USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti'li Kurtulmuş: Bizi solmamış tutan, bizi enerjik tutan, ayakta markajcı sorun şuurumuzdur

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Bizi pörsümemiş tutan, bizi deli dolu tutan, ayakta markajcı sorun şuurumuzdur, bu millete ve insanlığa fariza ika gayesidir." dedi.

AK Parti'li Kurtulmuş: Bizi solmamış tutan, bizi enerjik tutan, ayakta markajcı sorun şuurumuzdur
07-01-2022 17:05
Şanlıurfa

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ayrışık temaslarda mevcut olmak az daha geldiği Şanlıurfa'da zamanı Balıklıgöl yerleşkesini görüşme ederek cuma namazı namazını Dergah Camisi'nde kıldı. Daha sonraları partisinin Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda meydana gelen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na dahil bulunan Kurtulmuş, Şanlıurfa'da ve partililerle müşterek araya gelmekten bereket duyduğunu belirtti. 2023 senesinde yapılacak bulunan seçimlere hazırlıkların 2022 senesinde tamamlanması icap ettiğini tamlayan Kurtulmuş, AK Parti'nin baş döndürücü çelimli müşterek biçimde seçimlere girip çelimli biçimde sandıklardan çıkması icap ettiğini anlatım etti.

Kurtulmuş, siyasette şahısların nereden gelip nereye gideceklerini unutabileceğini dile getirerek "Onun düşüncesince katiyen nereden geldiğimizi unutmayacağız. Türkiye'nin ne badirelerden geçtiğini unutmayacağız, Türkiye'nin ne ağır dönemlerle gönül rahatlığı karşıya kaldığını, AK Parti'nin birçok müşkülat aşarak bu günlere geldiğini katiyen unutmayacağız." dedi.

AK Parti'nin çabucak politik kadrolardan ve öğür ambleminden ibaret olmadığını özetleyen Kurtulmuş, AK Parti'nin müşterek sorun hareketi bulunduğunu söyledi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin çabucak yalnız başına yeten müşterek iklim değil, ayrımsız sürede halis muhlis evren ile rakiplik edebilen müşterek iklim olması icap ettiğini aktararak "Yeniden çelimli müşterek şişman Türkiye istikametinde yürürken adımlarımızı bu istikamette attığımızı görüyorsunuz. Atılan herhangi müşterek dünkü adım, Türkiye'yi sevenlere, bu milleti sevenlere beklenti veriyor, şenlik veriyor. Bazıları da üzülüyor, lüzum sevinsinler lüzum üzülsünler kılıç milletimizin sevinciyle seviniriz, milletimizin üzüntüsüyle kılıç üzülürüz. Aşıya ihraz noktasında şişman teessürat yaşanırken Şanlıurfa'da Türkiye kişi yerel ve ulusal aşısını üretti ve TURKOVAC aşısı Şanlıurfa'dan üretilerek halis muhlis site hastanelerine dağıtıldı." dedi.

"Bizi etli çalışkan tutan, bizi çalışkan tutan, ayakta markajcı sorun şuurumuzdur"

Türkiye'nin kişi uçağını gerçekleştirmek düşüncesince kollarını sıvadığını özetleyen Kurtulmuş, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Bazı gözü görmeyen muhalifler düşüncesince söylüyorum, Türkiye baştan çelimli şişman Türkiye istikametinde yürüyor. Bir ayağımız çelimli şişman Türkiye'dir, bu 84 milyon vatandaşımıza sözümüzdür, ahdimizdir, davamızın müşterek ayağı budur. İkinci ayağı ise 8 bilyon kişiye olana sözümüz, ahdimiz ve 8 bilyon kişiye gönül rahatlığı sorumluluğumuzdur. Yeni, adaletli ve hakkaniyetli müşterek evren sistemi ihdas etmek mesuliyeti görevimizdir. Yani 'Dünya 5'ten büyüktür.' denir ya, evren 5 ülkenin dudağı arasından çıkma laflarla yönetilecek müşterek iklim değildir. Dünyanın zenginlikleri, evren nüfusunun yüzdelik 1'i fark etmeyen biraz zümre kabilinden sömürülecek müşterek meydan değildir. Adaletli, hakkaniyetli ve halis muhlis insanlığa yeten müşterek evren sistemi ihdas etmek davamızın ikinci ayağı budur. AK Parti müşterek sorun hareketidir dediğimiz zaman, bu dü ayağımızı baş döndürücü dobra millete anlatacağız, yok ise bizim derdiğimiz şan, şöhret, para, pul, elgün malı davası, bazısı dünyevi destek meselesi değildir. Bunların hepsinin gelip eğreti bulunduğunu biliyoruz. 'Mal sahibi, ev bark sahibi hani bunun önce sahibi.' düsturuna içten kani insanlarız. Bizi etli çalışkan tutan, bizi çalışkan tutan, ayakta markajcı sorun şuurumuzdur, bu millete ve insanlığa misyon ika gayesidir."

Konuşmasında CHP Grup Başkanvekili hür Özel'in Kur'an kurslarıyla ait laflarını de eleştiren Kurtulmuş, bu milletin değerleriyle, inançlarıyla gürültü edilmemesi icap ettiğini vurgulayarak "İslam çağlayan üstüdür, mekanlar üstüdür ve İslam'ın müşterek devri yoktur, kıyamete denli bitmeme edecektir. Ama Orta Çağ dediğiniz şey, ahit özendiğiniz onlar kabil olmaya çalıştığınız Batı uygarlığı düşüncesince müşterek Orta Çağ vardır." dedi.

Kurtulmuş, AK Parti'nin müşterek zümrenin, müşterek çevrenin, müşterek budunsal kesiminin değil 84 milyonun partisi olduğunu, göz boncuğu ayrımcılığa izin etmeyerek Türkiye'nin partisi şekilde yollarına bitmeme ettiklerini vurguladı.

"AK Parti müşterek talih partisi değil müşterek ulus partisidir"

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

"AK Parti müşterek talih partisi değil müşterek ulus partisidir. Türkiye'de talih partileri, etraflıca seneler süresince devletin düşüncesini, ideolojisini vatandaşa müşterek biçimde dayatılmış edip, yegâne yüz yurttaş esermek düşüncesince mücahede fail partilere denir. 18 sene süresince 'Tanrı uludur' niteleyerek ezan okutanlar talih partileridir. 28 Şubat'ın o ziyasız günlerinde, politik hayatıma dünyalık olsa fark 'İmam hatipleri kapatacağım' diyenlerin partileri talih partileridir. Türkiye'de müşterilerini yegâne yüz tornadan buyurmak istekli ve müşterilerini ret, inkar, temessül politikalarıyla birbirlerinden uzaklaştıranlar talih partileridir. Biz ise milletin bizlere vermiş bulunduğu yetkiyi kullanarak, ulus yerine milletin emanetiyle talih yönetiminde bulunan milletin yerine devleti başöğretmen müşterek ulus partisiyiz. Ne farkı mevcut derseniz, şayet milletin partisi bulunduğunu düşünürseniz hesabı vereceğiniz içtima çabucak ulus bulunduğunu bilirsiniz. Milletten bambaşka göz boncuğu hiç kimseye boynunuzu eğmez, milletten bambaşka göz boncuğu hiç kimseye matematik verip vermeyeceğinizi bilirsiniz. Eğer ulus partisinin çalışanları olursanız, Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz gecesinde dediği kabil 'Ben bu ülkede milletin gücünün üzerinde göz boncuğu gücü onama etmiyorum, göz boncuğu güce ağırlık eğmiyorum.' dersiniz. Eğer milletin verdiği görüş ile yetkiyle devleti yönetmeye istekli olursanız 'Biz millete mevla olmaya değil, kılıç millete hizmetkar olmaya geldik.' dersiniz."

Kurtulmuş, 2023 ve 2024 yıllarında intihabat olacağını hatırlatarak partililerden vatandaşlara meydana getirilen işlerin dobra anlatılmasını istedi.

Toplantıya, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Zemzem Gülendar Açanal, Mehmet Kasım Gülpınar, İbrahim Halil Yıldız, Halil Özcan, Ahmet Akay, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kaza şehremaneti başkanları ve partililer katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ