USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti'li Kurtulmuş: Büyük medeniyetimizin üçüncü şişman yürüyüşü bu coğrafyadan çıkacak

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Allah'ın izniyle şişman medeniyetimizin üçüncü şişman yürüyüşü buralardan, Türkiye'nin merkezi bulunduğu bu coğrafyadan çıkacak. Gayretlerimiz, gayretimiz bunun içindir." dedi.

AK Parti'li Kurtulmuş: Büyük medeniyetimizin üçüncü şişman yürüyüşü bu coğrafyadan çıkacak
11-10-2021 14:20
Yalova

Yalova Üniversitesince Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde planlı 2021-2022 Akademik Yıl Açılış Töreni'nde önceki dersi sağlayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, toy talim yılının faydalı olmasını diledi.

Kurtulmuş, hayattaki halis muhlis kalkınma hareketlerinin, devletlerin gelişmesinin, iktisadi ve politik bakımdan ileriye gitmesinin temelinde yatan anne unsurlardan birinin, değerli ve dobra üniversiteler ile araştırı merkezlerinin bulunduğunu söyledi.

Sanayi Devrimi'ndeki anne güçlerden birinin, İngiltere'nin ve Kıta Avrupası'nın ehemmiyetli üniversitelerinin toprak alması bulunduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bu üniversiteler çevresinde oluşan o çelimli ivmenin hem sanayiyi hem içtimai gelişmeyi, o devletlerin sosyolojisini müspet yönde etkilediğini bizler biliyoruz. Ardından ABD'nin toy müşterek kuvvet kendisine doğmasının en asliye sebeplerinden biri de akıbet basamak değerli araştırı merkezlerinin, terbiye kurumlarının, yükseköğretim kurumlarının varlığıdır. Yine bire müşterek halde İkinci Dünya Savaşı ondan sonra şişman müşterek evolüsyon kaydetmiş bulunan Japonya'nın ve Güney Kore'nin de gelişmesinin arkasındaki asliye unsurların başlangıcında üniversitelerin geldiğini biliyoruz. Bu üniversiteler hemen eğitimin içinde değil bire müşterek sürede ülkenin herhangi müşterek bölgede kalkınmasının içinde de sevimsiz gücü oluşturmuşlar ve devletlerin ileriye gitmesini gerçekleştirme etmişlerdir. Üniversiteleri bu manada hemen müşterek terbiye kurumu kendisine görmenin kem açılım olabileceği kanaatindeyim. Üniversite erişmek site demektir, şehirle bütünleşen müşterek canlılık, işlev demektir, bire müşterek sürede o ülkenin ekonomisi ve sanayisiyle entegre bulunan müşterek bilgi yuvası demektir. Üniversitelerimizin ve araştırı merkezlerinin bu manada Türkiye'mizin gelişmesinde de ehemmiyetli müşterek gösteriş oynadığının bizler farkındayız. İnşallah bundan ahir süreçlerde de baş döndürücü hâlâ çelimli müşterek halde ülkemizin ileriye gitmesini sağlayacak, üniversiteleri hâlâ da çelimli bir duruma gelmek düşüncesince el birliğiyle mücahede edeceğiz."

Kurtulmuş, hayattaki halis muhlis şişman medeniyetlerin, üniversiteler çevresinde şekillendiğini dile getirdi.

Bu tespiti örneklerle açıklanan Kurtulmuş, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Büyük Endülüs Emevileri'nin çıkışının, gelişmesinin ve tarihte ihtimal de insanlığın gördüğü en şişman medeniyetlerden bir tanesini oluşturmasının temelinde yatan, Granada'nın, Malaga'nın, Toledo'nun o parlak üniversitelerinin katkısını herhalde bilgi adamları baş döndürücü ağırbaşlı halde biliyorlardır. Aynı halde en doğuya gidin, Maveraünnehir medeniyetinin gelişmesinde, çelimli müşterek halde dünyada çalışan ve kez fotoğraf olmasında da tek elbette Buhara'da, Taşkent'te ve bilhassa Semerkand'da geliştirilen o şişman terbiye kurumlarının, araştırı merkezlerinin görülmedik şişman müşterek yerinin bulunduğunu bizler biliyoruz. Selçuklu'ya istikamet sağlayan hemen askerlerinin kılıçları değil, Selçuklu'yu şişman müşterek evren devleti biçimine getiren de ilkin Nizamiye Medreseleri iktisap kılmak neredeyse şişman okulları, şişman üniversiteleriydi. Osmanlı'yı Osmanlı yapan, bire müşterek halde müşterek evren imparatorluğu biçimine getiren de ilkin İstanbul'daki üniversiteleri iktisap kılmak neredeyse erbap bulunduğu bilgi merkezleriydi. Kahire'nin, Bağdat'ın, İskenderiye'nin, velhasıl gün süresince halis muhlis şişman medeniyetlerin arkasındaki anne direk, çelimli üniversiteleri, çelimli araştırı merkezleridir."

"Yaklaşık 8,5 milyon darülfünun talebesi var"

Numan Kurtulmuş, Türkiye'de öğrenime görülmedik şişman ehemmiyet verdiklerini anlattı.

Yükseköğretim kurumlarına bağlı sayıları paylaşan Kurtulmuş, "Bugün Türkiye'de üniversitelerimizin sayısı 76'dan 207'ye çıkmıştır. Üniversitenin, bilimin ne erişmek bulunduğunu bilici biri kendisine bilhassa vaktiyle üniversitelerin bu genişliğinde baş döndürücü açılmasının eleştirilmesini tek anlayamadığımı tabir kılmak isterim. Türkiye'de çağ Allah'a baş döndürücü şükür üniversiteye ulaşım bakımından öğrencilerimizin uğrunda şişman müşterek bariyer kalmamıştır. Her ilimizde müşterek üniversitenin varlığı, herhangi müşterek üniversitenin o halde de o ile şişman müşterek bedel kattığını bizler biliyoruz." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, şu anda Türkiye'nin, tahminî 8,5 milyon darülfünun talebesi olan, tabiri caizse şişman müşterek darülfünun talebesi ordusuna erbap müşterek diyar bulunduğunu belirtti.

Ülkenin nice durumunda bilhassa üniversitelerde akıbet senelerde ihtisaslaşmaya hâlâ baş döndürücü ehemmiyet verilmesiyle adımların baş döndürücü hâlâ çelimli atıldığına yer veren Kurtulmuş, "Üniversite sayısının artması, darülfünun eğitiminin standardını düşüren müşterek bap değildir. Üniversitelerin dijital kendisine artması, senkronik kendisine üniversiteler arasındaki rekabeti çoğaltan müşterek işlev biçimine getirilirse, üniversitelerin sayısının artması bilimin standardını de yükseltir." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'nin öğrencisine bayağı hedefler ardında akın kılmak yakışmaz"

Türkiye'nin, evren ölçeğinde baş döndürücü şişman iddiaların sahibi müşterek diyar olduğuna ayraç fail Kurtulmuş, şu görüşleri paylaştı:

"Türkiye, hemen tarihî birikimi bakımından değil, bugünkü jeostratejik konumu, olanak ve fırsatları zımnında Allah'ın izniyle geleceğin dünyasında gır sahibi olacak müşterek ülkedir. Aynı halde hayattaki halis muhlis uygarlık buhranlarının, krizlerin depar belgesi yollarından bir tanesini de gösterecek bulunan Türkiye'dir. Tarihçi Braudel, İslam'ın müşterek numara çıkışının, Hazreti Peygamber ve sonrasındaki 30 sene şişman fetihlerin olduğu, herhangi müşterek bölgede baş döndürücü ileriye gidildiği çevrim bulunduğunu belirtiyor. 'Sonra ne efsus ki iç kavgalar başladı ve Müslümanların gücü azaldı fakat Fergana Vadisi ve Maveraünnehir medeniyeti, İslam'ın ikinci şişman mayalanmasını orada yaptılar' diyor. 'Ondan sonradan İslam'ın ikinci şişman yükselişi başladı' diyor. Selçuklu'yu ve Osmanlı'yı da bu ikinci şişman yürüyüşün ehemmiyetli neticelerinden biri kendisine görüyor. Bunu müşterek fon kendisine değil, kendime ve size maneviyat özgülemek düşüncesince söylemiyorum; şundan tek şüpheniz olmasın ki Allah'ın izniyle şişman medeniyetimizin üçüncü şişman yürüyüşü buralardan, Türkiye'nin merkezi bulunduğu bu coğrafyadan çıkacak. Gayretlerimiz, gayretimiz bunun içindir. Bunun düşüncesince behemehâl efdal hedefler, şişman idealler çevresinde üşüşmek mecburiyetindeyiz. Türkiye'nin insanına, talim üyesine, siyasetçisine, bilgi insanına, sanatçısına, iş adamına bayağı işlerle dövüşmek yakışmaz. Türkiye'nin öğrencisine bayağı hedefler ardında akın kılmak yakışmaz."

"Büyük Türkiye idealinden katiyen vazgeçmeyeceğiz"

Yeniden şişman Türkiye'yi ihdas kılmak düşüncesince gayretle uğraş edeceklerini özetleyen Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

"Her birimiz ne bölgede olursak olalım, Türkiye'nin ele güne eksikli olmadan, öz ekonomisiyle, sanayisiyle, eğitimiyle arsıulusal bölgede çelimli müşterek diyar olması düşüncesince mücahede sarfiyat edeceğiz. Türkiye'nin İHA'larda, SİHA'larda baş döndürücü ehemmiyetli müşterek evren gücü biçimine gelmesi mükemmel da bu idealin müşterek gereğidir. Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'de varlığını dizge aleme duyuru etmesi, arsa yağı ve saf tabii kavara yağı lambası araştırmak düşüncesince uğraş etmesi, güneyinde açılan yıldırı koridorunu bozmak ve buradaki yayılımcı projeyi hurdahaş kılmak düşüncesince yıldırı örgütlerine dirlik uğraş etmesi mükemmel da çelimli şişman Türkiye idealinin müşterek gereğidir. Aynı halde Türkiye'nin, üniversitelerinin sayılarını artırması, talim elemanlarını desteklemesi, darülfünun öğrencilerinin sayılarının artırılması düşüncesince uğraş etmesi de mükemmel da çelimli şişman Türkiye idealinin müşterek sonucudur. Bu manada bu şişman Türkiye idealinden katiyen vazgeçmeyeceğiz."

Programa, Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, bitirme müdürleri, sivil polis polis maşer kurumlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kurtulmuş, törenin arkası sıra Yalova Üniversitesi Rektörlüğünü görüşme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ