USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Mavi Vatan tepkisi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mavi Vatan ile ilgili, "Türkiye'nin yasal adalet ve menfaatlerinin muğlak ifadelerle politikacı rekabetin parçası durumuna getirilerek sunulması sonuç basamak kusur anlaşılmalara kez açar. Devletimizin kendilerini korumak itibarıyla meseleyi kusur bölg

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Mavi Vatan tepkisi
14-06-2022 21:04

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın reislik etmiş olduğu Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı'nın gündemine bağlı açıklamalarda bulundu. Selde yaşamını kaybedenlere yağmur dileyen Çelik, ”Genç birlikte kardeşimiz de ölüm etti. Ailesine ve eksiksiz CHP camiasına başsağlığı diliyoruz. Hükümetimiz devletimiz, müstelzim gelişigüzel ayrışık desteği sağlayacaktır. İlgili bakanlarımız sahadadır. Üzücü istihbarat yukarı caba geldi bugünlerde. İtalya'da da birlikte helikopter kazasında dört vatandaşımızı kaybettik" dedi.

Diyarbakır Annelerinin daim gündemlerinde bulunduğunu kail Çelik,” Terörle uğraş operasyonlarının bitmeme etmiş olduğu kaydeden Çelik, Bu Türkiye'nin tek halde ödünleme vermeyeceği en yasal mücadelelerinden birlikte tanesidir. Eğer Türkiye bu mücadeleyi vermeseydi doğrudan sınırının yakınında DEAŞ'ın PKK'nın birlikte kol yıldırı yapılanmaları ortaya çıkacaktı. Bu evlilik dışı yapılanmaların tek halde beklenen olamayacağını rastgele birlikte halde sınırımıza DOĞRU alanlarda hakeza yapılanmalara onay vermeyeceğimizi, rastgele birlikte yıldırı örgütü sembolünü buraya astırmayacağımızı yüz kere tabir etmiştik" niteleyerek konuştu.

Terörle mücadelede 7 çağ 24 dakika esasına layıkıyla en azimli mücadelenin verildiğini tabir fail Çelik, ”Burada can sıkıcı ve nazarıitibar çeken bekçi şudur; Türkiye terörle mücadeleyle ilgilendiren ne devir dünkü birlikte evreye girse, dünkü birlikte ameliyat yapacağını bahsetse müttefiklerimiz ilkin el erki ile yönetilen ülkelerden endişeliyiz niteleyerek birlikte izah geliyor. Bugüne genişliğinde neyden ötürü telaşlı olduklarını anlamış değiliz. Tam aksine bu operasyonları demokrasinin geleceği için, özgür dünyanın geleceği düşüncesince demokratik evren geleceği düşüncesince desteklemeleri gerekir. Biz bunu şöyleki okuyoruz; rastgele birlikte iklim Türkiye'nin sınırlarını arkalamak için, içerisindeki ve dışındaki unsurlara erinç koyduğu bu kâm karşısında ‘Endişeliyiz' diyorsa tığ o ülkenin uğraş ettiğimiz yıldırı örgütlerinden birlikte tanesini kendisi düşüncesince birlikte vekalet cenginde birlikte çalgı aleti birlikte anahtar şekilde kullandığını düşünüyoruz. Türkiye kabil çelimli birlikte ülkenin, birlikte Avrupa ülkesinin NATO ülkesinin yapacağı operasyonda endişeliyiz hesabına ‘arkanızdayız, destekliyoruz' demesi lazımdı” dedi.

Çelik terörle mücadelenin kararlılıkla bitmeme edeceğine birlikte kat henüz nazarıitibar çekerek,” Bu hatası yapanlar Afganistan'da da yaptılar. Herkesin kaybettiği, ayrıksı unsurların kazandığı, özgür dünyanın şişman birlikte değer ödediği birlikte safiha ortaya çıktı. Bizim esasen zat ulusal güvenliğimiz içini bitmiş güvenliğimiz için, demokrasimiz düşüncesince verdiğimiz bu uğraş birlikte bakıma terörü kullanarak arsıulusal mekanizmaları ve arsıulusal hukuku ihlal geçirmek isteyenlere arsıulusal sistemi otamak isteyenlere erinç da maruz mücadeledir. Bu bakımdan TSK, ve içeride Jandarmamız, kesafet boyu güvenliğimiz, polisimiz eksiksiz kuvvetiyle bu mücadeleyi vermeye bitmeme edecektir” dedi.

Efes tatbikatının enli kabiliyetli birlikte manevra şekilde dünyanın birlikte aşkın durumunda nağme getirdiğine aksan önleyen Çelik,” Bu manevra vesilesi ile Ege Adaları'nın silahlandırılması dair Cumhurbaşkanımızın aşkın çelimli açıklamaları oldu. Yunanistan'ın bu açıklamaları çarpıtan, hukuku ihlal fail yaymaca emek vermesi birlikte kat henüz faaliyete geçti. Yunanistan bizim komşumuz, komşumuzla zat meselemizi masada çözecek birikime sahibiz. diyaloğa açığız. Ama Yunanistan'ın daim üçüncü devletleri işin içerisine katması hususiyet ihlallerini işe karıştırması maatteessüf bu süreci müspet istikamette ilerlemekten engel kılmaktadır" açıklamasında bulundu.

"Adaların silahlandırılmaması hukukun gereğidir"

Adaların silahlandırılması ile ilgilendiren mütekellim Çelik,” Adaların silahlandırılmaması hukukun gereğidir. Lozan Antlaşması'nın ve Paris Antlaşması'nın gereğidir. Bu esasen Lozan Anlaşması ve Paris Anlaşması ile inanca dibine alınmıştır. Paris Anlaşmasında 14 Adanın silahsız statüde olması gerektiği tabir ediliyor. Yunanistan orantısız halde askeri servet bulundurmaya çalışıyor. Bunun ne anlama geldiğini biliyoruz. İşi kitabına düzmek açısından hakeza birlikte nesne olmadığını söylüyorlardı. Yakın sürede Miçotakis'in eksiksiz niyetini açığa çıkan birlikte izah oldu” dedi.

Miçotakis'in adaların silahlandırılmasına müteveccih açıklamasına tepki yayınlayan Çelik, “Kafanıza layıkıyla bunlar modası eski işler derseniz meydanda arsıulusal mekanizma kalmaz. Yunanistan özü faslı sıfır birlikte kol propagandalarla dönüştürmeye çalışıyor. Bu mesajların ön dair atlayan Fransa oluyor. Halbuki Lozan'da tek derya üssü bu adalarda yapılamayacak, askeri tahkimat kaçınan niteleyerek gizlemeden tabir var. Dünyada zat derya milinin dü yalçın genişliğinde iklim sahası istem fail ayrıksı birlikte iklim yok. Bütün bunlar ortadayken yakalayıp bunları silahlandırmaya sürdürmek bu anlaşmaları ihlal etmektir. Türkiye o devir hususiyet çerçevesinde bunların emir meselesini münakaşaya açarım diyor. Bunun peşi sıra mevrut cevap; birlikte kol zahmetli askeri konuşturuyorlar. Buna Türkiye'nin saldırganlığı benzerinden hüviyet koymaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını çarpıtarak, bizim yaptığımız açıklamaları çarpıtarak birlikte harp hali kabil sunmaya çalışıyorlar. Burada hukuku ihlal fail yan Yunanistan tarafıdır. Gelin bu meseleyi masada çözelim, diplomatik yollarla çözelim diyen biziz. Siz masada çözümü erteleyerek sahada hukuksuzluk dair filli boyut oluşturarak memleketimiz de sahada sahadaki belirgin varlığını gizlemeden bariz ortaya koyacaktır” niteleyerek konuştu.

Türkiye'nin Mavi Vatan dair hassasiyetinin hukuka birebir bulunduğunu tabir fail Çelik, “Burada esas dava Türkiye'nin Mavi Vatan mevzusundaki tanımının hukuka birebir olmasıdır. Yunanistan ise bu tutumumuzu zat maksimalist yaklaşımları düşüncesince birlikte gözdağı şekilde görmesidir. Meşru Kıbrıs Barış Harekatı'nı üstelik birlikte tehdit, Helenizm'in çekmiş olduğu birlikte ateş şekilde sundu Amerikan Kongresinde Miçotakis. Bunların bütünü Avrupa'daki aşkın sahih yaklaşımında gördüğümüz birlikte üsluptur” dedi.

"Hiçbir siyasal partinin bu bir vaziyete düşmesini istemeyiz"

CHP'nin Mavi Vatan mevzusundaki açıklamasına da yer veren Çelik,” Burada Türkiye içerisindeki umum siyasilerin izah yaparken aşkın alıngan olması lazım. Şimdiye genişliğinde gökçe yurt tanımına CHP yetkilisinden maksimalist açıklaması gelmişti. Biz de bunun türel bulunduğunu söyledik. Bu şahsın açıklaması henüz sonra değişmedi. Türkiye'nin yasal adalet ve menfaatlerinin muğlak ifadelerle siyasal rekabetin parçası biçimine getirilerek sunulması akıbet etap kusur anlaşılmalara biçim açar. Devletimizin kendilerini müdafaa etmek itibarıyla meseleyi kusur bölgelere götürür. Hiçbir siyasal partinin bu bir vaziyete düşmesini istemeyiz. Rakibimiz olsa üstelik bu mevzularda akıllıca yerde durmasını dilek ederiz" ifadelerini kullandı.

"Cumhur İttifakı açısından bu madde belirgin aydınlık birlikte konudur"

Millet İttifakı'nın cumhur reisi talibi tartışmalarına müteveccih mütekellim Çelik, ”Üzücü birlikte halde Türkiye'de tek halde demokrasimize faiz sağlamayacak birlikte kol öğreti tartışmaları ve budunsal hüviyet tartışmalarına tanık oluyoruz. Bahçeli, Cumhurbaşkanı adayımızı söylemişti. AK Parti hesabına bunun hakeza bulunduğunu yüz kere tabir ettim. Bunlara karşın gene yine adayınız ki niteleyerek soruyorlar. Cumhur İttifakı açısından bu madde belirgin aydınlık birlikte konudur. Karşımızdaki uyuşma açısından bu madde az henüz eksiksiz tartışmaların merkezinde toprak meydan birlikte konu. Bunun ne formüle edileceği dair gelişigüzel derinti sonrası birlikte ağız dalaşı çıkıyor. Kılıçdaroğlu'nun partisinden mevrut izahat helalleşme ve hesaplaşma sarkacında gidip geliyor. Demokrasiye aksan yapacaksınız, bunun üzerinde gani dolgunca dizge kuracaksınız, ağız dalaşı o ittifakın içerisinden doğacak Kılıçdaroğlu'nun kimliği ile ilgili, fideist ile ilgilendiren ağız dalaşı akıbet etap ayıptır. Türkiye'de rastgele birlikte makama sözlü edinmek talip birisinin etnik, mezhebi ya da ayrıksı birlikte hüviyet unsurunun ağız dalaşı konusu yapılması demokratik kültürü zehirleyen, insanoğlu haklarına karşıt birlikte durumdur. Türkiye'de mezhebi hüviyet Türkiye'de ikinci dershane yurttaş yoktur. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı bulunan tümce birlikte numara dershane vatandaştır. Sayın Cumhurbaşkanımız belirgin birlikte halde tabir ettiler. Herhangi birlikte kimsenin mezhebi ya da budunsal kimliği üstünden ötekileştirilmesine onay etmeyiz” niteleyerek konuştu.

"Radikal kimlikçilik dayatmaları demokrasimizi zehirler"

Bahçeli'nin konuşmasını alıntılayan Çelik, "Bahçeli konuşmasında bu tartışmayı dışladıklarını kaydetti. Bu ifadeler Cumhur İttifakı'nın eş görüşüdür. Burada belirgin birlikte halde rastgele birlikte makama sözlü olacak vatandaşımızın budunsal kökeni ya da mezhebinin tartışılmasını doğduğu toprak itibarıyla aidiyetinin tartışılmasını gelişigüzel bakımdan reddederiz. İnsan haklarına karşıt buluyoruz siyasal görüşümüz çeşidinden bu tartışmayı gündeme getirenleri kınıyoruz ve topyekun reddediyoruz. Buna benzeşim unsurlar üstünden etiketlenmesi bahis konusu olamaz. Radikal kimlikçilik dayatmaları demokrasimizi zehirler. Bu mevzuda aklı selim olunmasında akıllıca birlikte lisan kullanılmasında avantaj vardır. Siyaseti rakiplik piyasası olmaktan boşaltmak şahısların budunsal kökeni üstünden adavet bölgesine taklip yapmak bu ülkeye şer yapmaktır. Hepimizin isimleri değişik kabil soyadımız Türkiye Cumhuriyeti'dir.

"Türkiye açısından tek halde bildirme görmez"

AB Parlamentosunun gösterilen tutanağına müteveccih mütekellim Çelik, "AB parlamentosunun birlikte tutanağı yayınlandı. Demokrasi insanoğlu hakları kabil mevzular Türkiye ile el birliği değil güç güreşi etme halde ele alınmış. Bu halleri halde sığ ve vizyonsuz birlikte gürültü aracına yöneltmek demokrasiye ve insanoğlu haklarına dokunca vermektedir. Fasıllar tartışılan konulardaki eksikliklerin tamamlanması düşüncesince var. Demokrasi ve hususiyet meselesinin birlikte güç güreşi şekilde değerlendirilmesi tek koşul altında bildirme edilemez. Bir dü adet Yunan ve Rum ikilisinin görüşlerinin eksiksiz birlikte Avrupa Parlamentosu'nun görüşü kabil sunulması da Türkiye açısından tek halde bildirme görmez. İnsan haklarına ilişkin, Doğu Akdeniz'e ilişkin, Kıbrıs meselesine bağlı yapılanların gelişigüzel birisi Rum tezlerini, Yunan tezlerini almışlar kes kopyala yapıştır niteleyerek anlatım biçimine getirmişler. Böylesine dengesiz, adaletsiz, tarafgir birlikte yaklaşım bahis konusu olamaz. AB parlamentosunun geçmişine de yakışmaz. O devir yapılacak nesne bellidir. Demokrasi ve insanoğlu hakları dair Türkiye ile el birliği süresince edinmek muhtemelen tığ çizgide mevcut edinmek arzunuz mevcut ise varsa diyaloğu canlandırır ara sınav serbestisini getirir, terörle uğraş iş birliğini prensipli birlikte halde Türkiye ile kurarsınız. Bunların tek bir tanesini yapmadan bu mevzuda bahsetmek ağır birlikte yaklaşım şekilde gündeme gelmiyor” niteleyerek konuştu.

"Türkiye' nin eksiksiz iklim vatandaşları düşüncesince emniyetli iklim bulunduğunu göstermek istiyoruz"

İsrail Dışişleri Bakanı'nın açıklamalarını değerlendiren Çelik, “Bunlar ayrıksı ülkelerle zat ülkelerinin meydanda yansımalar şekilde kararlar alınabiliyor olabilir. Türkiye emniyetli birlikte ülkedir. Türkiye hem misafirlerini hem vatandaşını koruyabilecek devletlerin başlangıcında gelmektedir Türkiye'nin emniyetli iklim bulunduğunu burayı en beğenilir gezim destinasyonu şekilde tanımlayan İsrail vatandaşları bilir. Onların açıklaması ne nedenle yapılmaktadır bilmemem. Bu açıklamayı Türkiye'yi itimatsız birlikte iklim kabil yayınlayan açıklamaların kusur olduğunu, Türkiye' nin eksiksiz iklim vatandaşları düşüncesince emniyetli iklim bulunduğunu göstermek istiyoruz” niteleyerek konuştu.
Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu'nun siyasal öğür üyeliğini düşürmesine müteveccih mütekellim Çelik, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalına ilişkin, "Yargıtay birlikte değişmeyen vermiş hususiyet işleyecektir. Siyasi şekilde söylenmiş sözün birlikte geçerliliği bulunmaz türel proses işleyecektir” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın ihraç istemiyle disipline gönderme edilmesine ise ”Bu CHP'nin iç meseledir. Ona gezmek istemem. O benim değerlendireceğim birlikte madde değil . Şu bölümü bizi ilgilendirir maatteessüf bu şehremaneti reisi tek siyasal partiye yakıştıramayacağımız, demokrasiye, Türkiye'nin değerlerine inanmış, maşeri dokuya kani tek siyasal partiye yakıştıramayacağımız birlikte üsluplarla gündeme geliyor. Nefret dilini aşkın emeksiz kullanabilen, cinsiyetçi dili aşkın şen kullanabilen, bunlarla övünen birisi. Avrupa'daki tiksinme siyaseti üslubunu kullanıcıların fotokopisi kabil birlikte lisan kullanıyor. Belki de Türkiye'de akıbet senelerde hakeza birlikte üslupla ortaya çıkan aşkın az politikacı görünmüştür. Bu tiksinme dilini cinsiyetçi dili sahip çıkan bu halde gündeme mevrut birlikte politikacı el erki ve asliye demokratik değerlere mümin tek siyasal organizasyonun sahiplenmeyeceği birisi” dedi.

Yunanistan'ın masada çözümden kaçtığını kaydeden Çelik, "Yunan Burada nazarıitibar çekecek bekçi Yunan ordusu hakeza hezel kabil tiplerin elindeyse feci birlikte durumdur. Biz Yunanistan'a gelişigüzel devir şurası söylüyoruz komşuyuz aramızda Ege Denizi mevcut sorumlarımızı bu arada çözmeliyiz. Miçotakis kabil düet ajandaya eş olmamalıyız. Cumhurbaşkanımıza sorumlarımızı bu arada halledelim dedi. Kalleşçe birlikte vaziyet ki, Türkiye'ye erinç ne genişliğinde çirkin kuvve beslediğini, araştırma değil çirkin niyetle yaklaştığını yayınlayan birlikte nesne yaptı. Türkiye şişman birlikte araştırma diplomatlık devletidir. Yunanistan ile sorunları masada çözecek birikime haizdir Türk diplomasisi buna haizdir Yunanistan masadan kaçıyor. Konuyu tecil geçirmek düşüncesince masaya oturuyor. Biz birlikte tün ansız gelebiliriz cümlesini yıldırı örgütlerine erinç kullanıyoruz. Müttefikimize erinç kullanmıyoruz, müttefikimiz sıfır devletlere erinç da kullanmıyoruz” niteleyerek konuştu.

Engin Özkoç'un açıklamalarına müteveccih mütekellim Çelik, ”Bu ifadeler Türkçeleştirilirken neymiş Türk hesabına Türkiye kullanılsın kabil birlikte yaklaşım sergileniyor. Kullanılan kelimelerin karşılığı Türkiye ise 'Türkiye' şekilde kullanılacak. Türk ise 'Türk' şekilde kullanılacak. Sanki Cumhurbaşkanımız Türk kelimesine erinç kabil maşeri medyada birlikte ağız dalaşı yürüyor. Kullanılan kelimelerin karşılığına layıkıyla kullanma olacaktır. Cumhurbaşkanımı bu mevzuda eleştirilecek akıbet kişidir” dedi.

"Bunlar el erki açısından topyekun reddedilecek birlikte meseledir“

DBP'li vekilin polise sumsuk atmasını kaba laflarla eleştiren Çelik, ”Terör örgütünün savunulduğu ve propagandasının yapıldığı toplantıları bazıları demokratik derinti kabil sunuyor. Halbuki demokrasinin al çizgisi terörle mücadeledir. Birisi teröre erinç belirgin birlikte davranış göstermiyorsa onun el erki ile ilgilendiren ,ikinci cümlesini dinlemeye icap yoktur. O milletvekilinin dokunulmazlığı meclise ulaştığında AK Parti kaldırılması anlamında oy kullanacaktır. Bunlar el erki açısından topyekun reddedilecek birlikte meseledir“ dedi.

Hülya Keklik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ