USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti'li Kurtulmuş: Büyük medeniyetimizin üçüncü şişman yürüyüşü bu coğrafyadan çıkacak

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Allah'ın izniyle iri medeniyetimizin üçüncü iri yürüyüşü buralardan, Türkiye'nin merkezi bulunduğu bu coğrafyadan çıkacak. Gayretlerimiz, gayretimiz bunun içindir." dedi.

AK Parti'li Kurtulmuş: Büyük medeniyetimizin üçüncü şişman yürüyüşü bu coğrafyadan çıkacak
11-10-2021 14:20
Yalova

Yalova Üniversitesince Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde planlı 2021-2022 Akademik Yıl Açılış Töreni'nde geçmiş dersi verici AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, dünkü talim yılının hayır olmasını diledi.

Kurtulmuş, hayattaki halis muhlis kalkınma hareketlerinin, devletlerin gelişmesinin, iktisadi ve politik bakımdan ileriye gitmesinin temelinde yatan anne unsurlardan birinin, kalburüstü ve güzel üniversiteler ile araştırı merkezlerinin bulunduğunu söyledi.

Sanayi Devrimi'ndeki anne güçlerden birinin, İngiltere'nin ve Kıta Avrupası'nın ehemmiyetli üniversitelerinin toprak alması bulunduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bu üniversiteler çevresinde oluşan o çelimli ivmenin hem sanayiyi hem içtimai gelişmeyi, o devletlerin sosyolojisini müspet yönde etkilediğini biz biliyoruz. Ardından ABD'nin dünkü ortak kuvvet adına doğmasının en esas sebeplerinden biri de sonuç adım kalburüstü araştırı merkezlerinin, yetişek kurumlarının, yükseköğretim kurumlarının varlığıdır. Yine ayrımsız halde İkinci Dünya Savaşı hemen sonra şişman ortak evolüsyon kaydetmiş bulunan Japonya'nın ve Güney Kore'nin de gelişmesinin arkasındaki esas unsurların başlangıcında üniversitelerin geldiğini biliyoruz. Bu üniversiteler hemen eğitimin içinde değil ayrımsız sürede ülkenin rastgele bölgede kalkınmasının içinde de antipatik gücü oluşturmuşlar ve devletlerin ileriye gitmesini gerçekleştirme etmişlerdir. Üniversiteleri bu manada hemen ortak yetişek kurumu adına görmenin az sağ açıklık olabileceği kanaatindeyim. Üniversite düşünmek kent demektir, şehirle bütünleşen ortak canlılık, işlev demektir, ayrımsız sürede o ülkenin ekonomisi ve sanayisiyle entegre bulunan ortak bilgelik yuvası demektir. Üniversitelerimizin ve araştırı merkezlerinin bu manada Türkiye'mizin gelişmesinde de ehemmiyetli ortak gösteriş oynadığının biz farkındayız. İnşallah bundan ahir süreçlerde de aşırı elan çelimli ortak halde ülkemizin ileriye gitmesini sağlayacak, üniversiteleri elan da çelimli duruma bildirmek düşüncesince el birliğiyle mücahede edeceğiz."

Kurtulmuş, hayattaki halis muhlis şişman medeniyetlerin, üniversiteler çevresinde şekillendiğini dile getirdi.

Bu tespiti örneklerle açıklanan Kurtulmuş, laflarını şu halde sürdürdü:

"Büyük Endülüs Emevileri'nin çıkışının, gelişmesinin ve tarihte ihtimal de insanlığın gördüğü en şişman medeniyetlerden bir tanesini oluşturmasının temelinde yatan, Granada'nın, Malaga'nın, Toledo'nun o görkemli üniversitelerinin katkısını herhalde bilgelik adamları aşırı ağır halde biliyorlardır. Aynı halde en doğuya gidin, Maveraünnehir medeniyetinin gelişmesinde, çelimli ortak halde dünyada çalışan ve kere fotoğraf olmasında da tek işkilsiz Buhara'da, Taşkent'te ve hassaten Semerkand'da geliştirilen o şişman yetişek kurumlarının, araştırı merkezlerinin görülmedik şişman ortak yerinin bulunduğunu biz biliyoruz. Selçuklu'ya taraf verici hemen askerlerinin kılıçları değil, Selçuklu'yu şişman ortak kozmos devleti durumuna getiren de ilkin Nizamiye Medreseleri kazanmak kıl payı şişman okulları, şişman üniversiteleriydi. Osmanlı'yı Osmanlı yapan, ayrımsız halde ortak kozmos imparatorluğu durumuna getiren de ilkin İstanbul'daki üniversiteleri kazanmak kıl payı ehil bulunduğu bilgelik merkezleriydi. Kahire'nin, Bağdat'ın, İskenderiye'nin, velhasıl gün süresince halis muhlis şişman medeniyetlerin arkasındaki anne direk, çelimli üniversiteleri, çelimli araştırı merkezleridir."

"Yaklaşık 8,5 milyon darülfünun talebesi var"

Numan Kurtulmuş, Türkiye'de öğrenime görülmedik şişman ehemmiyet verdiklerini anlattı.

Yükseköğretim kurumlarına bağlı sayıları paylaşan Kurtulmuş, "Bugün Türkiye'de üniversitelerimizin sayısı 76'dan 207'ye çıkmıştır. Üniversitenin, bilimin ne düşünmek bulunduğunu bilici bir tanesi adına hassaten vaktiyle üniversitelerin bu genişliğinde aşırı açılmasının eleştirilmesini tek anlayamadığımı anlatım eylemek isterim. Türkiye'de çağ Allah'a aşırı şükür üniversiteye muvasala bakımından öğrencilerimizin uğrunda şişman ortak bariyer kalmamıştır. Her ilimizde ortak üniversitenin varlığı, rastgele üniversitenin o halde de o ile şişman ortak bedel kattığını biz biliyoruz." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, şu anda Türkiye'nin, tahminî 8,5 milyon darülfünun talebesi olan, tabiri caizse şişman ortak darülfünun talebesi ordusuna ehil ortak iklim bulunduğunu belirtti.

Ülkenin nice durumunda hassaten üniversitelerde sonuç senelerde ihtisaslaşmaya elan aşırı ehemmiyet verilmesiyle adımların aşırı elan çelimli atıldığına yer veren Kurtulmuş, "Üniversite sayısının artması, darülfünun eğitiminin standardını düşüren ortak bap değildir. Üniversitelerin dijital adına artması, eş anlı adına üniversiteler arasındaki rekabeti zait ortak işlev durumuna getirilirse, üniversitelerin sayısının artarak artması bilimin standardını de yükseltir." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'nin öğrencisine bayağı hedefler ardında koşturmak yakışmaz"

Türkiye'nin, evren ölçeğinde aşırı şişman iddiaların sahibi ortak iklim olduğuna ayraç fail Kurtulmuş, şu görüşleri paylaştı:

"Türkiye, hemen tarihî birikimi bakımından değil, bugünkü jeostratejik konumu, olanak ve fırsatları zımnında Allah'ın izniyle geleceğin dünyasında yalan sahibi olacak ortak ülkedir. Aynı halde hayattaki halis muhlis uygarlık buhranlarının, krizlerin depar belgesi yollarından bir tanesini de gösterecek bulunan Türkiye'dir. Tarihçi Braudel, İslam'ın ortak numara çıkışının, Hazreti Peygamber ve sonrasındaki 30 sene şişman fetihlerin olduğu, rastgele bölgede aşırı ileriye gidildiği devre bulunduğunu belirtiyor. 'Sonra ne efsus ki iç kavgalar başladı ve Müslümanların gücü azaldı fakat Fergana Vadisi ve Maveraünnehir medeniyeti, İslam'ın ikinci şişman mayalanmasını orada yaptılar' diyor. 'Ondan sonraları İslam'ın ikinci şişman yükselişi başladı' diyor. Selçuklu'yu ve Osmanlı'yı da bu ikinci şişman yürüyüşün ehemmiyetli neticelerinden biri adına görüyor. Bunu ortak manzara adına değil, kendime ve size maneviyat hasretmek düşüncesince söylemiyorum; şundan tek şüpheniz olmasın ki Allah'ın izniyle şişman medeniyetimizin üçüncü şişman yürüyüşü buralardan, Türkiye'nin merkezi bulunduğu bu coğrafyadan çıkacak. Gayretlerimiz, gayretimiz bunun içindir. Bunun düşüncesince behemehâl erdemli hedefler, şişman idealler çevresinde üşüşmek mecburiyetindeyiz. Türkiye'nin insanına, talim üyesine, siyasetçisine, bilgelik insanına, sanatçısına, iş adamına bayağı işlerle dövüşmek yakışmaz. Türkiye'nin öğrencisine bayağı hedefler ardında koşturmak yakışmaz."

"Büyük Türkiye idealinden katiyen vazgeçmeyeceğiz"

Yeniden şişman Türkiye'yi ihdas yapmak düşüncesince gayretle savaş edeceklerini özetleyen Kurtulmuş, şu halde bitmeme etti:

"Her birimiz ne bölgede olursak olalım, Türkiye'nin ele güne kadın olmadan, zat ekonomisiyle, sanayisiyle, eğitimiyle arsıulusal bölgede çelimli ortak iklim olması düşüncesince mücahede harcama edeceğiz. Türkiye'nin İHA'larda, SİHA'larda aşırı ehemmiyetli ortak evren gücü durumuna gelmesi birlik da bu idealin ortak gereğidir. Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'de varlığını sistem aleme anons etmesi, arazi yağı ve tabii safi taş yağı lambası araştırmak düşüncesince savaş etmesi, güneyinde açılan yıldırı koridorunu tahrip etmek ve buradaki yayılımcı projeyi hurdahaş yapmak düşüncesince yıldırı örgütlerine gönül rahatlığı savaş etmesi birlik da çelimli şişman Türkiye idealinin ortak gereğidir. Aynı halde Türkiye'nin, üniversitelerinin sayılarını artırması, talim elemanlarını desteklemesi, darülfünun öğrencilerinin sayılarının artırılması düşüncesince savaş etmesi de birlik da çelimli şişman Türkiye idealinin ortak sonucudur. Bu manada bu şişman Türkiye idealinden katiyen vazgeçmeyeceğiz."

Programa, Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, büküm müdürleri, çırçıplak maşer müesseselerinin temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kurtulmuş, törenin arkası sıra Yalova Üniversitesi Rektörlüğünü görüşme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ