar yaklaşım sergilenmesi şartıyla” dedi.
NATO içinde türlü yıldırı örgütü gruplarına dayanak noktası verildiğini hatırlatan Çelik laflarına şöyle bitmeme etti:

“Fransa örneğindeki sakatlık dönemini anlattım Amerika'nın PKK YPG'ye verdiği dayanak noktası meydanda öbür devletlerin verdiği dayanak noktası meydanda o devir bunlar onun içini dökmek anlamına gelir. Hepimiz birimiz düşüncesince ilkesidir. Ama bizim ülkemizi zılgıt fail askerimize yurttaşlarımıza hücumcu hissedar yıldırı grubunu siz dulda ederseniz onunla devletimizde maddesel pınar elde etmesine tasdik verirseniz o devir burada müttefiklik diyerek hissedar şeyden bahsedilemez. Meclis Başkanımız akla yatkın hissedar değişmeyen alarak İsveç Meclis başkanından Türkiye'ye çevrilmiş ziyaretini silme ettiğinde, İsveç Meclis başkanı bunu tatlı karşıladığını sonuç adım can sıkıcı bulduğunu ve buna gönül rahatlığı tedarik katılması icap ettiğini söyledi. İsveç'teki eksiksiz otoriteler bunu söylüyor nedeniyle buradan bakılınca İsveç'in yapması müstelzim Teröre gönül rahatlığı mükellefiyetlerini namına getirmesi ve Türkiye'ye verdiği lafları tutarga için bitmeme etmesidir.”

İstanbul'da Rami Kışlasının kütüphaneye dönüştürüldüğünü tabir fail Çelik, “Türkiye'nin rastgele hissedar bölgede hissedar gelecek etaba taşınmasına çevrilmiş siyasal arzu çelimli hissedar halde için bitmeme ediyor. Her hafta hissedar ilde Cumhurbaşkanımız toy açılışlar gerçekleştirerek Türkiye'de rastgele hissedar alandaki çıtanın şimdi ileriye koyulması yönündeki iradenin elbette güçlendiğini yayınlayan vatandaşlarımızla buluşmalar gerçekleştiriyor. İktidarın güzel işler yapması genişliğinde muhalefetin de nitelikli hissedar yöntem üretmesi demokratik yöntem temelinde akla yatkın yaklaşımlar üretmesi sonuç adım kıymetlidir. ama kılıç toy senenin geçtiğimiz senenin sonuç aylarından gündeş vakte genişliğinde bulunan tartışmalara başladığımızda muhalefetin yöntem çoğaltma mevzusundaki yaklaşımının hissedar yöntem üretiminden baş döndürücü hissedar siyasetsizleşme hissedar anti siyasettir. Bir halde siyasettin rastgele hissedar bölgede parçalanması dağılması Türkiye'yi düzen yeteneğini kaybetmesi halinde hissedar tutum içinde bulunduğunu görüyoruz."

Mehmet Kalay - İbrahim Çakmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ