USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Sözsüzü Çelik: '(YKS tarihi) Seçim takvimiyle sınav takvimi yoğun gelmez'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Seçim takviminin değişmesiyle ait ortak değerlendirmemiz yok. Prensip namına intihap takvimiyle sınav takvimi sıkışık gelmez” dedi.

AK Parti Sözsüzü Çelik: '(YKS tarihi) Seçim takvimiyle sınav takvimi yoğun gelmez'
24-11-2022 20:09

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu Toplantısı bitmeme ederken gündeme müteallik açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz çağ Düzce'de meydana mevrut depreme müteallik açıklamalarda mevcut Çelik, vatandaşları asıl sıfır ve deposu namevcut haberlere huzur titiz olunması ve hasarlı yapılara girilmemesi hesabına uyardı. İstiklal Caddesi'ndeki yıldırı saldırısı huzur mütekellim Sözcü Çelik, “İstiklal Caddesi'ndeki fenomen daha sonra kredi güçlerimizin baş döndürücü aceleci ve can alıcı icraat yaparak faili açığa çıkarttığını ve yakaladığını gördük. Bu Türkiye'nin müşterek kredi ülkesi olduğunu, Türkiye'nin emin müşterek iklim bulunduğunu müşterek kat hâlâ ortaya koymuştur. Şunun ilkin bilinmesini istiyorum bildik yahut bilinmeyen, yansıyan yahut yansımayan onlarca eylemi düzenlilik güçlerimiz engelliyorlar. Gerek kökünde kurutuyorlar, lüzum aldıkları duyum çerçevesinde izlem ederek akla yatkın müşterek sürede hepsini engelliyorlar. Fakat dünyanın müşterek doğruyu bu yıldırı önlemleri arada müşterek ne yapılırsa yapılsın engellenemiyor” ifadelerini kullandı.

İstanbul'da kaynaklanan bombalı saldırının arkası sıra Türkiye'nin içinde ve dışarısında kredi güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlardan bahseden Çelik, bu operasyonları bazısı çevrelerin olağan bulmadığını söyledi. Bu çevrelerin verdiği tepkilerin köksüz bulunduğunu anlatım fail Çelik, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sivillerin yaşamının korunması hesabına dünyanın en alıngan ordusu bulunduğunu söyledi. Terör örgütlerinin imha edilmesi icap ettiğini anlatım fail Çelik, Türkiye'nin terörle mücadelesine arsıulusal hukuka akla yatkın müşterek biçimde bitmeme ettiğinin altını çizdi. ‘Terörle uğraş operasyonları dursun' diyenlerin bulunduğunu kail Ömer Çelik, “Son yaşananlar Türkiye'nin terörle mücadelesinin ne genişliğinde gereklik olduğunu, ne genişliğinde yerinde olduğunu, ne genişliğinde kanuni bulunduğunu müşterek kat hâlâ göstermiştir” dedi.

Türkiye'nin aut politikada attığı adımlara bağlı Çelik, “Son yıllarda budaklı olduğumuz devletlerle aramızdaki hastalıkların giderilmesi itibarıyla attığımız adımların kimlerde ne kırıklık oluşturduğunu görüyoruz. Devletler ortada tek dava ezel ebet yaşamıyor, problemsiz müşterek düzlük da ezel ebet yaşamıyor. Zaten şayet hakeza müşterek bilinçlilik olsaydı o devir diplomatlık diyerek müşterek şeye gerekseme kalmazdı. Hiçbir büyüklük on paralık kimselerle ağız ağıza problemsiz müşterek alışveriş yaşamıyor, ağız ağıza dava da yaşamıyor. Bazen bire müşterek anda hem sorununuz olmaktadır tıpkı sürede ortaklaşa iş alanlarınız olabiliyor. Diplomasi de bunun düşüncesince geçişsiz zaten. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın devletimizin doğruluk ve kendilerini koruması açısından, devletimizin başı adına attığı bu adımların, dava yaşadığımız devletlerle hastalıkların çözülmesi çerçevesinde ortaya koyduğu bu hamlelerin semt ve evren barışı düşüncesince sonuç adım değerli bulunduğunu ve bunun güzel neticeler doğuracağını anlatım geçirmek isterim” diyerek konuştu.

“Türkiye kişi perspektifi açısından bunu tam bulmuş olduğu devir bu devletlerin NATO üyeliğine ‘evet' atasözü noktasına gelecektir”

Açıklamalarının arkası sıra matbuat çalışanlarının sorularını yanıt veren Çelik, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine bağlı soruya, “Söz verip de tutmayan baş döndürücü Batı ülkesi, baş döndürücü bağlaşık gördük. Biz bunun konkre neticelerini kıymetlendirmek isteriz. Yasalardaki değiş terörle uğraş konusunda. Türkiye'nin aleyhine çalışkanlık yapanların bu faaliyetlerinin engellenmesi hesabına tam yasalı düzenlenmenin mamul olması. Bu düet görüşmelerle bu konulardaki aşama kaydetmelerin düzeyini konuşuyorlar. Ona uyarınca Cumhurbaşkanımıza neticeleri bildirme ediliyor. Türkiye kişi perspektifi açısından bunu tam bulmuş olduğu devir bu devletlerin NATO üyeliğine ‘evet' atasözü noktasına gelecektir. Bunu da istek ediyoruz. Keşke dediğimiz biçimde terörle uğraş açısından Türkiye Cumhuriyeti'nin aleyhine müteveccih faaliyetlerin engellenmesi açısından tam bulacağımız tensikat olsa. Biz elhak NATO'nun genişlemesini destekliyoruz. Bunu manalı buluyoruz. NATO'dan ayrıldıktan sonradan NATO'ya dönüşüne müsaade verdiğimiz Yunanistan, Türkiye'ye huzur FETÖ'den PKK'ya genişliğinde kamplarının olduğu, onları çalışarak destekleyen iklim konumunda” açıklamasında bulundu.

“PKK/YPG/PYD yıldırı örgütüne DEAŞ'la uğraş düşüncesince dayanak noktası veriyoruz' açıklaması dünyanın en şişman yalanıdır”

Pençe Kılıç Hava Harekatı'na bağlı Amerika ve Almanya'dan mevrut açıklamaları değerlendiren Çelik, Beyaz Saray'ın icra ettiği açıklamaları değerlendirdi. Amerika Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) icra ettiği açıklamalara dikkati çekici Çelik, “Bu yıldırı örgütleri sizin müttefikiniz bulunan Türkiye'ye saldırırken bunu nite seyrediyorsunuz? Nihayetinde ABD, NATO'da müttefikimiz. Bizim terörle uğraş operasyonlarımızın sizi gözdağı etmesinin anlamı nedir? Bu genişliğinde yakınsanız yıldırı örgütlerine NATO müttefiki adına o yıldırı örgütlerini sizin orada giderilmiş etmeniz lazım” ifadelerini kullandı.

“Bizi gözdağı fail yıldırı örgütü gördüğümüz devir vururuz” diyen Çelik, “Biz PKK/YPG/PYD yıldırı örgütüne DEAŞ'la uğraş düşüncesince dayanak noktası veriyoruz' açıklaması dünyanın en şişman yalanıdır. Biz bu yalanları Afganistan'da gördük. Sonuçları da bu köksüz siyasetini üreten devletlere değer ödeten müşterek ekip pratikler adına arka döndü” dedi.

“Adında baro olanların yıldırı örgütünün kullandığı kavramları kullanarak izah yapması vahimdir”

Baroların Pençe Kılıç Hava Harekatı'na bağlı icra ettiği açıklamayı değerlendiren Çelik, “Bir yerde 'savaş politikası' lafını görürseniz bilin ki yıldırı örgütü sözcülüğüdür. Hukuku baş döndürücü bilmesi müstelzim bu barolar müşterek izah yapıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin kanuni müşterek büyüklük adına terörle uğraş yönünde icra ettiği askeri operasyonlara 'savaş politikası' diyorlar, sonradan 'barışa' çağırıyorlar. Barış ne? Meşru ve hâkim müşterek devletle yıldırı örgütünü hemayar konumda görmek” diyerek konuştu.

Hukukun korunması düşüncesince terörle mücadeleyi en yüksekte tutması gerekenlerin ahbaplık kurumları olduğu için bahseden Çelik, “Adında baro olanların yıldırı örgütünün kullandığı kavramları ve literatürü kullanarak izah yapması sonuç adım vahimdir. Bunların ahbaplık haricinde bir takım angajmanlarla akıntı ettiğini gösteriyor” dedi.

“(Yunanistan) Avrupa'nın şopar çocuğu”

Çelik, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikolaos Dendias'ın Libya'da uçağından inmeyerek arka dönmesini değerlendirerek, Yunanistan'ın rastgele müşterek çabuk temelinde akıntı etmediğini söyledi. Yunanistan'ın politikasının ‘çadır aut politikası' bulunduğunu vurgulayan Çelik, “Tamamen Türkiye karşıtlığına, Erdoğan karşıtlığına konumlanmış, kullandıkları kıstak kredili olmayan. Bu (Yunanistan) Avrupa'nın şopar çocuğu. Yunanistan'ın yapması gereken, meselelerini Türkiye ile masada çözmektir. Türkiye aleyhine kimin peşi sıra giderseniz gidin hiçbirinize faydası olmayacaktır” diyerek konuştu.

“Seçim takvimiyle sınav takvimi sıkışık gelmez”

Sözcü Çelik, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri geçmişine balya gelmesine bağlı şunları söyledi:

“Öğrencilerimizin tek imtihanını intihap takvimine balya getirmeyiz. Bununla ilişik adına ÖSYM müşterek emek vermek yapıyor. Bunu andıran sürede kamuoyuyla paylaşıyorlar. Seçim takviminin değişmesiyle ilişik müşterek değerlendirmemiz yok. Prensip adına intihap takvimiyle sınav takvimi sıkışık gelmez.“

“EYT bitirilmek üzere”

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilişik çalışmaların bitirilmek kıl payı bulunduğunu özetleyen Çelik, sonuç etabı geçtikten sonradan Meclis takvimiyle ilişik bilim verebileceğini kaydetti.

Ömer Faruk Karataş - Mevlüt İşli

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ